![]() |
Canım benim ben de bu tarafa beklerim. Balkon güzel ama bir kahve arkadaşım yok ne yazık ki :( Keşke aynı şehirlerde olsaydık. Seninle gözümüz aynı resmen, düzenli ama yaşanmışlıkları olan mekanları seviyoruz. Hem de yaratıcılığımızı kullanarak uygun detaylar yaratıyoruz. Nazarlığını tanımışsındır zaten. Balkonumun en güzel süsü senden gelmişti :) Sevgiler canım...
|
İki gönlü güzelin birbirlerine iltifatları gerçekten çok güzel. Sevgili gökçe kahve arkadaşın olmasa da boşver hiç üzme kendini. Sen gönlünce geç o güzelim balkonuna kahveni yap iç ve bizleri de yanında bil. Ben o nazarlığı göremedim.
|
Yeni Gine Ablam benim kahvemi içiyorum içmesine de insan arada bir de şöyle göz göze sohbet etmek istiyor. Gurbet yeni yeni hasret çektirmeye başladı bana sanırım. Aslında 19 yaşımdan beri baba ocağından ayrı sayılırım. Ama hiç bir zaman bu kadar yalnız değildim. Azıcık da yaşlanıyorum sanırım olgunlaşıyorum. Eskisi gibi çekemiyorum her sohbeti. Ama sana hürmetim sonsuz sen böyle takıl diyorsan bir bildiğin vardır diyorum. Nazarlığa gelince şöminenin tam göbeğinde püsküllü mavişli sarılı pek cici bir süs :) İyi geceler...
|
Nazarlığı gördüm evet balkonuna da yakışmış. Benim de çevrem çok geniş bütün komşularla sohbet ama bazen bakıyorum hiç bana göre sohbetler değil. Ben diyorum ki lale soğanı, komşum diyor ki işte torunu da, işte kızı da, işte oğlanı da, işte evin boyası da, işte eşim de hemen anında ufaktan ayrılıyorum oradan, geliyorum çiçeklerimin yanına valla onlarla sohbet daha güzel.
Ama tabi iyice yalnızlık da bir yere kadar, kötü. Ne diyeyim inşallah bir şekilde gönlüne göre bir sohbet arkadaşı bulursun diyeyim. |
Alıntı:
Güzel balkonunda minik bir hediyemin olması beni çok mutlu ediyor, bu güzel ailesi nazarlardan korusun Rabbim. Zevklerimiz çok benziyor haklısın, blogunu da göz attım, pek marifetlisin maşallah. İnsan aynı zevkleri paylaştığı birileriyle uzun uzun sohbetler etmeyi çok arzu ediyor değil mi? ;) Komşularımın bıktı zaten benden, hiç bahçenden çıkmıyorsun diyorlar, bitki çiçek muhabbetlerimden sıkıldılar, bazen öyle kaptırıyorum ki bahçelerine, saksılarına da müdahale ediyor, ona çok su vermişsin, bu güneşi sevmez gölgeye al, toprağı çok ıslak çürür veya bit basmış ilaçlamak lazım diye bır bır konuşup duruyorum. Sıkılanlarda oluyor doğal olarak. :D |
Alıntı:
Hah işte ablam aynı benim durum. :D Dedikodudan kaçıyor bahçe de alıyorum soluğu. :) |
O zaman her şeyin azı karar çoğu zarar diyelim. :) İyi ki internet çağındayız. İyi ki arada mesafeler de olsa sizin gibi güzel insanları tanıdım. Hayat kısa az önce sevgili Jineop'un kaybını öğrendim. :( Ardımızda kalan dünyaya ve insanlığa bıraktıklarımız oluyor işte. Sevgiyle kalın dostlar...
|
Bu gece Hıdırellez gül dibine dileklerinizi yazmayı, suyun yakınındaysanız suya atmayı unutmayın derim. Belki şurada güzel bahçeli bir ev varmış diye çizelim mi rahmetli TRT2'deki ressam gibi olmasa da :)
|
Çok acı günler yaşadık, yaşıyoruz. Diliyoruz son olsun ama olmuyor. Ne zaman önlem almayı öğreneceğiz biz millet olarak, ne zaman diye isyan ediyorum. Ailelerin acısını anlayamam belki ama paylaşmaya çalışıyorum. Allah Soma Madeninde vefat eden emekçi kardeşlerimize rahmet eylesin. Kalan ailelerine sabır versin...
|
Maşallah ablacım balkonun çok güzel :) petunyalar çok hoş durmuşlar yuvarlak saksıda hepsi bir arada :) yumurta da yakışmış nazar için takarlar bizim orda iyi yapmışsın :) Kurdele de gözüme çarptı çok güzel olmuş :)
|
Alıntı:
|
Sevgili gökçe maşallah balkonun yine renklenmiş. Küpelinin rengi güzelmiş balkonuna yakışmış, bol çiçeklerini gör inşallah.
Petunyaların ve tabi ki yumurtan çok güzeller. Hibiscus'una maşallah güzel balkonuna güzellik katmış. Sardunyaların ne kadar güneş görüyor bildiğim sardunya güneşi seviyor. Bir de az biraz bildiğim fosfor; hani şu NPK derler hep ben de yeni yeni anlamaya başladım. Azot+Fosfor+Potasyum ağırlıklı gübre. Ben saksılara artık çoğunluk yanmış gübre kullanıyorum fakat daha geçen senelerde Çiçek Coşturan kullanıyordum, faydası oluyordu. Nacizane... |
Alıntı:
|
Gönlü güzel, balkonu güzel arkadaşım, herşey yerli yerinde maşallah. :) Dinlendiriyor, huzur veriyor balkonun. Sardunyalarını toprağı kuruyuncaya dek sulama, sonra bol su ver teşekkür etmek için çiçeklenirler. Sevgilerimle.. ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba gokcegokce,
Balkonunuz bizim balkona çok benziyor :) Şömine üzerine güneş seven bitki koyamıyoruz biz de, yoksa açmıyorlar. Balkona bakan cam kenarında sardunyalar açabiliyor ama hiç bir zaman çok coşkulu olamıyor, daha fazla güneş istiyorlar. Balkonunuz kapalı değilse dış cephe kenarlarına koyarsanız orda çok güzel olur. Gübrelerdeki NPK'ya da açıklık getireyim. NPK harfleri sırasıyla azot, fosfor ve potasyum elementlerinin simgelerini ifade eder. Gübreyi gübre yapan, bitki için gerekli elementler bunlar zaten. Gübre poşetlerinin üstünde bu elementlerin oranları belirtilir. Mesela 5:8:6 gibi bir oran yazar. Bu, azottan 5, fosfordan 8, potasyumdan da 6 birim içerir demektir. Bitkinin çiçek açmasını tetikleyici olan gübrelerde fosfor oranı fazladır. Yeşil aksamları geliştirmek için de azot oranı yüksek gübreler kullanılır. Küpelinizin çiçeği çok zarif, çok güzelmiş. Fesleğenin dibinde ekili sarkan güzellik de sarıkız dedikleri bitki mi? Ne zamandır ben de edinmek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı. Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler :) |
Bir yerde okumuştum ama hatırlamıyorum, sardunyaların toprağına paslı çivi batırılıyor bir de şeker veriyorlardı. Umarım faydası olur..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Gülen yüzün hiç solmasın abla :)
|
İçim açıldı tertip düzen maşallah. Çinçin'i (kedimiz) böyle bir balkonu görse tahminim yarım saat içinde tüm düzenini değiştirirdi :))
|
Alıntı:
|
"Lily of the Valley"
1 Eklenti(ler)
Daha önce bir sorun olmuyordu ama geçen lilyum fotoğrafımın görüntülenmesinde bir sorun olmuş sanırım silinmesi gerekmiş mesajların. Lily'm üç tomurcuğunu birden açınca yeniden yükleyeyim dedim. Seviyorum soğanlıların görkemli çiçeklerini. Keşke daha uzun süre sergileseler güzelliklerini...
|
Pembe zambaklarınızla çok şekersiniz sevgili gökçe :) Ben de buradayım demek için yatan zambak tomurcukları da yakında merhaba diyecek gibi gözüküyor, ne kadar güzel. Zambak çiçekleri tek başına açtığı zaman bile gösterişli ama çok sayıda açınca tadından yenmiyor :)
|
:) Pembe bir Lilium, bir Gökçe; maşallah çok güzelsiniz...
Pembe renklisini ilk kez sende gördüm sevgili Gökçe, çok da güzelmiş. |
Teşekkürler sevgili Esin, evet topluca açınca harika görüntüleri var. :) Daha önceki sayfalarıma göz gezdirirseniz geçen sene annemin balkonundaki görsel şöleni de görebilirsiniz. Bu sene lilyumlarım az. Aslında beyaz mis kokulularım da vardı ama böcek istilası geçirdi ve tomurcuk vermeyince ben de söküp yerine Hibiskus diktim.
Sevgili YeniGine Ablacım pembeleri Asya Lalenin paketlerinden bulmuştum mart gibi. Bu cins dayanıklı da çıktı böcek möcek de ilişmedi. Ama paketine göre rengi daha bir pastel pembe açtı. Bir de koksaydı pek güzel olurdu ama napalım o kadar kusur olsun artık. Sevgiler, iyi geceler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025