agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   gilan / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27109.htm)

Adalet Yağcı 28-05-2012 08:49

Ulaşmaya çalışıp da ele geçiremediğimiz ne kadar bitki varsa toparladınız yani.
Bizlere hiç mi acımıyorsunuz sevgili Gilan.

Sehpaya bayıldım, Jineop'un dediği gibi, ben üzerini çiçekle kapatmaya kıyamazdım, ama düzenleme çok güzel olmuş, sanırım hosta ve calibrachoa sehpanın üzerine yerleşmiş, yoksa diğer ikisi de mi sehpanın üzerinde?

Ne zaman gelelim kahve içmeye :)

serkan_istanbul 28-05-2012 10:12

Maşallah ne kadar güzel arajmanlar uyumlu renkler yakalamış bir araya getirmişsiniz. Hayran kaldım doğrusu ellerinize sağlık.

günebakan 28-05-2012 15:46

Sehpaya herkes gibi ben de bayıldım. Gilan'cığım arajmanlar harika görünüyor. Bence daha fazla bitki al dönüşünde bizlerle paylaşırsın belkiiii:D:dilli:

gilan 29-05-2012 05:26

Buradaki bitkileri paylaşmayı ne çok isterim bilsen sevgili günebakan. Ne yapılabilir diye düşünüyorum hala bir yandan... :rolleyes:

gilan 29-05-2012 05:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 974499)
Gilancim fazla cesit alma yerlesirsin dönemezsin sonra. Saka bir yana cok güzel olmus hersey cok zarif hazirlanmis. Kaya saksilara ve de sehpaya bayildim.

Sorma sevgili çiçeksever, herkes "Dönmezsin, kimse dönmüyor" dedikçe ben de ne yapsam da dönmeyi garantiye alsam diye uğraşıp duruyorum. :rolleyes:

Şimdilik en etkili yöntem döndüğümde yapacaklarıma dair planlar yapmak gibi geliyor. Birileri bana Ankara dolaylarında 2-3 dönüm ucuzundan arsa bulsun, 3 seneyi bile tamamlamadan uçar giderim. :) Tabii şu anın hesabıyla bayağı bir ucuza bulmaları lazım. :D

gilan 29-05-2012 05:37

1 Eklenti(ler)
Sevgil jineop ve Adalet Hanım, benim saksı standı fotoğrafta çok büyük görünmüş. Aslında ufacık bir şey, eni 15cm falan, boyu da işte 20cm falandır. Öyle üzerinde çay içilmez yani. :)

O fotoğrafta sadece ortadaki hosta+calibrachoa saksısı standın üzerinde duruyor. Diğer ikisi yerde.

Hem bakın ben balkon sehpamı buldum bile. :) Bu dallı kuşlu sehpayı aslen eve almıştım ama durduğu yere biraz daha büyük bir şey gerekti, bu ufaklık da balkona transfer olacak. :)

Bu arada çayı demledim. Hemen peşinden de Türk kahvesi. Bir tek siz eksiksiniz yani, hemen bekliyorum. :)

Eklenti 301918

gilan 29-05-2012 05:46

1 Eklenti(ler)
Balkonda artık dikilebilecek her şey dikildi. Ama bazı fazlalıklarımız kaldı. Şimdilik başka saksı koyabileceğim bir yer olmadığı için bir süre böyle kalacaklar, sonrasında bakacağız. :)

Kalanlar: Heuchera 'Spellbound', Oxalis 'Plum crazy', siyah ve bronz tatlı patates sarmaşıkları ve pembe-sarı calibrachoa.

Eklenti 301919

gilan 29-05-2012 05:49

2 Eklenti(ler)
Daha fazla saksı maaliyetine girmemek için bu haftasonu biraz yaratıcılık kullanayım dedim. Acer'in ve limon servinin çıktığı büyük saksıları değerlendirmek istedim. Dış mekana uygun sprey boya, dış mekana uygun metalik akrilik boya ve biraz da simle bir şeyler denedim. Aslında çok beğenmedim ama balkonu artık toparlamak istediğim için böylece kullandım, belki sonra değiştiririm.

Eklenti 301920

Ortanca adı üstünde, biraz ortada kaldı. :D

Eklenti 301926

gilan 29-05-2012 05:55

2 Eklenti(ler)
Clematisi de bu saksılardan birine diktim. Yanına mor yapraklı heucherayı düşünerek almıştım ama yanyana koyduğumda tonları hiç uymadı. Ben de mor tonlarında petunya, calibrachoa ve bacopayı ekledim. Fideler biraz büyüyüp serpildiklerinde burada 5-6 ton moru bir arada göreceğiz. Bacopa ile clematis aynı renk. :)

Eklenti 301921

Clematisin saksısına da vakti zamanında TRT2'de yayınlanan Resim Sevinci adlı programdan gördüğüm çam ağaçlarından yaptım. Sizler de hatırlarsınız, rahmetli Bob Ross 30dk'da harika manzara tabloları yapardı...

Ağaç figürleri çok hoşuma gitti ama bir bütün olarak saksıyı çok beğenmedim. Bu da şimdilik böyle kalsın bakalım.

Eklenti 301922

gilan 29-05-2012 05:56

1 Eklenti(ler)
Domatesler de dikildi. İkisinde de tomurcuklar ortaya çıkmış. :)

Eklenti 301923

gilan 29-05-2012 06:01

2 Eklenti(ler)
Balkonda duvara çivi çakamasam da sol tarafın üst kısmındaki ahşap kısma vida takabileceğimi fark ettim. :) Hemen bir askılı saksı yerleşti tabii oraya. :)
Maalesef asıl geniş duvar olan sağ tarafta böyle bir ahşap kısım yok...

Eklenti 301924

Easy wave serisinden sarkıcı petunyalar ve fon olarak da açık yeşil tatlı patates sarmaşığı.
Yıllardır Ankara'da petunyalarım kısa sürede bozulurlar. Acaba buranın serin ve nemli ikliminde hep o internette gördüğümüz güzel güzel sarkan petunya resimlerini elde edebilecek miyiz bakalım... :rolleyes:

Eklenti 301925

gilan 29-05-2012 06:05

1 Eklenti(ler)
Şu an için en toplu halimiz bu şekilde. ;)

Eklenti 301927

ciceksever70 29-05-2012 07:06

Kendine yer biraktin mi gilancim?:D

canannuman 29-05-2012 09:57

Son hali çok güzel herkez gibi sephalara bayıldım, 10 numaralarmış. Taş ve diğer saksı seçimleride çok hoş özellikle ağaçlı mavili saksı. Ancak beni benden alan dizayn clematis oldu bayılırım mor ve eflatuna harika bir görüntü olmuş dahada geliştikçe olur bitkiler. Maaşallah.

feriha 29-05-2012 12:24

Balkon demirlerinin boş kaldığını farkettim..:D

Bu demirlere asılan balkon saksıları vardır ya da içine saksı koyabileceğin balkon demirine asılan ferforje görünümlü sepetler.. Belki daha ışık almasını istediğin domates gibi bitkileri buralara koyabilirsin..

Amerika daki balkonu Türk balkonuna çevirme gayreti gibi oldu ama ihtiyaç var gibi gördüm..:)

Adalet Yağcı 29-05-2012 12:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 975145)
Birileri bana Ankara dolaylarında 2-3 dönüm ucuzundan arsa bulsun, 3 seneyi bile tamamlamadan uçar giderim. :) Tabii şu anın hesabıyla bayağı bir ucuza bulmaları lazım. :D

Benim oğlum Ankara Çamlıdere hayranıdır, ormanın içinde çok hoş bir yermiş, merkeze tam uzaklığını bilmiyorum ama her gün gidiş geliş yapılabilirmiş.

Ne dersiniz, Çamlıdere olur mu?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 975147)

Bu arada çayı demledim. Hemen peşinden de Türk kahvesi. Bir tek siz eksiksiniz yani, hemen bekliyorum. :Eklenti 301918

Bu kadar yürekten çağırırsanız bir gece ansızın gelebiliriz :D

sibelim 29-05-2012 14:29

mest oldum büyülendim. bu kadar güzel bir balkon olabilir mi.kısıtlı bir mekanda muhteşem şeyler yapmışsınız tebrik ederim. çiçek aranjmanına bayıldım. ufkumu açtı , fikir verdi. balkonunuzun takipçisiyim bundan sonra.. en kısa sürede bende benim güzelleri ekleyeceğim.. saksılar yerleştirme ve renklendirmelerle takdire şayan.. bitkilerinizin sizinle çok mutlu olduğu ortada. umarım bu güzellikler artarak çoğalır da bizde görme zevkini yaşarız.

gilan 29-05-2012 21:32

Teşekkürler sevgili sibelim.
İnsanı bahçesinden alıp böyle ufacık balkonla bırakınca, balkonda bahçe yapmaya kalkıyor işte. :)

Zaten arada dilim sürçüyor, benim bahçe diye bahsediyorum! :D

gilan 29-05-2012 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 975385)
Benim oğlum Ankara Çamlıdere hayranıdır, ormanın içinde çok hoş bir yermiş, merkeze tam uzaklığını bilmiyorum ama her gün gidiş geliş yapılabilirmiş.
Ne dersiniz, Çamlıdere olur mu?

Bu kadar yürekten çağırırsanız bir gece ansızın gelebiliriz :D

Vallahi olabilecek en yürekten çağırıyorum, haberiniz olsun. :) Normalde Amerika deyince akla New York, Los Angeles falan gelir ama bir bahçe delisi olarak buralar bambaşkaymış. Bir şekilde yolunuız düşerse (ya da zorlayarak yolunuzu düşürmek isterseniz :) ) hem memnuniyetle misafir ederim hem de çevredeki tüm seraları gezmek paket dahilindedir. :D

Çamlıdere Ankara'ya yanılmıyorsam 100km kadar var. Gerçekten doğası çok güzel, üniversitedeyken izcilik kampı için gitmiştim. Ama her gün geliş gidiş için uygun olmaz.

Bu arsa bulma işi çok zor bir iş. Şehire yaklaştıkça fiyatlar uçuyor, uzaklaştıkça da gelip gitmek dert. Benim de maalesef mesleğim gereği büyük şehirde çalışmam şart. Sonbaharda tatile geldiğimde bir araştırmaya başlayayım diyorum. En azından bir fikrim olsun hangi mesafede fiyatlar ne durumda. Hem hedef net olunca, hedefe giden yol da belki biraz netleşir. :rolleyes:

gilan 29-05-2012 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 975163)
Kendine yer biraktin mi gilancim?:D

Aslında düşününce hala ortada biraz boşluk var gibi mi ne? :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canannuman (Mesaj 975253)
Son hali çok güzel herkez gibi sephalara bayıldım, 10 numaralarmış. Taş ve diğer saksı seçimleride çok hoş özellikle ağaçlı mavili saksı. Ancak beni benden alan dizayn clematis oldu bayılırım mor ve eflatuna harika bir görüntü olmuş dahada geliştikçe olur bitkiler. Maaşallah.

Sevgili canannuman, mor benim en sevdiğim renk. :)
Teşekkür ederim, bakalım hepsi birden gelişince nasıl bir kombinasyon ortaya çıkacak. :) Bu aralar her şeyi gelişmiş halde diktiğim için sabrı ve beklemeyi unutmuşum biraz. :D

gilan 29-05-2012 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 975357)
Balkon demirlerinin boş kaldığını farkettim..:D

Bu demirlere asılan balkon saksıları vardır ya da içine saksı koyabileceğin balkon demirine asılan ferforje görünümlü sepetler.. Belki daha ışık almasını istediğin domates gibi bitkileri buralara koyabilirsin..

Amerika daki balkonu Türk balkonuna çevirme gayreti gibi oldu ama ihtiyaç var gibi gördüm..:)

Çok hainsin sevgili feriha. :D Şaka bir yana ben de düşündüm de, oraya da bir şeyler asarsam önüm çok kapanacak gibi geliyor. Balkonun önünde kocaman bir ağaç var. O kadarcık da olsa manzaram olsun, yoksa biraz kutu gibi hissederim gibi geldi. :)
Ama bakalım, şimdiden yersiz kalan bitkiler varken yakın gelecekte neler olur? :)

nuray topcu 29-05-2012 22:35

sizin bu arajmanlarınıza bayılıyorum..

Adalet Yağcı 29-05-2012 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 975705)
Vallahi olabilecek en yürekten çağırıyorum, haberiniz olsun. :) Normalde Amerika deyince akla New York, Los Angeles falan gelir ama bir bahçe delisi olarak buralar bambaşkaymış. Bir şekilde yolunuız düşerse (ya da zorlayarak yolunuzu düşürmek isterseniz :) ) hem memnuniyetle misafir ederim hem de çevredeki tüm seraları gezmek paket dahilindedir. :D

Böyle bir teklife hayır denebilir mi, hem sizin balkonunuzda çay içmek, hem de rüya gibi seraları gezmek.
Gelin görün ki, Adana İstanbul arası 1 saat 15 dk. yolculuğu bitiremiyorum, yanımda oturan tanımadığım adamlara, "lütfen benimle biraz konuşurmusunuz" diye adeta yalvarıyorum.
Yani biraz fobik bir durum var :)

10 saat yolculuğa katlanabilmem için zom olmam gerekir, bir de okyanusu geçerken, düşünürken bile çarpıntı başladı.
Üstüne üstlük THY de pilot bir damadım var :o

gilan 29-05-2012 23:21

Adalet Hanım, şimdi siz bana inanmazsınız ama vallahi okyanus aşırı olan uçuş daha rahat geçiyor. :)
Buraya gelirken genelde Avrupa aktarmalı geliniyor. O Avrupa'ya olan 3 saatlik uçuş yerine bir tane daha 10 saatlik uçuş deseler tercih ederim. Bir kere uçak çok büyük, çift koridorlu oluyor. Sık sık kalkıp dolaşabiliyorsunuz, herkes bir oraya bir buraya geziyor zaten. :) Her koltuğun arkasında ekran oluyor, ister uçağın pozisyonunu ister film/dizi izleyebiliyorsunuz. Hatta kablosuz internet bile var.
Bir de sanırım çok daha yüksekten uçtuğu için sarsılma ve titreme kısa uçuşlara göre çok çok daha az oluyor. Yolun ortasında uyanıp kendinizi yerde bile sanabiliyorsunuz. :)

Hem THY'deki damadınız size uygun bilet de bulabilir. :D

gilan 30-05-2012 01:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 969989)
https://www.amerikadaniste.com/Default.aspx?

AmerikadanHemenAl - AMERİKA'DAN BİR ARZUNUZ VAR MI? - Amerikadan Alışveriş

AmerikadanGonder.com - Amerikadan alışverişin kolay yolu, Amerikadan alışveriş hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Amerikadan siparis et

Yok yok gemiye vs ye gerek yok yukardakiler gibi bir site kurmaniz yeter...gerçi göz kuruluğu daha da artar ama...

Sadece bitki üzerine olacağından gözler dinlenir:D

Bu arada denizakvaryumu, sonradan aklıma geldi de, eğer tek isteğiniz yukarıdakiler gibi bir siteyse ben bu imkanı şu anda zaten verebilirim. :)
Eğer bu yolla almak istediğiniz bir şey varsa ve gümrükte de takılmayacağını düşünüyorsanız söyleyin direk yollayayım. :)

smiy 30-05-2012 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 975149)
Ortanca adı üstünde, biraz ortada kaldı. :D

Sevgili gilan, o ortanca bende olsun ortada değil başımın üstünde yeri var. Rengine bayıldım.

nurcanaybay 30-05-2012 12:22

[QUOTE=feriha;975357]Balkon demirlerinin boş kaldığını farkettim..:D

QUOTE]

Feriha hanım,
bank'ın altıda çok boş görünüyor :)

Sevgili Gilan,
O balkonda çok çok güzel günler geçirmeni diliyorum.

denizakvaryumu 30-05-2012 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 975754)
Bu arada denizakvaryumu, sonradan aklıma geldi de, eğer tek isteğiniz yukarıdakiler gibi bir siteyse ben bu imkanı şu anda zaten verebilirim. :)
Eğer bu yolla almak istediğiniz bir şey varsa ve gümrükte de takılmayacağını düşünüyorsanız söyleyin direk yollayayım. :)

Teşekkürler,
siz sağlıkla gelin yeter ;)

sibelim 30-05-2012 17:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 975689)
Teşekkürler sevgili sibelim.
İnsanı bahçesinden alıp böyle ufacık balkonla bırakınca, balkonda bahçe yapmaya kalkıyor işte. :)

Zaten arada dilim sürçüyor, benim bahçe diye bahsediyorum! :D

bu güzel balkon 'benim bahçem ' denmeyi hak ediyor kesinlikle. bahçeniz olsa ortaya neler çıkar hayal bile edilemez.. istanbul a beklerim .bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak benim gibi bir çaylak için muhteşem olur. istanbulun bakir kalan yerlerinden bahçeli bir ev baksak olmaz mı size.. şöyle orman manzaralı , hayallerinizdeki gibi donatacağınız bahçeli şirin bir ev. :)

gilan 30-05-2012 19:51

Sevgili sibelim,

Bahçeli ev şu an hayatta en büyük hayalim. :) Evin kendisine dair de çok planlarım var, o yüzden boş bir arsa bakalım bana. :) Tek isteğim içinde bir tane yetişmiş kocaman ağaç olsa. :rolleyes:

İstanbul'a gelmek büyük bir karar. Ankara'nın rahatlığına alışmışım galiba. :) Aslında iklim açısından çok daha elverişli olurdu. Teyzemlerin İstanbul'da Çavuşbaşı'nda arsaları var, onlar da devamlı diyorlar gel sana buralarda bir yer bakalım diye. Neyse bakalım daha bu işlere birkaç sene var zaten.

Ben şimdilik bir bilgisayar programı yardımıyla aklımdaki bahçeyi çiziyorum. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025