![]() |
Sevgili kelebek, Kolyoz denince ilk siz geliyorsunuz aklıma, maşallah çok güzeller.. ;) Kışın nerede konumlandıracaksınız? Çilli begonyalarla arajman yapsanız bakmaya doyum olmayacak.. :)
|
2 Eklenti(ler)
Beğenileriniz, önerileriniz, desteğiniz ve bilgi paylaşımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim.
Eklenti 427338 Diğer Kong'lar... Eklenti 427339 |
Alıntı:
Çok güzel bir teşekkür sunumu elinize sağlık. Saygı ve selamlar |
Sevgili Kelebek,yaprak güzellerin(kolyoz) çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.Mavi beyaz küpeli de kayıplar arasında ise çok üzülürüm doğrusu,daha önce karşılaşmadığım bir renk sadece resimlerde görürdüm.
Bende de tek cins bir kolyoz vardı,çoğaltım eşe dosta hediye ederim diye yirmiye yakın saksı yapmıştım.Unlu bit sayesinde hepside telef oldu,ne yaptıysam kurtaramadım.Diğer bitkilere sirayet eder korkusuyla iki gün önce saksılarıyla birlikte çöpe attım:(( Şimdi hediye ettiğim kişilerden çelik isteyecek durumdayım.Unlu bit her bitkiye zarar veriyor ama kolyozu çok çabuk bitiriyor,kolyoz uzmanı olarak vereceğin her bilgiye minnettar olurum.Sevgiler... |
Merhaba Sn.berçin,
Mavi-beyaz küpeliden 5-6 kök vardı... Sadece 1 tanesi hayatta o da yaşam mücadelesi veriyor... Küpeli ve kolyozlar yanyana duruyor olmasına karşın küpelideki yeşil ve / veya unlu bitler kolyozlara geçmedi. Kolyozlarda herhangi bir bitlenme problemi görmedim... Umarım görmem de... Sizin kaybetmenize de üzüldüm :( Saygılar... |
Alıntı:
|
Sevgili Kelebek; sayfanız hayırlı olsun gerçekten çok güzel bir sayfa olmuş. Küpelileriniz çok ama çok güzel kolyozlara söyleyecek bir övgü bulamadım bayıldım desem yetrli olur sanırım.
Benim merak ettiğim bu kadar çok çeşidi nereden temin ediyorsunuz sizinkiler kadar olmasa da çeşitli kolyozlara sahip olmak istiyorum bende ama küpelilerin hepsinden bulmak isterim. Güzel paylaşımlarınızın ve sunumlarınızın devamını bekliyoruz ellerinize emeğinize sağlık bol çiçekli günler sizin olsun... |
Sevgili Kelebek; Kolyozlar yine muhteşem! Küpeliler oldukça nazlı çiçekler, bozulmalarına üzüldüm, bende bu konuda pek başarılı değilim.
Kolyozlardaki başarınız tartışılmaz hepsi çok sağlıklı ve güzeller, kolyozlarınızın içinde beğendiğim sevgili YeniGine arkadaşımın dediği gibi benimde favorim Kong Mosaic:)) Herşey gönlünüzce olsun, sevgilerimle... |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sn.Lalem,
Sizin de dediğiniz gibi tohumların pek çoğu yere dökülmüş. Bunlar da dökülmeden aldıklarım... |
Sayın Kelebek, bu kolyozları çok ama çok seviyorumda , bu kadar kısa sürede tohuma gidip kısa ömürlü olmalarına çok üzülüyorum. Tam güzelliklerini sergilerken formları bozuluyor.
Tohumları hergün toplamak gerekiyor. Yakında diğer saksılarınızın diplerinde bebek kolyozlar belirmeye başlar. |
Çiçek açmaya yakın çiçek saplarını koparsak da sadece yeşil kısmı kalsa daha uzun süre kalır mı?
|
Alıntı:
Tohum çıkarmasına izin vermeden, çıkan tohumu koparırsanız daha uzun süreli oluyor. Saygılar. |
Ne yalan söyleyeyim, ben bu çiçeği aslında hiç sevmezdim. Ta ki, sizin sayfanızda bu kadar çok çeşidini görene kadar. Hepsi çok hoşuma gitti. Bende de bir çeşidi var. Sayenizde diğer çeşitlerinden de edinmeye çalışacağım inşallah. Tohumundan hiç haberim yoktu, onu da öğrenmiş oldum. :rolleyes:
Tohumların ekim zamanı var mı? Bende deneyeceğim de. |
Alıntı:
Tohumları kapalı alanda her dönem çimlendirebilirsiniz. Sayfamı ziyaret eden bir kaç üye de kolyoz yetiştirmeye başladı :) Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
İlk uyku çiçeğimi kaybettikten sonra, arkadaşım ikincisini gönderdi. :p Az önce elime geçti ve hemen sizlerle paylaşmak istedim. Umarım bunu kaybetmem.
|
Üzerine çok düşmeyin şımarmasın. Şımarırsa nazik olur. :D
|
1 Eklenti(ler)
Sn. kelebek; bu da benim kolyozum. Uzmanı olarak size sormam lazım galiba; sağlığı nasıl görünüyor? Sayfanızda sizinkileri görmeden önce ölüp gitseydi kolyozum hiç üzülmeyecektim. Ama şimdi tohumlarını bekliyorum. Eee ne derler? Büyük aşklar nefretle başlar.:p
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba Sn.Emine,
Kolyozunuz gayet güzel. Tohum almak bitkiyi çok erken yaşlandırıyor. Aşağıdaki işaretlediğim dalı çelik alıp (tohum ucunu kopararak tabi); diğer kalan kısımlardan da tohum alabilirsiniz. Sürekli tazelemek gerekiyor kolyozları. Saygılar. |
Sevgili Kelebek, çok güzel çok değişik kolyozlarınız var, her kolyoz çiçeği gördüğümde siz geliyosunuz aklıma. Geçen sene benimde 4 saksı kolyozum vardı bazılarından tohum aldım, (birtanesi hiç tohum vermedi sanırım o hibritti ama en güzelide oydu) ama ekmedim tohumları o kadar fideyi nereye dikicem diye, kolyozlar çok dekoratif çiçekler, bulundukları yeri dolduruyor. Ellerinize sağlık...
|
Sayın Kelebek, uzun zamandır yoksunuz inşallah herşey yolundadır. Eğer siteye uğrarda mesajımı görür ve cevap verirseniz çok mutlu olacağım. ben bu gün kolyoz tohumu ektim bundan sonra ki aşamalar konusunda yardımcı olur musunuz.
Kaç günde çimleniyorlar. ben kolyozları yumurta kartonundan yaptığım viyollere ektim yine şaşrtma yapmak gerekir mi aslında daha bir çok sorum var umarım en kısa zamanda siteye uğrarsınız |
Merhaba Sn.eceyıldız,
Malesef kolyozlarımın % 90'ına yakınını kaybettim... :( En az 5-6 günde çimleniyorlar.... Çimlendirme torfu üzerine tohumları seyrek bir şekilde serpip, elinizle hafifçe bastırarak tohumun toprağı tutmasını sağlamanız gerekmektedir. Eğer ki sera ortamı yaparsanız çimlenme süresi 5-6 günde gerçekleşmektedir. Yumurta kolisini ilk denemelerimde ben de yapmıştım ancak pek önermiyorum. Steril olmuyor, küflenme oluyor ve bu da tohumun çürümesine sebep oluyor. Ektiğiniz tohumu doğrudan gün ışığı alan yere değil de aydınlık bir yere koymanız uygun olacaktır. Kolilere tohumları ekmiş olsanız da yine de şaşırtma yapmanız gerekmektedir. Her hangi bir sorunuz olur ise lütfen sorunuz. Saygılar. |
Hemen cevap verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim.
Şimdi çok üzüldüm kolyazlarınızı neden kaybettiniz.En son eklediğiniz fotolarda çok güzel görünüyorlardı hastalık filan mı oldu. Benim kullandığım yumurta kolisi bu strafor denilen cinsten yani karton değil inşallah bir sorun olmaz. Yalnız çimlendirme torfuna değil direkt çiçek toprağına dediğiniz gibi serpip parmağımla hafif bastırdım. Ben burada sera kullanamıyorum çünkü hava zaten çok sıcak ve nemli geçen gün ektiğim latin çiçeği tohumu dışarda 3 günde çimlendi. Bu yüzden seraya gerek olduğunu sanmıyorum. Bu arada başarısızlık ihtimaline karşı da bütün tohumları ekmedim bakalım ne olacak. Tohumları sulama işini yine fısfısla mı yapacağım yoksa üzerlerine direkt mi dökeyim |
Sn.eceyıldız,
Tohumları fısfıs ile sulamanız uygun olacaktır. Saygılar. |
Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için. tavsiyelerine daha sonra tekrar başvuracağım iyi günler...
|
Sevgili Kelebek;
200-201 nolu kolyozlar çok güzel, sezon boyu balkonu renklendiriyorlardır. Ama neden tohum almak için bitkiyi yoruyorsunuz ki, dalından çok çabuk köklenir. Devam etmek istediğiniz kolyozdan 10 cm.lik çelik alıp bir bardakta suya ıslayın, bir hafta içinde kökleneceklerdir. Kökler fazla uzamadan 1-2 cm. olduğunda hemen saksıya alın, kökleri fazla uzadığında tutma olasılığı zayıflar. Küpelerinize üzüldüm, onları bol ışık alan gölge bir yerde bulundurun, yaz sıcağına dayanamazlar. Suyunu eksik etmeyin, iyi havalanması gerekiyor, bazı arkadaşlar ağaç dallarına asıyorlar ama, saksı büyükse denemeyin. Solmaya başlayan küpeleri budamanızı öneririm, kurtulma ümidi ola bilir. Sevgiyle. |
Alıntı:
Klasik bir söz olacak ama üzülmeyin. Siz nasıl olsa kolyoz üretiminde çok başarılısınız. Yenilerini yetiştirirsiniz. Yeter ki sağlık olsun. Sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
|
Offff..Bu ne güzellik böyle...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025