agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   selcuk44 / balkon seram (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25874.htm)

vehibe 09-01-2012 20:42

Selçuk bey, Son resimdeki paskalya çiçeğiniz kurtulmuş gibi görünüyor.

Geçen sene aşırı sulamaktan kırmızı paskalya çiçeğim bütün yapraklarını döktü.
Bu sene daha umutluyum:)

selcuk44 09-01-2012 23:23

Sayın Vehibe hanım çok haklısınınz , ben de yeni saksılara dikince zannediyorum bol bol suladım can suyu diye ve inanın fark ettim ve bir müddet kalorifer peteğinin üzerinde tuttum ama kurtaramadım.

Bir ara bozulanları da sergiliyeceğim .Onların da henüz tam çürüdüğünü düşünmek istemiyorum belki kendisini kurtaran olur diye düşünüyorum.

selcuk44 09-01-2012 23:26

1 Eklenti(ler)
Buda benim ahtopotum.

drhegeli 10-01-2012 00:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selcuk44 (Mesaj 896573)
Elimde gelişmiş olan adeniumlardan bir tanesi daha zannederim Adenium Obesa pinky olabilir.

Selçuk Bey, bitkiniz kıskanılacak güzellikte, maşallah... Gövde yapısı itibarı ile arabicum'a benziyor. Obesum'da bu kadar geniş bir gövde (caudex) beklenmez. Ne kadar zamandır sizde? Yıllık çiçeklenme dönemi, yoğunluğu ve süresi de (fenoloji) türü hakkında bilgi verebilir. Yaprak dökmesi bana da normal geldi. Rastgele, alt yapraklardan olmuş. Kısmi veya genel bir tutulma yok. Yine de kontrol amacıyla, gövdenin toprakla birleşim yerlerini (yumuşama kontrolu için) parmakla yoklayabilirsiniz.

Adeniumun çiğnenmesi, yutulması toksik olabilir. Sütünün cilde, göze teması tahrişlere neden olabilir. Bu nedenle küçük çocukları, evcil hayvanları olanların dikkat etmesi gerekir. Ama yasaklama gerektirecek bir bitki de değil. Plumeria ve zakkum ile aynı familyadandır (Apocynaceae).

sakdag 10-01-2012 09:38

Selçuk bey, paskalyalarınızı incelerken ahtopotun bir kolunu gördüm, tam size bu bitkiyi soracaktım ki, sonra resmini yayınlamışsınız, çok güzel ve sağlıklı görünüyor. Umarım paskalyalarınız da en kısa sürede kendine gelir.

selcuk44 10-01-2012 19:00

Sayın drhegeli,Bu gelişmiş adeniumu sevgili Mehmet bey'de görmüş ve adeta vurulmuştum.sağ olsun kendisi bu hassasiyetimi görünce bana verdiler (Bu vesile ile kendilerine bir defa daha teşekkür ederim.)Adenium mu beğenmenize çok sevindim her hangi bir şekilde bonsai yapmayı pek düşünmüyorum hele kışı sağlıklı atlatalım ilk baharda sizin gibi bu konda engin bilgi ve deneyimi olan kardeşlerimin fikrini alacağım.

Mehmet bey 4 yaşında olduğunu söylemişti bu kadar güzel bakan ve yetiştiren kendisidir.Yaklaşık bir buçuk aydır bende , pembe çiçekler açtığını biliyoruz.gövdesini yokladım yumuşama yok ama(dinlenme devresinde diye hala sulamadım) hala sulamadım

Önerilriniz ve katkılarınız için çok teşekkür ederim.

selcuk44 10-01-2012 19:05

Sayın sakdag,nazik temennileriniz için teşekkür ederim paskalyalarımda hala canlılık belirtisi yok hiç sulamıyorum.

Ahtapot'u İzmir de hipermarketten aldım şimdilik gelişmesi düzgün gidiyor va galiba daha küçük ve büyüme çabasında.

GÜLSEN_ 17-02-2012 09:41

Selçuk bey öncelikle sayfanız hayırlı olsun dün gece sizinle görüştükten sonra sabah ilk işim sayfanızı ziyaret etmek oldu bütün çiçekleriniz harika emeğinize ellerinize sağlık.Paskalya kaktüsleriniz harikalar, umarım bol çiçekli günler yaşarız bütün arkadaşlarımızla birlikte. benimde paskalyalarım açar umarım bende sizlerle paylaşırım siteden sağlıkla sevgiyle kalın

memet 05-05-2012 17:58

Selçuk bey, verdiğiniz çeliklediğim yılbaşılar köklenmeye başladı, bazılarında çiçek var.

selcuk44 05-05-2012 18:36

Mehmet bey geçen gün geldim ama siz yoktunuz
oradaki arkadaşa da size iletmek üzere selam söylemiştim.

Vallaha paskalya kaktüslerinin çiçeklenmesine çok sevindim elinize sağlık ben de kalsalardı çürümüş olacaklardı.Hele bizim toprağımızda köklenmesi inanın beni çok sevindirdi, iyi ve sağlıklı günlerde daha çok çiçeklerini görürüz.

Siz Karşıyaka çiçek festivaline gelirseniz beraber döneriz ben de görmüş olurum.İnşaallah

selcuk44 05-05-2012 18:37

Bu arada sizin hediye ettiğiniz adeniumlarda biraz sanki palazlandılar kısa sürede hem adeniumların hem de plümeria ların resimlerini beğenilerinize sunacağım.

selcuk44 05-05-2012 18:41

Sayın sakdağ,Artık ahtopaot bende değil benden çok daha iyi bakacağına inandığım bir üyemize hediye ettim.Zira artık balkonumda adım atacak yer kalmamıştı ama kısa sürede yeni çiçekler alarak boşalan yerleri hemen doldurdum gene.

memet 14-05-2012 18:54

Bana verdiğiniz paskalyalardan pembe olan var mıydı? biri sanki pembe çiçekleniyor.

selcuk44 14-05-2012 20:12

Mehmet bey'cim

Vallahi bu aralar o kadar çok yılbaşı çiçeği ,paskalya kaktüsü,plümeria ve daha sayamadığım köklü köksüz çiçek hediye ettim ki artık kime ne verdim ve elimde neler kaldı inan bilemiyorum netice olarak da yaklaşık altı veya yedi ay evvel sana getirdiğim paskalyalar ne renkti bilmiyorum.Ama zannediyorum ki pembe ağırlıklı idi bakalım büyüsünler açsınlar görelim .Ama elimde bulunan plümerialar ve Adeniumlarda çok gelişmeler oldu resimlerini yarın kısmet olursa yayınlıyacağım bu sayfamda umarım beğenirsin.Biraz palazlanmış adeniumları zaten senden almıştım hoşuna giden olursa hemen sana döner yeterki haber ver.

memet 14-05-2012 20:16

O zaman durum şöyle. Çiçeklenmeye başlayan dört beş tane koyu renk pembe var. Bir tane de toz pembe gibi açacak sanırım. Biraz daha dursunlar onları saksıya şaşırtayım.

selis 14-05-2012 20:49

5 Eklenti(ler)
Selçuk Bey sayenizde benim de bir çok adeniumum olacak..
Hatta bugün 2 tanesi topraktan çıkmışlar.. ;)
Umarım sizinkiler kadar büyüdüklerini de görürüm..

İzninizle makinamdaki fotoğrafları eklemek istiyorum..

selis 14-05-2012 20:58

4 Eklenti(ler)
........

selcuk44 14-05-2012 21:19

Çok sevindim Sayın Selis hanım ,Bu vesile ile de Sayın drhegeli' yede teşekkür edelim çünkü tohumlarının çok taze ve sağlılı olduğunu bildirmişti hakikattende suda beklettiğim bir gün dahil 6 günde çimlenmeğe başladılar.

inanıyorumki siz o fideleri başarı ile, kayıp vermeden büyüteceksiniz ve çiçeklerini görünce de hepimiz büyük keyif alacağız çünkü çiçekleri kırmızı ağırlıklı siyahta olabilir çok gzel anaçların tohumları dır. Tabii evvela sağlıkla büyütün ve çiçeklerinin resimlerini bizim ile paylaşın

selis 15-05-2012 10:55

1 Eklenti(ler)
Selçuk Bey kaç gündür tohumla ilgili konuları okuyorum.. Siz böyle anlatınca daha çok heyecanlandım..
Katmerli kırmızı çiçekler rüyalarıma giriyor inanın :)

Miniklerinizden biri :)

drhegeli 15-05-2012 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 966463)
...Katmerli kırmızı çiçekler rüyalarıma giriyor inanın :)

Oops, benim gönderdiklerim hepsi kırmızı çeşitler, ama katmerli yok aralarında...:D Yine de, kimbilir...:D

selcuk44 15-05-2012 13:47

İyi Günler,Artık arkası gelir inşaallah hepsi yavaş yavaş cinslerinin özelliklerine bağlı olarak değişik sürelerde canlanmağa başlıyacaklardır.

Sayın drhegeli nin söylediğine göre tohumdan çimlendirmenin bir mahsuru var oda anaçlar belli, örnek olarak anaç kırmızı katmerli ama döllenme yaptığı adenyum gene kırmızı ama katmersizse tohumlardan çıkan fideler artık dominat olan karakterle uyumlu olarak bazen anaçlardan hiç beklenmiyen renk ve çinsler çıkabiliyor yine örnek vermek icap ederse bu tohumlardan bazılarının anaçları siyah ama bakalım genç bebeler kimin özelliğini taşıyacak ben de çok merak ediyorum ..Lütfen yoprağın üzerini her gün nemli olacak şekilde islatın .

Bir çok istediğiniz renk ve özelliklerde ve sağlıklı günlerde adeniumlar yetiştirmeniz dileklerimle,

selcuk44 15-05-2012 14:07

Hasan bey,tohumları içine koyduğum naylonların üzerlerinde isimler yazılı idi ama hepsini not etmek imkansızdı hatırladığım kadarı ile siyah bile yazıyordu ve kırmızı tonları ağırlıklı idi kokulu ve katmerli diye detayları hatırlamıyorum esasen katmerli çinsinden örnek vermek istedim yani anaç katmerli olduğu zaman tohumu satanlar anaçlara göre çins belirliyorlarsa tohum için kamerli diyecekler ama döllenme eğer katmersiz bir adenium çiçeğinden gerçekleşmişse genetik kurallarına göre belirli oranlarda katmerli belirli oranlarda katmersiz yavrular çimlenecektir demek istemiştim.Dediğiniz gibi büyüsünler miyavlarlarsa kedidirler.

memet 19-05-2012 18:26

1 Eklenti(ler)
Bunlar garantili köklenen, çiçeklenenler. İkinci sırada sağdan ikinci pembe.

Eklenti 297737
Arkadaki bugün açmıştı. Fotoğraf çektim, net çıkmamış.

selcuk44 19-05-2012 19:11

Mehmet bey Bu gün 19 Mayıs yürüyüşünde idim şimdi eve geldim .

İnanın çok sevindim elinize sağlık bu çelikler sizde kalsın eğer bendekiler bir şekilde kurur veya çürürse (o kadar çok var ki çürüseler bile bitmez bende)sizdekiler den bir tane alırım.

Tekrar elinize sağlık çok başarılı bir köklendirme yapmışsınız ,

selcuk44 17-11-2012 23:03

Uzun bir ayrılıktan sonra bu gün İzmir'e döndüm ve tabii ki br müddetten beri yazarak ve resimlerimle katılamadığım sitemize yeni resim ve yazılarla katılmak istedim

Evevela Balkon seram la ilgili bazı bilgileri tazeleyeyim.
Daha önce beğenilerinize sunduğum yılbaşı çiçeklerim ve paskalya kaktüslerim tamamen aşırı sıcaklar yüzündenden balkon seramda çürüdü ve yok oldu ancak Adeniumlarım gelişerek devam ediyor,Fil ayağı bitkilerimden birisi can çekişirken diğeri çok güzel gelişti,plümeria larım ise bir kısmı yer darlığı sebebi ile Çeşme'ye gönderildi bir tanesi ise benimle duruyor diğer kaktüslerim ise fazla sulamaktan dolayı çürüdü tabii yeni ilave bitkilerim var .

Sayfamı ziyaret etmiş olan kardeşlerim görecekler ki artık Adenium ve yeni gözdem crassula çeşitleri dir ve bilhassa crassula çeşitlerin de yine aç gözlülüğüm sebebi ile sayılarını abarttığımın farkındayım ama kendime hakim olamıyorum.Tek tesellim her iki bitkininde aşırı sıcak ve susuzluğa tahammüllü olmaları dolayısıyla aşırı su hariçinde boğazlarını sıksam genede yaşamaya devam edeceklerini bilmemdir.

Balkonseram daki fotoğrafları yarın ve yeni crassulalarım geldikce yayınlamağa devam edeceğim ve crassulalarımdaki çok önemli bir gelişmeyi resimledikten sonra merak eden üye kardeşlerimle paylaşacağım ,ve benim yaşadığım bu sevinci onlarında yaşaması için bütün deneyimlerimi aktaracağım.

selcuk44 18-11-2012 10:06

balkonseram
 
3 Eklenti(ler)
İyi sabahlar evvel bütün üye kardeşlerimin sabah sabah güle güle uyanmalarını temenni ediyorum(güle güle uyuyun ve güle güle uyanın) temennilerini çok seviyorum ve zannederim ilk defa ben dile getiriyorum ayni zamandada çok kullanılmasını arzu ediyorum.

Neyse konumuza gelelim aşağıda resimlerini sunduğum adeniumlarm yaklaşık 8 aylıktır malesef pek gelişmediler sebebi ise toprakları çok geçirgen olduğu için bitkiler için faydalı elementleri tutamıyorlar

selcuk44 18-11-2012 10:11

balkonseram
 
4 Eklenti(ler)
Saksıların önündeki beğenilerinize sunduğum yarı kıymetli taşlar; küçük adeniumları seyrederken sıkılmamanız için kendi koleksiyonumdan takdim ettiğim örneklerdir

selcuk44 18-11-2012 10:18

balkonseram
 
5 Eklenti(ler)
resimler devam ediyor,

selcuk44 18-11-2012 10:25

balkon seram
 
1 Eklenti(ler)
son resimi düzeltmeyi atladığım için tekrar sunuyorum,ayrıca gördüğünüz gibi hemen hemen bütün küçük adeniumlarımın tepeleri küçükten dallanma yapması için tarafımdan: bilgilerine, deneyimlerine çok güvendiğim Dr Hasan Egeli bey'inde olurları alınarak kesilmiştir gerçekten de dallanmalar oldu ,biraz gelişmeleri yavaşladı ama istediğim gibi dallanmaları sağlamış oldum.

selcuk44 18-11-2012 22:23

Balkon seram
 
3 Eklenti(ler)
şimdi büyük adeniumlara ait resimler,
Büyümeleri yavaşladı uçlarından küçük kıpmalar da yaptığım için gelişmeleri şu anda çok zayıf ama dallanmaları bayağı arttı

Resmini gördüğünüz fil ayağı bayağı gelişti ama diğeri maalesef ayni gelişmeyi gösteremedi, yaşam mücadelesi veriyor.

selcuk44 18-11-2012 22:28

balkon seram
 
3 Eklenti(ler)
Gözlemlediğiniz gibi artadan uzayan ve belkide çiçek açacak olan dal üçüncü resimde görüldüğü gibi hatalı kesildi ve maalesef kesilen yer çok kötü görünüyor ,acaba ikinci bir kesimle kesilen yer daha alttan kesilebilir mi ve kesilirse bitki ne şekilde bir tepki verir?

memet 18-11-2012 22:38

Orayı tekrar kesip aşı macunu ya da balmumu, mum gibi bir malzemeyle kapatıp kendini onarmasın sağlamak gerek.

selcuk44 18-11-2012 22:40

balkon seram
 
4 Eklenti(ler)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

selcuk44 18-11-2012 22:46

balkon seram
 
5 Eklenti(ler)
,,,,,,,,,,,,,,,,,

selcuk44 18-11-2012 22:49

balkon seram
 
3 Eklenti(ler)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

selcuk44 18-11-2012 22:55

Sıra elimdeki Crassula çinsi bitkilerime geldi.

Elimde küçüklü büyüklü olarak ;

Crassula Ovata,

Crassula Ovata gollum

jeyd (para ağacı,mücevher ağacı) plant

gibi çeşitler var ancak daha sipariş verdiğim crassula Ovata Gollum cinsi bitkilerim(büyük) gelmedi önümzdeki hafta elime geçerlerse onların resimlerini de paylaşacağım

İyi Geceler,

sakdag 19-11-2012 06:57

Hoşgeldiniz Selçuk bey, adeniumlar harika görünüyor doğrusu. Fil ayağınız çok güzel bir gelişim göstermiş. Bu arada bitkilere mi bakayım, taşlara mı şaşırdım doğrusu.

Ametistten başkasını tanıyamadım ama çok hoş görünüyorlar. Belki onları da bize isimleriyle tanıtırsınız. ;) Ametist taşını bulmak için bir ara epey uğraşmıştım. Mor en sevdiğim renk olunca taşım da ametist oluyor doğal olarak. ;) Burda yani, Balıkesir'de Dursunbey ilçesinde ametist çıkaran bir maden ocağı olduğu bilgisine ulaşmıştım, firmaya mail atmıştım ama geri dönüş olmadı. Ametisti nereden bulabiliriz acaba? Ve fiyatları ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun olurum...

selcuk44 19-11-2012 08:09

Sayın sakdag,günaydın,

evvela sayfamı ziyaret ettiğiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim.Hakikatten fil ayağı çok güzel gelişiyor ama diğeri malesef çok kötü,halbuki ikisine de ''kaktüs sıvı besini veriyorum ve suyu yumrunun üzerinden döküyorum on günde bir.

Ametist taşına gelince evvela Ege üniversitesinde taş bilimleri bölümünden bulabiirsiniz ki fiyatı da gayet elverişli almaya,oradakileri beğenmez iseniz kemeraltında özellikle bu taşları satan mağzalar var bulundukları yer ''meşhur Kızlarağası'' hanına yakın,ayrıca Kızlarağası hanının içinde hem alt katta hemde üst katta uygun fiyata ve pazarlığa müsait mağzalar var birde Dokuz eylül üniversitesinin Buca'daki kampüsünde taş bilimleri kürsüsünde hem teşhir edilen hemde satılan bir bölüm var buralardan istediğiniz büyüklükte ve fiyatta Ametist taşını bulabilirsiniz ,Fakat taşı çıkartan firmalarla baş vurarak hiç enerjinizi ve vaktinizi harcamayın zira memleketimizde çıkarılanlan taşlarda lacivert renk soluk ve taş kristalleri çok küçük ,benim resimlerde takdim ettiğim ametistler hepsi yasal yollardan ithal edilmiş ve açıkca satılan taşlardır,

Bence Kızlarağası hanını tercih edin girişteki kafe lerde hem güzel bir kahve içerek yorgunluğunuzu atın hemde taşları seyretme zevkinın tadını çıkarın.

Keyifli alışverişler.

selcuk44 19-11-2012 08:48

balkon seram
 
Şimdi resmini sunduğum Adenium yaklaşık 5 yaşındadır ,Sevgili Mehmet bey'in hediyesidir ve yaklaşık iki senedir de bende,ancak bu sene ilk baharda yine Mehmet bey'in iş yerine gittim sağ olsun onun yardımı ile çok geçirgen bir toprak hazırladık (yarı yarıya kum, ponza taşı,bahçe toprağı karışımı)biraz da köklerini budadıktan sonra saksısını değiştirerek daha geniş bir saksıya aldık zira eski plastik saksısını patlatmıştı.

Bundan bir ay evvel uzuyan üst dallarının ucundan çimdikliyerek budama yaptım fakat bu budamadan sonra epey bir sıvı kaybetti ve neşesi kaçtı ama şimdi keyfi yerinde ,sabahtan akşama kadar güneş gören balkonumda duruyor şimdiye kadar pek te şikayet emedi.

selcuk44 19-11-2012 08:53

balkon seram
 
5 Eklenti(ler)
Arabica olduğunu tahmin ettiğim Adeniumum,


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025