agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   ddmk / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26275.htm)

Gülsen 19-04-2012 06:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ddmk (Mesaj 949630)
Hemşerim bir gün gel güzelliklerin içinde kahve içelim;)

Teşekkür ederim.Herşey kısmet hemşerim .. hani kahvede çok güzel gider yani orada;)

Hemşerim istersen sana endivyen fidesi getirebilirim memleketten sende yok galiba kısırla güzel gider ;)

ddmk 19-04-2012 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gülsen (Mesaj 949735)
Teşekkür ederim.Herşey kısmet hemşerim .. hani kahvede çok güzel gider yani orada;)

Hemşerim istersen sana endivyen fidesi getirebilirim memleketten sende yok galiba kısırla güzel gider ;)

Canım ben, bende olmayan hiçbir fideye hayır demem :)));) benim balkonda da endivyen yok malum :))))

ddmk 19-04-2012 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 949706)
Biberlerin ne güzel gelişmiş öyle , benimkiler gördüğün fide boyutunda hala.

Nane, domates , maydanoz ne ararsan var. Kısır için dışardan bir şey almak gerekmeyecek sevgili ddmk, önce kısır yiyelim , sonra kahvelerimizi içeriz :)

Bu arada fırtına çok şiddetli, balkonda askıda olan tüm saksıları yer indirip, en az etkilenecekleri yerlere çektim. Tüm Türkiye'yi etkisi altına aldığını söyleniyor. En az hasarla atlatmayı diliyorum.

Sevgiler

Ablacığım benim balkon zaten hep rüzgarlı ama dün çok kötüydü. Hoş hala rüzgarlı
salatalık fidesinden biri boynunu bükmüştü ama şimdi biraz başını doğrultmuş. Ama hala korunaklı duruyor yerine almadım. Zahterlerimin saçları çok dağıldı ama sıkıntı yok.
Evet kısırlık herşey mevcut biz mehmetle 1 defa az malzemeli olsada ( domates salatalık, biber eksik ) yapıp yedik ama o az malzeme bile çok lezzet vermişti. Unutmadan birde patates salatası yaptık, Arada da kopartıp salatalarımıza lezzet veriyoruz. Mesela annemler geldiğinde onlara adını bile bilmedikleri zahteri değişik yerlerde kullanıp tatlandırdım.
1 günde gelin beraber kısır yapıp yiyelim gerçekten... Sizlerin sohbetiyle daha da lezzetli olur kısır

Emre İlhan 19-04-2012 14:43

Şimdi sizlere olumlu bir yorum yapayımda rahatlayın biraz. :D Evet, fazla rüzgar bitkilere zarar verebilir ama sebzeler için konuşuyorum, rüzgârlı havada devrilmemek için gövdelerini daha da kalınlaştırıyorlar. Yani rüzgâr daha kuvvetli sebzelere sahip olmamızı sağlıyor. Güzel bir yaz olacak, çok ümitliyim.:)

ddmk 19-04-2012 14:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 949987)
Şimdi sizlere olumlu bir yorum yapayımda rahatlayın biraz. :D Evet, fazla rüzgar bitkilere zarar verebilir ama sebzeler için konuşuyorum, rüzgârlı havada devrilmemek için gövdelerini daha da kalınlaştırıyorlar. Yani rüzgâr daha kuvvetli sebzelere sahip olmamızı sağlıyor. Güzel bir yaz olacak, çok ümitliyim.:)

Valla emre ben riske atamadım bazılarını içeri aldım bira önce

nardane 19-04-2012 14:55

Sevgili ddmk , maşallah diyeyim salatalıklar ,patlıcanlar ,biberler nasıl güzel olmuşlar.
Ellerinize sağlık.
Haftasonu annemlere Adana'ya gittiğimde komşularında gördüm , fideleri kocamandı.
Adana' nın iklimide etkili , sizlerinde emeğiyle harikalar.

ddmk 19-04-2012 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nardane (Mesaj 949995)
Sevgili ddmk , maşallah diyeyim salatalıklar ,patlıcanlar ,biberler nasıl güzel olmuşlar.
Ellerinize sağlık.
Haftasonu annemlere Adana'ya gittiğimde komşularında gördüm , fideleri kocamandı.
Adana' nın iklimide etkili , sizlerinde emeğiyle harikalar.

İklim bize erkencilik fırsatı veriyor Sn nardane. Benimkiler başkalarının fidelerinin yanında daha küçükler bile :))

Cemil B. 21-04-2012 13:57

bende zahter istiyorum :))

maki01 21-04-2012 14:23

Zahteri kekiğin bir türü olarak biliyorum. Farklı mı?

ddmk 21-04-2012 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 951109)

Evet ablacığım kekiğin bir türü. Daha keskin aromalı, bir kekik

ddmk 21-04-2012 15:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. (Mesaj 951097)
bende zahter istiyorum :))

Cemil B. çok kişiye söz verdim ama rüzgar sonrası kendini toparlayamayan çok dal hala toprak üzerinde eğer kendilerine gelmeye başlarlarsa, doğrulsunlar ****** gönderirim

Emre İlhan 21-04-2012 17:58

Zahter, sabahları zeytinyağı + ekmekle iyi gidiyor.:)

Cemil B. 21-04-2012 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 951109)

Aynen bende öle biliyorum , dağkekiği diye biliyorum

Cemil B. 21-04-2012 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ddmk (Mesaj 951138)
Cemil B. çok kişiye söz verdim ama rüzgar sonrası kendini toparlayamayan çok dal hala toprak üzerinde eğer kendilerine gelmeye başlarlarsa, doğrulsunlar ****** gönderirim

sizin canınız sagolsun , hayırlısı tabi dogrulsunlar , kendilerine gelsinler önce bir.

Emre İlhan 22-04-2012 08:39

Zahterin çok rağbet gördü ddmk ablacım. Zannedersem forumda senden başka yetiştiren olmamış.:)

ddmk 22-04-2012 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 951494)
Zahterin çok rağbet gördü ddmk ablacım. Zannedersem forumda senden başka yetiştiren olmamış.:)

Canım birde Sarin abi benden sonra yetiştirmeye başladı

ddmk 22-04-2012 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 951216)
Zahter, sabahları zeytinyağı + ekmekle iyi gidiyor.:)

Emre domatesin üzerine zeytinyağ, nar ekşisi gezdirip üzerinede zahter yaprakları serpiyorum. Zaten anında mutfağı zahter kokusu kaplıyor

Cemil B. 23-04-2012 09:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ddmk (Mesaj 951552)
Emre domatesin üzerine zeytinyağ, nar ekşisi gezdirip üzerinede zahter yaprakları serpiyorum. Zaten anında mutfağı zahter kokusu kaplıyor

ben domatese nar eksisini yakıstıramıyorum tad olarak , ama roka, marul salatalarında nar eksisi olmadan olmaz diyorum kesinlikle ,

ahhh ahhhhh birde zahterimiz olsa onunda bir tadına baksakk ahh ahhh :)))))

toprak 23-04-2012 20:05

Şanslı Adana'lılar.
Biz ancak bir iki haftadır güneşin tadını çıkarbiliyoruz.
Ancak filizlerimiz çıkıyor.

ddmk 24-04-2012 00:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi toprak (Mesaj 952346)
Şanslı Adana'lılar.
Biz ancak bir iki haftadır güneşin tadını çıkarbiliyoruz.
Ancak filizlerimiz çıkıyor.

Biz 1-2 aydır güneşin tadını çıkarıyoruz:)) Ama emin olun temmuz agustos için hiç şanslı değiliz :)

Cemil B. 25-04-2012 08:54

benim yeni çıkan rokalar gecen gun camın onunde gunesten haslanmıs yere yapısmıslar resmen, 8-10 adeti saglam kalmıs
suyu verdim ama canlanmadılar, bakalım eger bir iki gun daha hareket olmazsa cekip alacagım topraktan. güneş bazen fazlada gelebiliyor, herkes bolgesinin sartlarına gore koruma onlemleri almalı bence.

Gülsen 28-04-2012 13:31

Canım bu hafta köye gidiyorum Allahın izniyle senin endivyen fideleri getirmeye çalışacağım... olmadı tohumunu ;) dönünce ben seni ararım.Fazla tohum bulursam toplantıda diğer arkadaşlara da dağıtabilirim..Bakalım komşulara bi yoklama çekecez...

ddmk 03-05-2012 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gülsen (Mesaj 955288)
Canım bu hafta köye gidiyorum Allahın izniyle senin endivyen fideleri getirmeye çalışacağım... olmadı tohumunu ;) dönünce ben seni ararım.Fazla tohum bulursam toplantıda diğer arkadaşlara da dağıtabilirim..Bakalım komşulara bi yoklama çekecez...

Canım ben 1 haftadır yoktum yeni gördüm mesajını gelince haber verirsin :)))

ddmk 04-05-2012 11:15

Bu ağacı Bilen varmı

1 Eklenti(ler)
Urfa balıklı gölde karşılaştığım çok güzel bir ağaçtı bu resimdeki de dikenli çiçeği ne olduğunu bilen var mı internette araştırdım ama bulamadım. Çok güzel bir ağaçtı

Emre İlhan 04-05-2012 11:31

Fırça çalısı (Callistemon sp.) :)

Cemil B. 04-05-2012 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ddmk (Mesaj 959233)
Urfa balıklı gölde karşılaştığım çok güzel bir ağaçtı bu resimdeki de dikenli çiçeği ne olduğunu bilen var mı internette araştırdım ama bulamadım. Çok güzel bir ağaçtı

Çok Hoş Gözüküyor , katılıyorum size.
hemen bir fide , bir çelik , bir tohum kapsaydınız ,
hicbirini bulamadıysanız oldugu gibi çiçegi kapsaydınız.

elifnaz 04-05-2012 12:20

Fırça çalısı bu mevsimde çelikten tutarmı acaba?

canannuman 04-05-2012 12:46

Elinize sağlık hemen herşeyi tohumdan yetiştirmişsiniz. Emek daha büyük oluyor ****** meyvada daha kıymetli. Umarım bol ürün alırsınız.
Çeşitlerinizin artacağına eminim bende her sene temel olan domat, biber maydanoz gibi başlıyorum sonra bir bakıyorum kekik, nane koleksiyoneri gibi olmuşum. Kolay gelsin.

ddmk 04-05-2012 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. (Mesaj 959286)
Çok Hoş Gözüküyor , katılıyorum size.
hemen bir fide , bir çelik , bir tohum kapsaydınız ,
hicbirini bulamadıysanız oldugu gibi çiçegi kapsaydınız.

Tutmaz diye almadım valla :)))

Emre İlhan 08-05-2012 21:46

Birkaç yıl önce fırça çalısını çelikten yetiştirmeyi denemiştim ama beceremedim. Bence diğer yöntemleri denemek lazım. Üzerlerinde tohumları var mesela.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025