agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

ıldır 10-01-2013 01:28

Sevgili Sibelim...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1083275)
Nilgün hanım olmasaydı hayaller hayallerde kalacaktı.. üyelerden sayın Ildır'ı bile bu konuda rahatsız ettim.. Sağolsun, o da Ege Üniversitesinin botanik bahçesine giderse benim için bakacağını söylemişti.. :)) şuan çok mutluyum.. sağ salim ulaşsın inşallah bana..

Rahatsızlık ne demek..Elimizden geldıkten sonra... Dünyada bır tek ölüme çare yok.. Kim bulursa nerede bulursa paylasacak degılmı burada...Lütfen aklınıza getırmeyın rahatsızlık zorluk gıbı kelımelerı...

Cymbelina 10-01-2013 01:32

Sayın Ildır, inanın çok şaşırdım, hiç aklıma gelmezdi begonya olacağı:);) Ben de çok uzman değilim neticede, ancak oldukça benzettim sıklamene, özellikle çiçek sapları vb. açısından. Rex begonyayı ise burada duydum, hatta çok ilginç gelmişti ismi, "Rex" kral anlamına da geliyor diye biliyorum, neden öyle denmiş diye bakmıştım. Onun resimleriyle de burada karşılaştım:)

Tömürcek, siz bir de hazır bahsi açılmışken Rex begonyanın ilginç yapraklarını inceleyin o halde, beğenebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bazi linkler ekliyorum, yeni mesaj yazmaya üşendim:)

İlk linkte 852. ve 854. mesajlara dikkat, sanırım aynısı.

http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...r/20110-29.htm

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/5255.htm

http://www.bahcenet.com/zumrut-dalga...-caperata.html

bay tömürcek 10-01-2013 10:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1083413)
Bay Tömürcek, 393 nolu mesajdaki çiçeği ben de ilk kez görüyorum. Şirin birşey. İlk bakışta sıklameni andırıyor, diğer resimlerde açan çiçeği de (sadece çiçek kısmı) akşam sefasına benziyor. Muhtemelen sıklamenle alakası da yoktur, benim benzetme kabiliyetim sağolsun:)

Bence de sıklamenle alakası yoktur çünkülümün sıklamen yumrulu oluyo :D Sizin benzetme kabiliyetinize göre hafif kaçmış sıklamen yani en azından yapraklar falan andırıyo ben sizden bi masal kahramanına ya da bi sanatçıya benzetmenizi umardım :D:D

bay tömürcek 10-01-2013 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1083419)
Gerçekten harika bir şeymiş bu bitki. Bayıldım.:eek:
İlk kez gördüm çok şirin bir bitkiymiş. İnşallah Allah nasip eder de en kısa zamanda sahip olursun kardeşim.
Cymbelina'nın benzetmesine katılıyorum. Sıklemene benziyor biraz. Belki uzaktan akrabasıdır.

Ben de bayılıyorum bu çiçeğe ananemde teneke teneke olurdu eskiden kışın dolapların üstüne koyar sarkıtırdı ;) Amin inşallah biyerlerden bulabilirim bu çiçeği :p

bay tömürcek 10-01-2013 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1083445)

İnceledim linkleri kırmızı yapraklı olan başka bir çeşidi bana sadece klasiği olsa yeter çünkü ben ondan istiyorum inşallaaaahh kısa zamanda nasip eder Allah bundan bana :D

bay tömürcek 10-01-2013 10:57

Alıntı:

Tömürcek, siz bir de hazır bahsi açılmışken Rex begonyanın ilginç yapraklarını inceleyin o halde, beğenebilirsiniz diye düşünüyorum.

Rex begonyayı biliyorum çok hoşuma gidiyo ama adapazarındaki çiçekçilerde yok sorduğum çiçekçilerden çoğu adını bile bilmiyo :D Nasip kısmet meselesi artık nasibim varsa gelir bulur beni rex begonyada :) çünkü bazı şeyler için çok uğraşıyorum elde edemiyorum ama zaman geçiyo bakıyorum kendiliğinden gelip buluyo beni :p Annem hep der NASİPSE GELİR HİNTTEN YEMENDEN, NASİP DEĞİLSE NE GELİR ELDEN ;) hayat felsefem :D

ıldır 10-01-2013 14:16

Sayın Cymbelina..

Alıntı:

Sayın Ildır, inanın çok şaşırdım, hiç aklıma gelmezdi begonya olacağı:);) Ben de çok uzman değilim neticede, ancak oldukça benzettim sıklamene, özellikle çiçek sapları vb. açısından. Rex begonyayı ise burada duydum, hatta çok ilginç gelmişti ismi, "Rex" kral anlamına da geliyor diye biliyorum, neden öyle denmiş diye bakmıştım. Onun resimleriyle de burada karşılaştım:)

Bazi linkler ekliyorum, yeni mesaj yazmaya üşendim:)

İlk linkte 852. ve 854. mesajlara dikkat, sanırım aynısı.

http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...r/20110-29.htm

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/5255.htm

Zümrüt Dalgası (Peperomia caperata) | Bahçe Bitkileri Bahce Peyzaj Süs Bitkileri Organik Tarım Ziraat

Evet arkadaşım cıcegi bulmussun.. Sadece yaprak rengı farklı..Ben okul yıllarındayken evımızde vardı.. oradan hatırlıyorum..İzmir de Hatay pazarında sonbahar basında satılıyordu.. görmüstüm..Bay Tömurcek o zamana kadar bulamazsa baharda alır gönderırım..Yeterkı istesin...

ıldır 10-01-2013 14:23

Bay Tömurcek..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1083569)
Rex begonyayı biliyorum çok hoşuma gidiyo ama adapazarındaki çiçekçilerde yok sorduğum çiçekçilerden çoğu adını bile bilmiyo :D Nasip kısmet meselesi artık nasibim varsa gelir bulur beni rex begonyada :) çünkü bazı şeyler için çok uğraşıyorum elde edemiyorum ama zaman geçiyo bakıyorum kendiliğinden gelip buluyo beni :p Annem hep der NASİPSE GELİR HİNTTEN YEMENDEN, NASİP DEĞİLSE NE GELİR ELDEN ;) hayat felsefem :D

Bugun benım cıceklerımı aldıgım pazarın gunu .. Telefonla hem rex begonya hemde cok ıstedıgın peperomia yı sordum.. Kış nedenıyle satıs yapamadıklarını ama bahara ıkısınıde getıreceklerını söyledıler.. ee bahara ne kaldıkı..yeterki saglıkla ulasalım..en azından satan bır cıcekcı bulduk degılmi.....

bay tömürcek 10-01-2013 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ıldır (Mesaj 1083668)
Bugun benım cıceklerımı aldıgım pazarın gunu .. Telefonla hem rex begonya hemde cok ıstedıgın peperomia yı sordum.. Kış nedenıyle satıs yapamadıklarını ama bahara ıkısınıde getıreceklerını söyledıler.. ee bahara ne kaldıkı..yeterki saglıkla ulasalım..en azından satan bır cıcekcı bulduk degılmi.....

Sayın ıldır size nekadar teşekkür etsem azdır çok candan yürekten bi insansınız :) Şuan sizden gördüğüm muamele sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi içten ve yakın ;) Evet dediğiniz gibi bahara kaldı 2 3 ay anlamadan geçer ve bende inşallah sayenizde çiçeklerime kavuşurum ;) Gerçekten size yürekten teşekkür ederim sayın ıldır çok mutlu ettiniz beni Allah gönlünüze göre versin :) Saygılarımla iyi günler :)

ıldır 10-01-2013 14:44

Sevgılı tömurcek..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1083676)
Sayın ıldır size nekadar teşekkür etsem azdır çok candan yürekten bi insansınız :) Şuan sizden gördüğüm muamele sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi içten ve yakın ;) Evet dediğiniz gibi bahara kaldı 2 3 ay anlamadan geçer ve bende inşallah sayenizde çiçeklerime kavuşurum ;) Gerçekten size yürekten teşekkür ederim sayın ıldır çok mutlu ettiniz beni Allah gönlünüze göre versin :) Saygılarımla iyi günler :)

Ne demek arkadasım..Bizler burada cıcegı buruşunca üzülen tek bır dal için hayaller kuran sabah kalkınca önce pencere önundekı canlılarına gunaydın dıyen insanlarız..Bir saksı cıcege kavusmak bızde ablaya kardese kavusmakla es deger..Ben sızın yana yıkıla cıcek aradıgınızı duyupta arastırmazmıyım..Benimde aradıgım özledıgım renkler kokular var.. hanı ne derler damdan düsenin halini damdan düsen bilir..Hafta sonu musaıt olursa çiçek seralarınıda dolaşmak istiyorum.. bulursam onumuzdekı haftaya bulamazsam bahara cıcekler sendedır arkadasım.. merak etme..

ıldır 10-01-2013 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1083676)

Allah hepımızın gönlüne göre versin...

bay tömürcek 10-01-2013 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ıldır (Mesaj 1083682)
Ne demek arkadasım..Bizler burada cıcegı buruşunca üzülen tek bır dal için hayaller kuran sabah kalkınca önce pencere önundekı canlılarına gunaydın dıyen insanlarız..Bir saksı cıcege kavusmak bızde ablaya kardese kavusmakla es deger..Ben sızın yana yıkıla cıcek aradıgınızı duyupta arastırmazmıyım..Benimde aradıgım özledıgım renkler kokular var.. hanı ne derler damdan düsenin halini damdan düsen bilir..Hafta sonu musaıt olursa çiçek seralarınıda dolaşmak istiyorum.. bulursam onumuzdekı haftaya bulamazsam bahara cıcekler sendedır arkadasım.. merak etme..

Gerçekten öyle güzel tanımlamışsınız ki tek kelimeyle harika ağzınıza yüreğinize sağlık :) Sizi bu kadar zahmete sokmak istemem lütfen elinize geçtiği zaman gönderin ben beklerim sırf benim için sağda solda çiçek aramayın olur mu :)

Gerçekten bu çiçeklere ulaşabileceğimi bilmek bile yetti bana Allah razı olsun sizden siz beni sevindirdiniz Allah'ta sizi sevindirsin şuan sizde damdan düşmüş biri olarak duygularımı çok iyi anlamışsınızdır yeni bi çiçeğe özellikle de aylardır aradığım bir çiçeğe kavuşmanın heyecanlı bekleyişini çok iyi bildiğiniz için beni en iyi şekilde anladığınızdan eminim tekrar tekrar teşekkür ederim güzel haberlerinizi beklicem ;)

Cymbelina 10-01-2013 17:19

Eee şimdi sonuç ne ama?:)

Bu peperoni midir pepe bilmem ne çiçeği Rex begonya türüne veya normal begonya türüne giriyor mu girmiyor mu?;) Ben verdiğim linklerde öyle bir bilgi göremedim. Tömürcek her zamanki gibi bir mesele atıp ortaya kaçtın, bir de bana laf yetiştiriyorsun yok sıklamenin kökü şöyle yumrulu böyle eciş bücüş diye:dilli: Aynı üzüldüğün menekşelerin olayına döndü;)

bay tömürcek 10-01-2013 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1083779)
Eee şimdi sonuç ne ama?:)

Bu peperoni midir pepe bilmem ne çiçeği Rex begonya türüne veya normal begonya türüne giriyor mu girmiyor mu?;) Ben verdiğim linklerde öyle bir bilgi göremedim. Tömürcek her zamanki gibi bir mesele atıp ortaya kaçtın, bir de bana laf yetiştiriyorsun yok sıklamenin kökü şöyle yumrulu böyle eciş bücüş diye:dilli: Aynı üzüldüğün menekşelerin olayına döndü;)

Amaniiinn gabak gene beni patlayıvedi :D Ama ben araştırmadım ıldır araştımaya koyuluyorum dedi ben sadece fikrimi söyledim sıklamen çeşidi değildir sıklamen yumrulu oluyo dedim :D Yani konuyu atıp kaçmadım buralardayım dediğimin arkasındayım bence de yaprak begonyalarla akraba yani hiç akrabalık bile olmasa illa bi kız alıp kız vermişlikleri vardır tanıdık oldukları kesin yani fikrimce :D

bay tömürcek 10-01-2013 18:49

1 Eklenti(ler)
Bakın mesela bununla akrabalığı olduğunu düşünüyorum :D Yaprak begonya bu netten alıntı :D

Eklenti 360842

ıldır 10-01-2013 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1083825)
Amaniiinn gabak gene beni patlayıvedi :D Ama ben araştırmadım ıldır araştımaya koyuluyorum dedi ben sadece fikrimi söyledim sıklamen çeşidi değildir sıklamen yumrulu oluyo dedim :D Yani konuyu atıp kaçmadım buralardayım dediğimin arkasındayım bence de yaprak begonyalarla akraba yani hiç akrabalık bile olmasa illa bi kız alıp kız vermişlikleri vardır tanıdık oldukları kesin yani fikrimce :D

Arkadaslar kısa sure arastırdım..Begonya turu degıl. Tropikal bölgelerde yetişiyor..Bibergiller familyasından .(ne alaka anlamadım ama )Kapalı tohumlu bıtkıler sınıfından.Nemden hoslanıyor. Yazları yapragına su fışkırtmak gerekıyor... 7-8 ayrı rengı var.. Alacalısı değişik..Aydınlık dogrudan gunes almayan yerlerı sevıyor..Çelikle cogaltılıyor.. şimdilik bu kadar.. yine yazarım....

Cymbelina 10-01-2013 19:11

Teşekkürler Sayın Ildır:)

Siz de yazmasanız bu Tömürcek daha bıdı bıdı bana çemkirecekti:dilli:, çan çan çan, bu ne canım pabuç kadar dil? Hala büyüğüne cevap veriyor:D Sonra bir de ağlardı gene, kıyamaz üzülürdük:)

Bu peperonimia mıdır nedir herkesi birbirine düşürdü, bakar mısınız şu işe?:) Demek bibermiş, pepper - pepe olayı onu mu işaret ediyor acep?:)

Neyse, ben teşhisimi baştan koydum, artık benim için sıklamen türüdür o;)

bay tömürcek 10-01-2013 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1083845)
Teşekkürler Sayın Ildır

Siz de yazmasanız bu Tömürcek daha bıdı bıdı bana çemkirecekti:, çan çan çan, bu ne canım pabuç kadar dil? Hala büyüğüne cevap veriyor Sonra bir de ağlardı gene, kıyamaz üzülürdük

Bu peperonimia mıdır nedir herkesi birbirine düşürdü, bakar mısınız şu işe? Demek bibermiş, pepper - pepe olayı onu mu işaret ediyor acep?

Neyse, ben teşhisimi baştan koydum, artık benim için sıklamen türüdür o;)

Yaa ben çemkirmedim kii :D Bu cymbelina abla beni dövecek sayın site sakinleri lütfen birinizin arkasına saklanıyım :D Ben büyüğüme terbiyesiz cevap vermedim ki yetişin sataşma vaaaarrrr :dilli: Hem bişey olursa ağlarım salya sümük affedersiniz beni küçüküm ben sahip çıkın bana :D Ya yine mi ortalığı karıştırdım ben çiçeğim kimi birbirine düşürdü ki cymbelina ablayı bana düşürdü bu da olağan bişey yani pepe nin suçu yok :D

sibelim 10-01-2013 21:17

enes senin aradığının adı bu değil mi bir bak görsellerine peperomia carperata

sibelim 10-01-2013 21:19

Peperomia Carperata
Yaprakları yuvarlak, büyük, etli ve tüylüdür.Yapraklarının ortası yeşil-beyaz çizgili şekildedir.Gelişme döneminde 18-23oC, kışın 15oC sıcaklığa gereksinim gösterir.
Yarı aydınlık, ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri sever. Yazın toprağı devamlı nemli tutulmalı, sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir.Kışın ise saksı toprağı aşırı sulanmamalıdır.Bitki düz-uzun kadifemsi bir tohum çiçeği verir.
Üretilmesi çelikle olur. Aranjman yapımında sık kullanılan bir bitkidir.Saksı değişimi her yıl ilkbaharda yapılır.
hakkında bulduklarımda bunlar :)

bay tömürcek 10-01-2013 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1083916)
enes senin aradığının adı bu değil mi bir bak görsellerine peperomia carperata

Evet sibel ablacım aynen o aradığım ;) Sayfama ekledim ya o işte :p

sibelim 10-01-2013 21:29

tamam artık adını biliyoruz :)

bay tömürcek 10-01-2013 21:33

Ben zaten adını resim eklediğim zaman resmin üstüne mesajın sonunda parantez içinde yazmıştım sibel abla gözünden kaçmış heralde adı belli zaten de kendisi yok :D Ama sağolsun sayın ıldır bulacak sanırım ;)

sibelim 10-01-2013 21:43

ben onu görmedim ya :) kendime ne kadar gülüyorum şu an :)) yahu amerikayı keşfettim sandım ya ben. ben beni bilemiyorum kafa olmuş peperomia carperata . görürsem dediğim gibi bende haberdar ederim artık :) hani adını buldum ya kendinide bulurum :)) sanırım amerikanın bilmem kaçıncı kez keşfinden sonra :)

bay tömürcek 10-01-2013 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1083935)
ben onu görmedim ya :) kendime ne kadar gülüyorum şu an :)) yahu amerikayı keşfettim sandım ya ben. ben beni bilemiyorum kafa olmuş peperomia carperata . görürsem dediğim gibi bende haberdar ederim artık :) hani adını buldum ya kendinide bulurum sanırım amerikanın bilmem kaçıncı kez keşfinden sonra :)

Bu mesajı sonuna kadar gülerek okudum ablacım :D Amerikayı keşfettim sandım deyince başladım gülmeye :D Çok sevinirim sibel abla haber verirsen inşallah dediğin gibi adını buldun kendini de bulursun ;)

Rana+miraç 10-01-2013 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1083913)
Yaa ben çemkirmedim kii :D Bu cymbelina abla beni dövecek sayın site sakinleri lütfen birinizin arkasına saklanıyım :D Ben büyüğüme terbiyesiz cevap vermedim ki yetişin sataşma vaaaarrrr :dilli: Hem bişey olursa ağlarım salya sümük affedersiniz beni küçüküm ben sahip çıkın bana :D Ya yine mi ortalığı karıştırdım ben çiçeğim kimi birbirine düşürdü ki cymbelina ablayı bana düşürdü bu da olağan bişey yani pepe nin suçu yok :D

Sayın bay tömürcek, geç sen bakiim kenara.

Sayın bayan cymbelina, cymbelina ! Ayıp değil mi çocuğu korkutuyorsun. A aaa yakışmadı bizim partiye bu davranış. Seçmenlerimiz ne düşünür?Hem tömürcekte 18 yaşını geçtiyse oy verebilir.Bu durumu göz ardı etmemek lazım.

Korkma sen tömürcek. Rana ablan arkanda. Cymbelina , yoldan çıkan karanfillerine kızmış hıncını senden çıkarıyor. Cymbelina zavallı karanfillerine eziyet etme benimkilerde öyle saçma sapan sağa sola uzatıyor dallarını. Her bitkiyi olduğu gibi kabul edip sevmek gerekir.Kış kıyamet benimkiler balkonda hala açıyor, varsın dalları dağınık olsun.

Tömürcek sana teselli armağanı yolda. Sürprizleri bekle.

Cymbelina 10-01-2013 23:57

Terlik, dövmek filan elbette latifeydi ama sonunda olan oldu. Tömürcek, kırk yıllık arkadaşımla beni birbirimize düşürdün, asıl şimdi dövsem yeridir seni:) Bacak kadar boyuyla şuna bak ya, aaa, Ranamiraçcığım'ı bile bana cephe aldırttı alt tarafı biberli bir çiçek, Pepe çiçee yüzünden:dilli: Bana bak bana Tömürcek, öyle Pikaçu gibi sevimli filan dinlemem basarım sopayı.:dilli::D Aaa, a hiç böyle şey görmedim, tansiyonum fırladı.

Son sözüm de Ranamiraç'a;

Hanım hanım,
Bene bak hele;)....Bir pikaçu için böyle edilir mi?:dilli:
Bir partide herşey olabilir, ben partinin radikal kanadıyım, tamam mı? :D Hizipçilik yapmayalım bir peperoni çiçeği ve çocuk yüzünden.

Cymbelina 11-01-2013 00:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1083913)
Yaa ben çemkirmedim kii :D Bu cymbelina abla beni dövecek sayın site sakinleri lütfen birinizin arkasına saklanıyım :D Ben büyüğüme terbiyesiz cevap vermedim ki yetişin sataşma vaaaarrrr :dilli: Hem bişey olursa ağlarım salya sümük affedersiniz beni küçüküm ben sahip çıkın bana :D Ya yine mi ortalığı karıştırdım ben çiçeğim kimi birbirine düşürdü ki cymbelina ablayı bana düşürdü bu da olağan bişey yani pepe nin suçu yok

Bak valla, sinirden gene okudum...Yok, olmaz böyle şey:dilli: Şunun dediklerine bakar mısınız? Haksız mıyım şimdi?:dilli: Yahu ne çeçeron çıktın sen de Tömürcek:dilli: Milleti başıma topladı, aaa. Ayrıca, arada Sayın Sibelim'i bile yanıltmaya çalışmış, esrarengiz laflarla.

bay tömürcek 11-01-2013 00:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1083952)
Sayın bay tömürcek, geç sen bakiim kenara.

Sayın bayan cymbelina, cymbelina ! Ayıp değil mi çocuğu korkutuyorsun. A aaa yakışmadı bizim partiye bu davranış. Seçmenlerimiz ne düşünür?Hem tömürcekte 18 yaşını geçtiyse oy verebilir.Bu durumu göz ardı etmemek lazım.

Korkma sen tömürcek. Rana ablan arkanda. Cymbelina , yoldan çıkan karanfillerine kızmış hıncını senden çıkarıyor. Cymbelina zavallı karanfillerine eziyet etme benimkilerde öyle saçma sapan sağa sola uzatıyor dallarını. Her bitkiyi olduğu gibi kabul edip sevmek gerekir.Kış kıyamet benimkiler balkonda hala açıyor, varsın dalları dağınık olsun.

Tömürcek sana teselli armağanı yolda. Sürprizleri bekle.

Rana abla koş koş bak beni döven kadın şurda elinde kızılcık sopası olan :D Evet o abla bana dedi ki çekil ayağımın altından çocuk, zaten karanfillerime sinir oldum kaloriferin üstünde pişiriyorum seni de dondurucuya kapatırım evimin bodrumunda çocukları hapsediyorum dedi sonra da ben dil çıkardım dövdü beni :D ( Valla cymbelina ablam dövcek beni kesin kesiinn !!! :D )

Haberini aldım ablacım elma kurdundan çok teşekkür ederim gercekten teselli armağanın için sürprizlerini merakla bekliyorum mutluluğum paha biçilemez ;)

bay tömürcek 11-01-2013 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1084002)
Terlik, dövmek filan elbette latifeydi ama sonunda olan oldu. Tömürcek, kırk yıllık arkadaşımla beni birbirimize düşürdün, asıl şimdi dövsem yeridir seni:) Bacak kadar boyuyla şuna bak ya, aaa, Ranamiraçcığım'ı bile bana cephe aldırttı alt tarafı biberli bir çiçek, Pepe çiçee yüzünden:dilli: Bana bak bana Tömürcek, öyle Pikaçu gibi sevimli filan dinlemem basarım sopayı.: Aaa, a hiç böyle şey görmedim, tansiyonum fırladı.

Son sözüm de Ranamiraç'a;

Hanım hanım,
Bene bak hele....Bir pikaçu için böyle edilir mi?:dilli:
Bir partide herşey olabilir, ben partinin radikal kanadıyım, tamam mı? Hizipçilik yapmayalım bir peperoni çiçeği ve çocuk yüzünden.

Yanlış anlama cymbelina ablam hemşehri dayanışması bu rana ablam oyüzden sahip çıktı bana, sana cephe aldığı falan yok ;) Ya şu sıralar herkes bana pikaçu diyo ne hikmetse şimdiye kadar kimse demezdi :D

Yaa ama küçük görülüyorum horlanıyorum şuan ben sataşma yok bu sefer küçültme vaaarrr :D Peperonim ve ben muhteşem bi ikili olcez bi gelip bulsun da beni ozaman görüverin siz :D

bay tömürcek 11-01-2013 00:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1084008)
Bak valla, sinirden gene okudum...Yok, olmaz böyle şey:dilli: Şunun dediklerine bakar mısınız? Haksız mıyım şimdi Yahu ne çeçeron çıktın sen de Tömürcek:dilli: Milleti başıma topladı, aaa. Ayrıca, arada Sayın Sibelim'i bile yanıltmaya çalışmış, esrarengiz laflarla.

Cymbelina ablacım geç şöle otur bi sakinleş bende bu arada senin tansiyonunu ölçeyim :D Tansiyonun baya fırlamış uuuu sen boşver ablacım her söyleneni takma tansiyonun fırlar sonra böle bak gel ben sana ayran yaptım tansiyonunu dengelesin :D Hem bana olan kızgınlığın geçer sana ellerimle ayran çalkaladım :D

Cymbelina 11-01-2013 00:48

Bilmem alıntı yapmama, harfleri bold yapmama gerek var mı? Elbette yok, herşey ortada. Sataşma diyene bak, tutmayın beni. Oğlum Tömürcek bittin sen, çıkışta görüşürüz.

Eh Sakarya çetesi, yaktım çıranızı...Beni karşınıza almayacaktınız, savaş baltamı çıkardım. Eski Kızılderililerdenim ben. Yandınız siz Marmara çırası gibi, Çırağan Sarayı gibi. :dilli:

(mesajı sen ayran filan vermeden önce yazdım ama neyse)

bay tömürcek 11-01-2013 00:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1084021)
Bilmem alıntı yapmama, harfleri bold yapmama gerek var mı? Elbette yok, herşey ortada. Sataşma diyene bak, tutmayın beni. Oğlum Tömürcek bittin sen, çıkışta görüşürüz.

Eh Sakarya çetesi, yaktım çıranızı...Beni karşınıza almayacaktınız, savaş baltamı çıkardım. Eski Kızılderililerdenim ben. Yandınız siz Marmara çırası gibi, Çırağan Sarayı gibi. :dilli:

(mesajı sen ayran filan vermeden önce yazdım ama neyse)

Lütfen biri benim üyeliğimi silebilir mi hatta biri beni füzeyle uzaya fırlatsın cymbelina abla artık terliği küreği bırakmış baltayla geliyomuş valla ben kötü bişe yapmadım :D Ayrandan önce yazdığına göre ablacım ayrandan sonraki barış mesajını da yazarsın artık dimi barıştık çünkü :D

Cymbelina 11-01-2013 01:11

Kızılderililer baltayla ne yapar bilir misiniz? Eh, o zaman sorun yok:D Küsmedik zaten, ama çeçeronsun, çemkiriyorsun:dilli: Çiçekler kadar başka bir ilgi alanım daha var: uzakdoğu sporları, bir müddet jiu jitsu, wing chun filan çalıştım.

Şaka maka olan bana oldu gene:) Peperoni çiçeğiyle mutluluklar size;) Ne Peperoniymiş bea. Hepsi sizin olsun, gözümüz yok, daha da gelmem Davos'a.:D

Rana+miraç 11-01-2013 08:59

Sevgili bay tömürcek;

Üniversite sınavlarına hazırlanıyordun değil mi? Seni sınavlara kadar Cymbelina'nın hışmından korurum ama, eğer tembellik yapıp sınavda iyi puan alamazsan seni Cymbelinanın önüne atarım . Bir pepperoni çiçeği bulur sana da vermem cezaların en büyüğü olur ona göre .

Sakarya çetesi sözünü de sevdim. Partiden iş çıkmadı işi gayrikanunu yollarla çeteyle hallederiz. Bitki sevdirme çetesi. Bulamadığımız bitkiler için çarşıda büyük güzel bir ağacı rehin alırız. Kendimizi ona zincirleriz. Ya peperonimi getirin ya da bu ağaç benim olur burada zincirli beraber yaşarız diye tehditler savurur ortalığı birbirine katarız.

bay tömürcek 11-01-2013 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1084078)
Sevgili bay tömürcek;

Üniversite sınavlarına hazırlanıyordun değil mi? Seni sınavlara kadar Cymbelina'nın hışmından korurum ama, eğer tembellik yapıp sınavda iyi puan alamazsan seni Cymbelinanın önüne atarım . Bir pepperoni çiçeği bulur sana da vermem cezaların en büyüğü olur ona göre .

Sakarya çetesi sözünü de sevdim. Partiden iş çıkmadı işi gayrikanunu yollarla çeteyle hallederiz. Bitki sevdirme çetesi. Bulamadığımız bitkiler için çarşıda büyük güzel bir ağacı rehin alırız. Kendimizi ona zincirleriz. Ya peperonimi getirin ya da bu ağaç benim olur burada zincirli beraber yaşarız diye tehditler savurur ortalığı birbirine katarız.

Yaa ablacım deme böle şeyler zaten stresim tavan yapmış durumda bide beni böle korkutursan ben sınavda bişe yapamadan optiği teslim ederim :D Hem lütfen o cezayı da verme bana ablacım yok illa da çiçeği bulup peperonisiz bırakacaksan beni benim haberim olmasın :p

Evet bitki sevdirme çetesi kuralım biz sakaryalılar olarak :D Hatta kendimizi zincirleyecek ağacı da buldum kent meydanındaki deprem anısına dikilen ziraat bankasının önündeki osmanlı çınarına zincirlicez hem eylem yapmak için de gayet geniş, güzel ve göz önü biyer :D

ıldır 11-01-2013 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1084118)
Yaa ablacım deme böle şeyler zaten stresim tavan yapmış durumda bide beni böle korkutursan ben sınavda bişe yapamadan optiği teslim ederim :D Hem lütfen o cezayı da verme bana ablacım yok illa da çiçeği bulup peperonisiz bırakacaksan beni benim haberim olmasın :p

Evet bitki sevdirme çetesi kuralım biz sakaryalılar olarak :D Hatta kendimizi zincirleyecek ağacı da buldum kent meydanındaki deprem anısına dikilen ziraat bankasının önündeki osmanlı çınarına zincirlicez hem eylem yapmak için de gayet geniş, güzel ve göz önü biyer :D

Ne cicekmiş.. kücücük boyuna ve mınıcık yapraklarına bakmadan karıstırmış ortalıgı.. ama kar kış herkez odada... bır sekılde enerjıyı boşaltmak lazım değilmi.......EEE.. yokmu başka aranan arastırılan cıcek..... beklıyoruz arayalım bulalaım...

nılgun_dogan 11-01-2013 13:55

Uyyyy uşağumi parçaliycaklar gel uşagum yanima ben variken korkmayasun.

bay tömürcek 11-01-2013 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1084187)
Uyyyy uşağumi parçaliycaklar gel uşagum yanima ben variken korkmayasun.

Ya nilgün abla sen nerdesin akşamdan beri yediğim sopanın haddi hesabı yok :D Saolsun rana+miraç abla sahip çıktı da cymbelina ablanın gazabından korudu beni :D Valla abla saklayın beni arkanıza akşam ayran bile yaptm cymbelina ablaya ama beni bunla mı kandırcan dedi çok kızmış bi vurdu tepsi mepsi ters döndü :D:D

bay tömürcek 11-01-2013 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ıldır (Mesaj 1084178)
Ne cicekmiş.. kücücük boyuna ve mınıcık yapraklarına bakmadan karıstırmış ortalıgı.. ama kar kış herkez odada... bır sekılde enerjıyı boşaltmak lazım değilmi.......EEE.. yokmu başka aranan arastırılan cıcek..... beklıyoruz arayalım bulalaım...

Sayın ıldır ben daha fazla şansımı zorlamak istemiyorum baksanıza peperoni yüzünden cymbelina abla dövdü beni :D Ama elbet çıkar aradığım bişey çünkü eskiden yetiştirilen çiçeklere karşı acayip merakım var ;)

Bu site sayesinde tanıdım mesela mum çiçeğini eskiden yetiştirilen çiçekleri ararken karşıma çıkmıştı bi de babanneme konuyu açınca demesin mi ben yeni evlendiğimde baban küçükken eski evde vardı benim mum çiçeğim salkım salkım açardı misafir odasında e ben bunu duyar da rahat durur muyum benim merak ikiye katlandı babannem anlatınca bi koyuldum aramaya allah sizi inandırsın aylarca aradım sona bu siteye üye oldum öle edindim :p

Yani yine bi eski çiçek arayışına girersem rahatsız edebilirim sizi haberiniz ola :p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025