agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   gilan / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27109.htm)

mandalinci 27-05-2013 10:48

Sevgili gilan,

Bu muhteşem balkonda sana iyi keyifler, güzel seyirler dilerim.

Ellerine sağlık :)

gilan 27-05-2013 10:49

3 Eklenti(ler)
Bu arada hafta içinde Acer araken bir seradan 2 tane çok tatlı delosperma aldım ama boş saksı kalmadığı için öylece bekliyorlar. :rolleyes:
Ama çok güzellerdi, bırakamazdım. :o

Delosperma 'Jewel of Desert Ruby'

Eklenti 410372

Delosperma 'Fire Spinner'

Eklenti 410373

Bu da muhtemelen en sevdiğim çiçek olmasına rağmen artık büyüğüne yerim kalmadığı için aldığım minik begonvil.
15 santim boyuyla bu kadar çiçeklendiğine göre sanırım bodur tür. :)

Eklenti 410374

Adalet Yağcı 27-05-2013 11:05

Herkes bir acer i bulamazken balkonda üç acer :)

Nihayet kavuştun, darısı tüm isteyenlerin başına ;)
Çok yakışmış, alttaki heucheralarla birlikte göz dolduruyor.

gilan 27-05-2013 11:06

5 Eklenti(ler)
Son olarak da genel fotoğraf isteyenler için etrafı biraz toparladım, toprak ve kompost çuvallarını dolaba kaldırdım, boşalan saksıları kaldırdım, saksıları düzenledim. Ama henüz balkonu yıkayamadım, yerler toprak içinde, o kadarını affedin. :)

Bitki işleri düzene girdi gibi, artık dekoratif konularla ilgileneceğim. Etrafı yıkayıp temizleyince minderleri çıkaracağım. Fenerler ve birkaç ufak detay daha var aklımda... :rolleyes:

Eklenti 410376

Eklenti 410377

Eklenti 410378

Eklenti 410379

Renkli köşe. :p
Ama buradaki saksılar çok birbirine girdi. Muzun altına daha yüksek bir yükseltici koyup ferforje olanı da brugmansia'nın altına almak istiyorum. Saksıların hepsi aynı yükseklikte olmasındansa öyle daha güzel olacak gibi.

Eklenti 410380

syuksek 27-05-2013 12:36

Bu görüntülere bayıldım sevgili Gilan...
Rengarenk harika düzenlemeler olmuş..

Acer'in de çok güzel ve sağlıklı görünüyor, yazlığa gidince ilk işim acer dikmek olacak :)
Acaba İzmir iklimine en uygun hangi türüdür ?

Bu arada balkon demirlerine çiçek asmamak apartman kurallarından dolayı mı ?
Sevgiler

alibaba 27-05-2013 22:10

Merhaba Gilan,
Hayırlı olsun fireglow'un :) Çok sevindim. Çok güzel ağaç gerçekten. Sorun yaşamasına üzüldüm. Başka seçeneğin yok muydu peki? Yapraklardaki kuruma susuzluk değilde güneş yanığına benziyor. Seralarda devamlı bir sisleme, fıskıye vs. ortamı olduğu için rutubetli yaprak güneşi görünce 1 günde yanıyormuş.. O nedenle sisleme gerekiyorsa sadece akşam deniliyor. Gerekmedikçe de tabi ki kaçınmak lazımmış. Bizim hava kuru olduğu için ben arada akşamları yapıyorum. Sizin orası nasıldır bilmiyorum tabi nem açısından :)
Akçaağaçlar enerjiyi simetrik çatallar şekilinde ilerletiyor. o nedenle yaptığın her budamayı, aldığın yaprakları simetrik yapmak lazımmış. Bu konuda forumdan Toukana'nın videoları var Youtube'da ve forumda. Tavsiye ederim. özellikle geri dallanmayı teşvik için uç alımı mevsimi şu an. Yaz ortasında da yapraksızlaştırma yapacağız. Her ne kadar bonsai olmasa da belli boyda maksimum formu oluşturmak için bu teknikler gerekli mutlaka.
Bir kaygım da yeri hakkında. Fireglow'un özelliği güneş vurduğunda acer yaprakların hafif yarışeffaf olmasıyla iyice parlaması. Bu köşede kalınca içinden hiç ışık geçirmeyecekler :( Acaba sandalyenin soluna mı alsan, çok güneş almayacaksa.
Hem hava akımı açısından da rahat edebililer. Köşedeki durgun hava rutubetle birleşince zararlıları da çağırabilir.

Heuchera uygulamasını nasıl yapıyorsun? Normal dikim seviyesi üstüne ekstra yoğun ponzalı toprak mı ekliyorsun? Sonuçta ağacın köklerinin de hava alması lazım. Buna engel olmuyor mu? Bu konuda tek tavsiye edilen olarak irish moss'u okumuştum çok sığ köklerinden dolayı..

alibaba 27-05-2013 22:20

Gübre olayını nasıl yapmayı planladın? Yavaş salınım mı düşünüyorsun Gilan?

YeniGine 28-05-2013 01:55

Sevgili gilan; tamam son genel fotoğraf ve acer i de görünce işte bu sevgili gilancığın balkonu dedim. Çok şükür yine başardın, ellerine gönlüne sağlık. Çiçekler tamam şimdi de detayları merakla bekliyorum...

gilan 28-05-2013 06:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 1161401)
Bu görüntülere bayıldım sevgili Gilan...
Rengarenk harika düzenlemeler olmuş..

Acer'in de çok güzel ve sağlıklı görünüyor, yazlığa gidince ilk işim acer dikmek olacak :)
Acaba İzmir iklimine en uygun hangi türüdür ?

Bu arada balkon demirlerine çiçek asmamak apartman kurallarından dolayı mı ?
Sevgiler

Teşekkürler. ;)

Forumda Acer elçisi oldum son iki senedir. :D
Fireglow sıcağa dayanıklı türlerden biri olarak biliniyor, uygun olabilir. Ama tabii bir de bulunabilirlik ve fiyat konuları var. Bence ilk olarak hangi türler bulunabiliyor ona bir bakalım, sonra seçenekler üzerinden gideriz. Ama hangisi olursa olsun İzmir'de tam güneşte kavrulur. Ya yarı gölge ya da sabah güneşi alıp öğlen güneşinden korunan bir yer lazım.

Balkon demirlerini bilmiyorum aslında. İç tarafa doğru asamam çünkü tam altında sebzelerim var, onların güneşini keser. Dışarı doğru asmaya izin var mı bir sorayım bakalım. O durumda da rüzgara karşı sabitlemem lazım. Ama mor petunyalarla doldursam ne güzel olurdu, mis gibi de kokarlar. :rolleyes:

sonkez 28-05-2013 07:27

Muhteşem bir balkonunuz var....Emeklerinize sağlık..

gilan 28-05-2013 07:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba9 (Mesaj 1161747)
Merhaba Gilan,
Hayırlı olsun fireglow'un. Çok sevindim. Çok güzel ağaç gerçekten. Sorun yaşamasına üzüldüm. Başka seçeneğin yok muydu peki? Yapraklardaki kuruma susuzluk değilde güneş yanığına benziyor. Seralarda devamlı bir sisleme, fıskıye vs. ortamı olduğu için rutubetli yaprak güneşi görünce 1 günde yanıyormuş.. O nedenle sisleme gerekiyorsa sadece akşam deniliyor. Gerekmedikçe de tabi ki kaçınmak lazımmış. Bizim hava kuru olduğu için ben arada akşamları yapıyorum. Sizin orası nasıldır bilmiyorum tabi nem açısından.
Akçaağaçlar enerjiyi simetrik çatallar şekilinde ilerletiyor. o nedenle yaptığın her budamayı, aldığın yaprakları simetrik yapmak lazımmış. Bu konuda forumdan Toukana'nın videoları var Youtube'da ve forumda. Tavsiye ederim. özellikle geri dallanmayı teşvik için uç alımı mevsimi şu an. Yaz ortasında da yapraksızlaştırma yapacağız. Her ne kadar bonsai olmasa da belli boyda maksimum formu oluşturmak için bu teknikler gerekli mutlaka.
Bir kaygım da yeri hakkında. Fireglow'un özelliği güneş vurduğunda acer yaprakların hafif yarışeffaf olmasıyla iyice parlaması. Bu köşede kalınca içinden hiç ışık geçirmeyecekler :( Acaba sandalyenin soluna mı alsan, çok güneş almayacaksa.
Hem hava akımı açısından da rahat edebililer. Köşedeki durgun hava rutubetle birleşince zararlıları da çağırabilir.

Heuchera uygulamasını nasıl yapıyorsun? Normal dikim seviyesi üstüne ekstra yoğun ponzalı toprak mı ekliyorsun? Sonuçta ağacın köklerinin de hava alması lazım. Buna engel olmuyor mu? Bu konuda tek tavsiye edilen olarak irish moss'u okumuştum çok sığ köklerinden dolayı..

Başka bir Fireglow daha vardı aynı boyda. İki nedenden bunu tercih ettim. Birincisi diğer ağaç tek ana dallıydı, bunun çatalı ve dolayısıyla daha geniş olması hoşuma gitti. İkincisi de buna yazık iyi bakamamışlar, ben alayım da ilgileneyim dedim. :o

Güneş yanığına benzemiyor. Mesela bendeki minik Emperor 1'da güneş yanıkları var, fotoğraftan da görülebilir. Güneş yanığı lekeli oluyor, bunun kurumuş yapraklarında lekeler yok. Bir de güneş ilk olarak en genç yaprakları yakıyor çünkü en dayanıksız onlar oluyor. Bu ağaçta ise genelde dalların alt kısımlarındaki yaşlı yapraklar kurumuş. Bir de durduğu yerin de oldukça gölge bir yer olduğunu düşünürsek sıcakta susuz kalma açıklaması bana mantıklı geldi. Acer'ler susuzluğa hiç dayanıklı değiller zaten.

Burası iklim olarak çok nemli bir yer değil. Yarımadanın körfez tarafında oturuyorum, dağlar okyanus etkisini azaltıyor sanırım. Kuru da değil, orta karar. Havalanma konusunda balkonun üstü de açık olduğu için sorun olacağını sanmıyorum. Hafif bir esinti de oluyor hep genelde. Sol köşeye de yakışırdı aslında ama sağda beyaz duvarın önünde görüntüsünü çok sevdim. :) Bir de solda sebze saksılarım dizili, oraya alırsam onlara uygun bir yer bulamam. Ve de güneş durumu var tabii. Sol taraf sanırım 2-3 saat daha fazla direk güneş alır, Acer'e fazla gelebilir. Ama haklısınız, Fireglow ile ilgili hep ilk söylenen şey gün batımına karşı yerleştirilmesi. Neyse, bir rengini alsın bakalım da o zaman tekrar düşünelim bunu. :)

Heucheraları dikerken Acer'in eski saksısından çıkan toprağının dış taraflarına doğru yerleştirdim, Acer'in toprağını dağıtmadım ve de eski toprak seviyesinin üzerine çıkmadım. O nedenle şu an için kökleri birbirinden ayrı ama kısa zamanda yayıldıkça iç içe geçecektir. O kadar çok düşünmedim açıkcası. :) Aklımda bulunsun, ağacın keyfi bozulursa tekrar değerlendiririm.

Gübre olarak 5-5-5 organik gübre ekledim toprağa. Satıcı özellikle gübre katkılı olarak bilinen bir marka saksı toprağını kullanmamı söyledi, onun içindeki kimyasal gübreler fazla geliyor, sorun yaşıyorlar dedi. Ben de gübre katkısız, perlitli bir toprak alıp az kalan kompostu ve elimdeki organik gübreden ekledim. Şimdilik bu yeterli olur sanıyorum.

Simetri olayı çok ilginçmiş. Biraz okuyayım bakalım, çok teşekkürler. :)
Neyse ki ağacın boyunu kontrol altına almam gerekmiyor, o yönden işim kolay. Fireglow bodur bir tür, arazide maksimum boy 3m, saksıda 1.80 deniyor. Bu arkadaş zaten 1.80 boyunda. Ki bence isterse yarım metre kadar daha da uzayabilir, daha bile güzel olur. :)

kılıçh 28-05-2013 07:39

sn gilan belirtmeliyimki balkonunuz harika...;)
ama bi sorum var:
kırmızı muzun meyve vermesi nekadarı buluyor..:D

gilan 28-05-2013 07:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1161929)
Muhteşem bir balkonunuz var....Emeklerinize sağlık..

Teşekkürler sevgili sonkez. :) Bitkileri çok sevdiğim için balkonum benim için çok önemli. :) Biraz uğraşla çok güzel şeyler çıkabiliyor ortaya. Büyük de olsa küçük de olsa balkonda yapılabileceklerin sınırı yok. Balkonlarımızın kıymetini bilelim, onlara hayat verelim yeter ki. ;)

gilan 28-05-2013 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1161934)
sn gilan belirtmeliyimki balkonunuz harika...;)
ama bi sorum var:
kırmızı muzun meyve vermesi nekadarı buluyor..:D

Teşekkürler ;)
Muzu hiç bilmiyorum. Ben şeklini, rengini ve yapraklarını çok beğendiğim için aldım, meyve beklentim yoktu. Şimdi siz sorunca biraz internette baktım ama aklım karıştı. Sanırım Musa türleri meyve veriyor, bendeki ise Ensete türü, yani süs muzu gibi bir şey. Hatta şimdi okuduğuma göre çiçek açtıktan sonra bol miktarda tohum verip ana bitki ölüyormuş. Ama sanırım bu süreç birkaç yıl alıyor.

sonkez 28-05-2013 08:19

Çok haklısınız,bence bitkiler çoğu şeylerden daha değerli...Verdiğiniz sevgi ve ilgiyi fazlasıyla size geri veriyorlar...Yüreğinize sağlık.

alibaba 28-05-2013 23:33

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1161933)
Fireglow bodur bir tür, arazide maksimum boy 3m, saksıda 1.80 deniyor. Bu arkadaş zaten 1.80 boyunda. Ki bence isterse yarım metre kadar daha da uzayabilir, daha bile güzel olur. :)

Boyu kontrol altına tutmaktan ziyade enlemesine gelişim sağlamak ağacı da kıymetlendirecek (satacakmışsın sanki :) gibi oldu ) ve daha estetik gözükmesenini sağlayacaktır bence Gilan.

Mesela bu örnekler doğadan yaşlı acer fireglowlar, hep aşağı dallar enlemesine geniş ve üçgen bir forma sahipler.
Eklenti 411442
Eklenti 411443
Toukana'nın uç alma videolarında bahçedeki acerlere de yaptığı işlemleri görebilirsin ve ağacın son halinide görebilirsin :) Bence mutlaka bu konuya eğil.
Çünkü bu çatal formu daha genç bir fidan görseline sahip bence.

Mesela neden böyle olmasın :) kötü bir fotomontaj ama :))
Eklenti 411444

züleyha 29-05-2013 09:23

Sayın gilan,

Ankara'daki bahçenizden beri sürekli takipçinizim. Yaptığınız her aranjman, düzenlediğiniz her saksı ve silbaştan doldurduğunuz balkonlarınızi gördükçe, hayranlığım artıyor.
Benim icin her cicek kendi saksısında olmalıydi, bu yüzden de balkonum saksı karmaşasından yıkılıyordu ama sizin aranjman saksılarınızı görünce bu fikrimden vazgeçip, aranjman yapmaya karar verdim. Henüz başarılı olamasamda sizin aranjman calışmalarınızdan ilham alarak önümüzdeki donemde bu karmaşadan kurtulmayı planlıyorum, tabi bu arada balkonunuzun yakın takipçisi olmaya devam edeceğim.
Nacizane bir tavsiye bizim buralarda bulamadığımız hibrid japongullerinden bir tane balkonunuza çok yakışır :)

Adalet Yağcı 29-05-2013 21:04

Gilan'ığım, sevgili feriha'nın balkonunda, heuchera tohumları ile ilgili senin bir sorunu gördüm.
Senin başlığına yazmak daha uygun diye düşündüm.

Heuchera çiçekleri yeterince kuruduğunda baş ve işaret parmağımın arasında çiçekleri sıyırarak avcuma toplayıp saksıya serptim, üzerini kapatmana bile gerek yok, toprağa karışsın yeter.
İstersen 1 mm. kalınlıkta bir toprakla da örtebilirisin.

Ben torf içine ekmiştim, saksının içinde küpe çiçeği vardı, hep nemli kaldı yani.
Bir haftada minik minik baş verdiler.

Ekerken hiç umudum yoktu açıkçası, bu seneki tohumlardan tekrar çimlendirip çoğaltmayı düşünüyorum.
Örnek olması için aşamaları fotoğraflayıp Heuchera başlığında paylaşırım.

loveforlife 29-05-2013 22:54

Sevgili Gilan,

İşte bu dedirtiyorsun yine. Öylesine şık ve keyifli hale gelmiş ki bu balkon, eminim günün tüm yorgunluğunu atabilecek bir alan olmuştur sana. Keyfini çıkarabileceğin günlerin bol olmasını diliyorum... (Bu arada hala "bizim seralar niye bu kadar az çeşide sahip?" diye kıskanmadan da edemiyorum:mad:)

gilan 30-05-2013 23:10

Biz öğrenip talebi oluşturdukça seralar da öğrenecek inşallah loveforlife. :) Clematisler de uzak değil miydi bir zamanlar? :rolleyes:

Balkonumun keyfini henüz çok çıkaramadım ama bundan sonrası keyif zamanı gerçekten. :) Bu hafta havalar tekrar ısınıyor, ben de etrafı bir güzel yıkamayı başarırsam çok güzel olacak. Sonra gelsin balkonda Türk kahvesi... ;)

gilan 30-05-2013 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1162967)
Gilan'ığım, sevgili feriha'nın balkonunda, heuchera tohumları ile ilgili senin bir sorunu gördüm.
Senin başlığına yazmak daha uygun diye düşündüm.

Heuchera çiçekleri yeterince kuruduğunda baş ve işaret parmağımın arasında çiçekleri sıyırarak avcuma toplayıp saksıya serptim, üzerini kapatmana bile gerek yok, toprağa karışsın yeter.
İstersen 1 mm. kalınlıkta bir toprakla da örtebilirisin.

Ben torf içine ekmiştim, saksının içinde küpe çiçeği vardı, hep nemli kaldı yani.
Bir haftada minik minik baş verdiler.

Ekerken hiç umudum yoktu açıkçası, bu seneki tohumlardan tekrar çimlendirip çoğaltmayı düşünüyorum.
Örnek olması için aşamaları fotoğraflayıp Heuchera başlığında paylaşırım.

Tam Heuchera başlığına kopyalayalım bu mesajı diye düşünürken baktım ki sen fotoğraflarla anlatmaya karar vermişsin bile. Ne şanslıyız ki forumda böyle muhteşem insanlar var. :)
Benimkilerde henüz açan yok ama geçen gün bir sera gezisinde oradaki bitkilerden biraz kuru çiçek sıyırdım. Biriktirmeye çalışıyorum bakalım. :)

gilan 30-05-2013 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba9 (Mesaj 1162439)
Boyu kontrol altına tutmaktan ziyade enlemesine gelişim sağlamak ağacı da kıymetlendirecek (satacakmışsın sanki :) gibi oldu ) ve daha estetik gözükmesenini sağlayacaktır bence Gilan.

Mesela bu örnekler doğadan yaşlı acer fireglowlar, hep aşağı dallar enlemesine geniş ve üçgen bir forma sahipler.
Eklenti 411442
Eklenti 411443
Toukana'nın uç alma videolarında bahçedeki acerlere de yaptığı işlemleri görebilirsin ve ağacın son halinide görebilirsin :) Bence mutlaka bu konuya eğil.
Çünkü bu çatal formu daha genç bir fidan görseline sahip bence.

Mesela neden böyle olmasın :) kötü bir fotomontaj ama :))
Eklenti 411444

Benim ağacımın bunlardan tek eksiği rengi bence. :D
Şaka bir yana, henüz tam ikna olmadım ama videoları bir izleyeyim bakalım. :)

gilan 30-05-2013 23:33

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi züleyha (Mesaj 1162574)
Sayın gilan,

Ankara'daki bahçenizden beri sürekli takipçinizim. Yaptığınız her aranjman, düzenlediğiniz her saksı ve silbaştan doldurduğunuz balkonlarınızi gördükçe, hayranlığım artıyor.
Benim icin her cicek kendi saksısında olmalıydi, bu yüzden de balkonum saksı karmaşasından yıkılıyordu ama sizin aranjman saksılarınızı görünce bu fikrimden vazgeçip, aranjman yapmaya karar verdim. Henüz başarılı olamasamda sizin aranjman calışmalarınızdan ilham alarak önümüzdeki donemde bu karmaşadan kurtulmayı planlıyorum, tabi bu arada balkonunuzun yakın takipçisi olmaya devam edeceğim.
Nacizane bir tavsiye bizim buralarda bulamadığımız hibrid japongullerinden bir tane balkonunuza çok yakışır :)

Çok teşekkürler sevgili züleyha. :)
Ankara'daki bahçemde yıllar önce saymıştım 89 saksı vardı, sonraları daha bile artmıştı. Çok sayıda saksıyı hem sulamak çok zor oluyor, hem de derli toplu bir görüntüye ulaşmak da zor. O yüzden burada sıfırdan balkon düzenlerken ilk hedefim büyük büyük saksılar almak oldu. :) Ama dediğiniz gibi ben de bir saksıya birden fazla bitki dikilebileceğini ilk ağaçlar.net'te aranjmanlar başlığında gördüm. :)

Japon gülünü ben de çok seviyorum ama biliyorsunuz yerim kalmadı. Bu arada ben ilginç olarak en çok her yerde bulunan kırmızı yalınkat japon gülünü seviyorum. :) Geçen gün bir çiçekçide çektiğim bu fotoğraf sizin için. ;)

(İlk fırsatta balkonunuza ziyarete geleceğim. Elinizdeki bitkilere göre isterseniz aranjman tavsiyelerinde bulunabilirim.)

Hibiscus rosa-sinensis 'Rum Runner':

Eklenti 412351

mandalinleerik 30-05-2013 23:35

Muhteşem bir balkon. Çiçekler çok güzel, ama ben özenle seçilmiş saksıları da çok beğendim. Emeğinize sağlık.

züleyha 31-05-2013 10:11

Her zaman beklerim sevgili gilan. Bu arada öneri konusunada hayır demem, hatta bayılırım.
Fotograf icin teşekkür ederim. Bende katmerli japongulu hastasıyim ama sadece koyu pembe, yavruagzi ve açık pembe japongulum var. Kırmızı yalinkat japongulunu bende çok seviyorum ama yetiştirmeyi bir türlü beceremedim. Çelikten büyütme denemelerim çok oldu ama sanırım hazır bir tane alsam iyi olacak. Bir tane de abuliton'um var henüz yeni :) hala israrciyim şöyle mor katmerli hibrid bir Japon Gül'ü çok yakışır balkonunuza.
Bu arada meslektaş sayılırız, her ne kadar su an yapmıyor olsamda ünv. de elektronik Muh. okudum. diplomam var ama sadece o kadar.
Konu konuyu açtı lafı biraz fazla uzattım ama artık kusuruma bakmayın. Resimleriniz ve ****** tavsiyeleriniz için beklemede olacağım. Saygılar....

Sudenur 18-07-2013 02:20

Özledik sizi sevgili gilan.. balkonunuz ne alemde merak ediyoruz, tatilde misiniz yoksa, adresimi biliyorsunuz.. :rolleyes: Nasılsınız, iyi misiniz, afiyette misiniz? :)

jojoba 13-10-2013 01:29

Çok güzel bir balkon olmuş ama uzun zamandır paylaşımda bulunmamışsınız, merak ettim birkilerinizin son durumlarını.

Güler 13-10-2013 06:37

Sanırım gilan arkadaşımız güzel bir meşguliyet içinde. ;)

Adalet Yağcı 13-10-2013 17:12

İnşallah, hayırlı haberlerini bekliyoruz o zaman :)

gilan 21-10-2013 19:06

Merhabalar,
Güler Ablamın her zaman hepimizden haberi vardır. :)
Yaz boyunca önce gözlerimin rahatsızlığı nedeniyle bilgisayara fazla bakamamaktan, sonra işlerin aşırı yoğunluğundan, sonra da tatlı telaşlardan siteye çok giremedim. Ama balkonun adım adım fotoğraflarını çektim, bir ara tüm sezonu özetlerim.

Gelelim tatlı telaşlara. Geçen haftasonu evlendim. :) Yurt dışında yaşadığımız için her şeyi koştur koştur halletmek zorunda kaldık ama sonuçta başardık. :) Nikaha 5 gün kala gelinlik bakmaya başladım, o derece. :) Neyse ki her şey çok yolunda gitti.

Hepinizin iyi dileklerinin benimle birlikte olduğunu biliyorum. O nedenle bu başlıkta konuyu dağıtmayalım, azar işitmeyelim. Çok teşekkürler. :)

Uygun başlık: Üyelerimizden mutlu haberler...

abk 11-01-2014 00:52

Kutlarım. Çok güzel bir gelin olmuşsun. Gelinliğin, çiçeğin ve ayakkabıların da balkon ve bahçelerin kadar güzel ve zevkli olmuş. Ben çok geç kalmışım kutlamakta,balayı bitmiş, cicim ayları bile bitmek üzere ama. Diğer tarafta mesajları artık gözden kaçırabilirsin diye, azarlanmayı göze alarak buraya yazıyorum. Tüm kalbimle mutlu olmanı dilerim. :)

alibaba 06-06-2014 10:58

Paylaşımlarınızı bekliyoruz :/

Charlaux 24-10-2014 02:10

Sn.gilan,
Herhalde en cok ozledigim Uyelerin balkon ve teraslari sayfasi hangisi diyecek olursaniz burasini soylerim.

sn.Alibaba'nin da belirttigi gibi paylasimlarinizi bekliyoruz.

günebakan 24-10-2014 06:58

Allah hayırlı, mutlu,huzurlu yaşamlar nasip etsin her ne kadar artık küstüm yastıklar kullansakta eskilerin deyişi ile Allah bir yastıkta kocatsın:)

alibaba 08-04-2015 21:46

Yeni balkon yok mu? :)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba (Mesaj 1292824)
Paylaşımlarınızı bekliyoruz :/

aleydi 07-06-2015 21:48

Sevgili gilan hemencecik iadeyi ziyarete geldim:). Ne güzel bir balkon sayfası. Dünyanın öbür ucundan bize ne güzellikler tanıtmışsın. Seçimlerin çok zevkli. Özellikle arajmanlara bayıldım. Bu yıl yer bulamadıklarımı üst üste ekmiştim. Artık daha bilinçli yapabilirim sayende:).

Eşimle meslektaşmışsınız, mutluluklar dilerim, çok güzel bir gelin olmuşsun. Görüşmek üzere sevgiler.

gilan 10-04-2016 05:07

4 Eklenti(ler)
2.5 yıl önce taşındığım bir balkonun fotoğraflarını eklemek biraz saçma olacak ama fotoğraf arşivimde bir şeyler ararken çok güzel resimler buldum. Baktım ki bu balkonun hikayesi çok yarım kalmış, geç de olsa ekleyeyim dedim. Belki fikir olarak yararlanan olabilir.

En son bitkileri tamamlayıp aksesuarları alma aşamasında bırakmışım. Oradan devam edelim...

Eklenti 604464

Eklenti 604465

Eklenti 604466

Eklenti 604467

gilan 10-04-2016 05:09

5 Eklenti(ler)
Eklenti 604468

Eklenti 604469

Eklenti 604470

Eklenti 604471

Eklenti 604472

gilan 10-04-2016 05:10

5 Eklenti(ler)
Eklenti 604473

Eklenti 604474

Eklenti 604475

Eklenti 604476

Eklenti 604477

gilan 10-04-2016 05:15

5 Eklenti(ler)
Kabak bisiklete binmiş gidiyor. :D Saksıda ürün alamamıştım.

Eklenti 604478

Cherry domatesler her zaman için saksıda yetiştirmeye en uygun sebze. Hem verimli, hem tatmin edici.

Eklenti 604479

Balkon demirine kadar uzayıp, oradan da aşağı sarkıyor.

Eklenti 604480

Bol bol hasat. ;)

Eklenti 604481

Patlıcan bir tane vermişti ama bütün yaz bekleyip ağustos sonunda 1 tane patlıcan elde etmek çok tatminkar değil.

Eklenti 604482

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025