agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

YeniGine 03-11-2012 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1041360)
sayın gülsen güle güle büyütün hepside çok sağlıklı görünüyor ben ne zaman böyle bir kargo açacağım acaba :))

Sevgili tuya; kargoyu görünce ben de aynı şeyi düşündüm. "Birileri bana da kargo gönderse" dedim kendi kendime.

GÜLSEN_ 04-11-2012 10:16

5 Eklenti(ler)
ARKADAŞIMIN GÖNDERDİĞİ MENEKŞE YAPRAKLARINI EKMEK İÇİN USTALARIMDAN ALDIĞIM BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA,ÖNCE PET BARDAKLARI ALDIM VE HEPSİNİN ALTINA HAVYAYLA DELİKLER AÇTIM,DAHA SONRA İYİ YIKAYIP TEMİZLEDİĞİM DİATOMİTE HEPSİNİ EKTİM :p

GÜLSEN_ 04-11-2012 10:20

3 Eklenti(ler)
Sonrada oğlumun kullanmadığı büyük akvaryumunu iyice yıkayıp güneşte kuruttktan sonra menekşelrimi içine yerleştirip üsütünü streçledim ama akvaryumun kendi kapağını kapatıcam şimdilik bu şekilde kapattım bugün kapak yıkanıp temizlenip kapatılıcaktır :p

GÜLSEN_ 04-11-2012 10:23

4 Eklenti(ler)
Buda istanbula gittiğimde sibelimle paraktikere gitmiştik çiçek bölümünü gezerken kırılan bu dalı almıştım suda köklendirdim ve diatomite ekildi (ruj çiçeği) bak sibelcim olmuşmu :rolleyes:

vehibe 04-11-2012 10:41

Ayyy canım arkadaşım, sende mi bizim gibi amansız hastalığa yakalandın?:D
Yakında sende de ev halkı isyan edecek;)

GÜLSEN_ 04-11-2012 14:14

Valla vehibecim hiç kimse benim çiçeklerime isyan edemez, eden kendi gider bu evden :))oğlum isyanlardaydı şimdi izmire ablasının yanına gidicek :))eşimde sabah gidip akşam geliyor o hiç karışmaz hatta ben yokken gayet güzel bakar ilgilenir kendisi çiçeklerimle saolsun:)))

vehibe 04-11-2012 16:24

Çok şanslısın o zaman... Benim eşim ve büyük oğlum isyanlarda:))

Denizardacan 05-11-2012 19:25

Sevgili Gülsen abla nerden başlayım bilmiyorum. Bitkilerin bir harika, yeni yeni türlerin olmuş iyi günlerde sağlıkla büyüt. Yeni hoyaların mükemmel ve diğer yeni gelen tüm bitkilerin.
Ben siteye girer girmez sağolasın senin hoya dağıtımına denk gelmiştim, Sağolsun ilk hediyelerim senden ve Ali den oldu. Benim ilklerimsiniz:cool:, senin sayfandan sonra bana birşeyler oldu, hayatta kaktüs sevmez, sukulentin de ne olduğunu duymamıştım. İşte o kadar çok beğendim ki artık ben de bir kaktüscüyüm biliyor musun:confused: Ah ah diye yanıyorum vallaha, Ali de bana kaç kere abla bak sayfama istediğin başka birşey varsa onu da gönderelim dediydi de, ben yok dediydim ne biliyim şimdi o kaktüsler için böyle yanacağımı. Neyse sağlık olsun:(
İlk önce senin gönderdiğin iki carnosam da toprakta çok güzel köklenmişler ben yeni saksılarına aldım, ama sürgün yok görünürlerde tekrar teşekkür ederim ablacım.
İkinci olarak minicik bir echeveriam var köklenmiş sağolsun 15 günlük ama yaprakları yumuşadı, çok korktum. Fazla mı suladım az mı bilmiyorum. Sen nasıl bakıyorsun bir zahmet anlatırsan. Bu arada 41 kere maşallah senin echeveria ben burdayım diyor.
Yine dikkatimi çeken bir durum daha var ki, acaba sizin kırmızı toprak çok mu kaliteli. Bitkilerin tamamı coşmuş durumda maşallah.
Son olarak hani o 110 tane tohum veren echinopsis ile bir sürü yavrusu olan ve sahiplerine gidecek olan lila echinopsis var ya, işte onlardan bilmem ki bana düşer mi
Bu arada diatomit denemeni de izleyeceğim, bir müddet sonra toprak taşımak insanı bıktırıyor değil mi
Sağlıcakla kal ablacım,

GÜLSEN_ 05-11-2012 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan (Mesaj 1042759)
Sevgili Gülsen abla nerden başlayım bilmiyorum. Bitkilerin bir harika, yeni yeni türlerin olmuş iyi günlerde sağlıkla büyüt. Yeni hoyaların mükemmel ve diğer yeni gelen tüm bitkilerin.
Ben siteye girer girmez sağolasın senin hoya dağıtımına denk gelmiştim, Sağolsun ilk hediyelerim senden ve Ali den oldu. Benim ilklerimsiniz:cool:, senin sayfandan sonra bana birşeyler oldu, hayatta kaktüs sevmez, sukulentin de ne olduğunu duymamıştım. İşte o kadar çok beğendim ki artık ben de bir kaktüscüyüm biliyor musun:confused: Ah ah diye yanıyorum vallaha, Ali de bana kaç kere abla bak sayfama istediğin başka birşey varsa onu da gönderelim dediydi de, ben yok dediydim ne biliyim şimdi o kaktüsler için böyle yanacağımı. Neyse sağlık olsun:(
İlk önce senin gönderdiğin iki carnosam da toprakta çok güzel köklenmişler ben yeni saksılarına aldım, ama sürgün yok görünürlerde tekrar teşekkür ederim ablacım.
İkinci olarak minicik bir echeveriam var köklenmiş sağolsun 15 günlük ama yaprakları yumuşadı, çok korktum. Fazla mı suladım az mı bilmiyorum. Sen nasıl bakıyorsun bir zahmet anlatırsan. Bu arada 41 kere maşallah senin echeveria ben burdayım diyor.
Yine dikkatimi çeken bir durum daha var ki, acaba sizin kırmızı toprak çok mu kaliteli. Bitkilerin tamamı coşmuş durumda maşallah.
Son olarak hani o 110 tane tohum veren echinopsis ile bir sürü yavrusu olan ve sahiplerine gidecek olan lila echinopsis var ya, işte onlardan bilmem ki bana düşer mi
Bu arada diatomit denemeni de izleyeceğim, bir müddet sonra toprak taşımak insanı bıktırıyor değil mi
Sağlıcakla kal ablacım,

Sevgili denizarda (bu senin oğlunun adıydı) hatırlıyorum sana hoya göndermiştim ablacım.Güzel dileklerin ve görüşlerin için çok teşekkür ederim..Şimdi gelelim sorularına..Şuanda bütün çiçekler dinlenme dönemine geçtikleri için hoyalarından sürgün bekleme bi kere:rolleyes: ama sulamayı azalt yavaş yavaş sonrada ayda bir ver..Echveria çok hassas bir bitki ne az sulamaya geliyo nede çok sulamaya gayet dikkatli verilicek suyu, kesinlikle artık çok az sulanmalı hatta sadece toprağı nemli olmalı, suyu çok verdiysen hemen topraktan çıkar çürümesine meydan vermeden,kökleri iyice kuruduktan sonra tekrar ekebilirsin ama suyu temkinli ver ben şimdi haftada bir veriyorum ve dışarda evin içinde olsa daha az vermen gerek, bence dışarda kalsın echveria ama yağmur yaş gelmesin üzerine..Buraların toprağı gerçekten çok güzel helede benim bulunduğum yer açık alan istemediğim kadar temiz toprak var evimin her yanında,toprak yorgun olmadığı için çok güzel etkiliyor bitkileri..Kaktüs tohumundan ve yavrularından göndereyim ama artık ALLAH kısmet ederse bahara ablacım,çünkü dediğim gibi artık bitkiler dinlenme dönemine geçtiler,ama bahara ne istersen elimde olandan gönderirim sana..Diatomiti bende ilk defa deniyorum arkadaşların tavsiyesi üzerine umarım diğer topraktan aldığım iyi sonuçları ditomittede alırım.Diatomit sadece kolay köklenmeyi sağlıyormuş onun için diatomite ektim yapraklarımı,yine sonuçları sizlerle paylaşıcam :rolleyes:

Denizardacan 05-11-2012 21:43

Aydınlatıcı açıklamaların için çokkkkkkkkk teşekkür ederim Gülsen ablacım, evet Deniz ve Arda Can çocuklarımın adı doğru hatırladın. Adım Nesrin.
Gelelim tohum ve kaktüs konusuna, kesinlikle haklısınız ben zaten bahara sıraya gireyim demiştim:D
Çok naziksin ablacım , çok teşekkürler, iyi geceler.
Bu arada echeveriamı hemen balkona çıkarıyım.

GÜLSEN_ 06-11-2012 08:38

4 Eklenti(ler)
semoşum işte vinka canlandı ablacım bende saksısına oturttum onu :rolleyes: üstelik bir sürü tomurcuk geliyor açıcak ;)

GÜLSEN_ 06-11-2012 08:41

3 Eklenti(ler)
suda yumru oluşturan gloxinialar dün ekildiler

GÜLSEN_ 06-11-2012 08:43

2 Eklenti(ler)
bunlarda daha önce ektiğim gloxinia yaprakları :rolleyes:birisi kurudu diye çektik çıkardım atmak için bi baktım dibinde hem yumru hem yavru oluşmuş hemen geri ekiverdim toprağa:p

GÜLSEN_ 06-11-2012 08:44

sanırım kuruyan yaprağın yavrusu çok belli olmamış ilk resimdeki

sibelim 06-11-2012 15:43

ablacığım sayfa yine cıvıl cıvıl. atlasların rengini merak ediyorum :)

GÜLSEN_ 06-11-2012 18:56

sibelim atlasımın biri güler hanımdan geldi kırmızı diğeri geçen yıl göndermişti bir arkadaş ama açmadı rengini bilmiyorum.

Bayçalı 07-11-2012 10:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1041979)
Sonrada oğlumun kullanmadığı büyük akvaryumunu iyice yıkayıp güneşte kuruttktan sonra menekşelrimi içine yerleştirip üsütünü streçledim ama akvaryumun kendi kapağını kapatıcam şimdilik bu şekilde kapattım bugün kapak yıkanıp temizlenip kapatılıcaktır :p

Gülsen hanım duydumki sera yapmışsın hemen sayfanı ziyaret ettim süper olmuş ellerine sağlık :) güngeçtikçe çeşitler fazlalaşmaya başldı allah kolaylık versin sizin gibi ağaç dostlarını takip ettikçe bu hastalıkmı desem sevgimi desem bilemiyorum bendede oluşmaya başladı ne yapacağım bilemiyorum :D

GÜLSEN_ 07-11-2012 15:23

keşke bütün hastalıklar bunlar gibi olsa sn.BAYÇALI ama sevgi olmadan zaten olmuyor her canlı ekmek kadar su kadar sevgiyede ihtiyacı var ******..Ben seviyorum hastalığımı :D

heva 07-11-2012 17:38

ben de pazarcıya sordum bardak menekşeyi abla menekşenin bardağı mı olur menekşe menekşedir afrika menekşesi işte ilk senden duyuyorum dedi beni makaraya aldı yanından ayrılırken menekşe bardak diyip gülüyordu adamı şoka uğrattım galiba:P

GÜLSEN_ 07-11-2012 19:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heva (Mesaj 1044188)
ben de pazarcıya sordum bardak menekşeyi abla menekşenin bardağı mı olur menekşe menekşedir afrika menekşesi işte ilk senden duyuyorum dedi beni makaraya aldı yanından ayrılırken menekşe bardak diyip gülüyordu adamı şoka uğrattım galiba:P

Havvacım maalesef bazı çiçekçiler sattıkları çiçeğin adını bile bilmiyorlar inanın bana.Arkadaşın biri begonvil diye katmerli japon gülü almıştı ne gülmüştüm,çiçekçi begonvil abi demiş,arkadaşta resmini ekleyince katmerli japon gülü dedim :rolleyes:

GÜLSEN_ 09-11-2012 09:10

2 Eklenti(ler)
küçük çiçekli orkidemin çiçekleri yeni açtığın daha açık renkli kalınca dahada koyulaşıyor Allahım yok böyle bir güzellik daha :D

GÜLSEN_ 09-11-2012 09:40

2 Eklenti(ler)
bu biberi yemeğe doğradım içindeki tohumları beni şaşırttı bakarmısınız :eek:

gülenmelek 09-11-2012 11:29

Erken davranmışsın sevgili GÜLSEN, az daha bekletseymişsin 3 yemeklik daha çıkacakmış ;)
Bir-iki kere ben de rastlamıştım bu tür şeylere, değişik geliyor insana.

Orkidelerin çok çok güzel. Bol çiçek, uzun ömür diliyorum ;)

Tuğçe 09-11-2012 23:15

Allah'ın işine bak diyemiyor insan, ne günlere kaldık değil mi ablacım :)
Az daha dursan bibercik nara dönüşmeyi planlıyormuş :)

demircool 09-11-2012 23:40

orkideler harika ablacım ama arkada bi fincan kahve gördüm..o da güzel görünüyor.bu güzelliklere bakarak içmesi nasıl güzel olur :))

GÜLSEN_ 10-11-2012 10:13

Birgün bu kahveyi birlikte içmek nasip olur inşallah ablacım :)

GÜLSEN_ 10-11-2012 10:58

Gülen melek,Tuğçe beni ne güldürdünüz anlatamam valla, aynen öyle olucakmış ama az kalsın :))))

Yaylacı 13-11-2012 16:59

Gülsen hanım merhaba,nasılsınız. İstediklerinizi gönderdim, mesaj da yazdım fakat ortalıkta görünmüyorsunuz hayırdır. Merak ettim doğrusu, dilerim bir problem yoktur.

GÜLSEN_ 15-11-2012 11:41

Teşekkür ederim sn. Yaylacı,hayırlı bir işimizden dolayı bir kaç gün nete girme imkanım olmadı,Kızıma yüzük taktık.ALLAH bütün bekarlara nasip etsin inşallah :)

smnunal 15-11-2012 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1048495)
Teşekkür ederim sn. Yaylacı,hayırlı bir işimizden dolayı bir kaç gün nete girme imkanım olmadı,Kızıma yüzük taktık.ALLAH bütün bekarlara nasip etsin inşallah :)

Sayın GÜLSEN,

Hayırlı olsun. Allah tamamına edirsin.

GÜLSEN_ 15-11-2012 11:59

çok teşekkürler sn.smnunal darısı çocuklarınıza olsun inşallah :)

ayhat 15-11-2012 15:25

orkidenin arkasındaki kahve gözümden kaçmadı, bu çiçeğin yanında da iyi gider gerçekten :)

gülenmelek 15-11-2012 16:16

Sevgili GÜLSEN, hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin. Ne heyecandır ama şimdi ;)
Şimdiden ömür boyu mutluluklar diliyorum kızına ;)

Bayçalı 15-11-2012 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1048495)

Gülsen hanım hayırlı olsun allah tamamına erdirsin hani hep diyoruzya bol çiçeklerini göründiye bide şöylemi desek bol torunlar görün inşallah:D

GÜLSEN_ 15-11-2012 18:45

Çok teşekkür ederim ayhat,gülenmelek ve BAYÇALI arkadaşlarım darısı çocuklarınıza olsun inşallah :)çok güzel yaşanılması gereke duygular ALLAH herkese nasip etsin inşallah :)

GÜLSEN_ 15-11-2012 18:47

3 Eklenti(ler)
nişan çiçeğimiz :rolleyes: ve nişan çikolatamız dostlar buyrun ;)

GÜLSEN_ 15-11-2012 18:51

5 Eklenti(ler)
Bu da kokoş GÜLSENin kızına hazırladığı çeyizlik masa örtüsü nişanda masaya örtüldü :p her ne kadar kızım beğenmediysede, o kadar emek verdim arkadaşlar çok mu çirkin olmuş :confused: Kurdela işiyle boncuk işini karışık çalışmıştım, hatta hocam çok beğenmişti 4 yıl önce bunu yarışmaya bile göndermeyi düşünmüştü ben, yarışmalık bir iş olmadığını düşündüğüm için göndermedim tabi;)

GÜLSEN_ 15-11-2012 18:56

2 Eklenti(ler)
Nişan pastamız ve yeni nişanlılar :rolleyes:

GÜLSEN_ 15-11-2012 18:58

2 Eklenti(ler)
Bu kaktüsü nişan çiçeğini aldığımız çiçekçide gördüm bayıldım harika görünüyordu çiçekçi hediye etti ;)

vehibe 15-11-2012 19:00

Allah nazardan saklasın mutlulukları daim olsun, çok güzeller..

Çiçeklerinde çok güzel diken yapısı farklı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025