agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Günüm / Bahçe ve ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/21293.htm)

sevim4 26-10-2010 20:22

Allahım nazarlardan saklasın sevgili arkadaşım.

Günüm 26-10-2010 22:03

Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım.

bilge5130 26-10-2010 22:03

Off Allah'ım offf çok güzel bunlar kırk bir kere maşallahh...

yağ-mur 26-10-2010 22:22

toprak olarak ne kullanıyorsun sevgili Günüm benim millimin alttan bir yavrusu geliyor sanki saksıda sıkışık duruyor saksı değişimi yapsam olur mu?bu zamanda

Günüm 26-10-2010 22:26

Toprak olarak cocopeat kullandım. Organik gübre ile de destekledim. Yerlerini sevdiler. Baharda içine perlit katılmış biraz daha ağır bir toprağa geçireceğim.
Şimdi ellemeyin sevgili yağ-mur. Çünkü zaten hava değişiminden etkilenmeye başladılar. Yaprakları dökülüyor. Strese girmesin bitkiniz. En uygun mevsim bahar. sürgün gelmesi de çok iyi haber. Yerini sevmiş.

Günüm 26-10-2010 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilge5130 (Mesaj 709344)
Off Allah'ım offf çok güzel bunlar kırk bir kere maşallahh...

Kızlarım adına çok teşekkür ederim.;)

yağ-mur 26-10-2010 22:31

cocopeat'ı tek mi kullandınız yoksa toprakla karıştırdınız mı?bu hafta fuar var aslında gidebilsek ne güzel olurdu.;),böyle fırsatlarda hep parasız zamanıma denk geliyor:mad:

Günüm 27-10-2010 12:38

Cocopeat'i tek kullandım.
Fuarda çiçek oranı ne olacak acaba?

yağ-mur 27-10-2010 14:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 709468)
Cocopeat'i tek kullandım.
Fuarda çiçek oranı ne olacak acaba?

çiçek oranını ben de bilemiyorum ama güzel bir fuar olacağa benziyor:rolleyes:bu sene tohum üzerinde oynanan oyunlar fazla konuşuldu firmalar kendilerini göstermek için yenilikler ve farklı şeyler sunarlar gibime geliyor mesela ben sihirli toprağı merak ediyorum

http://www.turkiyetohumculukfuari.com/

bu arada fotoğrafları bilgisayarıma yükledim sağolsun kardeşim ayarladı 3 dakikada bir görüntüm değişiyor çok güzel bir görsel şov oldu bana teşekkürler:p

kaybol.2008 29-10-2010 21:59

Günüm hanım,
"Tavaresia Barkliyi "
250 numaralı fotoğraftaki çiçeğinizi kışın içeri alıyor musunuz?

alperfect 29-10-2010 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 654043)
Tohumdan yetiştirdiğm Flying Dragonlardan biri. 50 cm oldular. Sayın MSaygın göndermişti. Tekrar teşekkür ediyorum.

Günüm hocam genelde bütün kızlarınız özelde flying dragonunuz çok güzel görünüyor acaba flying dragona nasıl bakıyorsunuz
ben Sn. Romantikten bir fidan almıştım ama gelmesinden kısa bir süre sonra yaprakları sararıp dökülmeye başladı havalar soğuyana kadar balkondaydı sonra içeri aldım salonda duruyor umarım kurtarabilirim

dlk 30-10-2010 06:19

yapma çiçek gibiler.emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar.

Günüm 30-10-2010 07:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperfect (Mesaj 710431)
Günüm hocam genelde bütün kızlarınız özelde flying dragonunuz çok güzel görünüyor acaba flying dragona nasıl bakıyorsunuz
ben Sn. Romantikten bir fidan almıştım ama gelmesinden kısa bir süre sonra yaprakları sararıp dökülmeye başladı havalar soğuyana kadar balkondaydı sonra içeri aldım salonda duruyor umarım kurtarabilirim

Almıyorum sevgili alperfect. Ancak kaktüs ve sukulentlerimi üzeri naylon örtülü bir serada tutuyorum kış boyunca.

Günüm 30-10-2010 07:37

Alıntı:

Üzüldüm ama belki bitkinin tabiatından olabilir. Benimkilerde henüz yaprak dökülmesi yok. Tohumdan yetiştikleri için ortama uyumludurlar diye düşünüyorum. Yaz-kış balkondalar. Sizdeki belki ortam değişikliğinden olmuştur. Sayın Romantik bu konuda çok ilgili ve duyarlıdır. Bitkiniz için geç kalmadan danışın isterseniz.

Günüm 30-10-2010 07:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dlk (Mesaj 710485)
yapma çiçek gibiler.emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar.

Çok teşekkür ederim sevgili dk. Euphorbia milii çiçeğini yaygınlaştırabilirsem ne mutlu bana. Çok kimse bir iki rengini biliyor.

Günüm 30-10-2010 07:44

5 Eklenti(ler)
Euphorbia Milii Poysean hibritler.

Günüm 30-10-2010 07:50

5 Eklenti(ler)
Euphorbia Milii Poysean hibrit kızlarım.

Sevgi Durul 30-10-2010 09:18

Sevgili Günüm, miliilerinizi Allah nazarlardan korusun. Hepsi birbirinden güzeller. Hepimizin olduğu gibi sizin de çiçeklerinizin ve çeşitlerinin sayıları oldukça fazla. Kışı nasıl geçirecekler?
Ben bugünlerde bunun sıkıntısını yaşamaktayım. Kapalı balkonum da yok. İnşallah bitkilerimiz kışı sağ salim geçirirler. Sevgiler...

Günüm 30-10-2010 14:51

Sevgili SDurul, benim evime hiç misafir gelmez. Benim büyüttüğüm iki kedi misafirlerin kaçmaları için en baş sebep. Neden bilmem hayvan seven insanlar gittikçe azalmış etrafımda. Bunun yanı sıra insanlardan ters yönde edindiğim tecrübe benim daha yüksek duvarlar örmeme sebep oldu. Artık ben de çağırmaz oldum. Ev koşullarım pek de paylaşmak istediğim gibi de değil. Sobalı, az eşyalı vs. Öğretmen maaşı ile yapabildiğim en fazla bu oldu. Siz ne sordunuz ben ne anlattım ama konuyu bağlayacağım. Bütün Euphorbialar ve tropik orijinli bitkileri içeriye aldım. Salonun bir köşesi, mutfağın yarısı benim yatak odam ve oğlumun odasındaki dolabın üzeri çiçek dolu. Tabii en torpilli yere milii ler yerleşti. Gelen giden olmayınca seneler içinde koltukları da attım. Oğlum, kedilerim, kanaryalarım ve çiçeklerim. Bütün bu kalabalık bir çekirdek aile bile olamıyor ama çok da mutsuz olmadığımı söyleyebilirim. Benim size tavsiyem tropik olduğunu bildiğiniz bitkiyi dışarıda bırakmayın. Bir köşeciğinize alıverin. Zaten soğuk havalarda balkonda bırakırsam bir çiçeğimi evladımı bırakmış gibi oluyorum. Bu deliliğin sonu yok ama iyileşme umudum da yok.

kömür 30-10-2010 20:02

Herşey harika gözüküyor, elinize sağlık.

Jezebel 30-10-2010 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 710576)
... Bu deliliğin sonu yok ama iyileşme umudum da yok...

Sakın iyileşme sevgili Günüm ,
etrafımdaki iyi olduklarını sanan insanlara bakıyorum , ev ve eşyalarının kölesi olmuş .
Onun tozu bunun pası derken , hayatları kullanmadıkları eşyaları silip temizlemekle geçiyor .
İhtiyacları olmayan eşyaları biriktirip müze evler yapıyorlar . Bizim evlerler " çiçek ev "
Bazen ev dağılıyor , canım sıkılıyor , sonra diyorum ki "burası müze değil , burası ev ,
buarada ben ve iki çocuğum yaşıyoruz , bu ev ve eşya bize hizmet için var , ben onlara hizmet için değil "
Yani seni ne mutlu ediyorsa aslolan o ;)

Sevgi Durul 30-10-2010 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 710576)
Oğlum, kedilerim, kanaryalarım ve çiçeklerim. Bütün bu kalabalık bir çekirdek aile bile olamıyor ama çok da mutsuz olmadığımı söyleyebilirim. Benim size tavsiyem tropik olduğunu bildiğiniz bitkiyi dışarıda bırakmayın. Bir köşeciğinize alıverin. Zaten soğuk havalarda balkonda bırakırsam bir çiçeğimi evladımı bırakmış gibi oluyorum. Bu deliliğin sonu yok ama iyileşme umudum da yok.

Daha ne olsun sevgili Günüm, en sevdikleriniz yanınızda. Allah eksikliklerini göstermesin.

Ben de sizin dediğiniz gibi alabilecek olduklarımı ev içine aldım. Ama daha sardunyalarım, kalanchoelerim, begonvilim, fırça çalım, bazı sedumlarım, ruj çiçeğim, mavişlerim, begonyam, kohleriam, buz çiçeğim vs balkondalar. İçim hiç rahat değil, en kısa sürede bir çözüm bulmalıyım.

Günüm 30-10-2010 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 710704)
Sakın iyileşme sevgili Günüm ,
etrafımdaki iyi olduklarını sanan insanlara bakıyorum , ev ve eşyalarının kölesi olmuş .
Onun tozu bunun pası derken , hayatları kullanmadıkları eşyaları silip temizlemekle geçiyor .
İhtiyacları olmayan eşyaları biriktirip müze evler yapıyorlar . Bizim evlerler " çiçek ev "
Bazen ev dağılıyor , canım sıkılıyor , sonra diyorum ki "burası müze değil , burası ev ,
buarada ben ve iki çocuğum yaşıyoruz , bu ev ve eşya bize hizmet için var , ben onlara hizmet için değil "
Yani seni ne mutlu ediyorsa aslolan o ;)

Uzun yıllar mutluluğun anlamını hep insan ilişkilerinde aradım. Hata olduğunu anlamak epeyi zamanımı aldı ama artık doğru yolda olduğumu hissediyorum. Artık verdiğim sevginin karşılığını alabiliyorum.

Günüm 30-10-2010 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 710715)
Daha ne olsun sevgili Günüm, en sevdikleriniz yanınızda. Allah eksikliklerini göstermesin.

Ben de sizin dediğiniz gibi alabilecek olduklarımı ev içine aldım. Ama daha sardunyalarım, kalanchoelerim, begonvilim, fırça çalım, bazı sedumlarım, ruj çiçeğim, mavişlerim, begonyam, kohleriam, buz çiçeğim vs balkondalar. İçim hiç rahat değil, en kısa sürede bir çözüm bulmalıyım.

Amin sevgili SDurul. Saydığınız kızların bazılarını almak lazım korumaya.

Günüm 30-10-2010 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kömür (Mesaj 710690)
Herşey harika gözüküyor, elinize sağlık.

Çok teşekkür ederim sevgili kömür.

Sevgi Durul 30-10-2010 21:56

Evet sevgili Günüm, biliyorum. Onları merdiven boşluğuna alacağım, ama üst katlarda ve dış cephede inşaat olduğu için kapı hep açık. Ha merdivende, ha balkonda farketmiyor. Havalar iyice soğumadan, şu işler bir bitse...

Günüm 30-10-2010 22:15

Bu havalar zarar vermez diye düşünüyorum. İkliminiz daha ılıman. Bu da avantaj.
Allah kolaylık versin. İnşaat işleri çok zor.

acemifüsun 30-10-2010 22:24

Sevgili Günüm ben bugün karar verdim, benim de hiç iyileşme umudum yok:) Miliiler bir harika:) Sevgiler

Günüm 30-10-2010 22:27

:D Varsın iyileşmeyelim sevgili füsun.

alperfect 01-11-2010 13:19

Alıntı:

biraz derinlemseine araştırınca öğrendim (sanırım) içeri alınan turunçgiller stres cevabı olarak yaprak döküyormuş rahatladım biraz

Günüm 01-11-2010 16:55

Sevimdim alperfect. Baharda coşacaktır bitkiniz.

bettyycim 24-11-2010 23:37

Ah Günüm hanım, hayran kaldım çiçeklerinize ve gördüğünüz gibi beni uykusuzda bıraktı :) yarın işe geç kalacağım sanırım ama değer, teşekkürler ;) sevginize, emeğinize ve bu zevki bize yaşattığınıza

Suna 20-12-2010 19:18

sevgili günüm hn
2 kedim var diyorsunuz . çiçekleri fideleri nasıl koruyorsunuz. 4 aylık bir kedimiz var herşeyi kırıyor döküyor bitkilere saldırıyor. bu günde altın çilek filizlerini devirdi.aldığım tohumları nasıl çimlendireceğim. şaşırdım kaldım.

Jezebel 20-12-2010 19:28

Sanırım sevgili Günüm arkadaşımızın sağlık sorunları var.
Bir süredir aktif değil.
Aranızda telefon numarasına sahip olanlar varsa bana özelden ulaşabilirler mi acaba?
Bendeki telefonu eski sanırım, cevap yok.
Sevgiler.

Sevgi Durul 20-12-2010 19:44

Umarım, önemli bir sorun değildir.

Jezebel 20-12-2010 21:48

Son olarak birtakım testler yaptırdığını biliyorum.
Sonuçlardan haberim olmadı.
1 aralıktan bu yana da hiç girmemiş, açıkçası merak ettim.
İstanbul grubundan tanıyan varsa belki kontrol edip haber verebilir.

laf kalabalığı 09-01-2011 22:06

Bu yılbaşı çiçeklerini nasıl açtırıyorsunuz?

mutama 08-07-2011 15:06

Hepsi çok güzeller.PASKALYA ÇİÇEĞİNİN beyaz renginden VE DİĞER RENKLERİNDEN elınızde varsa rıca edebılırmıyım.

Saygılarımla

yağ-mur 08-07-2011 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 729034)
Son olarak birtakım testler yaptırdığını biliyorum.
Sonuçlardan haberim olmadı.
1 aralıktan bu yana da hiç girmemiş, açıkçası merak ettim.
İstanbul grubundan tanıyan varsa belki kontrol edip haber verebilir.

Günüm Hanım'ın durumu iyi kendisiyle görüştüm:p

Güler 08-07-2011 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur (Mesaj 833473)
Günüm Hanım'ın durumu iyi kendisiyle görüştüm:p

Ne kadar uzun zamandır haber bekliyorduk Günüm'den. Kendisine yazdığım özel mesajlara da cevap alamayınca çok merak etmiştim.
Neden siteye girmiyor? Özelime telefon numarasını yazmanız mümkün mü?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025