![]() |
Selçuk Bey, adenium tohumu aldığınızı biliyordum, balkon sayfanız açılınca hemen takibe aldım. Adenium resimlerine sıra ne zaman gelecek diye... Çok güzel bir resim yayınlamışsınız. Devamını bekliyoruz efendim. Bir de şunu sormak istiyorum neden sadece paskalya kaktüsü yetiştiriyorsunuz...
Saygılarımla... |
Sayın Asu hanım,İyi günler ,dün mesajınızı görünce açık söyliyeyim ben de tereddüte düştüm ve internetten araştırdım .Tamam ayni bitkiden bahsediyoruz .Bir saniye size hemen resimlerini takdim edeyim.
|
3 Eklenti(ler)
bir bakın ve istediğiniz bitki ise siz gene çeliğinizi de inşaallah köklendirirsiniz ama lütfen benim size göndereceğim hazır alltan bir de yavru veriyor onuda sundurma altı dediğimiz gibi az güneşli bir yerde büyümesini izleyin .Zannediyorum ki ben soğanlı bir kök almış ve üretmiştim.Çok tezcanlıyım sizin de bitkiyi hemen görmenizi istedim,dolayıı ile doğru yöne çevirmeğe fırsat bulamadım(bu konuda acemiliğimi kamufle ettim bu cümlelerimle)kusura bakmayın.
|
Sayın Sakdağ, sayfamı izlediğiniz için çok teşekkür ederim.Adeniyum tohumlrını köklendirdim ve çok da başarılı oldu ama inanın sonra pek gelişmediler resimlerin takdim edeceğim ama inanıyorum ki siz de gelişmelerini beğenmiyeceksiniz .Ama diğer aşılı ve aşısız adeniyum resimlerini bu gün kısmet olursa beğenilerinize sunacağım.
Paskalya kaktüsü nü büyük marketlerde bir senedir (halada arıyorum çeşitli renklerini)aramama rağmen bulamamamdan kaynaklı olarak çoğaltmağa çalışıyorum ve ben de çok seviyorum ama üretmekte pek te başarılı olamadım .Onların da resimlerini görüşlerinize sunacağım .bir tanesi de süpriz yaptı tomurcuğu bu gün biraz açılmış ve vişne renkli. |
Öncellikle Upuzun boyuna giden plümeria'nın kesim ve kesilen çeliğin köklendirilmesi konusunda engin deneyimlrini bildiğim kardeşlerimden paylaşımlar bekliyorum.
Selçuk NUmanoğlu, |
Mesajınız beni çok duygulandırdı, başınız sağolsun, eşinizin mekanı cennet olsun inşallah.
|
Çok teşekkür ederim Allah geride kalan herkeze sağlıklı uzun ömür versin. Nazik temennileriniz için çok teşekkür ederim.Sizler sağ olun
Selçuk Numanoğlu, |
Selçuk Bey Adenıum tohumlarını bugün PTT kargo ile vereceğim.Diğer Kargolar bulunduğum ilçede yok .
Eşinizin mekanı cennet olsun inşallah.Dediğiniz gibi Geride kalanlara Allah şifa ve afiyet versin. |
Çok teşekkür ederim sayın meh12 ben takip ederim tohumları.Sizin tohumların da çimlenmesi sürecini paylaşırsanız çok sevinirim.
|
Alıntı:
Plumerialar konusunda bilgi danışmak için bence Plumeria başlığında sorularınızı sorsanız, daha çok arkadaş okuyup, fikir verebilir diye düşünüyorum:) |
Alıntı:
Birkaç günden beri (yurtdışından bir mişterim ) vardı siteye pek giremedim. Mesajınızı ve resimleri bugün gördüm. Zahmet verdim size. Çok teşekkürler ilginiz için Dogru yöne çevirmeniz hiç önemli değil benim için.Bende sizin gibi tezcanlıyım sorun değil;) Degerli bitkinizin sizi üzmemesini diliyorum. Köklendirmeye çalıştıgım çeliklerimi ekliyorum. Çeliklerden bir tanesi normal torf karışımlı toprakta, diğeri ise diatomit içinde. Bakalım hangisini köklendirmeyi başaracagım. Saygılarımla |
İyi akşamlar Sayın acemi füsün, Büyük plümeria nın yapraklı kısmının 35 cm aşağısından kesip hem boyunu kısaltmak ve hemde çiçeklerinin renginin tam istediğim koyu kırmızı ve kokusunun da çok etkileyici olduğu için bu bitkiden çoğaltmak amacı ile Sayın Mutlu Kutlu beyle konuştum , bu kesip çelik köklendirme işlemini ilk baharda yapmamı önerdi dolayısıyla bu işlemi nisan ve mayıs ayına braktım.
Bu arada seradan aldığım çeliğim de bozulma yok yaklaşık bir haftayı geçti dikkatle takşp ediyorum bir gelişme olursa dediğiniz gibi plümeria sayfasında gelişmeler hakkında bilgi vereceğim. |
Sayın Manolya,Dilerim her ikisi de köklenir,ama köklenmez veya gelişimi istediğiniz gibi olmaz ise talep ederseniz benim elimdeki bitkimi çok büyük bir memnunuyetle size kargo ile yollarım.
Sağlıklar ve başarılar dilerim. |
Alıntı:
Güzel yüreğinize ve teklifinize cok çok teşekkürler. siz iyi bakın bitkinize. şayet benim çeliklerimde sorun olursa, bu durumda sizden çelik ricam olabilir. Elinizdeki bana göndermenizi kabul edemem. Bu güzellikten sizi nasıl mahrum edebilirim. Ama paylaşıma her zaman varım;) Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim. Saygılarımla Asu |
3 Eklenti(ler)
Aşılı ve aşısız adenyumlarım.
Bu adeniyumlar Sayın Mutlu beyden yetişmiş olarak alınmıştır kendisine çok teşekkür ediyorum. Geldikleri zaman soğuktan dolayı bütün yaprakları buruşmuştu daha sonrada hepsi döküldü kuruyorlar diye çok korktum suyu onbeş günde bir veriyorum yeni yeni yeşerdiler aşılı olan bir tanesi de açtı |
2 Eklenti(ler)
Aşılı adeniumların yapraklarının yeşermeğe başladığı günler,
|
1 Eklenti(ler)
Çiçek açan adeniumun aşılarının yakın görünüşü .
|
4 Eklenti(ler)
şılı adeniumlarımın son hali(pek de büyük bir gelişme yok)
|
3 Eklenti(ler)
bu adenium dan çok korkuyorum çünkü hala kendisini toplıyamadı.
|
1 Eklenti(ler)
Bu küçükler de sevgili Mehmet beyden çok ica ederek aldığım ve şaşırtma yaparah yeni yerlerine 10 gün evvel diktiğim çinsleri belli olmıyan bebekler
|
3 Eklenti(ler)
Aşılı olmıyan adeniumlarım isimlerini bilmiyorum ama aşılı olanlara göre daha çok gelişim gösterdiler ,toprak içeriği ve sıvı gübre ile beslenmeleri ayni olduğu halde özellikle yaprak gelişimleri daha hızlı ve daha sağlıklı
|
3 Eklenti(ler)
Elimde gelişmiş olan adeniumlardan bir tanesi daha zannederim Adenium Obesa pinky olabilir.
|
Bu bitkime onbeş günde çok az su veriyorum dinlenme döneminde diye ama yaprakları alltan sararmağa başladı,umarım suyu fazla gelmemiştir.
|
2 Eklenti(ler)
Testudinaria elephantipes
|
2 Eklenti(ler)
devam ediyorum
|
2 Eklenti(ler)
.....
|
Yeşil yaprakları olduğu halde az suladım ,gövdede hafif büzülme olunca suladım şimdi gövdeler sertleşti ama yapraklardakisararmalar devam ediiyor bulunduğu yerde ısı 22 derece,
|
Adeniumlarınız çok güzel Selçuk Bey, inşallah tohumdan ektiklerimizde böyle büyürler...
|
Fil ayağı bitkiniz sınıflandırmada hangi kategoriye giriyor acaba, kaktus- sukulent bölümüne böyle bir sayfa açmıştınız galiba. Değişik bir bitkiymiş.
|
Sayfamı incelediğiniz için çok teşekkür ederim Sayın sakdag,tohumdan diktiklerim çok küçük bu kışı kayıp vermeden atlatırsam umarım hem çiçeklerini beğeneceğimiz hemde bonsai çalışması yapabilmek için genç fidanlar elde edeceğim.
Fil ayağı için evvela kaktüs - sukulent bölümünde bu isimle açılmış, ancak açıldığı gibi kalmış sayfaya bu konu ile ilgili bilgi istediğimi yazdım ancak sayfayı açan üye kardeşlerimden hiç bir bilgi gelmedi herhalde görmediler ,sonra Sayın Aizoceaefan' nın sayfasına 880 numaralı mesajımla bu konuda katıldım(sağ olsunlar kendilerinin fil ayağı bitkisi hakkında bilgi aktardılar ve resimlerini yayınlıyacaklar merakla bekliyorum ) Daha çeşitli formda olan varyeteleri var ama tohum olarak satılıyor,ben küçük te olsa yetişmiş olarak almak istediğim için araştırmalar yapıyorum. İnşaallah sizin daha güzel ve değişik fil ayağı bitkilerine sahip olursunuz. |
3 Eklenti(ler)
Euforbia Obesa
Resimler çok net çıkmamış özür dilerim |
Selçuk Bey..
Adenium çiçeğine ayrı bir ilginiz var galiba. Ben de onları çok seviyorum. Almanya'da yaşayan bir arkadaşımdan tohum istemiştim ama sorduğu çiçek marketinde bu bitkinin çok zehirli olduğundan dolayı satışının yasak olduğunu söyledi.Kesinlikle ekmememi istedi. Elimdeki tohumları eker miyim ekmez miyim bilmiyorum. |
Sayın vehibe, öncelikle sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.
Çok haklısınız adenium çiçeğini çok seviyorum çünkü yetişme şartları benim şartlarıma çok uyuyor, evvela güneş ve sıcak istiyor benim evim çok güneş görüyor ve çok sıcak.Ayrıca çok su ve bakımda istemiyor. Zehirli olan sütü galiba ,ben yeni saksılarına dikerkenbir kaç defa çizildi ve akan süt kıvamında ve rendindeki sıvı ellerime değdi ama bir zararı olmadı fakat küçük bebekler için zararlı olabilir. Satışı konusunda ben bir duyum almadım belki Tayland'tan ithal eden üye kardeşlerimin önerileri olacaktır. İskenderun İş Bankası'nda çalıştım ve Hatay'ı çok gezdim ve çok seviyorum hele künefelerinin tadı damağımda Güzel şehrimize selamlar lütfen. |
2 Eklenti(ler)
Paskalya kaktüslrim perişan durumda .
Sayfamın başnıda bir seradan on saksıya yakın paskalya kaktüsü aldığımı söylemiştim .Eve getirdikten sonra gün geçtikce neşeleri kaçtı.Bem de Mehmet beyi ziyarete gittim hem ziyaret etmek hemde saksı değişimi yaptığım bir yılbaşı çiçeğimi göstermekti.Memehmet bey saksıyı inceledikten sonra ''bunlar torfa dikilmiş ve torfta kuruduğu için bitkiler yeterli besin ve nemi ilk önce alamamış sonrada suladıkça kök çürümesi olmuş dedi (laf aramızda bnde sulama hatası yapmışım)ve bütün saksıyı böşalttı bitkileri çikarttı çürüyen kökleri kesti ve oksijenli suya koydu sonrara dikecek. Ben de eve geldim üç saksı hariç hepsini saksıdan çıkardım kökleri torflardan çıkarıp yarı yarıya kum bahçe toprağı ve yanmış keçi gübresi karışımı olan karışıma diktim . Netice hayal kırıklığı . |
1 Eklenti(ler)
bu biraz kendisini toplamışı içinde üç küçük saksı bitki bir arada.
|
2 Eklenti(ler)
On gün sonra tekrar seraya gittim ve bu sefer yne 4 saksı aldım ve vu sefer bunları moral bozukluğu ile hiç torflarını açmadan küçük saksısından çıkardım ve aynı karışımlı torağa diktim az az suluyordum bir baktım ki (kırıldığımı anlamış olacakki bir tanesi süpriz yaptı ve açtı,
|
1 Eklenti(ler)
-------
|
Şimdi o serada zannediyorum hala paskalya kaktüsü saksıları var ama renkleri bilinmiyor.İzmir'den isteyen kardeşlerim olursa kendilerine hediye edebilirim ve bir kaç lup da köklendirip bana verirlerse çok sevinirim :Yurt dışından kızım ve torunum geldiği için kargo ile göderecek zamanım yok ancak gelir alırlarsa memnuniyetle verebilirim.
|
Adenium bir miktar yaprak dökebilir sulamayı toprak iyice kurursa yapın. Yer değişikliğinden de yaprak dökebilir.
|
Tamam Mehmet bey, aynen dediğiniz gibi yapacağım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025