agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Sonkez / balkon ve ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31744.htm)

sonkez 14-10-2013 13:40

1 Eklenti(ler)
Baklava yaptım ama daha ıslamadım....Biraz sonra şerbetini dökeceğim...Gelin beraber yiyelim....

sonkez 14-10-2013 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1208366)
Güzel sözlerin için teşekkür ederim ablacım mutlu ettin beni ;) Menekşende saksı harcı olarak 1/1 oranında torf ve cocopeat kullanmanı tavsiye ederim abla menekşeler bu karışımı seviyolar, büyüdüklerinde de az az limon tuzlu suyla sula mesela 20 günde bir, ben öle yapıyorum çok sağlıklı oluyorlar ;)

Bak ben bu limonlu suyu bilmiyordum tömürcek,sayende öğrendim..Teşekkür ederm,çok sağol...

sonkez 14-10-2013 14:35

2 Eklenti(ler)
Şu beyaz bitle bir türlü baş edemedim...Ne olacak bu çiceklerin hali....:(

sonkez 14-10-2013 14:37

1 Eklenti(ler)
Bu çiceğin adını bilen varmı...Geçen sene çok güzel açmıştı ama karıştırdım,mavimi pembemi açmıştı...Cahilik işte..:)

hira 14-10-2013 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1208360)
Bayramdan sonra ayırmayı düşünüyorum,hepsinden sanada veririm canım....

Teşekkür ederim ama ben onları yaşatamıyorum ablacım, sende kalsın ama benim olsun:)

baklava harika gözüküyor, ellerlne sağlık.

Tömürcekciğim ben menekşe ve kaktüs canavarıyım, yaşatamıyorum, çoğaltamıyorum:(

sonkez 14-10-2013 15:45

1 Eklenti(ler)
Pepinolar büyümeye başladı..İnşallah meyvelerinide görürüz...

hira 14-10-2013 16:51

Avokadolar pepinolar tropik meyvelerde yetiştiryorsun ablacım, ne güzel:)

celalim01 14-10-2013 18:06

Merhaba ,kolaylıklar dilerim sayfanıza göz attım her ne kadar siz benim sayfam çok güzel değil deseniz de bence o güzelim menekşeler her şeye yeterde artar bile.Benim menekşelerim de var ama sizde daha hoş renkler varmış ,sizdekilerden bazıları var ama olmayan güzeller var sizde ,Menekşelere bayıldım.Mum çiçeğim 3 yıllık bir arkadaştan çelik almıştım maşallahı var 3 yıldır hep açtı.

gokcegokce 14-10-2013 19:23

Sevgili Sonkez, menekşelerine bayıldım. Ne kadar güzel çiçeklenmişler maşallah. Bol bol çiçekli menekşeler oh mis :) Bide üstüne ev baklavası eklemişsin tadından yenmiyor :) İyi bayramlar...

sonkez 14-10-2013 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1208415)
Avokadolar pepinolar tropik meyvelerde yetiştiryorsun ablacım, ne güzel:)

Yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini atmaya kıyamıyorum.Bir yerlere gömüyorum......Onlarda beni kırmayıp çıkıyorlar..Ah bide ekecek bahçe gibi mekan olsa ne güzel olur...:mad:

sonkez 14-10-2013 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1208440)
Merhaba ,kolaylıklar dilerim sayfanıza göz attım her ne kadar siz benim sayfam çok güzel değil deseniz de bence o güzelim menekşeler her şeye yeterde artar bile.Benim menekşelerim de var ama sizde daha hoş renkler varmış ,sizdekilerden bazıları var ama olmayan güzeller var sizde ,Menekşelere bayıldım.Mum çiçeğim 3 yıllık bir arkadaştan çelik almıştım maşallahı var 3 yıldır hep açtı.

Övgülerinize teşekkür ederim...Ne güzel inşallah benmkilerde büyür ve açarlar...

sonkez 14-10-2013 19:43

1 Eklenti(ler)
Benim hoyam büyümeye çalışıyor...Ama biraz isteksiz...Gözünün içine baktığım için olsa gerek...

bay tömürcek 14-10-2013 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1208476)
Benim hoyam büyümeye çalışıyor...Ama biraz isteksiz...Gözünün içine baktığım için olsa gerek...

Ablacım mum çiçeğin nekadar güzel öyle maşallah ;) Ben olucam diyor duruşuyla tek isteği güneş gören bir pencere önü. Bu sene ocak ayı gibi bir çelik diktim hiç gelişemedi sonra baharda onu akşam güneşini bol bol alan pencereye yerleştirdim şuan boyu 2 metre ve 2 adet çiçek sapı çıkardı güneşi çok sevdi diğerleri öyle güzel gelişemedi deneyimleyerek gördüm :p

jojoba 14-10-2013 21:11

Çok marifetlisiniz maşallah.

celalim01 17-10-2013 10:00

Aslında balkonda da bulundurabilirsiniz Mum çiçeğini.Benim Mum çiçeğim balkonda ve durumundan gayette memnun.Eskiden bizde ekecek yer bulamazdık,merdiven sistemi yaparak saksıları balkona yerleştirmeye çalışırdım.Şuan çok şükür bahçem var ve ekmeye çalışıyorum.

sonkez 17-10-2013 20:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1208501)
Ablacım mum çiçeğin nekadar güzel öyle maşallah ;) Ben olucam diyor duruşuyla tek isteği güneş gören bir pencere önü. Bu sene ocak ayı gibi bir çelik diktim hiç gelişemedi sonra baharda onu akşam güneşini bol bol alan pencereye yerleştirdim şuan boyu 2 metre ve 2 adet çiçek sapı çıkardı güneşi çok sevdi diğerleri öyle güzel gelişemedi deneyimleyerek gördüm :p

bay tömürcek;Canım zaten camın önünde inşallah çabuk büyür ve çiceklerini bana gösterir...Ne güzel senimki seni mutlu ediyor ,inşallah sende çiceklerini görürsün...

sonkez 17-10-2013 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1208925)
Aslında balkonda da bulundurabilirsiniz Mum çiçeğini.Benim Mum çiçeğim balkonda ve durumundan gayette memnun.Eskiden bizde ekecek yer bulamazdık,merdiven sistemi yaparak saksıları balkona yerleştirmeye çalışırdım.Şuan çok şükür bahçem var ve ekmeye çalışıyorum.

Evet yazın balkonda olur ama kışın donar sanırsam..

celalim01 18-10-2013 17:05

İstanbul'un kış şartlarını bilemiyorum ama ben Adana da sürekli 3 yıla yakındır dışarıda ama siz yinede riske girmeyin tabi.En güzeli rahat olduğu yerde kalsın.çiçekler genelde sevdikleri yerin değişmesini istemezler,yerini severse mükemmel bir görüntü verir.umarım sizinki de benim çiçeğim gibi kısa zamanda güzelliklerini açar

bay tömürcek 18-10-2013 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1209164)
İstanbul'un kış şartlarını bilemiyorum ama ben Adana da sürekli 3 yıla yakındır dışarıda ama siz yinede riske girmeyin tabi.En güzeli rahat olduğu yerde kalsın.çiçekler genelde sevdikleri yerin değişmesini istemezler,yerini severse mükemmel bir görüntü verir.umarım sizinki de benim çiçeğim gibi kısa zamanda güzelliklerini açar

İstanbul şartlarında mum çiçeğinin kışı dışarda geçirmesi mucize olur heralde havalar gayet soğuk geçiyor. Benimkiler Sakarya'dalar ısıtılmayan odada bile bırakmaya korkuyorum alt kat ve arka tarafta olan oda aşırı soğuk oluyor ;) Fotoğraf eklemeniz mümkün mü acaba çok merak ettim mum çiçeğinizi :p

sonkez 19-10-2013 12:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1209164)

Şanslısınız sıcak bir şehirde yaşıyorsunuz...Mümkünse resimlerini görebilirmiyiz....:)

YeniGine 21-10-2013 00:17

Sevgili sonkez menekşelerinize maşallah ne kadar güzel açmışlar, ellerinize sağlık... Biliyorsunuzdur ben komşumun camekânında da çiçeklerimi yetiştirmeye çalışıyorum. Yakında çiçeklerimle birlikte beni atacak camekânından. Komşum menekşeleri seviyor ve camekânında menekşeleri mevcut. Ben pek menekşelerden hoşlanmadığım için ilgilenmiyorum. Hani bana önerileriniz olur ise o menekşelerle de ilgileneyim beni ve çiçeklerimi kabul etsin. Menekşeler ne ister yardımcı olur iseniz sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.

sonkez 21-10-2013 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1209897)
Sevgili sonkez menekşelerinize maşallah ne kadar güzel açmışlar, ellerinize sağlık... Biliyorsunuzdur ben komşumun camekânında da çiçeklerimi yetiştirmeye çalışıyorum. Yakında çiçeklerimle birlikte beni atacak camekânından. Komşum menekşeleri seviyor ve camekânında menekşeleri mevcut. Ben pek menekşelerden hoşlanmadığım için ilgilenmiyorum. Hani bana önerileriniz olur ise o menekşelerle de ilgileneyim beni ve çiçeklerimi kabul etsin. Menekşeler ne ister yardımcı olur iseniz sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.

Bu çicek sevdası bambaşka birşey,sizi çok iyi anlıyorum..Menekşeler direk güneş ışığını sevmiyor.Hava akımında kalırsa hemen bozuluyor.Çok fazla suyu sevmiyor.Oda sıcaklığındaki suyu veriyorum.Arada bir sıvı gübre ve haşladığım yumurta suyunuda veriyorum.En çokta onları çok seviyorum.Sanki beni duyuyormuşlar gibi onlarla konuşuyorum..Ama bu sene pamuklu bitmi ne diyorlar o yüzden birkaç saksımı kaybettim..Çok narin bir çicek tanıdığım kadarıyla...Ben teşekkür ederim...Yine beklerim..Saygılar..

sonkez 21-10-2013 09:28

1 Eklenti(ler)
Sonbahar güzellikleri Kasımpatı...

sonkez 21-10-2013 10:02

2 Eklenti(ler)
Çok geç uyanıyor..

sonkez 21-10-2013 10:03

5 Eklenti(ler)
Yeniden uyanış...

helin-123 21-10-2013 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1209963)
Çok geç uyanıyor..

sonkez bunlar begonya mı? tohumdan mı çimlendirdiniz?

sonkez 21-10-2013 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi helin-123 (Mesaj 1209966)
sonkez bunlar begonya mı? tohumdan mı çimlendirdiniz?

evet begonya..Geçen senede kalma.Birkaç kere yapraklanmaya çalıştı ama kurudu,şimdi tekrar yüzünü göstermeye çalışıyor..İnşallah bu sefer kurumaz:(

sonkez 21-10-2013 19:50

1 Eklenti(ler)
Artık son demlerimizi yaşıyoruz..Bu senelik bu kadar diyor....Seneye kısmetse görüşürüz...;)

YeniGine 21-10-2013 23:48

Sevgili sonkez, menekşelerin bakımı için verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ediyorum sağolun. Begonyanıza maşallah, çok güzel görünüyor, çiçeklerini de görürüz inşallah...

sonkez 23-10-2013 11:33

1 Eklenti(ler)
Evimin yeni konukları..Malesef isimlerini bilmiyorum...:confused:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025