![]() |
1 Eklenti(ler)
Veeee meşhuuuur değnekli Zülfüüüü .....:D :cool:
Gerçi küpe çiçeklerimi balkondan attığından beri değneğin yerini kısacık bir destek aldı ama neyse. Zaten onun yüzünden küpeler benle hala dargın. Yıldızımız bir türlü barışmadı küpelerle. Bende değneğini aldım elinden" deli" bağlar gibi bağladım onu :D :D |
1 Eklenti(ler)
:D O kadar dedim bak görücüye çıkıyorsun düzgün dur diye. Dinleyen kim :D
|
Selluka Zülfü'nün keyfi yerinde gibi, alıştı bence o:) Maaşallah, örümcek sonrası budadım demiştin, iyi duruyor. Ona neden Zülfü diyorduk? Ben biliyorum da, herkes öğrensin:)
Ereğli'nin hırçın ve de bıçkın delikanlısı, çiçeklerin en delisi ve de delikanlısı. Fazla zorlamaya gelmez, evden kaçabilir:D |
Diğer adının Zülf- ü aruz olduğunu öğrenince Zülfü demiştim. Adı öyle kaldı. :D
Bir türlü meşhur edemedik zavallımı. Umudumuzu ona bağlamıştık oysa ki. Ne güzel o meşhur olacak bizde yırtacaktık.:( hep o pis bitlerin yüzünden.:mad: Bağladım ben onu kaçamaz artık. :D |
Sevgili dağçiçeği, sayfan hayırlı olsun. :p
Balkonunu ve çiçeklerini merak ediyordum. Nihayet görebileceğiz. Menekşeler ve sardunyalar çok güzel. Tabii diğer çiçekler de çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiler...:p |
Sayfanız hayırlı olsun.. Maşallah çok güzel çiçekleriniz var.. Güzel üslubunuzla bir arkadaşımı ziyaret etmiş kadar oldum..Çok teşekkürler..
|
hepsi birbirinden güzeller maşallah nazar değmesin
|
Alıntı:
Beğendiğinize çok sevindim. Her zaman beklerim. İnşallah bir gün tüm dostlar gerçekten gelip bir çayımı içersiniz. |
Alıntı:
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bu forumda bir çok arkadaş edindim. Bu yüzden herkesle kaç yıldır tanışıyormuş gibi konuşabiliyorum. Yakın hissetmenize çok sevindim. Her zaman beklerim. |
Sayın Dente hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.Beğendiğinize çok sevindim. Her zaman beklerim.
|
Ama en çok benim beğenmeme sevindin ve benim sözlerimi beğendin değil mi?:dilli::D Hehehe, azıcık şımarayım istedim sana, yok yok şaka, ben de herkesin beğenmesine sevindim;).
Evet sayın bayan dağçiçeği, anlatınız bakalım bu yılbaşı çiçeğinizi nasıl tomurcuk vermeye teşvik ettiniz bu ayda? Karşılıklı Türk kahvesi mi içtiniz, ne ettiniz?;) |
Senin yerin ayrı canım Cymbelina. Sen benim ilk göz ağrımsın. :D
Evet yılbaşı çiçeğimle karşılıklı çay, kahve , limonata içtik. Tabii zavallım dayanamadı bunca meşrubata. Midesi bulandı. Dedi ki bu deli kadın benim yakamı bırakmayacak açmayınca. Açayım çiçeklerimi de kurtulayım bu eziyetten. :D İşin aslı şu ; kahve de potasyum olduğunu duydum. Bir yerde de okumuştum. Özellikle açelya , ortanca gibi bitkiler çay , kahve , limon karışından çok hoşlanırlarmış. Bende bir su bardağına bir tatlı kaşığı kahve (pişmemiş ) bir çay bardağı kadar çay demi ve bir iki damla limon suyu döktüm.Üzerini de su ile tamamlayıp döktüm yılbaşıma. İyi geldi. :D Yanlız döktükten sonra toprağı karıştırın. Alta gitsin bu karışım yoksa sinek yapabiliyor. Sinekler zararsız ama sinir bozucu. Hatta geçenlerde tömürcek te tarif etmişti. Açelyasına sirkeli su veriyormuş. Bakalım bu deneyler nereye kadar gidecek. Ya genetiği oynanmış yeni yeni türlerde bitkiler elde edeceğiz. Ya da bitkilerin ruhuna el fatiha okuyacağız. Bilemiyorum yanii :D |
Sen şimdi söyleyince hatırladım, doğru, sen daha önce de söylediydin: açelya, ortanca vb. diye. Ben de forumda okumuştum sanırım, bunlar asidik yapıda toprak istiyordu sanırım, yani PH düşük olacak. Tömürcek de anlatmıştı, doğru, bir sürü birşeyler vermişti açelyasına. Deneysellikte sınır tanımıyorsunuz;) ama doğru yapıyorsunuz.
Kahvede potasyum olduğunu bilmiyordum. Bir de sanırım odun külünde ve patates kabuğunda ve hatta muzda ve muzun kabuğunda da potasyum var. Olayı gene Allah'ın izniyle kimyaya bağladım:D. Kimyager olaydım, şimdi paraya para demezdim:dilli::D Yok yok, şaka, kimyagerlere laf ettiğim düşünülmesin. |
Aaaa bak sen muz deyince hatırladım. Ben kışın saksı değişiminde (bu yaz ) kullanmak için muz kabuklarını derindondurucuya koymuştum. :D iyi ki hatırlattın. En azından şimdiden sonraki saksılara yarasın.
|
Amaann zülfüye bak gıızzzz diyesim geldi e bu bildiğimiz fasilee :D :D Ablacım selluka kışın ne oluyor yani içeri falan alınıp aynı sardunya gibi korunup yazın tekrar mı dışarıya çıkarılıyor ;) Hiç sellukam olacağını düşünüp hayal etmediğimden ne araştırdım ne okudum birkaç teknik kaba taslak bilgi verirsen sevinirim ablacım :p
Haa bir de senin şu yılbaşını merak ettim dağçiçeği ablam ;) Yaz kış içerde mi duruyor yoksa yazın da balkonda mı içiyosunuz çayı kahveyi karşılıklı :D |
Ha haa geçen teyzem de aynı şeyi söyledi. Allahım yarabbim fasulyende mi var balkonda dedi. :D Artık her şeyi bekler oldular. Çimlendirdiğim kabe hurmasından sonra balkonda ne görseler şaşırmaz oldular. :D
Selluka kışın uykuya dalıyor. Sıcak yer sevdiği için mecburen içeride korunaklı , donmayacağı bir yerde saklıyorum. Yılbaşımda yazın balkonda. Kışın başında bu kahveli karışımı veriyorum. Sonra hava çok soğumadan içeri alıyorum ki birden bire içeri girince şok olmasın. Tomurcuklanınca yerini değiştirmemeye , oynatmamaya dikkat ediyorum ki tomurcuk dökmesin. Bir ipucu da şu açelya ve yılbaşı tomurcuklandığında gübre , vitamin verilmemeliymiş. Şu an da tam uyanma zamanı yılbaşını gübreleyebilirsiniz. Vitamin depolaması için uygun zaman. |
1 Eklenti(ler)
Birkaç resim daha ekleyeyim :)
|
1 Eklenti(ler)
15 yıldır beraber yaşadığımız aşk merdivenim
Bu bahar budamasını yapamadım. Pek canlı değil. Aslında dalları daha gür olmalıydı. İhmal ettim güzelimi. |
1 Eklenti(ler)
Balkondan genel görünüm
|
1 Eklenti(ler)
Bu balkonum güneybatıya bakıyor. En çok güneş gören balkon burası. Uzun ama dar. Saksı koyacak yer kalmadı. Duvarlara aparat asmak gibi bir şansım yok maalesef. Balkona demir yaptırıp saksı asmak istiyorum bakalım nasip.
|
Bak, bak hiç bahsetmediği çiçekleri varmış bu küçük hanımın, seni gidi seni:))) O son resimdeki sarı çiçekli olan sedum - sukulent türü bir şey mi? Ben o familyaya aşina değilim de forumdan gördüğüm için o şekilde teşhis koydum;). Sedum bir de tıpta kan tahlilinde vardı, onu da nerden hatırladıysam şimdi?:dilli::D Yok o sedim miydi? sedimantasyon filan vardı. Neyse, hatlar karışmasın.
Balkonda duvarlara ben de bir şey asamıyorum, çivi bile çakmadık, mecburi birkaç nokta hariç. Çivi çakma şansım olsa, duvarı küçük de olsa ben onu doldurmuştum şimdiye. Bizim balkonu görsen zaten, öyle saçma sapan ki, parmaklık yok, yerine güya sükseli gözüksün diye koyu renk cam var yarıya kadar. Ben de kaç gündür ona birşeyler bağlayıp saksı daha doğrusu küçük kaplara diktiklerimi asmayı planlıyorum, daha doğrusu hayalini kuruyorum. O da olmaz muhtemelen, olsa da çok çirkin durur. Hurman ne vaziyette peki? Sen de kirli çıkısın, bak;). Ben de ayırmıştım çekirdek ama ekmedim. Muz kabuklarını güller için diye dediğini hatırlıyorum, kompost türü bir işlemden geçirip mi kullanacaksın? Aslında kompost yapabilirsin küçük bir köşede. |
Son resme bir kez daha baktım, o sarı çiçekli olan seramik çaydanlıkta mı yoksa?;) Çok şirin olmuştur, yakın çekim isteriz:) Geçen sene söylemiştin, çaydanlıktan kupadan filan bahsetmiştin, hatırlıyorum:)
|
Hurmam saksı değişimi için bekleyip duruyor. Çok yavaş gelişen bir bitki.
Muz kabuklarını robotta çekip koymuştum dolaba. Eridiğinde toprağa karıştırıp yeni bitkiyi öyle ekmeyi düşünüyorum. Yani saksı değişimi yaptığım zaman kullanmayı düşünüyorum. Ama enzim yapımı da ilgimi çekmiyor değil hani. |
Evet kırılmıştı o çaydanlığım. Topraktan yapılma bir çaydanlıktı artık saksı oldu. :D içinde sedum var .
Tencerem vardı birde onda da biber fidelerim var. Tohumdan ektim. Bir ara resmini eklerim. Tencereyi saksıya çevireceğim diye ne uğraşmıştım. Nerdeyse gözümden oluyordum. |
Geçen yıl demiştim, şapka çıkarıp önünde eğiliyorum saygıyla:)
Ben geçen gün bahsettiğim enzimsi;) karışımı sulandırarak vermeye başladım kobay bitkilere:) Neticeyi merak ediyorum ama tam sonucu görmek için bir şişe daha hazırlamam gerekebilir çünkü çok çok uzun müddet beklemezmiş şişede hazır olunca. Ara ara göz attığım bir başlık var, dün de girip baktım tekrardan. yabancı bir kaynaktan alıntı vardı, papaya meyvesini esmer şeker ya da birşeyle bekletip besleyici bir şey elde ediliyormuş. Besleyici dediğim bitkiler için. Papaya yerine başka meyve olur mu diye hayallere daldım;). Ancak epey sayfa var, vakit buldukça bakmak isteyen olursa: http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ma/20171-5.htm |
Hayırlı ve uğurlu olsun sevgili Dağçiçeği, ben de senin balkonu gezebileceğim sonunda. :) Bitkiler çok güzel görünüyor. Hangisinden başlasam bilemedim sarı lilyum mu, kırmızı amarylis mi, fuşya onbiray mı... Paskalyaların da açınca şenlik olacak inşallah. Paylaşımlarını sabırsızlıkla takip edeceğim, sevgiler...
|
Sevgili dağçiçeği hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin... Belli ki güzel bir balkon bizi bekliyor. Sayfan hayrlı, güzel paylaşımlar olsun inşallah.
|
Hoş geldin Sevgili Gökçe evet en sonunda bende sizleri konuk edebiliyorum. Keşke hepinizle balkonumda ( çok dar sığmayız ama bahçe de olur ) oturup çay , kahve içebilsek. Şimdi Cymbelina yılbaşı çiçeğine verdiğin kahveyse kalsın diyecek ama söz size köpüklü Türk kahvesi ikram ederim :D
|
Sevgili Yenigine sizde balkonuma hoş geldiniz. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. İnşallah hepimiz için herşey daha da güzel olur.
|
Heey sevgili dostlar beşçayına buyurmazmısınız ? Yanında simit de var. ;)
Demiştim fakat balkon sayfasında bu tür resimler paylaşmak uygun değilmiş bu yüzden siliyorum. Kusura bakmayın. :) |
Harika olurdu..
|
1 Eklenti(ler)
Tömürcek abisine şikayet ettiğim için utandı herhalde. Nihayet uyanabildi.
Bardak menekşe. |
1 Eklenti(ler)
Şeker begonya
|
1 Eklenti(ler)
Yumrulu begonya
|
Canım, maaşallah hepsine, ne tatlı çiçeklenmişler. Ben de bu begonyaları hep karıştırıyorum, hiç ummadığım çiçek begonya çıkıyor:).
Her ikisi için de sorayım: Hep çiçekli mi oluyorlar ya da en azından sardunya gibi sık çiçek verir mi? Yoksa sadece baharda mı çiçekleniyorlar? Bizde de şu an 2 adet yaprak var hafif büyükçe, o da begonyaymış:) Üzeri beyaz benekli. Suda beklettim, kök verdi sandım diktim ama halen yeni yaprak filan yok gibi. Çay güzel olmuş, eline sağlık. Gerçekten çay değil mi ama? hani deneysel bir şey olmasın?:dilli::D |
1 Eklenti(ler)
Kırılmış çaydanlığımı tornavidayı döndüre döndüre altına delik açıp saksı haline getirmiştim. Bu bitki deliliği yaratıcılıkta sınır tanıtmayan bir şey :D
|
1 Eklenti(ler)
Biraz daha yakından çekeyim ;)
|
1 Eklenti(ler)
Buda umreden gelen bir komşumun getirdiği hurmalardan yetiştirdiğim hurma. Burada satılan hurmalardan da deneyebilirsiniz. Çimleniyor. Tecrübeyle sabit :D
|
Alıntı:
Şeker begonya ise genellikle bu aylarda açmaya başlıyor. Kışa kadar çiçekli kalıyor. Bendeki şekerin çiçekleri katmerli çok hoşuma gidiyor. Sendeki begonya yaprak begonya cinsinden olsa gerek. Eğer bozulma , yaprakta yumuşama falan yoksa bekle yeni yapraklar yoldadır. Umarım bol çiçeklerini görürsün. Çay has Karadeniz çayı. Korkma deneysel değil. Afiyet olsun :D |
1 Eklenti(ler)
Bu sıklemeni buraların dağlarından rahmetli babamla alıp saksıya ekmiştim. Benim için çok değerli. Çok güzel fuşya rengi minik çiçekli bir tür. Tohum kapsüllerini oluşturdu. Uykuya dalıyor artık
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025