![]() |
Merhabalar
Sayın İlksenÖztürk
Tebrik ediyorum inanılmaz güzellikler oluşturmuşsunuz, özellikle bahçenizde oluşturduğunuz odunlarla sınırlı köşe çok şık görülüyor Ellerinize sağlık.. |
http://www.agaclar.net/forum/attachm...-duzenleme.jpg :eek: Bence çok güzel. ;) Alacalı hedara mıdır o sarkıcı bitki? Sürünerek mi büyümekte? :))
Bahçenizden daha detaylı fotoğraflar beklemekteyim lakin rahatsızlık vermek istemediğimden sessizim.. :o |
sevgili papağan, çok teşekkürler.
sevgili sudenur, rahatsızlık ne demek rrica ederim. bahçem öyle pek da aman aman sergilik değil ki paylaşayım. görseniz bana hak verirsiniz. benim iddialı olduğum kulvar iç mekan bitkileri, habire onları gösterip duruyorum :) hedera saksıda duruyor ama çok verimli bir yıl geçirdi, onlarça kök yaptım ondan, seneye palazlanırlar onlar da. hedera üretmesi kolay, seyretmesi keyifli bir bitkidir... |
Alıntı:
Sn ilksenoztürk, Bizler için o kütükleri işlemek bir hayli zor.Ama bir uçunu topraga gömerseniz bir hayli aşınıyor.Kullanılması farklı oluyor. Benimki bir öneri. Saygılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn ilksenoztürk, Dik olarak 15-20 cm toprağa gömdüğünüzde o bölğe rastgele çürüdüğü için değişik bir şekil alıyor. Elbekde birbirimize bildiklerimizi anlataçağız.Yardımçı olaçağız.Ağaçlar net tinde gayesi bu değilmi? Saygılar. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
ne ara bu kadar kaktüsüm, sukuletim oldu bilemiyorum valla :D
bir baktım elimdekilere... ohoooo tabi durumları bitki sulamayı seven birinin el kararında zorlanmasından mütevellt pek de iyi değil benim ufaklıkların. ama meğerse 12 küçük saksım, 20ye yakın da farklı türüm varmış, farkında değilmişim. faili de agaclar.netteki paylaşımcı arkadaşlarım, tamamı sizlerden gelmiştir, bir kaçını fotoğrafladım... hepinize çok teşekkürler |
krizantem
1 Eklenti(ler)
veya katmerli kasımpatı, ismi konusunda farklı görüşler var.
bu cins aslında oldukça boylanmasına rağmen, altı harfiyat dolgu üstü 1 karış toprak olan benim bahçede boyu bir karış olabildi sadece |
ev dekorasyonunun bir parçası olarak bitkiler
1 Eklenti(ler)
hayır yani, tablo mu assaydık :)
|
1 Eklenti(ler)
4 saksıyı iç içe dekore etmeye çalıştım;
yerim dar diye oynamasa mıydık?:D |
3 Eklenti(ler)
sukulet sayım artıyor,
sarı çiçekliyi sevgili satı uğurtan göndermişti, ilk defa çiçeklerini gördüm... |
1 Eklenti(ler)
aloeveram
|
Sn.ilksenozturk,bitkileriniz çok güzeller,sağlıklı ve bakımlı görünüyorlar,emeklerinize sağlık,çok beğendim.
|
Alıntı:
|
Sayın ilksenozturk,
Salon bitkileriniz gerçekten hoş görünüyor.Özellikle Pothos sarmaşığınızın hayranıyım. :) Her fotoğrafta ayrı bir güzel çıkıyor.Merdiven kenarından sarkan bir tane de vardı diye hatırlıyorum. Raflarla (sanırım İkea'dan aldınız,çok yaratıcı olmuş) estetik görüntüsü de harika olmuş. Sucul calla'nız da çok farklı bir bitkiymiş. Sukulent türlerinizi ve kaktüslerinizi de güle güle büyütün. Ben de şu an saksıları içiçe koyuyorum;çünkü yer yok.İlkbaharda bazı aranjman çeşitleriyle saksı fazlalığından kurtulmayı hedefliyorum.Örneğin;Difenbahya,Dief Camilla ve fitonyaları aynı saksıya dikmek gibi.Şimdiden düşünüyorum,neyi neyin yanına diksem diye.Sukulentler ve kaktüslerle de ayrı aranjmanlar oluşturma planım var. |
Alıntı:
merdiven kenarlarından sarkan patosları budadım, çünkü fazla uzamıştı ve uçlara doğru sağlıksızlaşmıştı. ikea raflarındakiler budama mahsulleri :) saksıları iç içe koyunca sanki daha şık oluyorlar. dipten sürgün vermeyeceğini bildiğimiz hepsi için bunu yapabiliriz bence. ayrıca şu avantajı var; üsttekini suluyorum, fazla suyu alttaki kullanıyor ve ayarlayabilirsek saksı tabağındaki suyu dökmek zorunda kalmıyoruz |
Alıntı:
Diğer bitkileriniz ve kaktüslerinizde muhteşem görünüyorlar. Maşallah.... Sağlıkla ve hoşçakalın..... |
Alıntı:
nilüferimi nilüfer botanikten almıştım. bu kışı dışarıda iki kap iç içe olarak geçiriyorlar, su seviyeleri de daha yüksek , umarım bir sıkıntı ile karşılaşmam. bauhaustakileri de gördüm ama cesaret edememiştim, oradan sucul callamı aldım sadece. eğer bu kış nilüfer işini sağsağlim atlatabilirsem çeşitlendirmeyi düşünüyorum. sizinle yazışmıştık bir ara, yakınız, ben de sizi beklerim :) hatta beylikdüzü civarı grubu toplantısı mı yapsak diyorum ;) malum bize yeryer uzak kalıyor, istanbul toplantılarına da trafik ve ulaşım problemi yüzünden iç geçirip duruyoruz sadece. beklerim her zaman; ilk baharda gelirseniz elimdekilerden de paylaşabiliriz sizinle. bende bahçe çeşitlerinden daha fazla salon bitkisi vardır, artık siz hangisine talip olursanız :) sevgiler... |
sn.ilksenöztürk asyfanızı şöyle bir dolaştım keyifli bir balkon ve sayfa yapmışsınız ellerinize sağlık bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle :)
|
Alıntı:
sevgiler... |
Alıntı:
Beni de unutmazsınız değil mi? :) |
Alıntı:
|
orkidelerim
1 Eklenti(ler)
çok beğendiğim ama aman aman bakımını beceremediğim bitkilerdir orkideler.
ben de çok isterim güldür güldür çiçekler ama olmaması da dert değil. bu yıl 2 phal çiçek sapı vermeye başladı, her zamanki gibi ludisia da açacak. çeşitleri artırmayı da çok istiyorum, bakalım. |
Sayın İlksenozturk
Uzun zamandır sayfanızda'ki yenilikler göremiyoruz, bahar geldi siz hala yoksunuz:( Saygı ve selamlar |
Alıntı:
Hoş geldiniz. |
sayfayı güncel tutma işini hiç beceremedim ben zaten :)
şu günlerde tohum, çelik, yer ve saksı değişikliği gibi insana iyi hissettiren ama evin ve bahçenin görüntü olarak pek de iyi görünmediği dönemler. en kısa sürede fotoğraf paylaşımı yapmaya çalışacağım. böyle yazmanız da çok hoşuma gitti inanın, teşekkür ediyorum |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,İyi akşamlar diliyorum.Üzülmeyin.Biz sayfanızı ziyaret ederiz.Sayfanız güncel kalır.Sevgi ve Saygılar...
|
kışbahçem
4 Eklenti(ler)
sevgili gülenyüz sayfamı şenlendirmiş, ben de devam edeyim.
burası benim kışbahçesi niyetine kullandığım odam. bitkilerin bir çoğu ilk baharda dışarı çıkacak, şimdilik istirahattalar. dağınıklığın kusuruna bakmayın |
mum çiçeğim
1 Eklenti(ler)
kendisine pek iyi bakamıyorum sanırım, sizlerdeki gibi öyle gözterişli olamadı
ama bendeki durum 'bebekliğini bilirim' olduğu için sizinkileri görmesem kendimle gurur duyabilirdim. 2 yapraktı geldiğinde :) toprağı torf+pomza+yumuşak bahçe toprağı gübre yok, bahçe toprağı zaten kuvvetli. |
yaseminlerim
2 Eklenti(ler)
bahçemdeki 4 cins yaseminden 2si.
en yüksek performansı bu ikisinden beklerken diğerleri daha çalışkan çıktı. ilk fotoğraf sarı yasemin, kış yasemini veya benim taktığım isimle mızrak yasemin (ben buldum, ben buldum :)) yaprak döken bir cins ama yaprakların yerine kışın ok gibi dalları sarı çiçekler ile doluyor. diğer pervane çiçekli yasemin, bu yıl yaptığım telleri dolduracak , güldür güldür olacak kendisi. |
evde narenciye koleksiyonu olur mu?
1 Eklenti(ler)
kim istemez mis gibi limon çiçeği kokusunu evinde.
istiyorum, istiyorum da bakalım becerebilecek miyim? yeni edinmeye başladığım koleksiyonumda turunç ,limon, portakal, şadok ve mandalina var. henüz bebekler fotoğraftaki bu kış edindiğim mayer limonum 6 yaşında tohumdan yetiştirdiğim turuncum çiçek açma konusunda hiiiç oralı değil, belki diğerlerinden özenir. ah şu kumkuat ve calamodin bu kadar pahalı olmasaydı... |
merhaba ilksen hanım; çiçekleriniz çok güzeller elinize sağlık,bana gönderdiğiniz çiçekleri suya koydum umarım doğru yapmışıdır ,biraz köklenirler diye bekleyeyim diyorum, daha önce callisia çiçeğini tanıma fırsatım olmamıştı bana bu keyfi yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum ayrıca simli telgrafa da hayran kaldım yaprakları parlıyor çok beğendim hediyeleriniz ayar ayrı güzeller :)
|
Alıntı:
callisia iki şekilde de köklenir, ondan endişeniz olmasın. telgraf çiçeği için de aynı şeyi söylemek mümkün. fakat patosunuzu toprakta köklendirmenizi tavsiye ederim. ilgili başlığa da birkaç birşey karalamıştım onunla ilgili. güle güle büyütün...;) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili ilksenozturk, bana gönderdiğiniz patosu suda köklendirdim ben, telgrafları da öyle. Tüylü olanı yaşatamadım maalesef.
Tekrar teşekkürlerimle. Sevgiler... Bu mesajımı daha sonra silerim, mesaj kalabalığı etmemesi açısından.:) Eklenti 372978 |
Alıntı:
köklenir tabi, sadece toprakta başarı şansı daha yüksektir. tüylü olanı kuş gibi kaldı garibim. ilk baharda yine gönderebilirim isterseniz. |
Gezdim,gördüm çok beğendim.Önemli olan çok olması değil sağlıklı olması.Hepsi çok iyi gözüküyor.Size de taç konduruyorum.Saygılar...
Ayrıca mesajınızı okudum.Sonsuz teşekkürler.Diğer arkadaşlara da teşekkürler.Onlarda güzel sözlerini paylaşmışlar. |
muz ağacı
1 Eklenti(ler)
hızlı büyür demişlerdi, bir de bol bol kardeşlenir.
hatta bir üyemiz (sanırım denizakvaryumu) bendeki çok büyüyüp yer kapladığı için yazlığa gönderdim' diye yazmıştı çok büyüyüp yer kaplamasını dörtgözle bekliyorum. henüz bizimkisi 'takılıyor', havalar ısınınca göreceğiz bakalım:o |
Merhaba İlksen Hanım,
Bitki çeşitliliğinize hayranım :) Evde muz ağacı iyi fikir :) |
Alıntı:
en olmadı kızıma bitkileri tanıtırken işe yaradı derim, yapraklarını mıncıklarayak muz ağacı bak diye sevgisini gösteriyor, bizim muz bakalım bu sevgiye (!) nasıl karşılık verecek. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025