agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   ilksenozturk / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20197.htm)

ilksenozturk 14-06-2012 20:09

yine yeni yeniden çilli begonya

1 Eklenti(ler)
küllerinden doğdu...
hastalıklarla boğuşan onca kökten bir tane bebecik hayatta kaldı.

ilksenozturk 14-06-2012 20:12

gülbegonyam çiçek açtı

1 Eklenti(ler)
hani kamil beyin bizlere hediye olarak gönderdiği begonyalar.
bir araya dikerek sık bir görüntü elde etmek istedim. güzel durdular ve bir tane erkenci şimdilik pek de güle benzemeyen şeker bir çiçek açtı ;)

ilksenozturk 14-06-2012 20:15

lalegüller

3 Eklenti(ler)
kamil bey demişken lalegüllerini de ekleyeyim;
bu yılkiler salına salına ama sağlam büyüyor.
3 yaşına giren eski fidelerim ise tomurcukta:D

ilksenozturk 14-06-2012 20:21

fazla sulama ve adrenium

1 Eklenti(ler)
3 yaşında tohumdan yetiştirdiğim adreniumum kışın suyu azaltın uyarısını pek de dikkate almadığım için birden bire gövdesinin tombul kısmından çürüdü
üstten kestim ve suya koydum.
tam iki ay boyunca tek bir kök bile vermedi
yani kışın bu bitki hakikaten uyuyor
mayıs ayı itibari ile köklenmeye başladı, son durum budur;

ilksenozturk 14-06-2012 20:23

çiçeklenen binlerin annesinin son hali

1 Eklenti(ler)
adı üstünde; binlerin annesi

çiçek toplarının olduğu yerden yavru vermeye başladı

ilksenozturk 20-06-2012 09:18

yorgunluk

1 Eklenti(ler)
deniz bazen böyle bir parçasını bırakır ya karaya,
o parçası sıcacık olur, ısınır sığ suyu.

çocuksan atlarsın o suya, tepinirsin, sıcaklığı hoşuna gider, dağıtırsın kendini,
ama
büyüksen iç geçirirsin sadece.

ben tepinecek su birikintisi mi arıyorum ne?

ilksenozturk 20-06-2012 09:30

1 Eklenti(ler)
sen yeter ki düşme,
devrilme,
eğilsem de senin ağırlığınla
başımı kaldırıp tekrar kış güneşini göremeyecek olsam da
yine de omuz omuza...

hberbul 20-06-2012 10:15

2 Eklenti(ler)
Omuz omuza güzel poz vermişler İlksen Hanım.Çok canlı çiçekleriniz...
Benim gülbegonyamın biri hayatta kaldı.O da iyi..

Lisiler çok yavaş büyüyor gibi gelmişti sizinkini görünce sorun olmadığını anladım.

Binlerin annesinin şimdiki hali daha mı güzel ?
Kızım annesine merhaba desin.

Eklenti 310542

Anne olma yolunda hızla ilerliyoruz:)

Eklenti 310543

Saksısını değiştirmeli mi?

ilksenozturk 20-06-2012 12:44

sevgili hberbul,
öncelikle teşekkür ederim beni durumundan haberdar ettiğiniz için :)
ben çiçeklerimi sizlere nazaran daha küçük saksılarda tutarım hep.
sizin bitkinizin için de saksısını değiştirmenizi tavsiye etmem, o büyümeye odaklanmış durumda bu mevsimde, tekrar köke yönelmesin, bırakın boy versin.
ama bir süre sonra saksısı devrilecek hale gelecektir :) yine de değiştirmeyin , destek yapım derim. zaten birkaç ay içinde binlerce saksı yapabileceksiniz bu müstakbel anne ile.

lisiantuslar ile 3. tanışıklık yılımızdayız. 3 yaşında olanlar tomurcukta ki kışı da içeride geçirdiler, dolayısı ile erken serpildiler. diğerlerinin gelişimi gayet normal seyrinde devam ediyor, ne hızlı ne yavaş aslında. temmuzda atağa geçiyorlar benimkiler hep, sizinkiler için endişelenmeyin. sıcağı ve güneşi sindirerek büyür onlar...

ilksenozturk 20-06-2012 12:54

gül begonya

gülbegonya için çeşitli denemeler yaptım, farklı ortamda yetiştirmeye çalıştım, nacizane gözlemlerim;

1. direk güneş görenler kesinlikle ölmeye doğru diyordu, mutlaka perdeli güneş gerekiyor, yarı gölge hatta gölge gerekiyor. koyu olmayan gölgeler yapraklarını daha büyük hale getiriyor, erken çiçeğe dönüyorlar.

2. iç mekanda olanların gelişimleri son derece yavaş ve yaprakları küçük kalırken, aynı ışık şartlarında dış mekanda olanlarda gelişim daha güzel. yani dışarıda olmayı seviyor bizim gülbegonya.

3. sulama talebi orta karar. asla toprağını cılk su yapmayın ama asla da kuru hale getirmeyin. fazla sulama fidenin toprakla birleştiği yerden çürüyüp kopmasına neden oluyor ve bunu fideniz koptuğunda anlıyorsunuz:(
(toprağı fazlasıyla ıslak kalan bir kök begonyam sapasağlam görünürken gövdesi elime geldi, tekrar çelikledim)
susuzluğa da radikal tepki veriyor, yapraklar pörsüyor ve tekrar sulandığında kaybedebiliyorsunuz o yaprağı.

Asya Ceylan 20-06-2012 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 987537)
gülbegonya için çeşitli denemeler yaptım, farklı ortamda yetiştirmeye çalıştım, nacizane gözlemlerim;

1. direk güneş görenler kesinlikle ölmeye doğru diyordu, mutlaka perdeli güneş gerekiyor, yarı gölge hatta gölge gerekiyor. koyu olmayan gölgeler yapraklarını daha büyük hale getiriyor, erken çiçeğe dönüyorlar.

2. iç mekanda olanların gelişimleri son derece yavaş ve yaprakları küçük kalırken, aynı ışık şartlarında dış mekanda olanlarda gelişim daha güzel. yani dışarıda olmayı seviyor bizim gülbegonya.

3. sulama talebi orta karar. asla toprağını cılk su yapmayın ama asla da kuru hale getirmeyin. fazla sulama fidenin toprakla birleştiği yerden çürüyüp kopmasına neden oluyor ve bunu fideniz koptuğunda anlıyorsunuz:(
(toprağı fazlasıyla ıslak kalan bir kök begonyam sapasağlam görünürken gövdesi elime geldi, tekrar çelikledim)
susuzluğa da radikal tepki veriyor, yapraklar pörsüyor ve tekrar sulandığında kaybedebiliyorsunuz o yaprağı.

Bence çok doğru gözlemlerde bulunmuşsunuz, ne güzel, çok teşekkür ederiz.Bir de yaprağına su değmesinden hoşlanmıyorlar galiba ertesi güne su gelen yerleri çürüyor... Saygılar.

ilksenozturk 23-06-2012 21:14

2 Eklenti(ler)
artık bahçedeler ve ilk defa bu kışı bahçede geçirecekler...

ilksenozturk 23-06-2012 21:15

2 Eklenti(ler)
bu yıl çeliklenmiş gülüm küçücük bir çiçek açtı;

ilksenozturk 27-06-2012 20:57

havuzcuğum

2 Eklenti(ler)
görmemişin havuzcuğu olmuş, paylaşmış da paylaşmış....
su sümbülü ve japon şemsiyelerimin son hali, komşularıma da vermiştim, yeniden doldurdular yerlerini
çiçek henüz yok...

ilksenozturk 27-06-2012 21:00

kovada nilüfer

1 Eklenti(ler)
su sümbülleri ile anlaştık ama nilüferimi pek mutlu edemiyorum sanırım :(
keyifli değil pek :(

ilksenozturk 27-06-2012 21:06

acemi şansı

1 Eklenti(ler)
orkidelerime pek de iyi bakamasam da bir tane vefalım bana her yıl çiçek verir.
pes etmeden her sene...
bu sene orkidelerimi su dolu bir seramik kapta tutuyorum, tarif edildiği gibi yaptım, başarılı olamadım, bir de böyle deneyelim...

ilksenozturk 08-07-2012 11:38

su sümbülüm çiçeklendi

2 Eklenti(ler)
valla sümbül sümbül diye baydığımın farkındayım. açan çiçeğini de bugün ilk defa gördüm:)
söz bu son foto:rolleyes:

ilksenozturk 08-07-2012 11:41

altınbaşak

2 Eklenti(ler)
kamil bey sayesinde tanıştığım bir bitki; altınbaşak (solidago)
çiçek tarhlarında arka alan bitkisi olarak kullanılabilir, çok şık bir bitki.
ama mutlaka sık dikilmeli
bir de yayılıcı olduğunu söylüyorlar, henüz o kadar tanımıyorum kendisini

Maviş 09-07-2012 09:10

İlksenozturk balkonunuzdaki çiçekler maşallah maşallah nazar deymesin Su sümbülünüze bayıldım. Balkonunuzu bizimle paylaştınız için teşekürler. Emeğinize ve ellerinize sağlık. Bol çiçekli günler.:):):D

sevim4 09-07-2012 10:43

Sevgili arkadaşım çok güzel olmuş ellerine sağlık.

berçin 09-07-2012 11:54

Sevgili ilksenoztürk,su sümbülünüz de havuzcuğunuz da harika görünüyor.Ayrıca hiç sümbül diye diye bizi baymıyorsunuz,kendi adıma bu sümbülün çiçeğini görmek büyük keyif verdi,emeğinize sağlık sevgiler.

ahmeter 10-07-2012 15:49

Sayın Öztürk

Her şey çok güzel Tebrik ederim

mimariye 10-07-2012 17:26

ilksen hanım çok başarılı hepsi, bayıldımmm:) tebrikler...

loveforlife 10-07-2012 17:44

Harika görüntüler...Emeğinize, yüreğinize sağlık. Bunca güzellik sevgi vermeden olmaz elbette!

ilksenozturk 12-07-2012 20:57

tüm güzel yprumlara çok teşekkür ederim :)
daha güzelleri sizin olsun...

Asya Ceylan 14-07-2012 10:12

Ben sizin salon bitkilerinize bayılıyorum kırkbin kere maşallah ;)

Sudenur 22-07-2012 01:23

Sevgili İlksen hanım, günlerdir bahçe sayfasında aranıyorum sizi meğer "Balkon-Teras" başlığındaymışsınız da fark etmemişim, bakan kör olduğumdan bile şüphe etmiştim bir ara. ;)

Neyse efenim, sondan başlayarak gezindiğim bahçenizi gözlemlerken Lavantaların ne denli mutlu edici bitkiler olduğunu açık ve net olarak bir kez daha gördüm, tavsiye ve önerilerinize tekrar teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık, heyecanla bekleyeceğim güncel fotoğraf ve paylaşımlarınızı. Sevgiler.. ;)

ilksenozturk 22-07-2012 15:05

sevgili asya-ceylan, teşekkür ederim. valla 40bin kere maşallah diyelim de bizimle ömürlük olsunlar.
sevgili sudenur, hoşgeldiniz...
balkon ve salon bitkileri olarak başlayıp sonra bahçeli bir eve taşındım.
bahçe de çok küçük olduğundan adına sayfa açılacak kadar geniş bir koleksiyon çıkmaz ordan, o yüzden bu sayfadan devam ettim...

lalegüller çok güzel açtılar, laplap tek tük çiçek vermeye başladı, ilk yıllarında çok da keyifli olmayan cannalar çiçeğe durdular. haberler böyle

Türkan 22-07-2012 18:52

sayfani cok begendim
ozellikle salon bitgilerinize ve su kalpli saksiniza bayildim.
gule gule buyutun.

ilksenozturk 23-07-2012 06:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1001104)
sayfani cok begendim
ozellikle salon bitgilerinize ve su kalpli saksiniza bayildim.
gule gule buyutun.

hoşgeldiniz,
çok teşekkür ederim....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025