agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Günüm / Bahçe ve ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/21293.htm)

Günüm 23-09-2010 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 698378)
Bu nasıl bir güzelliktir böyle?
Sevgili günüm çiçeklerinizin hepsi harika. Emeklerinize sağlık.

Çok teşekkür ederim sevgili SDurul. Beğenmenize çok sevindim.

Günüm 23-09-2010 21:42

1 Eklenti(ler)
Stepalianthus decaryi

Günüm 23-09-2010 21:46

1 Eklenti(ler)
Orbea Lepida

Günüm 23-09-2010 22:02

1 Eklenti(ler)
En sevdiğim sukulentlerimden biri.

Günüm 23-09-2010 22:04

1 Eklenti(ler)
Çiçeğinin yakından görünüşü.

günebakan 23-09-2010 22:24

Muhteşem görünüyorlar Günüm'cüğüm hepsi ayrı bir güzel:)

Orkun Kırcı 23-09-2010 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 698280)
Bir gece resmi. Euphorbia milii ve ben kovalamadan önceki misafiri.:p

Yaprak katili bu olmalı...

oceanheart 24-09-2010 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 698379)
Kum zambaklarım

Merhaba Sn Günüm,

Kum zambaklarına çiçek açtırmayı nasıl başarıyorsunuz ben birkaçkez orjinal kumunda da denedim ama çiçek açtıramadım, yardımcı olursanız çok memnun olurum

saygılar

sevim.K 24-09-2010 10:39

Orbea Lepida çok güzelmiş güle güle büyütün:)

Oğuzhan 24-09-2010 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 653994)
Cepheden bir görüntü almam mümkün olmadı.
Tek tek teşrif edecekler sizler için.
Açık pembe paskalyam.

Rengi çok güzel.Paskalya renkleri çok güzel.Bende sadece kırmızı var.

ve pembe atlas rengine bayıldım. :)

Hepsi birbirinden güzel.İyi seyirler.

Oğuzhan 24-09-2010 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 698404)
En sevdiğim sukulentlerimden biri.

Harika
Bulmuşsun.Sizde hazine varmışta haberimiz yokmuş
Hayatında bu çiçekler gibi sevdiklerinle güzel olsun.

Günüm 24-09-2010 16:03

Bütün güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım.
Ben Euphorbia Milii delisiyim. Bazı arkadaşlarım da biliyor bu deliliğimi. Sırada onların bana bütün yaz verdikleri pozlar var. İnşallah onları da beğenirsiniz.

Günüm 24-09-2010 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart (Mesaj 698479)
Merhaba Sn Günüm,

Kum zambaklarına çiçek açtırmayı nasıl başarıyorsunuz ben birkaçkez orjinal kumunda da denedim ama çiçek açtıramadım, yardımcı olursanız çok memnun olurum

saygılar

İnanın özel birşey yapmadım. Kışı bile dışarıda geçirdi. Ama korunaklı bir yere aldım.
Saksısı güneye bakan balkonumda. Suyu sevdiğini okumuştum bir kaynakta. Düzenli sulayıp kurumasına izin vermedim. Bir de dönüşümlü verdiğim 20-20-20 gübre ve organik gübreden o da nasiplendi.
Şimdi tohum oluşması için bıraktım solan çiçeklerini. İsterim ki çoğaltalım bu güzel çiçeği.

Günüm 24-09-2010 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 698438)
Yaprak katili bu olmalı...

Evet evet. Çıtır çıtır yemiş çiçeklerden birinin yarısını. Geç farkettim.

Günüm 24-09-2010 16:20

1 Eklenti(ler)
Euphorbia Milii "Petch Siam".

Günüm 24-09-2010 16:25

1 Eklenti(ler)
Beyaz kızım. Sonunda küçücük bir çelik buldum.Tutturmayı başardım. Büyümeye başladı bile.

oceanheart 24-09-2010 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 698601)
İnanın özel birşey yapmadım. Kışı bile dışarıda geçirdi. Ama korunaklı bir yere aldım.
Saksısı güneye bakan balkonumda. Suyu sevdiğini okumuştum bir kaynakta. Düzenli sulayıp kurumasına izin vermedim. Bir de dönüşümlü verdiğim 20-20-20 gübre ve organik gübreden o da nasiplendi.
Şimdi tohum oluşması için bıraktım solan çiçeklerini. İsterim ki çoğaltalım bu güzel çiçeği.

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, hepsini uygulayacağım

saygılar

Günüm 24-09-2010 17:31

Rica ederim. Faydası olabilirse ne mutlu bana.

Jezebel 24-09-2010 18:04

Sevgili Günüm senden özenerek iki adet Trumpet lily "African Queene" aldım .
Bu mevsimde ekeyim mi bilemedim . Senin önerin ne olur .

Günüm 24-09-2010 18:11

Bahar soğanı olduğunu hatırlıyorum. Ek istersen arkadaşım ama bahara kadar fazla su verme derim.
Kış aylarında tamamen susuz bırakıyorum ben.

Vildan Sönmez 25-09-2010 23:51

Sevgili Günüm, Euphorbia Milii her ikisi de güzel, ama beyaz bambaşka. Güle güle, çiçekli çiçekli büyütün.

Orhan Özbilgiç 26-09-2010 09:22

Sevgili Günüm;
O ne enteresan bitkiler öyle? Ay Sarmaşığı, Paraşüt çiçeği, beyaz kız, Obuaya benzeyen mi, gramofona benzeyen mi ararsın? Acaip acaip çiçekli sukulentler. Bayıldım valla.:p
Bende ilginç bitkileri seviyorum. Ama saksılarda yetişen bu kadar çeşit olabileceğini tahmin etmiyordum.
O Arap Ful' ü ne kadar güzel çiçeklenmiş öyle!
Belli ki, çiçeklerin dilinden çok iyi anlıyorsunuz. Sizi kutluyorum. Ellerinize sağlık.

Jezebel 26-09-2010 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 698630)
Bahar soğanı olduğunu hatırlıyorum. Ek istersen arkadaşım ama bahara kadar fazla su verme derim.
Kış aylarında tamamen susuz bırakıyorum ben.

Teşekkürler sevgili arkadaşım ,
mantar ilacına bulayıp vermikulitte baharı bekleteceğim ;)
Bak ne kadar çok insan hevese geliyor senin yüzünden !
Çok oluyorsun , çok :p

Günüm 26-09-2010 15:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 698972)
Sevgili Günüm;
O ne enteresan bitkiler öyle? Ay Sarmaşığı, Paraşüt çiçeği, beyaz kız, Obuaya benzeyen mi, gramofona benzeyen mi ararsın? Acaip acaip çiçekli sukulentler. Bayıldım valla.:p
Bende ilginç bitkileri seviyorum. Ama saksılarda yetişen bu kadar çeşit olabileceğini tahmin etmiyordum.
O Arap Ful' ü ne kadar güzel çiçeklenmiş öyle!
Belli ki, çiçeklerin dilinden çok iyi anlıyorsunuz. Sizi kutluyorum. Ellerinize sağlık.

Çok teşekkür ederim bu güzel mesajınız için. Birşeyler yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Çok daha güzelleri sizin olsun inşallah.

Günüm 26-09-2010 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 698976)
Teşekkürler sevgili arkadaşım ,
mantar ilacına bulayıp vermikulitte baharı bekleteceğim ;)
Bak ne kadar çok insan hevese geliyor senin yüzünden !
Çok oluyorsun , çok :p

Birlikte büyütelim arkadaşım kızlarımızı.
Soğanları yurtdışından mı getirttin? Ebay de satışa çıkmışlar mı?

Günüm 26-09-2010 15:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 698927)
Sevgili Günüm, Euphorbia Milii her ikisi de güzel, ama beyaz bambaşka. Güle güle, çiçekli çiçekli büyütün.

Çok teşekkür ederim Vildan Hanım. Ne çok aradım beyaz olanını. Onu hiç tanımadığım bir evin camında gördüm okula gittiğim bir kış sabahı.
Okul dönüşü kapılarını çaldım. Minik bir çelik isteyebilmek için cesaretimi toplamak yarım günümü aldı. Ama ev sahibesi kırmadı beni. Sonra düşündüm. İnsanın ömrü boyunca kaç kez kapısı çalınır çiçek çeliği için. Galiba şaşkınlıktan verdi.:D
Kış ayında diktim. Dualarla, ricalarla yaza getirdim çiçeğimi. Şimdi sabreden derviş misali çiçeklerini seyrediyorum.

Günüm 26-09-2010 15:59

1 Eklenti(ler)
Hibrit Euphorbia kızım.

yağ-mur 26-09-2010 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 698608)
Beyaz kızım. Sonunda küçücük bir çelik buldum.Tutturmayı başardım. Büyümeye başladı bile.

E.milliler bir harika Sayın Günüm nereden buldunuz peki e.millileri kışın içeri mi alıyorsunuz dışardamı kalıyor benim kızımda çok güzelleşti, artık yaprak döküyor

Günüm 26-09-2010 16:04

1 Eklenti(ler)
Sarı diye getirtmiştim bu kızımı. Değişik bir sarı çıktı.

Günüm 26-09-2010 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur (Mesaj 699073)
E.milliler bir harika Sayın Günüm nereden buldunuz peki e.millileri kışın içeri mi alıyorsunuz dışardamı kalıyor benim kızımda çok güzelleşti, artık yaprak döküyor

Sizin kızın rengine bayıldım ben. Sizinki de fıstık gibi bir hibrit. O renk benimkilerin arasında yok.
Benim Euphorbialarım Taiwan'dan geldi. Ebay de yıllardır Euphorbia milii aranırım ben. Bu sene bir satıcı çok kısa bir dönem aşağı yukarı 50 tür satışa çıkardı. Şimdi düşünüyorum da epeyi bir para yatırmışım kızlarıma. Ama helal olsun.:D
Kışın mutlaka içeri alın. Güneş gören bir bulursanız 12 ay düzenli olarak açıyor. Kış aylarında çiçek renkleri biraz daha açılıyor ve boyları küçülüyor. Bunlar normal. Ama kışın açan çiçekleri ile bulunduğu neşe katıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025