![]() |
Sevgili banusemiha ilk fotoğrafta gül fidanınızda unlu bit görür gibiyim yanlış görmüyorsam, siz de bir kontrol edin isterseniz, önlemini almazsanız diğer bitkilere de bulaşır.
|
Evet ben onu birileri atmış yerde buldum..Kıyamadım yerde suruklenmesine..Bilmiyorum kurtulursa ne çıkacak şansıma..Bir de ben bitkilerde de hayvanlarda da bitlenme sebebinin yerlerinden olduğunu düşünüyorum.Yerleri derken:havasız kalmaları ,fazla güneş yani o bitkinin hoşlanmadığı ortama verdiği bir tepki..Yerini sevmediği için hastalık çıkarıyorlar..Sevecekleri bir yere yerleştirildiklerinde ilaç kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum.Bu da bir deneme olacak..Nasıl olsa çaresi var.En son ilaçla müdahale edeceğim..İş işten geçmeden..Ayarlayacağım Allah'ın izniyle.. Teşekkür ederim
. |
1 Eklenti(ler)
Bunlar da salon bitkilerim
|
1 Eklenti(ler)
İsmini unuttum bu bitkinin..Arkadaşımdan oğrenmiştim fakat aklıma gelmiyor..1 taneydi 5 tane oldu;)
|
Daha önceki evimizde uzun sure yalnız ve bakımsız kaldı.Bundan sonra daha da guzelleşecek inşallah.
|
1 Eklenti(ler)
Yağmurdan sonra açmaya başladılar..İstanbulda hava çok sıkıcı.Guneş gelsin artık.
|
1 Eklenti(ler)
Mis gibi de kokuyorlar..
|
1 Eklenti(ler)
Çileklerim çiçek açmaya başladı..
|
1 Eklenti(ler)
Karanfilim de açtı.
|
Küçük bir saksıda serada satılan bu ortancaları alıp terası paylaştımm.Bakalım onlar yerlerini beğenecek mi.
|
1 Eklenti(ler)
Bu minik saksıda bırakmadım onlar.. Çok ucuz bir fiyata aldım. Saksı değiştirmek için çıkardığımda köklenmemiş olduklarını gördüm.
|
1 Eklenti(ler)
Büyük saksılara alındılar..
|
1 Eklenti(ler)
Kırılan bu dalı ektim..Tuttu sanırım..Tam bodur meyve fidanından kırılmıştı..Aynı özellikleri taşıması için aşı yerinin üzerinden olması gerekiyormuş..
Eklenti 601035 |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çileklerim yerlerini sevdi sanırım..Çiçek verip mutluluklarını gösteriyorlaar.. Eklenti 601044 [ATTACH][/ATTACH] |
Alıntı yapıldığında resimler çıkmıyor mu ben mi yanlış yaptım..
|
Aynı konunun altında bir çiçeğin gelişimini kolay bir şekilde gözlemlerdik..
Güzel olmaz mıydı.. |
1 Eklenti(ler)
Kız kardeşim hediye etti..500ml.lik şişe kapağıyla çektim resmini..
|
1 Eklenti(ler)
B u bitki bana hediye gelmişti..Hiç sevmemiştim baştan..
İnternette araştırdım. Kanım ısınmaya başladı.Çiçek açtıktan sonra bir dahaçiçek açmazmış.Sonra yan kısımlarından kendi yerine geçecek çocuklar bırakıp görevinin tamamlandığı bilinciyle olduğu şekliyle hayatını devam ettirirmiş:cool: Şu anda bendeki de aynı durumda.Gözlemlediğim kadarıyla çok ışık sevmiyor.Tropikal bir bitkiymiş ama.. Sularken boru şeklinde olan yerlerinden suluyorum..Şu anda gidişatları çok güzel. Çocuklarının yanında sessiz sakin huzurlu sanki.. |
1 Eklenti(ler)
...
|
yine bekleyemedim.
1 Eklenti(ler)
Ektiğim domates tohumlarının büyümesini bekleyemedim.Seraya indiğimde yer domatesi yazısını okuyunca hemen aldım.üç tane.Fakat aşılı olduğunu parayı verdikten sonra öğrendim.Olsun.Bakalım nasıl olacaklar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025