![]() |
2 Eklenti(ler)
5. haftasında olan diatomit denemesi.
Gözlemlenen gelişmeler: -kök sürgünlerinde boyda ve miktarda artış -üst aksamda 2 adet yaprak gelişimi |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl standardın dışına çıkacağız.... :)
|
Standart dışı derken, çeşit fazlalığımı.
|
çeşit fazlalığı çok olacak. hem yerli çeşitler hemde Türkiye'de olmayan çeşitler de
|
:DÇok dallı kenarları dalgalı ve ebruli laleler görüyorum:D:D
Gülmemden söyleyemiyorum. Bi diyebilsem:dilli: |
2 Eklenti(ler)
:) :) :)
nergisler 3-10 çiçekli , en küçükten, büyük çiçekli, ve kokulu, katmersiz den katmerli çeşitlere kadar aldık Laleler de çok katlı ( 3-6 dallı ), düz katmerli, katmerli çok katlı, aynı zamanda fırfırlı ( katlısıda olabilir ), dondurma gibi olanıda var Sümbülde katmerli yogun kokulu diye siparişlerimizi verdik. Yola çıkacağı günü bekliyoruz sümbül hariç geri kalanlar hemen hemen 50-60 cm boylanıyorlar |
6 8 10 daki nergis çeişitlerinin ismi nedir aca ba ??
|
Alıntı:
|
geldiğinde haber vere bilir misiniz acaba o sırada antalyada yım da mesaj atarsanız sevinirim teşekkürler
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sonbahar başladı, saklı olan çiçekler dışarıya çıkarılmaya başlandı ve ilk Anemon ve düğün çiçekleri merhaba dediler
|
3 Eklenti(ler)
Kamelyalar. Bir yıl sonradan çiçek tomurcuk sayısında muazzam artış oldu (tomurcuklar çiçek ise :) )
en alttaki ufacık ama üzerinde 5 tomurcuk var. bunuda değerli bir abim verdi ( ismini dilerse kendi söyler ) |
1 Eklenti(ler)
1 ay önce diatomite aktardığım orkidenin köklerindeki hareketlilik
|
5 Eklenti(ler)
adenium
Eklenti 332847 pulmeria Eklenti 332848 e.milli Eklenti 332849 begonvil Eklenti 332850 Mücevher orkide Eklenti 332851 |
1 Eklenti(ler)
acılık oranı rekor düzeyde olan acı biberlerim :)
|
Sn.alacakaranlık milli çiçeği çelik yöntemiyle çoğalır mı acaba bir arkadaşımda ufakta olsa gördüm çook hoş.teşekkürler
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
ve ve ve ve beni bugun çok mutlu eden hoyam çiçek tomurcuğu vermiş hemde ikitane ( inşallah öyledir :) )
|
sn.alacakaranlık 273 nolu mesajınızdaki ilk resim kaktüs sanırım?onun adını öğrenebilirmiyim?
|
İsmini bilmiyorum maalesef sayın Gülşen
|
5 Eklenti(ler)
2 hafta sonra köklenen gül sardunya çelikleri
Eklenti 333898 sadece 3 cm lik e.milli çeliği köklendi Eklenti 333899 leş kaktüsüm açtı açacak Eklenti 333901 |
2 Eklenti(ler)
Diatomitte mum çiçeği yetiştirme ... haftalrı sayamıyorum artık :)
Kök gelişiminde artış gözlendi. Diatomit kayasında elle müdahalede parçalanmalar gözlendi. Bundan sonra kaya ellenmeyecek duruma gelmek üzere |
Alıntı:
torf dışında derken toprak yapısını diyorsunuz değilmi? biraz açabilirmisiniz. bir de suda köklendirmeye gerek varmı yoksa direk toprağa dikilmelimi? çiçek çok kıymetli pekte ufak başka çelik alma şansım yok aldığım çeliği tuturmam lazım yani :) ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkürler :) |
Sayın Ceylan, amacımız yardımcı olabilmek . ben sadece iri çakıl ( 2-5 mm ) ların arasında köklendirdim. Siz bunu diatomit te **** perlitte yapabilirsiniz. Bitkiyi kestikten sonra 2-3 saat yara dokusunun kapanması lazım
|
teşekkürler tekrar
|
Sayın alacakaranlık çiçeklerinizin keyfi yerinde görünüyor,maşallah diyelim.acacaba frezyalar dışardamı duruyor bakımını nasıl yapıyorsunuz.bende değerli bir üyemizden gelen frezyaları saksıya ekip yetiştirmeyi düşünüyorum.sizce hemen ekmelimiyim yoksa baharı beklemelimiyim.
|
İrem hanım, frezyalar serin havada çimleniyorlarlar. Bahar başladığı vakit, yapılabilir. Mart- Nisan ayı ideal gibi. Adanada şimdiden yapabilirsiniz.
Bunlar bu bahar aldıklarım geç ekimden dolayı sıcaklara yakalandılar ve çiçeklenme yapmadılar daha. Soguklar başlamadan önce iç mekana taşınacaklar |
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.malesef ben konyada yaşıyorum,memleket adana,keşke çiçeklerimle adanada yaşayabilseydim.her mevsim sıcacık çiçekler için ideal.biz burada çiçeklerimizi yılın 3 ayı ancak balkona çıkarabiliyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
çiçek açan hoyamın saksısı
|
5 Eklenti(ler)
biraz ortalık renklensin :)
|
5 Eklenti(ler)
biraz daha canlansın :) :)
|
Benim huarnialarım geldimi :D
|
Alıntı:
|
Cok güzel görünüyorlar heyecan sardı ;)
Orbea rogersii unutmadın dimi özelikle istedigim bu :D |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 334600
Samet bunu senmi vermiştin? :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın ykolko bu muhteşem sizdemi actı .
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025