![]() |
bahçeden yaz manzaraları
3 Eklenti(ler)
bu eve yazın taşındığım için bahçeme çok fazla bişey yapamadım. aşırı güneş alıyor ve çimler perişan. yan komşumun ben işteyken sulamaları sayesinde çimler adam oldu biraz.
epitopu 40m2 bir bahçe. duvar dibine lavanta ve top şimdir diktim. şuan lavantalar çok gürleşti. yeni hallerini de en uygun zamanda eklerim. emektar mercan çiçeğim bu yılı saksıda ama dışarıda geçirecek, seneye de toprağa alınacak. ve lalegüllerim |
çilli begonya neden çok uzamış gölgedemi kaldı selamlar
|
Alıntı:
|
bahçede sonbahar
1 Eklenti(ler)
üst mesajdaki yan duvarın şimdiki hali...
lavantalar çok gürleşti, ben de şaşkınım bu hızlarına, şimşirler arada kayboldu, oysaki mesafeleri yeterliydi. lavantaların iki kökü kendi köklendirdiğim bitkilerden |
yaseminlerim
3 Eklenti(ler)
bahçede en sevdiğim bitki yasemindir.
bahçemde 4 cins yasemin var biri pervane çiçekli yasemin, diğer ikisi kokulu sarı çiçekler açan ama farklı iki yasemin, diğeri de kışın çiçek açacak olan kış yasemini (mızrak yasemin diyorum ben ona) fotolar çok güzel çıkmamış :( |
sonbahar
2 Eklenti(ler)
bu mevsimde hala tomurcuklanıp açan lalegülüm ve göknar ağacına tutundurduğum sellukam, tek çiçek açtı ama en güzel halinin resmini çekemedim malesef
|
tohumdan yetiştirdiğim limonlar
2 Eklenti(ler)
biri 3,5 yaşında (90 cm boy), diğeri 1,5 (40 cm boy)
bu kışı bajçede geçirecekleri için budanmış otlardan diplerine malç yaptım. |
sonbahar
3 Eklenti(ler)
son olarak da sosyete sarımsağı,
kendim köklendirdiğim açmak üzere olan kasımpatı ve yine kendim köklendirip yayılmasın diye saksıya diktiğim adaçayı olmasını umduğum bitkim. adaçayı mıdır,emin değilim? |
bu siteye yeni üye oldum iyi ki de olmuşum çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık sizlerden öğrenmem gereken çok şeyler var sanırım....
|
Alıntı:
|
Merhaba ilksenozturk,
iade-i ziyarete geldim. Evinizi, bahçenizi ve balkonunuzu birkaç saatir geziyorum. Çiçekleriniz çok güzel, elinize sağlık. Sizin de belirttiğiniz gibi çiçek emek ister, ayrı ayrı ilgi ister. Siz çok güzel bakmışsınız. Limonlarınız gösterişli yapraklar vermiş. Kışın dışarda bırakmayın bence. Benimkiler birkaç sene evel balkonda dondu. Ama dışarda bırakacağım derseniz iç içe iki saksı yapın. Böylece iki saksı arasında kalacak bikaç cm hava boşluğu izolasyon sağlar, köklerin donmasını engeller. Üstünü naylonla örtün diyeceğim ama ruzgarlı havada pek durmuyorlar. Bir başka seçenek te saksıları yarıya kadar toprağa gömün. Baharda toprağını değiştirmeniz gerekebilir. Çünkü solucan girecek ve limon da köklerini saksının alt deliklerinden toprağa salacaktır. Hoşçakalın, Toprak. |
Merhaba,bitkilerinizin hepsi de birbirinden güzel.Belli ki hepside sizi çok sevmiş elinize emeğinize sağlık.Büyük bir keyifle gezdim,bir zamanlar sizdeki salon bitkilerinin çoğu bende de vardı.Ama şimdiki evimi onlara sevdiremedim ,sadece terasımda ki yuka kaldı.MAŞALLAH diyorum,sevgiyle kalın.
|
Alıntı:
limonlarım çok kıymetlidir; tohumdan yetiştirdim ve tohumlarını ekişimin de hep bir hatırası vardır. dışarda bırakmamaya karar vermiştim zaten ama bir miktar daha soğuk görmelerini istiyorum. biraz mevsimi yaşamalılar, 'o kadar da hassas olmayın!' diye gaz veriyorum onlara :) ne zamanki 'kar yağacak hava var' diyeceğim, o zaman içerde onlara hazırladığım alanda yerlerini alacaklar. tavsiyeleriniz için çok teşekkürler |
Alıntı:
çok teşekkür ederim. siz bu siteye giriş yapmaya başladıysanız arkasından yeniden edinme süreciniz başlayacak ve bizlerin de yardımı ile tekrar eski günlere geleceksinizdir, söylemedi demeyin, forum bağımlılık yapıyor:p |
Sayın ilksenozturk,
Bahçeniz küçükte olsa çiçekleriniz çok güzel ilerde çeşitlerin dahada çoğalacağına inanıyorum. Sizden gelen binlerin annesi mutluluk içinde büyümeye devam ediyor. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Sağlıcakla kalınız. |
Alıntı:
binlerin annesinin binlerce yavrusunu görürsünüz inşallah. hatta ben göremedim, siz bir de çiçeklerini görürsünüz umarım. bahçemde şimdilik çeşidim az; 4 cins yasemin, passiflora, selluka ,2 cins lavanta, taflan, süs narı, biberiye, lalegüller, hedera, tek kök kasımpatı, bol bol çilek, telgraf çiçeği, aslanağzı , agave, begonvil ve bordür olarak ligistrumlarım var. mevsimi geçtiği için akşam ve sabah sefaları biterken lale, sümbül ve nergisler de toprağa kavuştu. böyle yazınca gözüme çok geldi birden ama öyle değil;) yetişkin halde edinilen bitkilerden pek hazetmediğim için büyütme çabasındayım tüm bunları. yavaş yavaş olsun da göz yorucu bişey çıkmasın sonuçta ortaya, sakin, dinlendirici bir bahçe istiyorum. hala gönlüme göre bir salkım söğüt bulamadım, oysa köşesi de hazırdı onun :( vantuzlu hedera arıyorum boş duvarı sarsın diye, o da yok. sedum alanı yapmayı düşünüyorum bir alana, çimlendirip agavemin yanlarına döşeyeceğim kısmetse. |
çiçeklenmeler...
1 Eklenti(ler)
2,5 yaşında olan binlerin annesi ilk defa çiçeklerini gösterecek bana ;)
|
2 Eklenti(ler)
kış geldi, iç mekan bitkilerim çiçeğe durdu;
yılbaşı çiçeğim fazla sulamadan tamamen ölmüş gibiydi, tüm saksıtı boşalttım, böldüm, yeniden diktim. bunları yaparken de çok hastaydım; ama 'sen beni bırakmazsan ben de seni bırakmam' dedim. kendini toparlayıp tomurcuklanan yılbaşı çiçeğim ve henüz evimin yeni güzeli menekşem... |
bibercik
2 Eklenti(ler)
iki cins ama birbiriyle hiç de akraba gibi durmayan pepermoniam
üstteki hafif nem seviyor, gün ışığının fazlası yapraklarını yakabilir ama tül arkasından ne kadar çok güneş alıyorsa yaprakları o kadar pembeleşiyor. diğerini yeni keşfediyorum, şimdilik menekşe gibi bakıyorum ona da, bi derdi yok gibi. az gün ışığında yaprakları kırmızılığını kaybedip grimsi bir hal alıyor. yani ikisi de güneş ile kızarıyor :p |
1 Eklenti(ler)
sukulet arajmanım
|
Merhaba,sitenin bağımlısı oldum bile.Şimdiden 5 adet çilli begonya çeliğim var.Birkaç sukulet, birkaç kaktüs yavrularım, telgraf çeliğim gibi gibi... Son paylaşımlarınız da çok güzel, çok beğendim. Yılbaşı çiçeğini çok sevmeme rağmen hiç kısmet olmadı, sizlerde gördükçe hevesim gittikçe artıyor. En kısa zamanda yetiştiren birinden çelik rica edeceğim.(yoksa çalmalımıyım:))Sevgiler.
|
Alıntı:
|
Tek kelimeyle muhteşemler...
|
çok teşekkürler sn. bulut35
|
Sevgili İlksenozturk;
Genelde bahçende geziniyorum. Her şey çok güzel, bitkiler hayatlarından memnun gözüküyolar. Ellerinize sağlık. Kasımpatıları merak ediyorum, daha çok resim yüklersen sevinirim. |
su sümbülü
1 Eklenti(ler)
sevgili gultar'ın hediyesi su sümbülüm ilk saksısını doldurdu, ikinciye geçtik :)
yaprak küçültmeye başlamıştı, sanırım böylesi daha iyi olacak |
Sevgili ilksen hanım,su sümmülleriniz çok tatlılar benimkiler çürüme yaptı neden bilmiyorum.
Dışarda ondanmı. |
Alıntı:
|
Sayın İlksenozturk,
Merhaba. Evinize ilk giren begonyanızın sağlığı iyidir inşallah. Sulukentleriniz de harika. |
Alıntı:
çilli begonyalarımın durumu çok kötü. mantar tüm gövdesini sardı. önce tamamen yapraklarını döktü, zeytinyağlı karışımı gövdesine bildiğiniz sıvadım ama şimdi yeniden mantarlar çıktı meydana, iyileşmedi. yeni yapraklar vermeye çalışıyor ama onları da büyütemiyor. işin ilginç tarafı evde 2 ayrı odada ve 2 senedir yanyana gelmemiş olan çilli begonyalarımın ikisi de dertli ve başka bitkilerimde bu yok. aynı anda hastalandılar. hassas oldukları farklı bir cins hastalık olduğunu düşünüyorum. ağaç gibi olmuş olan çillim gidiyor, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ve çok üzülüyorum. :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025