agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   ddmk / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26275.htm)

ddmk 17-04-2012 15:56

3 Eklenti(ler)
Aynı toplantıda hazan-z den gelen pasiflora o da köklenmek için bardakta.
Arkasından menekşeler onlarda maki01 den

ddmk 17-04-2012 15:58

5 Eklenti(ler)
Adanatarımhane ni geçen hafta hediye ettiği 2 adet patlıcan, 2 adet salatalık ve 2 adet üzerleri meyveli ve çiçekli fidelerim.Kendisine burdan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün patlıcanların saksıları değiştirilip daha büyük alana alınacak

ddmk 17-04-2012 16:00

5 Eklenti(ler)
Biberlerim ne kadar güzeller değil mi

ddmk 17-04-2012 16:01

5 Eklenti(ler)
Biber fideciklerim. Büyümüşler mi :))

ddmk 17-04-2012 16:03

5 Eklenti(ler)
Biberlere devam, domates ve naneler

ddmk 17-04-2012 16:04

4 Eklenti(ler)
Geçen hafta tamamen hasat edilen maydanoz büyüyor.
Zahterim, Kış kekiklerim ve ortasında deneme amaçlı 1 tane marul :)

ddmk 17-04-2012 16:05

2 Eklenti(ler)
Balkonun genel görüntüsü

ddmk 17-04-2012 16:06

3 Eklenti(ler)
Emre bu da salatalık tek yaprakta sıkıntı var işte böyle.
Salatalık fidesinin yanında reyhan ve fesleğen

almira 17-04-2012 16:19

Yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün. Maşallah; salatalıklar, biberler çok güzel.

ddmk 17-04-2012 16:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 948606)
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün. Maşallah; salatalıklar, biberler çok güzel.

Çok teşekkür ederim almira. Bu gidişli balkonum umduğumdan daha da çok yeşillenecek.(inşallah....)

Sakaki 17-04-2012 16:43

Merhaba ddmk,

Balkon süper. Salatalık da sanki birşeyi fazla vermişiniz de kökte yanma mı olmuş ne?

ddmk 17-04-2012 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 948626)
Merhaba ddmk,

Balkon süper. Salatalık da sanki birşeyi fazla vermişiniz de kökte yanma mı olmuş ne?

Gübreyi seviyor diye gübreyi çok verdim ama o saksıda 3 tane salatılık var. Aslında 2 idi sonradan bir davetsiz misafir geldi :)) diğerlerinde yok sadece 1 fide de var onunda tek yaprağında bakalım ne olacak .

Emre İlhan 17-04-2012 18:01

1 Eklenti(ler)
Ablacım, bunu sana söylemek istemezdim ama bunun mildiyö olduğunu düşünüyorum. Yaprakların üzerinde ki sarı sarı lekeler sonradan bu hal alıyor ve yaprağı kurutuyor. Ama bu çok dirençli bir salatalık fidesiymiş. Şahsen benim geçen sene yetiştirdiklerim olsaydı şimdiye mahvolmuştu. Bende aynı problemleri yaşıyorum, bunun için ilaç alacağım. Benim salatalıklar henüz yeni çimlendiler, kotiledonları gelişiyor henüz. Gübre verirken yapraklarına sıçratmıyorsun değil mi ablacım?:)

Eklenti 284026
Kırmızıyla işaretlediğim sarı lekeler mildiyö. Daha sonra kahverengileşip yaprağı kurutuyorlar.

ddmk 17-04-2012 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 948671)
Ablacım, bunu sana söylemek istemezdim ama bunun mildiyö olduğunu düşünüyorum. Yaprakların üzerinde ki sarı sarı lekeler sonradan bu hal alıyor ve yaprağı kurutuyor. Ama bu çok dirençli bir salatalık fidesiymiş. Şahsen benim geçen sene yetiştirdiklerim olsaydı şimdiye mahvolmuştu. Bende aynı problemleri yaşıyorum, bunun için ilaç alacağım. Benim salatalıklar henüz yeni çimlendiler, kotiledonları gelişiyor henüz. Gübre verirken yapraklarına sıçratmıyorsun değil mi ablacım?:)

Eklenti 284026
Kırmızıyla işaretlediğim sarı lekeler mildiyö. Daha sonra kahverengileşip yaprağı kurutuyorlar.

Sıçrıyo bazen emre....
Şimdi mantar ilaçlaması yaptım zaten her ihtimale karşın. Senin yorumu da görünce iyi ki yapmışım dedim :))) diğer yapraklar çok güzel yemyeşil. Peki bu yaprağı ve kotiledonları koparsam fideye zarar verirmiyim.

Emre İlhan 17-04-2012 18:49

Ablacım kotiledon, üstteki çıkan 2 gerçek yaprağı besliyor. Yani kotiledonu koprınca o iki yaprak kurumuştu bende. Ama gene de sen bilirsin. Ben olsam ilaçlamayı yapar biraz daha beklerdim, az daha büyüyünce kopartırdım o yaprakları. Şunu hatırlatayım sana, mantar problemi olan bitkileri sabah ilaçlamanı öneririm. Çünkü; nem, mantarın gelişmesi için çok önemli bir faktör. Mantar sorunu olsun olmasın ben bitkilerin geceyi kuru geçirmesine dikkat ediyorum. Gübre konusunda yapraklara sıçratmamaya özen göster ablacım, yaprak gübresi haricindekiler bitkiyi yakar. Geçtiğimiz yıl ki mesajlarıma bakarsan güzelim fidelerimi gübreden yakmıştım. Bu arada çok güzel gidiyorsun, tebrik ederim. Tohum çimlendirme, fide yetiştirme konusunda çok yetenekli olduğunu düşünüyorum. Özellikle biber fidelerini ve maydanozlarını çok sevdim.:)

ddmk 17-04-2012 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 948708)
Ablacım kotiledon, üstteki çıkan 2 gerçek yaprağı besliyor. Yani kotiledonu koprınca o iki yaprak kurumuştu bende. Ama gene de sen bilirsin. Ben olsam ilaçlamayı yapar biraz daha beklerdim, az daha büyüyünce kopartırdım o yaprakları. Şunu hatırlatayım sana, mantar problemi olan bitkileri sabah ilaçlamanı öneririm. Çünkü; nem, mantarın gelişmesi için çok önemli bir faktör. Mantar sorunu olsun olmasın ben bitkilerin geceyi kuru geçirmesine dikkat ediyorum. Gübre konusunda yapraklara sıçratmamaya özen göster ablacım, yaprak gübresi haricindekiler bitkiyi yakar. Geçtiğimiz yıl ki mesajlarıma bakarsan güzelim fidelerimi gübreden yakmıştım. Bu arada çok güzel gidiyorsun, tebrik ederim. Tohum çimlendirme, fide yetiştirme konusunda çok yetenekli olduğunu düşünüyorum. Özellikle biber fidelerini ve maydanozlarını çok sevdim.:)

Öncelikle teşekkür ederim Emreciğim,
Biraz beklemekten zarar gelmez tabi.... Sabah çok erken saatte yapmak lazım erken kalktığımda şirkete gidiyorum ilgilenemem...
Evdeysem de geç kalkıyorum çğlen sıcak saatte sulama bitkileri rahatsız eder diye 4-6 arası suluyorum. Bende

Gülsen 18-04-2012 09:55

Sevgili ddmk balkonun çok güzel..çok güzelde yetiştirmişsin..patlıcanlarda çiçek bile var çok güzel ellerine sağlık

elifbilge 18-04-2012 15:01

Çok güzeller maşallah bende en kısa zamanda foto eklemek istiyorum bakalım beğenecekmisiniz benim bitkilerimi:))) Tabi ki kızım izin verirse:)))

elifbilge 18-04-2012 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ddmk (Mesaj 948692)
Sıçrıyo bazen emre....
Şimdi mantar ilaçlaması yaptım zaten her ihtimale karşın. Senin yorumu da görünce iyi ki yapmışım dedim :))) diğer yapraklar çok güzel yemyeşil. Peki bu yaprağı ve kotiledonları koparsam fideye zarar verirmiyim.

Yaprağı koparmanda fayda var canım eğer mantar falan ise bulaşıcı olabilir.Ben genelde bir bahçe makası yardımıyla kesiyorum bu tür vakalar ile karşılaştığımda.Normal makasta olabilir ****** :))

Cemil B. 18-04-2012 15:14

süper süperrrr , Ellerinize saglık ,

ddmk 18-04-2012 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifbilge (Mesaj 949310)
Yaprağı koparmanda fayda var canım eğer mantar falan ise bulaşıcı olabilir.Ben genelde bir bahçe makası yardımıyla kesiyorum bu tür vakalar ile karşılaştığımda.Normal makasta olabilir ****** :))

Canım 1-2 gün bekleyip öyle imha edeyim diyorum

ddmk 18-04-2012 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifbilge (Mesaj 949307)
Çok güzeller maşallah bende en kısa zamanda foto eklemek istiyorum bakalım beğenecekmisiniz benim bitkilerimi:))) Tabi ki kızım izin verirse:)))

Ben çok merak ediyorum zaten senin balkon ve bahçeni

ddmk 18-04-2012 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. (Mesaj 949314)
süper süperrrr , Ellerinize saglık ,

Teşekkür ederim Cemil B.:)

ddmk 18-04-2012 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gülsen (Mesaj 949094)
Sevgili ddmk balkonun çok güzel..çok güzelde yetiştirmişsin..patlıcanlarda çiçek bile var çok güzel ellerine sağlık

Hemşerim bir gün gel güzelliklerin içinde kahve içelim;)

peyyide 18-04-2012 22:08

Sevgili ddmk,
Herşey çok güzel. Mutlulukla yetiştir sebzelerini, çiçeklerini:)

ddmk 18-04-2012 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 949640)
Sevgili ddmk,
Herşey çok güzel. Mutlulukla yetiştir sebzelerini, çiçeklerini:)

Teşekkür ederim peyyide ama rüzgar işi biraz bozdu...
Saçları dağıldı boyunları büküldü :(

Sakaki 18-04-2012 22:13

Şu anda da felaket bir fırtına var, balkonda uçabilecek nesnelere aman dikkat!

peyyide 18-04-2012 22:17

Gerçekten çok şiddetli rüzgar var Adana'da. Umarım çok zarar vermez.

ddmk 18-04-2012 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 949652)
Gerçekten çok şiddetli rüzgar var Adana'da. Umarım çok zarar vermez.

bende öyle umuyorum 68km/s rüzgar hızı:(

maki01 19-04-2012 00:26

Biberlerin ne güzel gelişmiş öyle , benimkiler gördüğün fide boyutunda hala.

Nane, domates , maydanoz ne ararsan var. Kısır için dışardan bir şey almak gerekmeyecek sevgili ddmk, önce kısır yiyelim , sonra kahvelerimizi içeriz :)

Bu arada fırtına çok şiddetli, balkonda askıda olan tüm saksıları yer indirip, en az etkilenecekleri yerlere çektim. Tüm Türkiye'yi etkisi altına aldığını söyleniyor. En az hasarla atlatmayı diliyorum.

Sevgiler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025