![]() |
Alıntı:
Hemşerim istersen sana endivyen fidesi getirebilirim memleketten sende yok galiba kısırla güzel gider ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
salatalık fidesinden biri boynunu bükmüştü ama şimdi biraz başını doğrultmuş. Ama hala korunaklı duruyor yerine almadım. Zahterlerimin saçları çok dağıldı ama sıkıntı yok. Evet kısırlık herşey mevcut biz mehmetle 1 defa az malzemeli olsada ( domates salatalık, biber eksik ) yapıp yedik ama o az malzeme bile çok lezzet vermişti. Unutmadan birde patates salatası yaptık, Arada da kopartıp salatalarımıza lezzet veriyoruz. Mesela annemler geldiğinde onlara adını bile bilmedikleri zahteri değişik yerlerde kullanıp tatlandırdım. 1 günde gelin beraber kısır yapıp yiyelim gerçekten... Sizlerin sohbetiyle daha da lezzetli olur kısır |
Şimdi sizlere olumlu bir yorum yapayımda rahatlayın biraz. :D Evet, fazla rüzgar bitkilere zarar verebilir ama sebzeler için konuşuyorum, rüzgârlı havada devrilmemek için gövdelerini daha da kalınlaştırıyorlar. Yani rüzgâr daha kuvvetli sebzelere sahip olmamızı sağlıyor. Güzel bir yaz olacak, çok ümitliyim.:)
|
Alıntı:
|
Sevgili ddmk , maşallah diyeyim salatalıklar ,patlıcanlar ,biberler nasıl güzel olmuşlar.
Ellerinize sağlık. Haftasonu annemlere Adana'ya gittiğimde komşularında gördüm , fideleri kocamandı. Adana' nın iklimide etkili , sizlerinde emeğiyle harikalar. |
Alıntı:
|
bende zahter istiyorum :))
|
Zahteri kekiğin bir türü olarak biliyorum. Farklı mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Zahter, sabahları zeytinyağı + ekmekle iyi gidiyor.:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Zahterin çok rağbet gördü ddmk ablacım. Zannedersem forumda senden başka yetiştiren olmamış.:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ahhh ahhhhh birde zahterimiz olsa onunda bir tadına baksakk ahh ahhh :))))) |
Şanslı Adana'lılar.
Biz ancak bir iki haftadır güneşin tadını çıkarbiliyoruz. Ancak filizlerimiz çıkıyor. |
Alıntı:
|
benim yeni çıkan rokalar gecen gun camın onunde gunesten haslanmıs yere yapısmıslar resmen, 8-10 adeti saglam kalmıs
suyu verdim ama canlanmadılar, bakalım eger bir iki gun daha hareket olmazsa cekip alacagım topraktan. güneş bazen fazlada gelebiliyor, herkes bolgesinin sartlarına gore koruma onlemleri almalı bence. |
Canım bu hafta köye gidiyorum Allahın izniyle senin endivyen fideleri getirmeye çalışacağım... olmadı tohumunu ;) dönünce ben seni ararım.Fazla tohum bulursam toplantıda diğer arkadaşlara da dağıtabilirim..Bakalım komşulara bi yoklama çekecez...
|
Alıntı:
|
Bu ağacı Bilen varmı
1 Eklenti(ler)
Urfa balıklı gölde karşılaştığım çok güzel bir ağaçtı bu resimdeki de dikenli çiçeği ne olduğunu bilen var mı internette araştırdım ama bulamadım. Çok güzel bir ağaçtı
|
Fırça çalısı (Callistemon sp.) :)
|
Alıntı:
hemen bir fide , bir çelik , bir tohum kapsaydınız , hicbirini bulamadıysanız oldugu gibi çiçegi kapsaydınız. |
Fırça çalısı bu mevsimde çelikten tutarmı acaba?
|
Elinize sağlık hemen herşeyi tohumdan yetiştirmişsiniz. Emek daha büyük oluyor ****** meyvada daha kıymetli. Umarım bol ürün alırsınız.
Çeşitlerinizin artacağına eminim bende her sene temel olan domat, biber maydanoz gibi başlıyorum sonra bir bakıyorum kekik, nane koleksiyoneri gibi olmuşum. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Birkaç yıl önce fırça çalısını çelikten yetiştirmeyi denemiştim ama beceremedim. Bence diğer yöntemleri denemek lazım. Üzerlerinde tohumları var mesela.:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025