![]() |
Alıntı:
|
Coprosma bahçeye renkli yaprak örtüsü eklemek açısından da güzelmiş. :) Ama -12 maalesef çok az. :(
Sevgili gultar, sayenizde yeni bir hebe türü öğrendim, hiç sorun değil. ;) |
Alıntı:
|
Sayın gilan siyahciminizde gelişme nasıl bir gelişme varmı .
Benim siyahcim yeni yavrular veriyor fakat bu yavrular yeşil :( |
Sayın gilan,
Harikalar yaratmissiniz dar alanda. Aranjmanlariniza bayıldım hatta kopya çekmeye bile karar verdim. Sayenizde isimlerini hic bilmedigim bir suru bitkiyi ogreniyorum. Bu arada Emin olun bu saksı asma meselesi sadece oralarda sorun değil, özgürlükler mekanı ülkemde dün komşum şikayete geldi. Balkon kenarına astığım saksilardaki sardunyalarin Cicek yaprakları balkonunu kirletiyormus. Bu arada mahallemizde inşaat var ve balkonlarımız hergün bir santim kum oluyor. Mecburen bütün saksıları indirmek zorunda kaldım. |
çok özür dileyerek bir soru sormak istiyorum ilgili bölümde cevap alamadım lütfen yardım edin 3 ay önce kumkuat aldım 1 ay sonra açık havaya aldım ama nerdeyse tüm yapraklarını döktü çiçeklenmedi yeni yaprak vermedi geçen hafta sulamayı unuttum hafta sonu ne göreyim tüm yaprakları kurumuş sizce ne yapmalıyım bilen varmı :( (dallar yeşil gibi)
|
Ya inanamıyorum..delirmek üzereyim ben bu güzellerin hepsinden istiyorum, ne yapacağız şimdi
|
Sn. Gilan o kadar güzel fotoğraflar eklemişsiniz ki, hepsine imrenerek baktım, ne kadar güzel çiçekler ve aksesuarlar var insanın ufku açılıyor, çok teşekkürler size.
|
Sevgili Asiye, Tenar11,
Beğenileriniz için çok teşekkürler. :) Sevgili asya04, İlgili başlıkta daha sonra cevap almışsınız sanırım. Ben de bir şeyler ekledim. Umarım kurtarırsınız... :( Sevgili Züleyha, Kopya ne demek, fikir alımı o. :) Mahallenizdeki inşaat biter gider de alt komşu olayı kötüymüş. Neyse ama ona da yol bulunur. Saksıları içeri doğru asarsınız, sakız yerine de normal sardunya dikersiniz. İsterseniz balkonun iç duvarlarına da asma yoluna gidebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Buyrun benim siyah çim. Bendeki yavrular da yeşil ama sanırım bu doğal bir durum. Büyüdükçe siyahlahlaşıyor gibiler. Burada parklarda bahçelerde gördüklerimin de hep orta kısımları ve yavruları yeşildi, o yüzden endişelenmeyin bence. Bu arada siyah çim aslen bir gölge bitkisi ama güneşte de iyi sonuç aldıklarını söyleyenler var. Güneş/gölge durumunun rengi üzerinde etkisi var mı bilmiyorum. Ama bence her durumda kararacak o yavrular. :) 3. kattaki balkonuma ziyarete gelmiş yaramaz salyangoza ne demeli? :) Eklenti 310264 |
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 3 haftadır genel olarak hava hep yağmurlu. O yüzden balkonda çiçek açısından pek bir gelişme yok, bol bol yeşil aksam büyütüyoruz.
İlginç bir şekilde havalarla ilgili kimle konuşsam 4 Temmuz'u bekle diyor. 4 Temmuz günü de belki yağmur yağabilirmiş ama 5 Temmuz'dan itibaren hava çok güzel olurmuş. :) Birbirinden alakasız bir çok kişi böyle dedi, ne hikmetse. :rolleyes: Siyah çimli saksının genel hali: Eklenti 310265 Kırmızı sardunya ve beyaz bacopa çok güzel gidiyor demiştim ya, bu da bendeki örneği gibi oldu. :) Eklenti 310266 |
2 Eklenti(ler)
Eflatun bacopanın çiçekleri çok daha iri, çok güzel. ;)
Eklenti 310267 Mor saksıdaki calibrachoa da kendini bulmaya başladı. :) Eklenti 310268 |
2 Eklenti(ler)
Oxalis plum crazy bol çiçekte: ;)
Eklenti 310269 Balkonum küçücük diye bisikletimiz olamaz mı sanki? :p Eklenti 310271 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Cherry domatesler azmanlaşıp balkonu ele geçirmeye çalıştılar, ben de http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16087.htm başlığından faydalanarak kuşa çevirdim. :D
Öncesi: Eklenti 310275 Sonrası: Eklenti 310276 Çiçekler var ama büyük ihtimalle sıcaklıklar yetmediği içi meyve tutamıyor. Bakalım hiç domatesim olacak mı... :( Eklenti 310277 |
1 Eklenti(ler)
Bu aranjmanda tüm bitkiler büyüyüp serpildi. Fena olmadı gibi. ;) Başarılı bir aranjman örneği olarak kayıtlara geçirebilirim. :)
Eklenti 310278 |
1 Eklenti(ler)
Sempervivumlar bir hafta kadar yaşmurda kalınca bayağı buruşmuşlardı. Yağmur almayan tarafa çektiğimden beri keyifleri yerinde. Bol bol yavru veriyorlar. :)
Eklenti 310279 |
4 Eklenti(ler)
Bu arada internet üzerinden bir satıcıdan bir kaç değişik sukulent aldım. Çok yerim var ya. :)
Pachyveria exotica (Powder blur succulent): Tomurcuğu sürpriz oldu. Bakalım açabilecek mi... Eklenti 310280 Pachyveria oviferum (Sugar almond succulent): Eklenti 310281 Pachyveria oviferum Roseum (Pink Moonstone succulent): Eklenti 310282 Turkuaz saksıya yerleştiler. (Kırılan yaprakları da yapraktan üretim saksısına yerleşti. :rolleyes:) Eklenti 310286 |
1 Eklenti(ler)
Sarkıcı petunyalar da serin havadan faydalanıp kök yapılarını geliştirdiler.
Bu haftadan itibaren çieçekli bitkiler için olan sıvı besinden vermeye başlayacağım. Eklenti 310289 |
1 Eklenti(ler)
Son olarak da genel bir fotoğraf:
Havalar biraz ısınıp da sardunyalar çiçeklenince daha cıvıl cıvıl bir görüntü olacak. :) Eklenti 310290 |
Bu arada gelecek haftadan itibaren 6 haftalık bir Peyzaj Tasarım (Landscape Design) kursuna kaydoldum.
Umarım hepimiz için faydalı olur. ;) |
Siyahcim sizdede güzel gelişmiş yeşil cıkan dalları gösterdigin icin teşekkürler icime su serptin :p
Boyalı bir cok bitki gördükce bu bitkininde aslı yeşilmi diye düşünüyordum . Salyangozuda bir bahceye bıraksanız daha mutlu olur sanırım sizin bitkileride yemez . Oxalis plum crazy bundan daha güzel bir şey bana göre yok en güzel sarı sizin sarı :) |
Alıntı:
Kursa kaydolduğunu okuyunca sanki ben olmuşum gibi heyecanlandım...Gerçi sen peyzaj tasarımı ile oldukça donanımlı ve araştırmacısın ama heyecanla bu kurstan bizimle paylaşacağın bilgileri bekliyoruz... Biz de Ereğli'de belediyeye başvurarak bahçıvanlık kursu talep ettik, belediye meclisi programına almış, kışın bizim de kursumuz olacak umarım. Kurs öğretmenleri kim mi dedin, belediye alcen ve cemo'ya teklif götüreceklermiş diyorlar ;) Bu arada balkonunun son hali çok hoş olmuş, bu fotografı görünce şunu düşündüm : İnsanın kendi toprağından uzakta dayanmasını sağlayan sadece mesleki kariyer yapmak değil. Böyle keyifli bir hobi/uğraşı ve agaclar.net gibi bir site olması insanın yurtdışında da kendine yetebilmesi ve mutlu olmasını sağlıyor. Senin aksine yurtdışında çalışmak durumunda olan birçok arkadaşım "homesick" olup mutsuz ve yalnız hissediyorlar. Bu durumu değiştirmek için de pek bir şey yapmayıp şikayet ediyorlar. Senin pozitif gayretlerin ve balkon fotografın bana bunları hissettirdi işte... Sevgiler ve tebrikler |
Alıntı:
Ne keyifli olmuş balkonun... Balkonuna gelen bitkilerin hepsi seni çok sevmiş, ne güzel serpilmişler. Bir araya getirdiğin bitkilerin uyumu şahane... Bahçe de olsa balkon da karşıdan seyretmeyi sevmiyorum, şöyle bacaklarımı uzatarak yaptıklarımı keyifle seyreyleyeceğim keyif köşeleri olmalı. Keyfini sürmedikten sonra neyleyim bahçeyi, balkonu, bitkiyi, ağacı... Biliyorum sen de bendensin, hem zevkli hem marifetlisin. 5 Temmuzdan sonra keyfini bol bol çıkar... :) Kurstan sonra kimbilir daha ne cevherler çıkacak senden, merakla bekleyeceğim. |
Salyangoz, poz verdikten hemen sonra bahçeye transfer oldu. :)
Ben de seninle bahçe tarzlarımızı benzetiyorum limon. :) Dolu dolu ama bir yandan da düzenli ve çizgileri belli. Keyifli oturma alanları, hatta sadece yeşil değil rengarenk bir bahçe. Sen şimdi önden gidip tecrübeleri edineceksin, ben de bir kaç sene onlardan faydalanacağım. :D |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Oxalisi ilk aldığım zaman da çok beğendiğinizi hatırlıyorum. Keşke yollayabilseydim... Siyah çimin bir güzel yanı da çabuk üremesi. Sizinki de benimki de bunu ispatladı. :) Yabancı forumlarda da birim fiyatı pahalı ama neyse ki çabuk yavruluyor diye bahsedilmiş hep. Peyzajda kullanım örneklerinden de ekleyeyim. (Biraz korkunç mu ne? :)) Fotoğrafları evime çok yakın olan Bellevue Botanik Bahçesi'nde çektim: Eklenti 310444 Eklenti 310445 |
Alıntı:
Ben de kurs konusunda çok heyecanlıyım. Aslında kursun seviyesi hakkında çok bilgim yok ama ne görsem, ne öğrensem kar. :) Bir de dersi verecek kişi bu çevrede profesyonel olarak bahçe tasarımı yapan birisiymiş, dolayısıyla sorularıma cevap alabileceğimi umuyorum. Bu bölgenin bahçecilik yöntemlerini öğrenelim bakalım, içinden beğendiklerimizi alırız. :) Arkadaşlarınızın yalnızlık çekmesini anlayabiliyorum. Ben de ailemi çok özledim. Benim şansım bahçe delisi birisi olarak bahçecilikle çok ilgili bir yerde çalışmam oldu. Ama düşününce herkes kendi hobisiyle ilgili yeni fırsatlar bulabilir sanırım. En iyisi siz onlara da bu izleniminizi aktarın, belki faydalanırlar. :) ağaçlar.net'in katkısı ise inanılmaz. Burada beni merak eden insanların olması beni o kadar mutlu ediyor ki. :) Hepsini geçtim, sırf sabahları işe gelirken bile ağaçlar.net'te bugün neler oldu acaba diye geliyorum. :) Eğer belediye kursu açmazsa bile cemo'ya bahçevanlığa gidilebilir bence. Zaten o da bu aralar yoğun, onun da işine gelir. :D |
Sayın gilan sizde olması güzel bir bitkinin agaclar net üyesinde olması beni cok mutlu ediyor .
Bakamıyacagımı bildigim bir cok bitkiyi almak yerine sadece uzaktan sevmekte yeterli geliyor bana . kursa gitmenizede cok sevindim bende hep şu ismegin kuslarına kayıt olim diyorum işim engelliyor sizin icin hayırlı olur işallah. Siyah cim bence muhteşem olmuş görüntüler harika |
Alıntı:
Mesajdaki sihirli kelime de hepimiz kelimesi.Bu demektir ki hazırlanın kursa hepimiz gidiyoruz.:D:D Öğrendiklerini öğretmen için sabırsızlıkla bekleyeceğiz sevgili Gilan Mehmet |
İsmek'in Bahçe Kursuna bu yıl devam ettim. Yeni ve çok farklı bilgiler yoktu ama yararlı oldu. Neyi, neden yaptığımızı öğrendim. Asıl önemlisi de kopuk kopuk olan bilgilerim düzenlendi, bir sistematiğe oturdu.
Bir ara kurs notlarını burada da yazmayı düşündüm. Sonra aynı bilgilerin çok dağınık olsa da bulunduğunu düşünerek vazgeçtim. Tereciye tere satıyor denmesinden çekindim. Sevgili Gilan, sizin Balkon sayfanız bizim ufkumuzu açtı. Siz yoruldunuz ama biz sayenizde bir yığın şey gördük, öğrendik. Şimdi devam edeceğimiz kursu da aynı heves ve merakla bekliyoruz. Sevgilerimle |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025