agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Loveforlife / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30555.htm)

loveforlife 29-04-2013 09:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1146080)
Sevgili loveforlife; maşallah kutlarım tohumlarınız çok güzel çimlenmişler. Ben de bir sürü tohum attım :( başarılı olduğum söylenemez.

Sevgili YeniGine,

İnan ki ben de nasıl bu kadar başarılı olduğuma şaşıyorum. Çünkü hayatımda ilk kez bu kadar kapsamlı bir işe giriştim. Sitede okuduklarımı uygulamaya çalıştım elimden geldiğince. Şimdi şaşırtma zamanı geldi çoğunun. Şaşırtınca kaybeder miyim diye korkuyorum. Diyorum ya bu kadarı bir ilk!

Keşke sen de saksılarda evde çimlendirip bahçeye almayı deneseydin. Daha başarılı olurdun diye düşünüyorum.

h_dogan 29-04-2013 13:04

Maşallah güzel çimlenmişler, domatesler bodur domatese benziyor.

loveforlife 29-04-2013 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1146312)
Maşallah güzel çimlenmişler, domatesler bodur domatese benziyor.

Bodur saksı domatesi diye gelmişti takastan. Umarım domateslerini yemek de nasip olur...

h_dogan 29-04-2013 22:06

Ben de Red robin almıştım takastan, bodur diyeydi ama armut çıktılar. :D Bakalım hangi renk olacaklar ben de saksıya dikmiştim yerleri de dar gelecek.

loveforlife 30-04-2013 14:24

Çok kötü bir haldeyim arkadaşlar. Fincan'ım kayıp. Birkaç saatliğine dışarı çıkmıştım. Annem içeride uyuduğunu zannediyormuş. Bu süreçte eve gelip gidenler de olmuş. İşin kötüsü binada hayvan düşmanı ve bizimle de konuşmayan biri yaşıyor. Saatlerdir gözyaşları içinde sokakları dolaşıyorum. Yer yarıldı, yerin içine girdi. Sokak nedir bilmez benim kızım, arabalardan kaçmayı bilmez... O beni annesi zanneder, ne yapar annesiz? Tam kalbimin üzerinde koca bir yumruk oturuyor, çok canım acıyor, çok!

mandalinleerik 30-04-2013 14:40

Çok üzüldüm. Umarım biran önce bulunur. Geçmiş olsun.

Hakkı Şen 30-04-2013 14:48

Kedilerin önsezileri çok güçlüdür dışarıya çıktıysa akşama mutlaka evini bulur. Üzülmeyin sayın Loveforlife.

Ahmet 30-04-2013 15:24

Geçmiş olsun. Aynı durum ablamın başına geldiğinde ne halde olduğunu bire bir yaşadığımdan dolayı sizi çok iyi anlıyorum. İnşallah bir an önce döner demekten başka da söz bulamıyorum.

gokcegokce 30-04-2013 16:33

Umarım Fincan Hanımınıza tez zamanda kavuşursunuz sevgili Loveforlife. Eğer alıkonulmadıysa mutlaka size dönecektir. Kendinizi fazla yıpratmayın. Sevgiler...

loveforlife 30-04-2013 17:21

4 Eklenti(ler)
Fincan Hanım geri geldi. Ama çok kötü durumda. Çok korkmuş, benden bile kaçıyor. Sanki o değil de başka bir kedi. Sürekli saklanıyor. Sabah sapasağlam olan kedi sanki çok hasta gibi. Yürürken bile dengesini zor sağlıyor. Severek yatıştırmaya çalışıyorum, hırlıyor. Sanki başı acıyor, dokundurmuyor. Yani üzüntüm bitmiyor. Ben meraklı, her şeye burnunu sokan kediciğimi istiyorum...

Baksanıza yağmur suyu toplamakta kullandığım kovaya nasıl da dalmış!
Eklenti 397637
Eklenti 397638
Ya kaktüs merakına ne demeli?
Eklenti 397639
Pek çoklarına göre çirkin olsa da, o bence dünyanın en güzel kedisi...
Eklenti 397640

feriha 30-04-2013 17:33

Sevgili loveforlife gözünüz aydın..;)

Fincan hanım kısa zamanda iyileşir inşallah. Üzüntünüz biter.. Sevgiler..

gokcegokce 30-04-2013 17:50

Gözünüz aydın! Sağsalim kavuşmanıza çok sevindim.

Sevgi 30-04-2013 19:13

Sevgili loveforlife, gözünüzaydın umarım en kısa sürede keyfi yerine gelir.

Ahmet 30-04-2013 19:52

Ohh çok şükür, sağ sağlim geldi ya, zamanla sakinleşir.
Gözünüz aydın.

loveforlife 01-05-2013 19:17

Çanta çiçeği (Calceolaria)

2 Eklenti(ler)
Annem adımı çöpçüye çıkardı. Ama ne yapabilirim ki! Her şeye saksı gözüyle bakmam bir yana, çiçekçilerde ölüme terk edilen canlara hiç kıyamıyorum. Üşenmeden taşıyorum onları eve, ya kurtarırsam diye. Kurtulanlar da olmuyor değil... Bunlardan biriydi çanta çiçeği. Saksısının içindeki torf taş gibi kurumuş çiçekleri sararıp solmuş, öleyazmıştı adeta... Çiçekçiler de biliyor ya bitki deliliğimi "al istersen" dediler.

Eve gelince baştan güzel kızımı su dolu bir tasa oturttum. Sonra nazikçe temizledim taşlaşan torfları. Bir güzel yanmış ahır gübresiyle karıştırılmış toprak hazırlayıp, oturttum yeni saksısına. O da kıyamadı ki bana, toparladı kendini... Taktı çantayı koluna, çıktı balkon sefasına...;)
Eklenti 398285

Eklenti 398286

loveforlife 01-05-2013 19:43

Balkon sefası...

5 Eklenti(ler)
Artık yaza girerken benim kızların toplu görüntülerine göz atmaya ne dersiniz? Onları kenara alma zamanı geldi de geçiyor bile... Yavaş yavaş başka güzeller geçecek yerlerine...
Eklenti 398295

Eklenti 398297

Eklenti 398298

Eklenti 398299

Eklenti 398296

Hakkı Şen 01-05-2013 21:30

Açelyalar çuha ve sıklemenler kış aylarında olduğunu unutturuyor insana. Aslında kasım ayında başlıyor renk cümbüşleri kasımpatları ile. En son erken baharda sümbüller yerini yaz çiçeklerine bırakıyor. Keşke koca bir bahçem olsa da ayırsam yaz bahçesi ve kış bahçesi olarak her daim çiçeklerin güzelliğini izlesem.

Mavi-beyaz olan çiçeğiniz burada sindirella olarak biliniyor. Merak ettim sizde ne deniyor adına?

Tika 01-05-2013 21:34

Fincan Hanım'ı kısırlaştırdınız mı? Kısırlaştırmadıysanız ve 6. ayını doldurmuşsa veterinere götürüp zaman kaybetmeden kısırlaştırmanızı öneririm.Evden uzaklaşması bundan kaynaklanmış olabilir,kızışma dönemine girmiştir.
Yeni paylaştığınız bitkileriniz her zamanki gibi çok güzeller.

yagmur 02-05-2013 11:28

fincan hanimda pek sirinmis:D
ciceklerinizde oyle elinize saglik .

berçin 02-05-2013 11:31

Ağaçlar net öyle bir yer ki çakılıp kalıyorsunuz,doktor randevum var evdede yapılacak bir sürü iş. Sevgili loveforlife güzel bitkilerini güzel anlatımınla sıkılmadan sayfanı zevkle gezdim,herşey maşallah çok güzel.Fincanın başına gelenler için geçmiş olsun,ayrıca ağabeyinizin durumuna da üzüldüm inşallah başka olumsuzluklar yaşamazsınız sevgiler.

loveforlife 02-05-2013 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1147766)
Açelyalar çuha ve sıklemenler kış aylarında olduğunu unutturuyor insana. Aslında kasım ayında başlıyor renk cümbüşleri kasımpatları ile. En son erken baharda sümbüller yerini yaz çiçeklerine bırakıyor. Keşke koca bir bahçem olsa da ayırsam yaz bahçesi ve kış bahçesi olarak her daim çiçeklerin güzelliğini izlesem.

Mavi-beyaz olan çiçeğiniz burada sindirella olarak biliniyor. Merak ettim sizde ne deniyor adına?

Açelyaları ben de çok severim. Aslında çeşidini daha da çoğaltmak isterim ama yazın sıcaklarda ayılıp bayılmaları, sonra da benim onları ayıltacağım derken bayılmalarım pek de hoş olmuyor doğrusu;) Renk cümbüşü sizin kasımpatlarında gökkuşağı misali yaşanıyor gerçekten de. Ben daha yolun başındayım. Minicik birkaç kasımpatı edindim bu sonbaharda. Bir de yıllardır bizde olan bir teneke(:D) kasımpatım var o kadarcık:o Ama ben yoldaki ota bile hayran olan biri olarak sonumun ne olacağını pek bir düşünür oldum. Ah, ah... Keşke kocaman bahçelerimiz olsa! Hoş biz onları da doldurur, sonra başlardık yakınmalara: Bende daha o çiçek yok, yerim de dar ama!

Mavi-beyaz olan çiçeğin adını çiçekçilere sorsan uyduruyorlar bir şeyler. Sindrella çiçeği olduğunu Bauhause'daki etiketlerden öğrenmiştim ben de. Aslında kısa ömürlü olması pek hoş değil ama, mavi çiçek gördüğüm zaman kendimi frenleyemiyorum....

Sevgi ve selam ile...

loveforlife 02-05-2013 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1147771)
Fincan Hanım'ı kısırlaştırdınız mı? Kısırlaştırmadıysanız ve 6. ayını doldurmuşsa veterinere götürüp zaman kaybetmeden kısırlaştırmanızı öneririm.Evden uzaklaşması bundan kaynaklanmış olabilir,kızışma dönemine girmiştir.
Yeni paylaştığınız bitkileriniz her zamanki gibi çok güzeller.

Sevgili Tika,

Fincan Hanım'ı çok zayıf olduğu için kısırlaştırmamıştı veterinerimiz. Biraz kendini toparlasın dedi. Bu dönemde kızışmaya girmemesi için de her hafta hapını yutuyor kızımız. Önümüzdeki cumartesi kısırlaştırmayı planlıyorduk ama planlarımız suya düştü.

Evden kendi isteğiyle uzaklaşmış değil. Ne yazık ki, kötü niyetli biri yapmış. Suratına tekme yemiş Fincanım. Gözü hala biraz şiş. severken dokununca bile canı acıyor. Zaten normalde camdan bakmaya bile korkan, zaman zaman sokaktan geçici olarak aldığım kedileri görünce bile bunalıma giren bir kedi. Kaç gün oldu, hâlâ televizyonun sesi çok çıktığında, sokaktan hızlı bir araba geçtiğinde bile korkuyla sıçrıyor... Veteriner kısırlaştırmayı biraz daha erteleyelim dedi...

Çiçeklerimi beğendiğin için çok teşekkür ederim canım. Seninkiler de çok çok güzel...

loveforlife 02-05-2013 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1148057)
Ağaçlar net öyle bir yer ki çakılıp kalıyorsunuz,doktor randevum var evdede yapılacak bir sürü iş. Sevgili loveforlife güzel bitkilerini güzel anlatımınla sıkılmadan sayfanı zevkle gezdim,herşey maşallah çok güzel.Fincanın başına gelenler için geçmiş olsun,ayrıca ağabeyinizin durumuna da üzüldüm inşallah başka olumsuzluklar yaşamazsınız sevgiler.

Sevgili Berçin,

Zaten Agaclar.net bağımlılığı o kadar çok işten alıkoyuyor ki bizi... Ev işleri kalıyor, yemekler yanıyor... Ben son zamanlarda çiçekler, hayvanlar ve agaclar.net'ten başka işe bakamaz oldum neredeyse. Ama doktor randevularıma mecburen gidiyorum...

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim...

loveforlife 02-05-2013 21:43

Mine (Verbana)

5 Eklenti(ler)
Yine bir dertsiz güzel... Çocukluğumda bir mor minemiz vardı, hiç unutmuyorum. Yıllarca balkonun yağmur ve kar alan kısmında durmasına rağmen yaşamayı sürdürmüştü. Özellikle akşamüstü mis gibi kokardı... Şimdikilerde öyle kokulusu yok ama öyle güzel renkleri var ki, "bensiz olmaz" diyorlar adeta.

Gerçekten onlarsız balkon olmaz...
Eklenti 398782

Eklenti 398783

Eklenti 398784

Eklenti 398785

Eklenti 398786

loveforlife 02-05-2013 21:48

Mine (Verbana)

3 Eklenti(ler)
Aslında benim gibi acemiler için ideal. Benim olmazsa olmazım "yanmış gübre şerbeti" ile çok kısa sürede dolup taşarlar inşallah saksılardan yine... Baksanıza şunların renklerindeki güzelliğe...
Eklenti 398787
Eklenti 398788

Bu güzel ise geçen yıldan kalmış da açmaya devam ediyor yine...
Eklenti 398789

YeniGine 02-05-2013 23:56

Sevgili loveforlife; Fincan'cığa geçmiş olsun çok üzüldüm yazık ne hale gelmiş. Neyseki senin ellerinde; iyileşecek inşallah en kısa zamanda.
Çiçeklerin; minelerin çok güzeller ellerine, gönlüne sağlık.

Tika 03-05-2013 06:33

Kıyamam Fincan'a. :( Ne kötü niyetli insanlar var! Soyları bir türlü tükenemedi.Hayvanlara yapılan işkence ve zulüme tahammül edemiyorum.Geçmiş olsun,kısa sürede toparlar umarım.Kısırlaştırırken çip de taktırabilirsiniz,eğer bahçede dolaşmaya çıkıyorsa ya da üzerinde adı ve sizin telefon numaranızın olduğu (Dali's Pet Tag ) etiketler var.Tasmasına takabilirsiniz.Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamanız dileğimle...

Mineleriniz çok şirin olmuşlar.

loveforlife 04-05-2013 23:48

Süs Yoncası, Uyku çiçeği (Oxalis sp.)

5 Eklenti(ler)
Uyusalar da uyansalar da ayrı güzeller!

Bunu bir yakınımızdan istemiştim. Hani şu her bahçede olan, şeker pembe çiçekleriyle nazsız ve arsız bitki: Yonca çiçeği! Verdiği 3 soğanı Mart sonunda dikmiştim. 3 minik soğancık bir güzel yaprağa dönüştü de, çiçeğe dair bir girişimi yoktu bugüne kadar. Bugün sevinçli görüntüyle tanıştım... Minicik çiçek sapları gülümsemede saksı diplerinde.

Eklenti 399603

Deppei Iron Cross cinsinin yaprak yapısı harika... 2 tane minicik soğanı, süzek bir toprağa ektikten sonra kısa sürede gösterdi yapraklar kendini ve boyuna bakmadan diğer oxalisi geçerek çiçeklenmeye hazırlanıyor. İlk çiçek sapımız kocaman oldu bile!

Eklenti 399605
Eklenti 399606

Bir de mor yapraklı oxalisimiz var. Epey hırpalanmıştı çiçekçiden aldığımda. Yaprakları düzelmeye başladı ve yaprağının güzelliği yanında çok endamı olmasa da çiçeğini de gördüm sonunda....

Eklenti 399607
Eklenti 399628

Bir de aynı zamanda ektiğim Oxalis depressa inops var ama soğanlar uyanamadı bir türlü. Geçen gün merak edip hazine ararcasını titiz bir çalışmayla kontrol ettim hallerini. Ne yumuşama belirtisi var ne yeşerme! Bakalım zamanla gelecekler mi kendilerine...

Bu arada diğer renk ve çeşitlerini bulan, bilen olursa; haber versin mutlaka! Ben pek bir sevdim bu çıtıpıtı hanımefendileri...

loveforlife 05-05-2013 10:18

Ceylangözü sardunya...

4 Eklenti(ler)
Geçen yıl ilk kez ceylangözü sardunyam oldu. Onun hikayesi de yine bir kurtarma operasyonu aslında... Çiçekçide susuz kalmış, perişan olmuş haldeydi. Dalları iyice cılızlaşmış, hiç tomurcuğu kalmamıştı. Biraz bakımla yaz sonu bu hale gelmişti.

Eklenti 399729

Kışın içerideydi. Daha büyük bir askılı saksıya geçirdim ilkbaharda. Çok ışık almayan bir yerde olduğundan biraz geç toparlandı ama şimdi üzeri tomurcuklarla dolu. O beni böyle mutlu edince başka renklerine de sahip olmayı arzu ettim haliyle...

Bunlar da çelikten yetişen iki miniğim... Başka renklerini de istiyorum ama, kışın nasıl, nerede koruyacağım onları?
Eklenti 399730

Eklenti 399731

Eklenti 399732

gilan 05-05-2013 20:25

Fincan'a çok geçmiş olsun. :( İnşallah biraz daha düzelmiştir...

Sindirella çiçeğinin adı cineraria. :) Ses benzerliğinden olmuş sana sindirella. :)

Balkondan toplu görüntülere bayıldım. Ne güzel rengarenk geçirmişsin baharı sevgili loveforlife. :) Bu kadar güzelliği nerelere sığdırıyorsun Allah aşkına? Genel görünüm fotoğraflarının devamını bekliyorum. ;)

Tohumlarına da hayran oldum. Hepsi birbirinden güzel çimlenmiş. Yazın bol bol güzellikler, sepet sepet hasatlar göreceğiz. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025