![]() |
Feyzon / balkon
5 Eklenti(ler)
Selamlar,
Balkonumda yetiştirmeye çalıştığım bazı bitkileri göstermeye çalışacağım. |
Acem halısı benzeri mor renkli çiçek açan bir bitkim idi ancak maalesef taşınma sırasında kurudu. Sarı renkli çiçek ise freesiadır. Soğanları olan bu bitki uzun yıllardır balkonumda yaşamaya devam ediyor. Çiçek açan kaktüslerim ise hala yaşamaya devam ediyorlar. Son resim ise Boluda bulunan kardelenlerim.
|
Çiçekler harika ellerinize saglık
|
Netlik sorunu olan fotoğrafları yüklemeyin lütfen...
|
Balkondan örnekler
4 Eklenti(ler)
Balkonumda bulunan ağaç minesi, sarı çiğdem, murt yaban mersini ve kaktüs fotoğrafları.
|
Emeginize saglık harikalar...
|
Teşekkürler.
|
4 Eklenti(ler)
Balkonumda yer alan çiçeklerin yeni fotoğrafları ile karanfillerimin açmış şeklinin fotoğrafını yüklüyorum. Ancak gazanya yı maalesef kaybettim.
|
Çok güzeller çok tatlı gazanya için üzüldüm daha güzelleri nasip olur inşallah
|
3 Eklenti(ler)
Teşekkürler,
şimdi yüklediğim resimler ise Eminönünden aldığım gojibery, kokulu karanfil , ağaç minesi, kalan tek rokam ve bir soğanını geçen yıl ayırdığım minik freesia nın fotoğrafları |
Tek kelime ile harika olmuş eline saglık
|
pembe çiçeklere bayıldım çok güzeller.aynısından benimde var henüz açmadılar.çiçeğin adını biliyor musunuz?
|
Alıntı:
|
Kokulu karanfiller bordo ve kırmızı
1 Eklenti(ler)
Bordo renkli olan soldaki karanfil, diğeri pembe kırmızı renkli çok güzel karanfil kokuları var. Bordo tomurcuk halde, inşallah açmış halini de yükleyeceğim.
|
Üvez ve murt
1 Eklenti(ler)
Nanelerin arasına geçen yaz koyduğum üvez çekirdeklerinden yetişen yeni üvezler ilk yapraklarını çıkarmaya başladı. Murt (Yaban mersini) ise geçen yıldan.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl başka saksıya koyduğum fresia soğanından yetişen bitki biraz geç çiçeklendi. Fresialar en çabuk ve kolay açan soğanlı bitkilerden. Renkleri de çok güzel kokusu da.
|
1 Eklenti(ler)
Bu minik bitki de çok emin olmamakla birlikte geçen yıl serptiğim ancak yetiştiremediğim tohumlardan kalan dağ çileği olması gerekir. İnşallah bu yıl çıkan 2 taneyide yetiştireceğim.
|
Sekoya
1 Eklenti(ler)
Dragos sahil tarafındaki parkta gördüğüm sekoyalardan kopardığım dalları bir saksıya diktim. Bir dal sanki tutacakmış gibi. Bakalım hayırlısı
Alıntı:
|
Sevgili Feyzon fresia çiçeklerinin kokusunu bende çok severim harikalar sahil sekoyasıda tutmuş gibi görünüyor elinize saglık..
|
Teşekkürler, inşallah tutmuşlardır.
|
5 Eklenti(ler)
Minik resimlerini olan dağ çileklerim büyüdüler. Bu yıl meyve yok ama yeni sürgünler vermeye başladı bile birisi. Ayrıca iki çilek arasında yapraklarında farkılık söz konusu. Çekirdekten yetişen meyvelerde bu durum olabilir. Bakalım meyveler farklı olacak mı?
Eklenti 234181 Geçen yıl aldığım kudret narları büyüdüler ve ilk meyveler görülmeye başladı. İNşallah meyvelerini büyütmekte nasip olur. Aradaki resimde geçen yıl tohumdan yetişen dutlardan birisini bırakmıştım. EPey büyüdü. Eklenti 234182 Eklenti 234183 Eklenti 234185 Karanfil ve güllerden yaptığım demeti odaya saksıya koydum. Bordo renklinin kokusu çok nefis. Gül de bu yıl çok güzel bir renkte açtı. Geçen yıl beğenmemiştik ama bu yıl bayıldık. Eklenti 234184 |
Sarı Çiğdem
2 Eklenti(ler)
Binamızın önünde yetişen sarı çiğdemler çiçek açtılar. Geçen saksıya aldığım soğanlardan da açanlar oldu. Fotoğrafları aşağıda.
Eklenti 253416 Eklenti 253417 |
4 Eklenti(ler)
Balkonumda yer alan bitkilerimin son hali.
İlk resimde yaban mersini (murt) ve goji beri görülüyor. Goji bery kırılmasın diye yan yatırınca yaban mersini ile iç içe girdi. Ama başka imkanım yoktu. Resimin alt kısmında görülen ise Bursa Uludağdan gelen ahu dudu. Eklenti 304939 Goji beryi geçen yıl ana daldan bir kök tutturmuştum. Bu yıl budama yaparken iki dal daha çelikledim. Birisi baya büyüdü. Diğeri de sanırım tutmuş. Ancak geçen yıl tutan dal müthiş büyüdü. Çiçekler gözüküyor. Dipten de üç tane sürgün verdi. Saksı da küçük ama nasıl yapacağım bilemiyorum. Eklenti 304940 Kokulu Karanfil yine çiçeklendi. Kovaya koyduğum biber de baya güzel büyüdü. Altında solucanlı kompost ve toprak dolu olması baya faydalı oldu galiba. İlk ürününü vermek üzere. Eklenti 304941 Çileklerim geçen yılki sürgünlerden bayağı meyve verdi. Eklenti 304942 |
Temmuz çilekleri
2 Eklenti(ler)
Saksıda tohumdan geçen yıl yetiştirdiğim çilek bu yıl hem sürgün verdi, hemde meyve veriyor. Meyve tutumu epey geç oldu ama gayet güzel gözüküyor meyveler.
Eklenti 321536 Eklenti 321537 |
Çilek meyveleriniz hayırlı olsun :) ben hala beklemedeyim meyveleri. Ailemin evine ektiklerim çıktı çokda güzeldi tatları, umarım sizinkilerde çok güzel olur.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Sayfanız Hayırlı olsun bitkileriniz çok güzel :)
|
sayfaniz hayirli olsun aramiza hosgeldiniz.cicekleriniz cok guzel ozellikle ilk karedeki cicek.ama ben ciceklerin koparilmasina karsiyim.dalinda kurumasini tercih ederim.saygilar
|
Sayın feyzon o sarı çiğdemleri yeni mi çektiniz ? Benim o soğandan var ama ben henüz topraklar buluşturmadım
|
Melih bey selamlar.
Sarı çiğdem resimleri geçen yılın resimleridir. Sarı çiğdemlerle ilgili ağaçlar net te aşağıdaki linki gördüm. http://www.agaclar.net/forum/soganli...iler/21369.htm Bence soğanları hemen dikebilirsiniz. Genelde Eylül ortasından sonra Ekim sonuna kadar çiçeklenebilirler. Soğanları bahçeniz uygunsa sık şekilde güneş gören bir yere dikerseniz çok güzel çiçekler alabilirsiniz. |
Sayın Feyzon çiçekleriniz çok güzel kardelen çiçeğiniz, kudret narınız, kaktüs ve sukulentleriniz ve diğer çiçekleriniz çok güzeller maşallah nazar deymesin.:)
|
5 Eklenti(ler)
Balkonumdan manzaralar
Hazırladığım solucan kompostu. Çürüsün diye koyduğum nanelerin azizliğine uğradılar ama yinede görevlerini çok güzel yapıyorlar. Eklenti 334707 Mersin yaban mersini olan Murt bitkisi. Çiçeklendi ancak meyve vermedi. Eklenti 334708 Sarı çiğdemler. Frisialar ile birlikte dikmiştim. Ancak iki tanesi çiçek verebildi. Onlarda bahçeden getirdiğim soğanlar galiba. Saksı için iyi bir seçenek değil. Bahçede sık olduklarında çok güzel görüntüler ortaya çıkabiliyor. Eklenti 334709 Ağaç minesi çok güzel çiçekler açıyor. Tüm yaz boyunca güzelliği ile balkonumuzu şenlendirdi. Çelik ve tohumla çoğaltmak mümkün. Burada görülen ikinci yılında olan çelikle çoğaltılmış bitki. Eklenti 334710 Balkonumda bıraktığım dut ağacı. Eylül' ün 10 unda ters T aşısı yapmıştım. Durgun aşı olmasını düşündüğüm göz şimdiden yeşillenmeye başlamış. Aşı tutmuş ama kış döneminde donup kuruyabilir. Eklenti 334711 |
Bu hafta sonu balkonumda çok ilginç bir olaya şahit oldum. Biyolojik mücadele açısından değerlendirilebilir sanırım. Biberlerimizde yaprak bitleri vardı. Sabun, yağ karışımı ile bir defa ilaçlamıştım ancak pek faydası olmamıştı. Ancak bu hafta sonu baktığımda hiç yaprak biti yoktu. Biberlerin üzerinde bir iki uğur böceği yavrusu gördüm. Ancak biraz daha dikkatli bakınca balkonda gezintiye çıkmış yaklaşık 10- 15 tane daha yavru gördüm. Sanırım biberlerdeki yaprak bitleri bitince yeni yiyecek aramaya koyulmuşlardı. Bir poşete doldurarak bahçeye yaklaşık 8-9 tane bıraktım. 3- 4 tanesini de üzerinde yaprak biti bulunan aslan ağzına koydum. Ne kadarını yaşatabilirsek o kadar iyi. Bunlar gelecek senenin sigortaları olacaktır.
|
çok güzel maşallah feyzon elinize sağlık
|
Alıntı:
|
sn.feyzon güzel çiçekleriniz var güle güle büyütün yaprak bitlerinden gına gelmişti ilaçlamayla bitiremedim hemen uğur böceği bulmalıyım :D
|
5 Eklenti(ler)
Merhabalar
Baharla birlikte balkondaki canlanma da kendini göstermeye başladı. Bu resimde yer alan dut fidanı geçen yıl işaretli yerden flüt göz aşısı ile aşılanmıştı. Ancak Eylül de patlayan göz bilahare kurudu. Eklenti 379523 Burada yer alan freesia çiçeği yine erkence kendini gösterdi. Çok güzel bir sarı renk var. Eklenti 379525 Eklenti 379524 İki yıldır meyva vermesini beklediğim dağ çileğim bu yıl çiçek verdi. İnşallah meyvasını da görmek nasip olur. Eklenti 379526 Orkidenin çiçekleri de kendini gösterdi. Bir daldan üçüncü sürgünü verdi. Ancak destek sanırım biraz zayıf kaldı. Eklenti 379527 |
Maşallah hepsi birbirinden güzel, bende de iki adet ağaç minelisi var, kışın tüm yapraklarını döktü, bir ara içeri aldım donmasın diye daha da kötüleşince yine balkonuma koydum, eğer siz uzun süredir bakıyorsanız sizinkilerde böylemi oluyor, canlanır mı yaza?
|
Ağaç minesi
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025