![]() |
Melih bey selamlar.
Sarı çiğdem resimleri geçen yılın resimleridir. Sarı çiğdemlerle ilgili ağaçlar net te aşağıdaki linki gördüm. http://www.agaclar.net/forum/soganli...iler/21369.htm Bence soğanları hemen dikebilirsiniz. Genelde Eylül ortasından sonra Ekim sonuna kadar çiçeklenebilirler. Soğanları bahçeniz uygunsa sık şekilde güneş gören bir yere dikerseniz çok güzel çiçekler alabilirsiniz. |
Sayın Feyzon çiçekleriniz çok güzel kardelen çiçeğiniz, kudret narınız, kaktüs ve sukulentleriniz ve diğer çiçekleriniz çok güzeller maşallah nazar deymesin.:)
|
5 Eklenti(ler)
Balkonumdan manzaralar
Hazırladığım solucan kompostu. Çürüsün diye koyduğum nanelerin azizliğine uğradılar ama yinede görevlerini çok güzel yapıyorlar. Eklenti 334707 Mersin yaban mersini olan Murt bitkisi. Çiçeklendi ancak meyve vermedi. Eklenti 334708 Sarı çiğdemler. Frisialar ile birlikte dikmiştim. Ancak iki tanesi çiçek verebildi. Onlarda bahçeden getirdiğim soğanlar galiba. Saksı için iyi bir seçenek değil. Bahçede sık olduklarında çok güzel görüntüler ortaya çıkabiliyor. Eklenti 334709 Ağaç minesi çok güzel çiçekler açıyor. Tüm yaz boyunca güzelliği ile balkonumuzu şenlendirdi. Çelik ve tohumla çoğaltmak mümkün. Burada görülen ikinci yılında olan çelikle çoğaltılmış bitki. Eklenti 334710 Balkonumda bıraktığım dut ağacı. Eylül' ün 10 unda ters T aşısı yapmıştım. Durgun aşı olmasını düşündüğüm göz şimdiden yeşillenmeye başlamış. Aşı tutmuş ama kış döneminde donup kuruyabilir. Eklenti 334711 |
Bu hafta sonu balkonumda çok ilginç bir olaya şahit oldum. Biyolojik mücadele açısından değerlendirilebilir sanırım. Biberlerimizde yaprak bitleri vardı. Sabun, yağ karışımı ile bir defa ilaçlamıştım ancak pek faydası olmamıştı. Ancak bu hafta sonu baktığımda hiç yaprak biti yoktu. Biberlerin üzerinde bir iki uğur böceği yavrusu gördüm. Ancak biraz daha dikkatli bakınca balkonda gezintiye çıkmış yaklaşık 10- 15 tane daha yavru gördüm. Sanırım biberlerdeki yaprak bitleri bitince yeni yiyecek aramaya koyulmuşlardı. Bir poşete doldurarak bahçeye yaklaşık 8-9 tane bıraktım. 3- 4 tanesini de üzerinde yaprak biti bulunan aslan ağzına koydum. Ne kadarını yaşatabilirsek o kadar iyi. Bunlar gelecek senenin sigortaları olacaktır.
|
çok güzel maşallah feyzon elinize sağlık
|
Alıntı:
|
sn.feyzon güzel çiçekleriniz var güle güle büyütün yaprak bitlerinden gına gelmişti ilaçlamayla bitiremedim hemen uğur böceği bulmalıyım :D
|
5 Eklenti(ler)
Merhabalar
Baharla birlikte balkondaki canlanma da kendini göstermeye başladı. Bu resimde yer alan dut fidanı geçen yıl işaretli yerden flüt göz aşısı ile aşılanmıştı. Ancak Eylül de patlayan göz bilahare kurudu. Eklenti 379523 Burada yer alan freesia çiçeği yine erkence kendini gösterdi. Çok güzel bir sarı renk var. Eklenti 379525 Eklenti 379524 İki yıldır meyva vermesini beklediğim dağ çileğim bu yıl çiçek verdi. İnşallah meyvasını da görmek nasip olur. Eklenti 379526 Orkidenin çiçekleri de kendini gösterdi. Bir daldan üçüncü sürgünü verdi. Ancak destek sanırım biraz zayıf kaldı. Eklenti 379527 |
Maşallah hepsi birbirinden güzel, bende de iki adet ağaç minelisi var, kışın tüm yapraklarını döktü, bir ara içeri aldım donmasın diye daha da kötüleşince yine balkonuma koydum, eğer siz uzun süredir bakıyorsanız sizinkilerde böylemi oluyor, canlanır mı yaza?
|
Ağaç minesi
Alıntı:
|
Sayın feyzon frezyanız nasıl güzel açmış ...
|
Benim favori soğanlı çiçeğim diyebilirim. Kaç yıldır balkonda. Çok alçakgönüllü. Neredeyse en küçük soğanları dahi çiçekleniyor. Lale gibi nazlı değil. Fena olmayan da bir kokusu var. Teşekkürler. Darısı başınıza.
|
5 Eklenti(ler)
Balkonumdaki bazı bitkilerin son halleri.
Bu bitki Kartal Sahildeki çiçekçiden aldığım Yaban Mersini. İthal ürünmüş. Ancak tam çeşidini bilmiyorum. Eklenti 384574 Eklenti 384575 Bu bitki Ağaç Minesi. Sarıdan kırmızıya dönen çiçekleri var. Eklenti 384576 Bunlar Goji bery lerim ve Kuzu Kulağım. Eklenti 384577 Buda bahçemizdeki Üzümden ürettiğim fidanımın son hali. Eklenti 384578 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025