agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Almira / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26958.htm)

almira 15-04-2012 12:01

1 Eklenti(ler)
Lavantin ( Santolina Chamaecyparissus).

almira 15-04-2012 12:05

2 Eklenti(ler)
Acem Halısı (Lampranthus Roseus); yeni yeni çiçeklenenlerden.

almira 15-04-2012 12:08

1 Eklenti(ler)
Bu aloe vera türünü yeni diktim. Henüz köklenip köklenmediğinden emin değilim.

almira 15-04-2012 12:09

1 Eklenti(ler)
Saksıda Pepinom.:D

sarin 15-04-2012 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 947158)
Saksıda Pepinom.:D

Benim bahçemde de var 2 kök, ama sizinkiler kadar sağlıklı ve iştahlı değiller. Havalar henüz serin ondan olsa gerek diye düşünüyorum.

almira 15-04-2012 22:15

Sayın Sarin; merak etmeyin sizinkiler de güzelleşecektir. Ben bunları bu ay bahçeye aktaracağım. İki saksıda daha pepinom var. Onlar saksıda kalacak.

sarin 15-04-2012 22:20

Kış soğuk geçti, fazlaca rüzgarda kaldı. Havalar ısınınca daha iyileşeceğini sanıyorum. Geçen yıl 10 kadar meyvesi olmuştu.

nardane 16-04-2012 19:48

Sevgili almira , sayfanız hayırlı olsun.
Bitkileriniz ,canlı ,bakımlı görünüyor, emeklerinize değmiş.
Yeni güzellikler için buraya sık sık uğrayacağız.

Vildan Sönmez 16-04-2012 21:17

Sevgili Almira Binlerin annesi mi ? senin çiçeğin binlerin annesi, annanesi babannesi , sülalesi vallahi. Bu kadar bol çiçekaçanı hiç görmemiştim. Maşallah...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 944882)
Fotoğrafları; fotoğraf makinam bozulduğu için cep telefonuyla çekmek zorunda kaldım. Görüntü pek net olmadı. Kusura bakmayın.

Kalanchoe Daigramontian (Binlerin annesi_Aşkın gözyaşları)

almira 16-04-2012 23:14

Sevgili Nardane; balkonuma hoşgeldin. Herzaman beklerim.

almira 16-04-2012 23:17

Sevgili Vildan Sönmez; güzel sözlerin için teşekkür ederim. Yarın saksısını fotoğraflayacağım. Eminim o zaman daha çok şaşıtacaksın.:D

almira 16-04-2012 23:24

3 Eklenti(ler)
Sayın Kamelya Vadisi geçen yıl seminer için Mersin'e gelmişti. Kendisiyle şahsen tanışmak kısmet oldu. Sağolsun elleri boş gelmemişti. Hediye olarak getirdiği kamelyalardan yaşatabildiğim iki tanesi bu yıl çiçeklerini gösterdi. Kendisine güzel hediyesi için tekrar teşekkür ederim.

almira 17-04-2012 16:57

3 Eklenti(ler)
Binlerin annesini geçici olarak kızımın ıslakmendil kutusuna dikmiştim. Sonra orada unuttum ve büyüdü. Kutunun büyüklüğü birkarıştan daha ufak.:D

almira 18-04-2012 17:58

3 Eklenti(ler)
Gasteria Carinata Ver. Verrucosa çiçeklerini açtı.:D

spir 18-04-2012 18:09

Sn. almira bitkileriniz çok diri gözüküyor. Çok ilgilenmişsiniz ve sevmişsiniz belli. Emeğinize sağlık. Daha güzel bitkiler görmek dileğiyle.

murattyildizz 19-04-2012 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 943966)
Merhaba; benimle balkonumu gezmek istermisiniz ? :D

Hepsi birbirinden güzel , ellerinize sağlık.

murattyildizz 19-04-2012 17:39

Bende bu laleleri balkonum da yetiştirdim.

5 Eklenti(ler)
Eğer buraya yükleyebilirsem sizinle paylaşmak istedim..

murattyildizz 19-04-2012 17:41

5 Eklenti(ler)
Bayılıyorum bunları izlemeye.

almira 19-04-2012 17:47

Laleler gerçekten müthiş. Güle güle büyütün.

dünyam1 19-04-2012 17:52

Hepsine bayıldım almira eline sağlık

elifnaz 19-04-2012 20:38

Ben inanamıyorum sizin elinizde sihir mi var. Ben özene bezene saksılar topraklar alıyorum, dikiyorum bitkileri sonra gece gündüz gözünün içine bakıyorum, fakat sizin şu ıslak mendil kutusuna diktiğiniz binlerin annesini görünce herşey tepetaklak oluyor:) Maşallah. Gerçekten çok güzeller ellerinize sağlık.

almira 20-04-2012 14:14

Sevgili Elifnaz; beğenin için teşekkür ederim. Hiç üzülmeyin; sizin yaşadıklarınızın aynısını bizlerde yaşıyoruz. İki yıl önce ne bitkiler yetiştirdim özene bezene. Hepsini geçen yıl kaybettim.:( Bir yıl hiçbirşey dikmedim. Hem kendime hem de bitkilere küstüm. Bunlar herşeye rağmen sağ kalanlar. Bitkileri sevince ne olursa olsun insan duramıyor. Şimdi yeniden başladım birşeyler yetiştirme çabasına. :oYeni ektiğim tohumların büyük bir kısmı hala inatla çıkmadılar. Günde beş-on posta başlarına gidip birşeyler çıkmışmı diye bakıyorum.:mad: Bakalım bu yıl bizi ne sürprizler bekliyor.

ahmeter 20-04-2012 14:50

Sayın Almira

1 Eklenti(ler)
Bir dostumun yazdığı şu güzel teşhisi okurmusunuz
İyi günler

almira 20-04-2012 15:19

Sevgili Ahmeter; sizin balkonumu ziyaretiniz de en az o yazı kadar moral oldu. Teşekkür ederim.

elifnaz 20-04-2012 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 950610)
Sevgili Elifnaz; beğenin için teşekkür ederim. Hiç üzülmeyin; sizin yaşadıklarınızın aynısını bizlerde yaşıyoruz. İki yıl önce ne bitkiler yetiştirdim özene bezene. Hepsini geçen yıl kaybettim.:( Bir yıl hiçbirşey dikmedim. Hem kendime hem de bitkilere küstüm. Bunlar herşeye rağmen sağ kalanlar. Bitkileri sevince ne olursa olsun insan duramıyor. Şimdi yeniden başladım birşeyler yetiştirme çabasına. :oYeni ektiğim tohumların büyük bir kısmı hala inatla çıkmadılar. Günde beş-on posta başlarına gidip birşeyler çıkmışmı diye bakıyorum.:mad: Bakalım bu yıl bizi ne sürprizler bekliyor.

Eminim hepsi çok güzel olurlar. Ama haklısınız bu bir hastalık bir kere yakalandın mı artık kurtuluş yok;)

almira 21-04-2012 15:42

2 Eklenti(ler)
Saksımda kendiliğinden çıkan bu bitkinin rengi çok hoşuma gitmişti. İnternette biraz araştırdım. :cool:
Roemeria Hybrida ( Mor boynuzlu gelincik).:D

jineop 21-04-2012 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 951151)
Saksımda kendiliğinden çıkan bu bitkinin rengi çok hoşuma gitmişti. İnternette biraz araştırdım. :cool:
Roemeria Hybrida ( Mor boynuzlu gelincik).:D

Bu çiçekler işini biliyor. ;) Çok güzelmiş.

gilan 26-04-2012 22:17

Ne güzel bir gelincik o öyle. :rolleyes:

Ama gelip kendi kendine çıkması size ufak da bir sorumluluk getirmiş bence. :) Tohum alma ve çoğaltma sorumluluğu. :D

almira 26-04-2012 23:32

Sevgili Gilan; hergün başındayım. Dökülen çiçeklerin ardında kalanları takip ediyorum. Merak etme.:D

KAPTANzst 29-04-2012 07:00

Gelinciğin rengi çok değişik geldi. İlk defa bu renk gelincik gördüm.
Çiçeklerde mor renk nedense beyaz kadar hoşuma gidiyor.

almira 01-05-2012 10:27

1 Eklenti(ler)
Bu tohumların bu kadar hızlı ve çok çimleneceğini tahmin etmiyordum. Şimdi nasıl şaşırtacağım ben bunları.:D O kadar heyecanlıyım ki; başlarından ayrılamıyorum. Sevgili Sevim4'ün gönderdiği campanula filzler.
Çooook teşekkür ederim arkadaşım.

almira 01-05-2012 10:29

1 Eklenti(ler)
Bunlar da yine sevgili Sevim4'ün gönderdiği hatmiler. İlk onlar çimlendi. :D Çok güzel gelişiyorlar. Teşekkürler arkadaşım.

sevim4 01-05-2012 10:32

Vallahi şaşırdım maşallah güle güle büyüt arkadaşım.

Anzac 04-05-2012 13:27

Sayın Almira,
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel, emeğinize sağlık.
Ben henüz kendim edinmemiş olmama rağmen özellikle sarı çiçekli bitkileri çok sevdiğimden nergis, frezya ve sarı kalanchoelerinizi özellikle beğendim.
Devamı gelmesi dileğiyle...

agozce 04-05-2012 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 944747)
Sevgili agözce; sayfama hoş geldin. Geçen yıl senin gönderdiğin tohumlardan özene bezene yetiştirdiğim ve çiçeklerini gördüğüm o güzeller tohum alamadan malesef kış dönemi kurudu. Nasıl üzüldüm anlatamam. Şimdi ellerim bomboş, içimde büyük bir boşluk.....:(

Aaa çok şaşırdım. Kocaman olmuşlardı oysa. Özellikle mavi kelebeğin kuruduğuna inanamıyorum.Soğuktan başka bir neden olabilir mi acaba? Mersinin soğuğuna dayanamayacaksa zaten yapılacak bir şey yok. Hiç biri içeride fazla büyümezdi....

Neyse sağlık olsun...

elta 05-05-2012 00:33

Sayın Almira, bitkilerinize bayıldım. Hele sukkulentleriniz çok çok güzeller. Mersin'in güneşi ve sizin ilgilinizle coşmuşlar resmen. Birbirinden güzel yeni fotoğraflarınızı görmek için sabırsızlanıyorum.

berçin 05-05-2012 15:16

Sukulentleriniz muhteşem daha önce böyle bol çiçekli olanları hiç görmemiştim,birde hepsi bir arada harika görünüyorlar.Emeğinize sağlık,sevgiler.

almira 05-05-2012 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Anzac (Mesaj 959389)
Sayın Almira,
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel, emeğinize sağlık.
Ben henüz kendim edinmemiş olmama rağmen özellikle sarı çiçekli bitkileri çok sevdiğimden nergis, frezya ve sarı kalanchoelerinizi özellikle beğendim.
Devamı gelmesi dileğiyle...

Sayın Anzac; çok teşekkür ederim. Sizinkilerin yanında benimkilerin lafı bile olmaz. Çiçeklerimin nerdeyse tamamını çelikten ve tohumdan yetiştirdim. Onların gelişmelerini izlemek benim için ayrı bir zevk.

almira 05-05-2012 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 959867)
Aaa çok şaşırdım. Kocaman olmuşlardı oysa. Özellikle mavi kelebeğin kuruduğuna inanamıyorum.Soğuktan başka bir neden olabilir mi acaba? Mersinin soğuğuna dayanamayacaksa zaten yapılacak bir şey yok. Hiç biri içeride fazla büyümezdi....

Neyse sağlık olsun...

Sevgili agozce; sanırım geçen yıl bende bir uğursuzluk vardı.:( O kadar çiçek kaybettim ki anlatamam. Sanırım bu yıl da hala devam ediyor. Şimdi de ektiğim tohumlar çıkmıyor.:mad: Ben yine de ekiyorum. İnşallah kaybolanların yerine yenileri gelecek. Mavi kelebeği kaybettiğime ben de çok üzüldüm. Kocaman sarmaşık olmuştu. Soğuklardan kaynaklandığını sanmıyorum. Henüz ben de sebebi çözümleyemedim. Yine deneyeceğiz,yine deneyeceğiz...

almira 05-05-2012 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elta (Mesaj 959902)
Sayın Almira, bitkilerinize bayıldım. Hele sukkulentleriniz çok çok güzeller. Mersin'in güneşi ve sizin ilgilinizle coşmuşlar resmen. Birbirinden güzel yeni fotoğraflarınızı görmek için sabırsızlanıyorum.

Sevgili Elta; sukulent ve kaktüsler yaklaşık bir yıldır favorim. Henüz elimde fazla çeşit yok. Gün geçtikçe yenileri ekleniyor ve eklenecek. Beğenmenize sevindim. Kaktüsçü arkadaşlardan destek bekliyorum.:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025