![]() |
Allahım nazarlardan saklasın sevgili arkadaşım.
|
Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım.
|
Off Allah'ım offf çok güzel bunlar kırk bir kere maşallahh...
|
toprak olarak ne kullanıyorsun sevgili Günüm benim millimin alttan bir yavrusu geliyor sanki saksıda sıkışık duruyor saksı değişimi yapsam olur mu?bu zamanda
|
Toprak olarak cocopeat kullandım. Organik gübre ile de destekledim. Yerlerini sevdiler. Baharda içine perlit katılmış biraz daha ağır bir toprağa geçireceğim.
Şimdi ellemeyin sevgili yağ-mur. Çünkü zaten hava değişiminden etkilenmeye başladılar. Yaprakları dökülüyor. Strese girmesin bitkiniz. En uygun mevsim bahar. sürgün gelmesi de çok iyi haber. Yerini sevmiş. |
Alıntı:
|
cocopeat'ı tek mi kullandınız yoksa toprakla karıştırdınız mı?bu hafta fuar var aslında gidebilsek ne güzel olurdu.;),böyle fırsatlarda hep parasız zamanıma denk geliyor:mad:
|
Cocopeat'i tek kullandım.
Fuarda çiçek oranı ne olacak acaba? |
Alıntı:
http://www.turkiyetohumculukfuari.com/ bu arada fotoğrafları bilgisayarıma yükledim sağolsun kardeşim ayarladı 3 dakikada bir görüntüm değişiyor çok güzel bir görsel şov oldu bana teşekkürler:p |
Günüm hanım,
"Tavaresia Barkliyi " 250 numaralı fotoğraftaki çiçeğinizi kışın içeri alıyor musunuz? |
Alıntı:
ben Sn. Romantikten bir fidan almıştım ama gelmesinden kısa bir süre sonra yaprakları sararıp dökülmeye başladı havalar soğuyana kadar balkondaydı sonra içeri aldım salonda duruyor umarım kurtarabilirim |
yapma çiçek gibiler.emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Euphorbia Milii Poysean hibritler.
|
5 Eklenti(ler)
Euphorbia Milii Poysean hibrit kızlarım.
|
Sevgili Günüm, miliilerinizi Allah nazarlardan korusun. Hepsi birbirinden güzeller. Hepimizin olduğu gibi sizin de çiçeklerinizin ve çeşitlerinin sayıları oldukça fazla. Kışı nasıl geçirecekler?
Ben bugünlerde bunun sıkıntısını yaşamaktayım. Kapalı balkonum da yok. İnşallah bitkilerimiz kışı sağ salim geçirirler. Sevgiler... |
Sevgili SDurul, benim evime hiç misafir gelmez. Benim büyüttüğüm iki kedi misafirlerin kaçmaları için en baş sebep. Neden bilmem hayvan seven insanlar gittikçe azalmış etrafımda. Bunun yanı sıra insanlardan ters yönde edindiğim tecrübe benim daha yüksek duvarlar örmeme sebep oldu. Artık ben de çağırmaz oldum. Ev koşullarım pek de paylaşmak istediğim gibi de değil. Sobalı, az eşyalı vs. Öğretmen maaşı ile yapabildiğim en fazla bu oldu. Siz ne sordunuz ben ne anlattım ama konuyu bağlayacağım. Bütün Euphorbialar ve tropik orijinli bitkileri içeriye aldım. Salonun bir köşesi, mutfağın yarısı benim yatak odam ve oğlumun odasındaki dolabın üzeri çiçek dolu. Tabii en torpilli yere milii ler yerleşti. Gelen giden olmayınca seneler içinde koltukları da attım. Oğlum, kedilerim, kanaryalarım ve çiçeklerim. Bütün bu kalabalık bir çekirdek aile bile olamıyor ama çok da mutsuz olmadığımı söyleyebilirim. Benim size tavsiyem tropik olduğunu bildiğiniz bitkiyi dışarıda bırakmayın. Bir köşeciğinize alıverin. Zaten soğuk havalarda balkonda bırakırsam bir çiçeğimi evladımı bırakmış gibi oluyorum. Bu deliliğin sonu yok ama iyileşme umudum da yok.
|
Herşey harika gözüküyor, elinize sağlık.
|
Alıntı:
etrafımdaki iyi olduklarını sanan insanlara bakıyorum , ev ve eşyalarının kölesi olmuş . Onun tozu bunun pası derken , hayatları kullanmadıkları eşyaları silip temizlemekle geçiyor . İhtiyacları olmayan eşyaları biriktirip müze evler yapıyorlar . Bizim evlerler " çiçek ev " Bazen ev dağılıyor , canım sıkılıyor , sonra diyorum ki "burası müze değil , burası ev , buarada ben ve iki çocuğum yaşıyoruz , bu ev ve eşya bize hizmet için var , ben onlara hizmet için değil " Yani seni ne mutlu ediyorsa aslolan o ;) |
Alıntı:
Ben de sizin dediğiniz gibi alabilecek olduklarımı ev içine aldım. Ama daha sardunyalarım, kalanchoelerim, begonvilim, fırça çalım, bazı sedumlarım, ruj çiçeğim, mavişlerim, begonyam, kohleriam, buz çiçeğim vs balkondalar. İçim hiç rahat değil, en kısa sürede bir çözüm bulmalıyım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet sevgili Günüm, biliyorum. Onları merdiven boşluğuna alacağım, ama üst katlarda ve dış cephede inşaat olduğu için kapı hep açık. Ha merdivende, ha balkonda farketmiyor. Havalar iyice soğumadan, şu işler bir bitse...
|
Bu havalar zarar vermez diye düşünüyorum. İkliminiz daha ılıman. Bu da avantaj.
Allah kolaylık versin. İnşaat işleri çok zor. |
Sevgili Günüm ben bugün karar verdim, benim de hiç iyileşme umudum yok:) Miliiler bir harika:) Sevgiler
|
:D Varsın iyileşmeyelim sevgili füsun.
|
Alıntı:
|
Sevimdim alperfect. Baharda coşacaktır bitkiniz.
|
Ah Günüm hanım, hayran kaldım çiçeklerinize ve gördüğünüz gibi beni uykusuzda bıraktı :) yarın işe geç kalacağım sanırım ama değer, teşekkürler ;) sevginize, emeğinize ve bu zevki bize yaşattığınıza
|
sevgili günüm hn
2 kedim var diyorsunuz . çiçekleri fideleri nasıl koruyorsunuz. 4 aylık bir kedimiz var herşeyi kırıyor döküyor bitkilere saldırıyor. bu günde altın çilek filizlerini devirdi.aldığım tohumları nasıl çimlendireceğim. şaşırdım kaldım. |
Sanırım sevgili Günüm arkadaşımızın sağlık sorunları var.
Bir süredir aktif değil. Aranızda telefon numarasına sahip olanlar varsa bana özelden ulaşabilirler mi acaba? Bendeki telefonu eski sanırım, cevap yok. Sevgiler. |
Umarım, önemli bir sorun değildir.
|
Son olarak birtakım testler yaptırdığını biliyorum.
Sonuçlardan haberim olmadı. 1 aralıktan bu yana da hiç girmemiş, açıkçası merak ettim. İstanbul grubundan tanıyan varsa belki kontrol edip haber verebilir. |
Bu yılbaşı çiçeklerini nasıl açtırıyorsunuz?
|
Hepsi çok güzeller.PASKALYA ÇİÇEĞİNİN beyaz renginden VE DİĞER RENKLERİNDEN elınızde varsa rıca edebılırmıyım.
Saygılarımla |
Alıntı:
|
Alıntı:
Neden siteye girmiyor? Özelime telefon numarasını yazmanız mümkün mü? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025