![]() |
Sayın loveforlife çok geçmiş olsun. Rabbim telafisi mümkün olanı versin...İstersen sardunya gönderebilirim...
|
Sn. Loveforlife geçmiş olsun, üzülme sakın. Eminim ki yeniden yetiştirdiklerin en az onlar kadar mutlu eder seni. Sn. Sonkez'in dediği gibi telafisi mümkün olanı versin Rabbim!
|
Çok teşekkür ederim arkadaşlar...Şimdi terastan indim. Zarar öyle böyle değil... :( Bütün saksılar paramparça... Her yer toprak ve kırık çiçeklerle dolu. En sevdiklerimde büyük zayiat var hep de... Böylesini hiç yaşamamıştım. Kesinlikle bir şey olmaz dediğim 20 kiloluk yoğurt kovalarını alıp götürmüş yerinden. Rabbim beterinden korusun elbette ama üzülmemek elde değil.
|
Çok büyük geçmiş olsun.. İnsanın gerçekten içi acıyor. Siz sağlıklı olun da gerisi hallolur.
|
Yakın olsaydım yardımınıza gelirdim..:(
|
Olan olmuş artık üzülmeyin kendinizi, çok geçmiş olsun.
|
Alıntı:
Siz ortalığı temizleyin. Sonra da kayıp bitki listesini ağaclar.net dostlarına yayınlayın, gerisi kolay. Kuşlar getirir.:rolleyes: |
Arkadaşım canın sağolsun, sen sağlığına dikkat et yeter. Geri kalan her kaybı toparlarız beraber yine, sen kendini üzme, herşeye yetişme imkanın yok, hayvan dostlarımıza ayrı koşuyorsun zaten :)...
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Öncelik evin ağabeyi Zeytin'in olsun... İşte size Zeyto Ağa... Eklenti 527414 Geçtiğimiz günlerde evde boya badana işleri vardı evde. Bizim çocuk boyacı çıraklığına soyundu... Eklenti 527415 Çalışmaktan yorgun düşünce... Eklenti 527416 Havalar soğudu malum, üşümemek için sıkı giyinmeli... Eklenti 527417 Küçük kardeşimizle uyku halleri... Eklenti 527418 |
Süper süper süper :D
Hele ilk resme bayıldım, zeyto ağa. |
Zeytin'nin maşallahı var çok tatlı Zeyto ağa şalvarını yesinler senin MAŞALLAH. :)
|
Dünyanın en yakışıklı boyacı çırağının kaşları ile bıyıklarını yerim. :D
Sen yat kalk dua et Zeytin efendi ki, ben senin yanında değilim yoksa seni öpe öpe bitirirdim. |
1 Eklenti(ler)
Ben aşığım bu Zeyto Ağa'ya arkadaşlar... Yakından bir görseniz, bayılırdınız kendisine. Gerçekten de maşallahı var oğlumun. Hele şu oturuşu yok mu!
Eklenti 527547 |
Bu oturuşuna hayran kaldım bu nasıl bir şey ya çok tatlı maşallah.
|
Maşallah harbi ağa gibi oturuyor Zeyto. :)
Şşşşttt bana bakın der gibi. :D |
hakkaten ağa gibi oturmuş, hani haremindeki cariyeleri izleyen kanuni sahnesi gibi
|
:) Sevgili loveforlife, tamam bazı bazı kendilerini temizlerlerken bu şekli aldıklarını gördüm ama oturduklarını hiç görmedim. :)
|
5 Eklenti(ler)
Bir de Cingöz'ümüz var ki tam yemelik!
Eklenti 527789 Onun hayatımıza girişi de çok ilginç... Minicik haliyle bir fabrikadaki köpeklerin önüne atılmış merhametsiz kişiler tarafından. Biraz toparlansın yuva ararsın denilerek bana verildi. Ama aradan aylar geçmesine rağmen Cingöz'ün hiç büyümemesi (üstelik diğer kedilerimden çok fazla iştahlı) çok garip geldi. Veterinerimiz çok nadir de olsa insanlarda olduğu gibi kedilerde de büyüme hormonu olmamasından dolayı cücelik olabileceğini söyledi. Sanırım bizim kız cüce. Yaklaşık 4,5 aylık ama sadece 800 gram. İnanılmaz insan canlısı ve kendini koala falan zannediyor galiba.;) Bu kadar narin yapıda olunca onu sahiplendirmeye kıyamadım. O da aileden artık... Bilgisayara takılıyor... Eklenti 527790 Boncuk ile oynuyor... Eklenti 527791 Uykuya bayılıyor... Eklenti 527792 Eklenti 527794 |
Şımarık cingöz, sevilmemek elde değil ki çok şirinler, Zeyto ağa da tam ağa imiş.
|
Cingöz de, Zeyto Ağa da çok tatlılar gerçekten. Hiç büyümeyen bir kedi, hep minik... Kulağa harika geliyor :)
|
Cumhur...
4 Eklenti(ler)
Uzun süredir yazma fırsatı bulamadım. Kaldığımız yerden davam edelim mi?
Zeytin ve Cingöz dışında kedigillerde ailemizin bir ferdi daha var. O da çok özel bir can: Cumhur. 28 Ekim günü girdi hayatımıza. Hem de ne giriş! Cumhuriyet bayramı arifesinde gelince adı da Cumhur oldu bizimkinin... Mahallemize binbir emekle Orman Bakanlığı'nın kedi evini koydurttum. Ev üzerime zimmetli, bir sürü can barındırıyoruz orada. Fakat art niyetli insanlar için de hedef olduk bu ev ile. Adamın biri dadandı son zamanlarda. Sözde hayvansevermiş, nasıl sevgiyse bu! Oldukça uzak bir semtte oturuyor olmasına rağmen mahallesindeki kedileri çuval çuval benim kedi evine taşımaya başladı. Kabus gibi... Her gün bir dolu yeni paticik çıkıyor ortaya. Yavrular, hastalar...:( O sabah evin önündeki arabanın çekilmesi gerekiyordu. Sabah erken saatlerde komşuya rica etmek için aşağı indim. Meğer Cumhur arabanın motorundaymış. Arabanın motorundan çıkıp başka bir aracın altına kaçınca ben de peşinden gittim... O sözde hayvansever onu kedi evine bırakmış, o da sezgileriyle benim evimin önündeki aracım motoruna girmiş. Yoksa iki gözü de olmayan bir canın beni bulması tesadüf olamaz... Üstelik arka sağ bacağı da topal... Eklenti 529236 Eklenti 529237 Gözleri için yapılabilecek bir şey yok ne yazık ki. Uzun süre yuva aradık ama isteyen olmadı kuzumu. Bu halde barınağa bırakmak onun ölüm fermanını imzalamak olacağından bunu da yapamam. Zaten öyle akıllı ki. Kumunu ve mamasını iki kez göstermem yetti. Bir kerecik miyav dediğini duydum. O da veteriner hekimimiz müdahale ederken canı çok yandığı zaman. Onun dışında hiç duymadım sesini. Varsa yoksa oyun ve kendini sevdirmek derdi. Üstelik en oyuncuları o. Her şeyden oyuncak yapabiliyor kendine... En sevdiği oyuncağı Zeytin, hele ki kuyruğuna bayılıyor... Eklenti 529238 Eklenti 529239 |
Ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.. Siz ne iyi bir insansınız sevgili loveforlife
|
:( Hay Allah görmeden nasıl hayatta kalabilmiş? Sevgili loveforlife gerçekten seni bulmuş olması bana göre de tesadüf olamaz. Çok güzel bir sahip bulmuş kendisine. Sepetteki yatışına da bayıldım.
Senin o güzel gönlüne sağlık sevgili loveforlife. |
Sayın loveforlife,
Ülkemizde bunca insanda insan sevgisi bile yokken sizin bu kedileri sevmeniz bana hep pencereyi açıp tertemiz bir nefesi içime çekmek gibi geliyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel bir şey yapıyorsunuz bu dünya için.Cumhurun gözlerine çok üzüldüm ama sizin elinizde ve arkadaşlarıyla iyi anlaşıyor ya eminim o bunu sorun bile etmeyecektir.Çok tatlı bir şeymiş gerçekten.Tebrik ve insanlık adına teşekkür ediyorum yaptıklarınız için. |
Sevgili loveforlife ben ilk defa sayfanızda mesaj yazıyorum siz ne kadar ince ne kadar duyarlı bir insansınız yazdıklarınızı okuyunca doğrusu bende kendimi tutamadım beni çok duygulandırdınız minik bıcıra nasıl sahip çıktıysanız bu masumada aynı şekilde sahip çıkmışsınız sizi canı gönülden kutluyorum inanıyorum bu vefalı küçük dostlarınızda öbür alemde sizi yalnız bırakmayacak o güzel ellerinizden tutup sizi cennete götüreceklerdir her şey gönlünüzce olsun sevgili arkadaşım.
|
Minik Cumhur sizi bulmakla ne kadar şanslı! Yüreğinize, sevginize hayran olmamak mümkün değil. Allah size sağlık, sıhhat versin ki bu masum canlar da sizin aracılığınızla güzel birer hayat sürsün inşallah.
|
Kuşlar...
5 Eklenti(ler)
Sevgili Dostlar,
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekte de Cumhur ile yollarımızın kesişmesi büyük bir şans ama şansın ötesinde bakar kör olmamak da çok önemli. Örneğin o gün Cumhur arabanın motorundan çıktığında karşı sırada duran arabalardan birinin altına kaçmıştı. Benim yerimde başka biri olsa arkasından gidip de bakmazdı. Ben çantamda kuru mama ile geziyorum. Aç bir canın nerede karşıma çıkacağı belli olmuyor çünkü. Oysa çoğu insan o yalvaran gözleri göremiyor. Bir de şu var ki, hayvanlara ve bitkilere verdiğiniz emeğin karşılığını katbekat alıyorsunuz. Ya insanlar öyle mi? Son günlerde bir daha insanlara iyilik yapmayacağım dedirtecek kadar üzenler oldu örneğin beni... :( Neyse konuyu değiştirelim biraz da kanatlılarımızla ilgilenelim mi? Onlara kavuşmama değerli arkadaşım Muda vesile oldu. Geçen yıl Bursa toplantısına gelirken bana bir erkek kanarya hediye getirmişti. Şeker çok da güzel ötüyordu. Sonra ben bir yüzsüzlük yapıp yanına dişi de istedim. Kısa sürede ilk yavrumuz Bıcır aramıza katıldı. İkinciye yumurtlayıp üzerine yatmıştı annemiz Benek. Ama annemin dikkatsizliği sonucu dış tarafta olan yuva yamulmuş yumurtalar düşüp kırılmış. Kuşlar da dışarı kaçmış. Annem Anne oğulu yakalamış ama babamız balkondan uçup gitmiş ne yazık ki. Haliyle çok çok üzüldüm. Ama üzüntüme deva olmak için Sevgili Muda bir kez daha yetişti ve bu kez Sarı Şeker babamız katıldı aramıza. İlk Şeker oğlum gibi ötmüyor. Hatta hiç ötmüyor ama çok yakışıklı bir çocuk. Bizim Benek kız ile de çok iyi anlaştılar. Bu kez dört yumurtadan iki yavru aldık. Leo ve Keltoş... Kardeşimin bebeği gibi çok iştalı olduğu için yeğenimin ismiyle çağırıyoruz tombulu. Diğerinin tüyleri tam çıkmadı, küçük kaldı. Anne baba onu beslemek istemedi, istediği zamanlarda da Leo onun yemesine izin vermedi. Ben beslemeyi denedimse de yeterince başarılı olamadım ki kaybettim Keltoş'u. Bu güzel canlara kavuşmama vesile olduğun için çok teşekkür ederim Sevgili Muda. Eklenti 529358 Eklenti 529359 Bu arada Bıcır tıpkı kaçan babası gibi güzel ötmeye başladı. Dersini iyi verdim herhalde...;) Eklenti 529360 Paşa öldükten sonra Fıstık, Boncuk'un kafesine taşında. çok da iyi anlaşıyorlar. Hatta Cingöz de onlarla çok iyi anlaşıyor... Eklenti 529362 Eklenti 529363 |
Can bunlar can....
Sevgili arkadaşım, ablam öyle güzel işlere imza atıyorsun ki tarifi imkansız. İyi ki varsın ve iyi ki senin gibi bir dostum var, bunun için kendimi çok şanslı hissediyorum. Sen yine iyi katlanıyorsun insanlara, ben artık direk kafa göz girişiyorum. :D Kanaryaların nefis herhangi bir desteğe, bilgiye ihtiyacın olursa büyük bir zevkle yardımcı olurum. |
Okurken çok keyif aldım. Maşallah. Hepsi birbirinden güzel.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sayın loveforlife kedilerinize bayıldım.sizin cingöz benim minnak la ikiz gibi benziyor. Annesi nazlıcan. Bir yıl once buldugumuzda bir aylikti.simdi anne oldu.yavrusu minnak üc aylik.kedileri ve tum hayvanları cok seven biri olarak sokaktaki canlarımıza sahip cıkan sizin gibi insanların artmasını diliyorum.
|
Gönlü büyük arkadaşım, dostum!; Yıllardır sesini duymadığım akrabalar ve arkadaşlar var. Ama sen gün aşırı görüştüğüm arkadaşım, kuzenim, kız kardeşim, yan komşum gibisin (Yan komşumla en son ne zaman merhaba dedik hatırlamıyorum :).). İnanmazdım böyle yakınlaşmalara, hayvan dostlarımız için yaptığın mücadeleyi sürekli takip ve takdir ediyorum...Yaaa dostum bu kadar olaya nasıl yetişiyorsun :)...
|
Senin gibiler var, var olmaya devam edecek, taki dünyada hayat bitene kadar.
Rabbim sana güç kuvvet versin, iyiki varsın. |
Sayın loveforlive hanım siz gerçekmisiniz, yoksa bir efsanemi yüzyılın annesi ödülünü fazlasıyla hakkediyorsunuz. Bence siz cennetin kapısına kırmızı halılar sermişsiniz, bizim büyüklerimiz susamış bir canlıya su vermek cennet kapısını aralar der sizin yaptıklarınız yanında bir damla su neki o mübarek ellerinizden öperim. Sizler var oldukça bizlerde destek olmalıyız. HOŞÇAKALIN.
|
Sevgili Loveforlife abla, ben senin kanatlılarına bayıldım çok güzeller maşallah. Kalbinin güzelliği dokunduğun her şeyi daha güzelleştiriyor. İyi ki varsın. :)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Aslına bakarsan kafamı kaşıyacak vaktim yok. Her işin ucundan tutup hiçbir işi bitiremiyorum ya da geç bitirebiliyorum. Kendime iş içinde iş çıkarmaktan da geri kalmıyorum ama:o mesela A101lerde Asya Lale soğanların paketinin 1,5 ve 1 TL gibi bir fiyata düştüğünü görünce kendimi frenleyemedim yine. Yer gök saksı oldu, toprak falan tükendi, hala başka A101'e de uğrasam mı ki diye düşünüyorum. Zaten daha önceden soğanlarım vardı, onları dikmiştim. Ama serde bitki deliliği olunca gözü doymuyor insanın. Ne yapayım, çok seviyorum soğanlı bitkileri... Baharda şenlik var...:cool: Eklenti 529562 Eklenti 529563 Eklenti 529564 Eklenti 529565 Eklenti 529566 |
4 Eklenti(ler)
Çiçeklerini büyük merakla beklediğim bu iki paketin resmini de paylaşmadan edemeyeceğim. Bauhause'dan almıştım bunları da. İnşallah çiçeklerini de görürüz.
Eklenti 529567 Eklenti 529568 Önce ektiğim nergisler kendilerini göstermeye başladı bile... (Sevgili Alys'in katkılarıyla... Amaryllis Bahçesi - Amaryllis, Sonbahar Soğanları, İlkbahar Soğanları, Çiçek Soğanları, Çiçek Tohumları, Online Satış 'a mutlaka uğrayın derim.) Eklenti 529569 Eklenti 529570 |
:) Çok güzel, inşallah nasih olsun bahara loveforlife soğanlı şenliği...
|
Kış renkleri...
5 Eklenti(ler)
Neredeyse tamamını kaybettim sardunyalarımın. Kalanlar hala dışarıda yağmur almayan cam önünde. Çok sağlıklı olmasalar da çiçekleri eksik olmuyor canlarımın...
Eklenti 529883 Eklenti 529884 Eklenti 529885 Kışa inat açmaya devam edenlerden zinnia ve aslanağzı... Eklenti 529886 Eklenti 529887 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025