![]() |
ortancam
1 Eklenti(ler)
çelikle köklendirdiğim ortancam bu yıl ilk defa çiçek açacak
|
dendrobium
1 Eklenti(ler)
bir yerden çelik alarak köklendirildiğini okudum ve bir dalını kesip suya koydum. köklenme yok fakat çiçeği geçmiş kör dal yaprak vermeye başladı, merakla bekliyorum
|
Maşallah sevgili ilksen hepsi çok saglıklı görünüyor ellerine saglık
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
allah nazardan saklasın çok güzeller maşallah. Uzun zamandır yoksunuz. sayfanızda baktımda.
|
Alıntı:
|
Uzun zamandır sitede yoksunuz sevgiler
|
merhaba çiçekleriniz harika maşallah,
benim de evde marginata ve benjaminim var 2 yıldır. fakat 2 yıldır hep durumları kötüleşti yerlerini değiştirdim çeşitli şeyler denedim ama açıkçası ilk defa bu kadar ciddi eğildim üzerlerine. sürekli yaprak döküyolar ve çok cılızlar. foruma yeni üye oldum ve pek kullanamıyorum açıkçası konular cok karışık geliyor aradığımı bulamıyorum. bu salon bitkilerinin bakımı konusunda bana kısa ve öz bilgi verebilirmisiniz? bir de Phalaenopsis var 3 ayda tüm çiçeklerini döktü, gövdesinin en ucu (üstü) kurumaya başladı ve yaprağında çürüme gibi bi oluşum var (oldukça büyük), ve köklerinin dışındaki kabuklar çürüyüp dökülüyo :( kurtarabilirmiyim ne önerirsiniz? 3-4 gündür forumu talan ediyorum ama bi sonuç elde edemedim... şimdiden teşekkürler. |
ben salon bitkilerim için çok da fazla bişey yapmıyorum açıkcası; gübreyi de çok nadiren veriyorum onlara, nedense bitki besinlerine pek rağbet etmiyorum ama bol bol konuşuyorum onlarla, bol bol seviyorum:)
en önemlisi toprakları, onları torfa hapsetmeyin. benjamin yer değişimine tepki veren bir bitki, bir süre çevirmeyin bile derim. marginatayı da çok sulamaktan kaçının, toprağı üstten kuruyunca verirsiniz. bir de sanıldığının aksine rahat etsinler diye büyük saksı kullanmayın, saksıdan taşacak kıvama gelmedikçe saksılarını değiştirmiyorum. orkide konusunda çok bilgili değilim ama 3 ayda tüm çiçeklerini dökmesi çok doğal bir olaydır, ömürleri bitti çiçeklerinin. çiçek olan dalını 3. boğumdan keserseniz yeniden çiçeklenebilir belki. sapı kurursa da üzülmeyin, en iyisi bir süre çiçeklenmeyip kendine gelmesidir, toparlamasıdır zaten. bende ilk yıllarını geçiren orkidelerimin çiçeklenmesine izin vermemiştim, hepsi 2. senelerinde açtılar. gövde ucu kurumaso göbek kısmından su aldığını ve çürüdüğünü gösterebilir, köklerini çıkarıp kontrol edin derim ama o konuda forumu baştan sona okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum |
teşekkürler cevap için.
benjamini ve marginatayı daha dün balkona çıkarmıştım biraz daha güneş alsın diye oysa, ve evet saksılarıda oldukça geniş çelimsiz bitkilerime :) orkideyide dediğiniz gibi kestim ama ******* göbek kısmından çürüdü... forumu çok gezdim ama açıkçası bilgiler karışık ve dağınık geliyor bana. bir yazılan şeyin üstüne aksi bi bilgi olabiliyor örneğin sulama konusunda kimisi gün aşırı diyor kimisi haftada bir. çok okudum ama bi çıkarım yapamadım forum kullanma konusunu ben beceremedim belki ... tekrar teşekkürler |
torf için ne düşünüyorsunuz faydalı değil mi?
|
Bitkileriniz çok güzeller, tebrik ediyorum.
Sevgiler. |
Alıntı:
benjamin ve marginata gibi bitkilerime iç mekanda bakıyorum, dışarıda da bakılanlara rastlamadım değil ama onlar iç mekan bitkisidir, güneş onları malesef yakabilir. |
Alıntı:
fırsat bulduğum ilk anda da sizler ile bahçemi paylaşacağım, gerçi şuan çok bakımsız :( |
biraz tezcanlı davranıyorum sanırım sabredip rahat duramıyorum o yüzden bir de balkonu deneyeyim dedim daha öncede evin içinde çeşitli yerleri denemiştim zaten ama gözle görülür bir fark elde edemedim... ne kadar sıklıkla topraklarını değiştiriyorsunuz?
|
''ÇİÇEK İŞİ SABIR İŞİ'':) ,
****** çiçeklerini dökecekler, ****** yapraklarını dökecekler, arada bir dertlenecekler, hastalanacaklar. bitkiler kısa vadede büyük ve sık değişiklikler istemez, alıştıra alıştıra herşey. bana sorarsanız iç mekan bitkileri için balkonu tavsiye etmem kesinlikle, içeri alın derim ve bir süre de değiştirmeyin yerlerini. gidin konuşun, sevin. topraklarını, bakımlarını ****** yapın ama bu konuda dertlenmeyin. bırakın kendilerini bulsunlar önce. biz çiçek bakmıyoruz aslında. biz onların en güzel şekilde olmaları için YARDIM ediyoruz bence. en başlarda önce sadece hata yapmamak lazım, yani aşırı su vermeyin, istemedikleri kadar güneş ve gölge yaratmayın... gibi. bırakın önce 'alışsınlar' , ondan sonra toprağı ile gübresi ile, yani yardım konularıyla ilgilenmek gerekir. işte oralarda da işin gerçekten bir formülü yok. orkidelerimin saksısı şeffeftır mesela. akşamları köklerinin nemli olup olmadığına bakarım, nemi azalmışsa su dolu bir kabın içine oturturum. topraklı bitkilerimin toprağına dokunurum, kurumaya başlamışsa su veririm. yani 'bu sabah tüm çiçeklerimi suladım' gibi bir durumum kesinlikle yoktur, 'bu sabah su isteyenlere sularını verdim' derim. sn sin-ameki yazdıklarım sizin durumunuza özel değil, yanlış anlamayın lütfen, sorularınıza istinaden genel görüşlerimi paylaştım. topraklarını da toprağının ve bitkinin durumuna göre değiştiriyorum. toprağı bozulmaya başladıysa, suyu hemen aşağıya veriyo ve tutamıyorsa veya bitki gelişimi yavaşladıysa hangi mevsimde olursa oldun derhal değiştiririm. her yıl bahar ayında da gelen bir kontrol yapar, ihtiyacı olanları değiştiririm. ama unutmayın bazı türlerin kök yapıları çok hassastır, onların topraklarını dağıtmamak, köke hava değdirmemek gerekir. |
yanlış anlamak bir yana yazdıklarınız bana çok destek oldu teşekkür ederim tavsiyelerinizden çok menun oldum ayrıca balkonda meyve sebze kabuklarımı biriktirmeye başladım şimdiden toprakla beraber. birde bu benjamin ve marginata da direk toprak sulama mı yoksa yapraklara püskürtmemi daha doğru bir sulama biçimi acaba sizce?
|
Alıntı:
biriktirdiğiniz kabuklar arasında da mandalina portakal gibi toprak asitliğini fazlası ile yükseltebilecek olanlar olmasın. ben patates, muz kabuğu, yeşil yapraklı sebzeler, çay... vb kullanırdım, meyve hiç kullanmadım. |
ben elma, şeftali, domates, salatalık, biber, yumurta kabuğu attım birde karpuz kabuğunu parçalayarak attım. üstünü tekrar toprakla kapattım yalnız fena halde kurtlanmış
|
çim sorunu
malesef fotoğraf paylaşamıyorum ama bahçem için fırsat buldukça küçük şeyler yapmaya çalışıyorum
ama çimlerim çok kötü. birkaç sene önce halı çim kaplanmış bahçeye, kökleri birbirine karışmış durumda, güneş ile beraber de perişan haldeler. maliyeti ucuz önerebileceğiniz bir çözüm var mıdır? halı çim kaplatmak istemiyorum, o en son çare. |
Alıntı:
|
evbahçe çalışmaları
1 Eklenti(ler)
yeni taşındığım evim ve orada da mutlu olacaklarına inandığım çiçeklerim...
evin bir odasını çiçeklerime ayırmak ve orayı evbahçe haline getirmek gibi bir planım var manzara nasıl sizce? patosum, kurdela çiçeğim, yılbaşı çiçeğim, fil kulağım, marginatam |
patoslarım
1 Eklenti(ler)
patoslarımı aşağı sarkmış halde kullanmaya bayılıyorum
yeni yerlerine yakın zamanda taşıdım, o yüzden tam istediğim formu yakalayamadılar. ama sarkık kullanıma çok yakışan bir bitki patoslarım olmadan olmaz:p |
callisia fragrans
1 Eklenti(ler)
her sonbahar dip yaprakları haf,ftem sararır ve kendisinden defalarca yavru dağıtmışımdır.
sanırım bu sebeple de bana küs ve çiçek vermiyor. ama fotoda göründüğünden çok daha heybetli bir bitki oldu. onun da sarkık formu çok şık görünüyor. |
1 Eklenti(ler)
guzmaniam beni bi türlü sevmedi.
1,5 yıl önce ayırdım, ancak bu kadar büyüdü yanında da bibercik :) |
Sevgili ilksenozturk, yeni evin hayırlı olsun.Çiçeklerinle bir evbahçe kurma fikrin harika
adresini ve telefonunu gönderdiğin zaman, göndereceğim su sümbülü için de bir aydınlık köşe hazırlar mısın? |
1 Eklenti(ler)
kendi çeliklediğim veya tohumdan yetiştirdiğim çiçeklerin yeri başka. satınaldıklarım evde hep yabancı gibi dururken onlar çocuğum gibi...
bir parmak boyunda yapraksız çelikten büyüttüğüm difenbahiam |
Alıntı:
|
çilli begonyalarım
2 Eklenti(ler)
ilk foroğraftaki çilli begonya evime giren ilk çiçektir, annemin dal halde bana bulup getirdiği ilk gözağrım. şuan boyu 2 mt 10 cm. taşınırken alarm ilan etmiştim ona bişey olacak diye. ustalar sinir olmuşlardır eminim bana:D
alttan yeni sürgünler veriyor, seneye baharda tepe budaması yaparak altları görüntü olarak zenginleştireceğim malesef bir süredir yapraklarında mantar belirtileri ortaya çıktı, sodalı su fısfısadım, ona bişey olursa çok üzülürüm. diğeri de onun yavrusu |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025