agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   ilksenozturk / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20197.htm)

ilksenozturk 29-07-2013 14:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1185050)
Orkideleriniz şımartılmayı hak ediyor İlksen hanım, harika görüyorlar doğrusu. ;)

Çiçek saplarını doğal hallerine bırakıp güneşe göre kendi kendilerini şekillendirmelerini çok sevdim ben. Benim de 2 orkidem var, tekrardan çiçeklendirmeyi başarırsam kendi hallerine bırakmayı düşünüyordum, fotoğraflarınız bana yol gösterici oldu. Bu hallerinde çiçek dizilişleri ile daha güzel görünüyorlar doğrusu.

çok teşekkür ederim sevgili sakdağ
görünüş olarak daha doğal durduklarını düşünüyorum bu halleri ile, orkide salkımı :)

fakat bitkiyi yıkarken, gübrelerken oldukça zor oluyor. bunu da göz önüne almakta fayda var.

ilksenozturk 30-07-2013 06:53

kurdela çiçeği

1 Eklenti(ler)
benimkisi yavrulamadı ama çiçek açtı :)

ilksenozturk 30-07-2013 06:56

zinnia

1 Eklenti(ler)
henüz yüksek bedelle satılan, ucuzunu pek de bulamadığımız zamnia (Zamioculcas zamiifolia ) yumru köklü olduğunu fotoğraftaki bitkim bana gelince öğrenmiş oldum.
tek yumrudan 2 eski dalının yanında bir ay kadar bir sürede 2 de yeni dal sürdü. az oranda bahçe toprağı, ağırlıklı olarak da torf bulunan bir karışımda bulunuyor, tül arkası güneş görüyor ve bol sulanıyor

serkan_istanbul 31-07-2013 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1185261)
henüz yüksek bedelle satılan, ucuzunu pek de bulamadığımız zinniaların yumru köklü olduğunu fotoğraftaki bitkim bana gelince öğrenmiş oldum.
tek yumrudan 2 eski dalının yanında bir ay kadar bir sürede 2 de yeni dal sürdü. az oranda bahçe toprağı, ağırlıklı olarak da torf bulunan bir karışımda bulunuyor, tül arkası güneş görüyor ve bol sulanıyor

Zamioculcas zamiifolia (Aroid palm, Arum fern) ilksen hanım çiçeğiniz zinnia deil benim bildiğim zinnia kirli hanım çiçeğide denir. sizin birkinizle ilgili bilgiler sitede mevcut benim bildiğim suyu çok sevmediği bilğiniz olsun isterseniz bir bakın ilgili bölüme sevgiyle kalın hayırlı akşamlar

serkan_istanbul 31-07-2013 22:25

Araceae ailesinden olan Zamioculcas bitkisinin menşei astropikal iklime sahip olan Tanzanya ve Zanzibar'dır.

Çelik alma yöntemiyle çoğaltılabilen bu bitkiyi %50 torf , %25 toprak, %25 kum karışımından hazırlanan saksı harcına dikmek gerekir.

İçmekan süs bitkisi olarak yarı gölge veya gölgede tutulmalıdır.

Su ihtiyacı çok azdır. Bitki ışık almayan yerde duruyorsa seyrek ve az miktarda sulanmalı; yarı ışık alan yerlerde su miktarı ve sıklığı artırılmalıdır. Toprak asla ıslak bırakılmamalıdır.

İdeal ortam ısısı 20°-24°C, kışın minimum 10°-12°C olmalıdır.

Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında çiçeklenme görülür.
bakımı da bu şekilde ilksen hanım. siz yine de sitede de bakın derim ben.

ilksenozturk 01-08-2013 06:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1185817)
Zamioculcas zamiifolia (Aroid palm, Arum fern) ilksen hanım çiçeğiniz zinnia deil benim bildiğim zinnia kirli hanım çiçeğide denir. sizin birkinizle ilgili bilgiler sitede mevcut benim bildiğim suyu çok sevmediği bilğiniz olsun isterseniz bir bakın ilgili bölüme sevgiyle kalın hayırlı akşamlar

doğru söylüyorsunuz. yapımarketlerde zamnia olarak yazılıyor, ben de çevirmişim zinnia'ya :o

düzeltmeniz ve bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum

ilksenozturk 01-08-2013 14:28

1 Eklenti(ler)
çelikten yetiştirdiğim gülüm.
şuan boyu 1 metreyi buldu, bu kış sağlam bir budama yapılacak.
gül hastalıkları ile başedemiyorum :(

h_dogan 01-08-2013 16:37

Budamadan itibaren periyodik ilaçlama yaparsanız sorun kalmaz. Özellikle mantari hastalıklar bulaştıktan sonra gitmek bilmiyor. Ben bile düzenli ilaçlamadığım için bu sene 2 gülümü kaybettim. İlaçlama yapmaya zorsunuyorum.

ilksenozturk 02-08-2013 23:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1186082)
Budamadan itibaren periyodik ilaçlama yaparsanız sorun kalmaz. Özellikle mantari hastalıklar bulaştıktan sonra gitmek bilmiyor. Ben bile düzenli ilaçlamadığım için bu sene 2 gülümü kaybettim. İlaçlama yapmaya zorsunuyorum.

benim epi topu 2 kök yetişkin, 4 kök de bu sonbaharda çeliklediğim gülüm var. ilaç derseniz sarımsaklı arabsabunlu su. kimyasala bulaşmak istemiyorum unlu bit dışında ama sonuç pek iç açıcı değil.

elimdeki güllerimi çelikten üretmiş olmasaydım meiland gülleri gibi hastalığa nispeten daha dirençli olanlardan edinirdim.

berçin 11-08-2013 11:39

Su sümbülünüz yine çok güzel açmış sevgili ilksen hanım.Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda japon şemsiyesini araştırdım, yeni baştan başlamak için yeni çelikler alıp köklendirmeye bıraktım.Bu arada çok çabuk kökleniyorlar...:) Bende orkidelerin doğal ortamlarında olduğu gibi bırakılması taraftarıyım sanki çiçekleri daha uzun süreli duruyor, balkonumda mayıs ayında açmaya başlayıp tek çiçeğini düşürmemiş orkideleri doğal hallerine bırakmama bağlıyorum...Sevgi ve selamlar.

ilksenozturk 12-08-2013 07:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1188348)
Su sümbülünüz yine çok güzel açmış sevgili ilksen hanım.Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda japon şemsiyesini araştırdım, yeni baştan başlamak için yeni çelikler alıp köklendirmeye bıraktım.Bu arada çok çabuk kökleniyorlar...:) Bende orkidelerin doğal ortamlarında olduğu gibi bırakılması taraftarıyım sanki çiçekleri daha uzun süreli duruyor, balkonumda mayıs ayında açmaya başlayıp tek çiçeğini düşürmemiş orkideleri doğal hallerine bırakmama bağlıyorum...Sevgi ve selamlar.

benim japonlarım pek de çabuk köklenmemişti. sanırım sizin elinizde de var bir hikmet ;)

ayrıca herşeyin doğalı güzel değil mi zaten

ilksenozturk 13-08-2013 07:11

aramıza yeni katılan cambria

2 Eklenti(ler)
bauhaus 20 tl
çok hafif ama tarifi zor güzellikte bir kokusu var.
ayrıca genellikle bu tip bitkiler saksıda tek loplu olarak satılırken benimki saksıdan taşıyor nerdeyse:D

ilksenozturk 13-08-2013 07:15

2 Eklenti(ler)
sundavilla o kadar unlu bit istilasına rağmen çiçeklenmeye başladı
sardunyaların ise çiçeği hiç bitmedi :)

Orhan Özbilgiç 16-08-2013 13:37

Sevgili ilksenozturk;

Çok güzel bitkileriniz var. SDurul haklı! Bahçe bitkileri de az değil hani. Siz ne kadar toprak kötü, deseniz de, fotoğraflar çok iyi durumda olduklarını söylüyor.

Yeni aldığınız orkide çok gösterişli.
Solidago da öyle.

Tarla zaten başlı başına bir emsalsizlik örneği.:p
Bakmayın takıldığıma. Sizleri tanımasam ironi yapmazdım. Çok gençsiniz. Gerçek anlamda çok büyük tarla ve bahçeleriniz olacak. Zaten şimdiden, bahçeli bir evde oturabiliyor olmanız bile bunun işareti.
Kim bilir? Belki yıllar sonra Yeşilırmak Delta'sında bir bahçe-bir tarla bile olabilir.;)

Ellerinize sağlık. Selam ve sevgilerimle.

ilksenozturk 16-08-2013 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1190290)
Tarla zaten başlı başına bir emsalsizlik örneği.:p

:p öyle demeyin, 10 tane kiraz domates, 6 tane fasülye, 1 avuç maydonoz, 4 tane de biber hasat ettim ben ordan.
yedik yedik bitiremedik, o derece :D

bahçe ve bitkiler insana aceleye gerek olmadığını öğretiyor sanırım. sabırsız değilim ben de.
e domatesler bu seneolmadıysa , olmamasına sebebiyet verecek bir şey daha keşfetmiş oldum, büyük kar ettim aslında.

Allah nasip kısmet ederse daha yol uzun :) uğramanıza da çok sevimdim Orhan Öğretmenim.

ilksenozturk 20-08-2013 07:40

yayla çiçekleri

5 Eklenti(ler)
bu fotoğrafların balkon sayfasında işi ne olur bilemiyorum ama dayanamadım güzelliklerine.

ilksenozturk 20-08-2013 07:44

yaylada yetişen yüksük çiçekleri

3 Eklenti(ler)
mor ve beyaz,
beyaz çeşitleri yağmur gibi...

ilksenozturk 03-09-2013 07:16

kasımpatları

1 Eklenti(ler)
artık mevsimi gelmeye başladı, yeniden uyanıyorlar.
bahçede birkaç kök var
fotoğraftakileri ise 1,90a aldım. çiçekleri bakımsızlıktan açmadan geçmiş.
yine de tomurcukları var ama bu yıl büyük beklenti içinde olmamak lazım
bu yıl saksıda kalacaklar

ilksenozturk 03-09-2013 07:18

difenbahiada çiçek

1 Eklenti(ler)
bu cinsin de çiçek açtığını bilmiyordum.

ilksenozturk 10-09-2013 06:46

muz ağacı

1 Eklenti(ler)
köklü olarak sökülmüştü,
ben dipten yeniden sürer derken kesilmiş üst kısmından yapraklanmaya koyuldu :)
oldukça kalın çaplı
seneye baharda camekanı olan kapalı bir alanda yere dikmek gibi bir hayalim var, bakalım

h_doğan'a tekrar teşekkür ederim.

ilksenozturk 11-12-2013 09:05

muz

1 Eklenti(ler)
üst fotoğraftaki muzun son hali...

ilksenozturk 11-12-2013 09:06

2 Eklenti(ler)
bu da diğer salon muzum
3 kök haline geldi,
bir de en büyüğünde yeni bir oluşum var.
meyve olabilir mi acaba?
bir bilene sormak lazım

ilksenozturk 11-12-2013 09:14

narenciye

evde küçük bitkilerden ağaçlara geçmiş bulunmaktayım :D
narenciye çeşidi olarak elimdekiler;

çekirdekten bir limon (turunç)
mayer limon
portakal
mandalina
kalamodin
kumkat

ama hangisi hangisidir bilemiyorum :(
bir bilen yardımcı olsa...

ilksenozturk 11-12-2013 09:15

3 Eklenti(ler)
kalamodin ve kumkatım

ilksenozturk 11-12-2013 09:17

bahçemin son demleri

1 Eklenti(ler)
sonbaharın renkleri...

Sevgi Durul 24-01-2014 16:05

1 Eklenti(ler)
Sevgili ilksenozturk,

Ben, patos ve telgraf, sizi ziyarete geldik. Bir de sorumuz var. Aynı saksıda büyüdüler. Böyle devam etmeleri uygun olur mu?

Cevap için, peşin teşekkürler... Sevgiler...

Eklenti 466621

ilksenozturk 29-01-2014 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1244096)
Sevgili ilksenozturk,

Ben, patos ve telgraf, sizi ziyarete geldik. Bir de sorumuz var. Aynı saksıda büyüdüler. Böyle devam etmeleri uygun olur mu?

Cevap için, peşin teşekkürler... Sevgiler...

Eklenti 466621

hoşgeldiniiiiiiz :)
bence uygun büyüklükte bir saksı olursa birarada olmalarında bir sıkıntı yok. hatta dolgun dolgun ve güzel bir görüntü bile olabilir.
ayırmak isterseniz de telgrafı kökten alıp / kırıp başka bir saksıya alabilirsiniz.
telgrafı yaşatmaktan daha zordur öldürmesi...

ilksenozturk 26-02-2014 06:36

japon gülüm

1 Eklenti(ler)
2 tane tomurcuğu açmadan döktükten sonra sonunda birini açabildi, diğerleri de yolda, maşallah çiçek açma konusunda pek çalışkan
unlu bit mıknatısı kendisi, sürekli bitli halde :D
bahçe toprağını seviyor. toprağını da her yıl mutlaka değiştirmenizi istiyor, sanırım besinleri hızlı tüketiyor, biraz obur mu ne?

ilksenozturk 26-02-2014 06:37

orkidelerim

2 Eklenti(ler)
bu sene onlar da gümbür gümbür,
toplam 11 tane phal.ın hepsi tomurcukta veya çiçekte.

jasminne 01-03-2014 13:07

Merhaba bu çiçeğin adı nedir acaba?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025