![]() |
3 Eklenti(ler)
Aynı toplantıda hazan-z den gelen pasiflora o da köklenmek için bardakta.
Arkasından menekşeler onlarda maki01 den |
5 Eklenti(ler)
Adanatarımhane ni geçen hafta hediye ettiği 2 adet patlıcan, 2 adet salatalık ve 2 adet üzerleri meyveli ve çiçekli fidelerim.Kendisine burdan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün patlıcanların saksıları değiştirilip daha büyük alana alınacak
|
5 Eklenti(ler)
Biberlerim ne kadar güzeller değil mi
|
5 Eklenti(ler)
Biber fideciklerim. Büyümüşler mi :))
|
5 Eklenti(ler)
Biberlere devam, domates ve naneler
|
4 Eklenti(ler)
Geçen hafta tamamen hasat edilen maydanoz büyüyor.
Zahterim, Kış kekiklerim ve ortasında deneme amaçlı 1 tane marul :) |
2 Eklenti(ler)
Balkonun genel görüntüsü
|
3 Eklenti(ler)
Emre bu da salatalık tek yaprakta sıkıntı var işte böyle.
Salatalık fidesinin yanında reyhan ve fesleğen |
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün. Maşallah; salatalıklar, biberler çok güzel.
|
Alıntı:
|
Merhaba ddmk,
Balkon süper. Salatalık da sanki birşeyi fazla vermişiniz de kökte yanma mı olmuş ne? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ablacım, bunu sana söylemek istemezdim ama bunun mildiyö olduğunu düşünüyorum. Yaprakların üzerinde ki sarı sarı lekeler sonradan bu hal alıyor ve yaprağı kurutuyor. Ama bu çok dirençli bir salatalık fidesiymiş. Şahsen benim geçen sene yetiştirdiklerim olsaydı şimdiye mahvolmuştu. Bende aynı problemleri yaşıyorum, bunun için ilaç alacağım. Benim salatalıklar henüz yeni çimlendiler, kotiledonları gelişiyor henüz. Gübre verirken yapraklarına sıçratmıyorsun değil mi ablacım?:)
Eklenti 284026 Kırmızıyla işaretlediğim sarı lekeler mildiyö. Daha sonra kahverengileşip yaprağı kurutuyorlar. |
Alıntı:
Şimdi mantar ilaçlaması yaptım zaten her ihtimale karşın. Senin yorumu da görünce iyi ki yapmışım dedim :))) diğer yapraklar çok güzel yemyeşil. Peki bu yaprağı ve kotiledonları koparsam fideye zarar verirmiyim. |
Ablacım kotiledon, üstteki çıkan 2 gerçek yaprağı besliyor. Yani kotiledonu koprınca o iki yaprak kurumuştu bende. Ama gene de sen bilirsin. Ben olsam ilaçlamayı yapar biraz daha beklerdim, az daha büyüyünce kopartırdım o yaprakları. Şunu hatırlatayım sana, mantar problemi olan bitkileri sabah ilaçlamanı öneririm. Çünkü; nem, mantarın gelişmesi için çok önemli bir faktör. Mantar sorunu olsun olmasın ben bitkilerin geceyi kuru geçirmesine dikkat ediyorum. Gübre konusunda yapraklara sıçratmamaya özen göster ablacım, yaprak gübresi haricindekiler bitkiyi yakar. Geçtiğimiz yıl ki mesajlarıma bakarsan güzelim fidelerimi gübreden yakmıştım. Bu arada çok güzel gidiyorsun, tebrik ederim. Tohum çimlendirme, fide yetiştirme konusunda çok yetenekli olduğunu düşünüyorum. Özellikle biber fidelerini ve maydanozlarını çok sevdim.:)
|
Alıntı:
Biraz beklemekten zarar gelmez tabi.... Sabah çok erken saatte yapmak lazım erken kalktığımda şirkete gidiyorum ilgilenemem... Evdeysem de geç kalkıyorum çğlen sıcak saatte sulama bitkileri rahatsız eder diye 4-6 arası suluyorum. Bende |
Sevgili ddmk balkonun çok güzel..çok güzelde yetiştirmişsin..patlıcanlarda çiçek bile var çok güzel ellerine sağlık
|
Çok güzeller maşallah bende en kısa zamanda foto eklemek istiyorum bakalım beğenecekmisiniz benim bitkilerimi:))) Tabi ki kızım izin verirse:)))
|
Alıntı:
|
süper süperrrr , Ellerinize saglık ,
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili ddmk,
Herşey çok güzel. Mutlulukla yetiştir sebzelerini, çiçeklerini:) |
Alıntı:
Saçları dağıldı boyunları büküldü :( |
Şu anda da felaket bir fırtına var, balkonda uçabilecek nesnelere aman dikkat!
|
Gerçekten çok şiddetli rüzgar var Adana'da. Umarım çok zarar vermez.
|
Alıntı:
|
Biberlerin ne güzel gelişmiş öyle , benimkiler gördüğün fide boyutunda hala.
Nane, domates , maydanoz ne ararsan var. Kısır için dışardan bir şey almak gerekmeyecek sevgili ddmk, önce kısır yiyelim , sonra kahvelerimizi içeriz :) Bu arada fırtına çok şiddetli, balkonda askıda olan tüm saksıları yer indirip, en az etkilenecekleri yerlere çektim. Tüm Türkiye'yi etkisi altına aldığını söyleniyor. En az hasarla atlatmayı diliyorum. Sevgiler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025