agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   ilksenozturk / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20197.htm)

ilksenozturk 19-07-2013 07:25

Balkonda sebze yetiştirme konusunda başarılı olamadım (10 domates ve 2 fasülye mahsülüm) ama çıkardığım derslerim var;

* fasülye ile domates yanyana aynı saksıda olmuyor kesinlikle, fasülye galip çıkıyor ama çiçeklenmesi de geç zamana kalıyor. (tek çiçeklenen fasülyem domates olmayan saksıdaki)

* domates ile maydonoz çok iyi anlaşıyor, aynı saksıda kullanılmalı

* kadife çiçeği bir zararlısavar, işinde çok başarılı :) dikkat edilmesi gereken nokta su isteği, domatesin yanına diktiklerim fazla su istedi ve domatesler de fazla sulamadan meyveye durmadı. yani ayrı ayrı saksılarda ama yanyana olmalı.

* biber kadar dayanıklı bir sebze yok, olmadı, olmayacaktır :) her daim biber, hep biber, hep biber

ilksenozturk 19-07-2013 07:27

3 Eklenti(ler)
bahçeden birkaç genel görüntü

bahçemi genel anlamda pek başarılı bulmuyorum :(
toprak o kadar kötü ki...

ilksenozturk 19-07-2013 07:32

2 Eklenti(ler)
lalegül'üm açtı (3 yaşında ve saksıda)

sundaville'imi bauhaustan bunun yarısı bir halde iken 6 tlye almıştım, saksısını büyütüp bahçe toprağı ekledim. iyi gidiyoruz, tomurcuklar göründü :)

ilksenozturk 19-07-2013 07:35

fincanda sukulet

1 Eklenti(ler)
sukuletim sevgi hanım'ın hediyesi, tekrar teşekkürler :rolleyes:
fincan'ı da kızım çatlatıp saksı olmasına vesile oldu, ona da teşekkürler :p

berçin 19-07-2013 11:07

İlksen hanım neler kaçırmışım meğer,nilüfere hiç cesaretim olmadı ama çok beğeniyorum.Salon bitkileriniz göz kamaştırıyor emeğinize sağlık.

Japon şemsiyesini bakımını nasıl yapıyorsunuz,benimkiler tam yeşeriyor uzamaya başlıyor,kısa sürede sararıp kuruyor.Buduyorum süreç aynı hiç değişmiyor.Sevgiler...

ilksenozturk 19-07-2013 11:25

hoşgeldiniz sevgili Berçin :)

ben de bugün memleketimdeki o cıvıl cıvıl terastaydım zaten :)

japon şemsiyesi kökleri balçık toprakta, üstü ise su olan deliksiz bir kapta duruyor.
kışın içeri aldığımda cılızlaşıyor, yazın dışarda tam güneş altındalar.
çok az granül gübre atıyorum suyuna, sucul bitki gibi bakıyorum.

sevgiler...

berçin 19-07-2013 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1181615)
hoşgeldiniz sevgili Berçin :)

ben de bugün memleketimdeki o cıvıl cıvıl terastaydım zaten :)

japon şemsiyesi kökleri balçık toprakta, üstü ise su olan deliksiz bir kapta duruyor.
kışın içeri aldığımda cılızlaşıyor, yazın dışarda tam güneş altındalar.
çok az granül gübre atıyorum suyuna, sucul bitki gibi bakıyorum.

sevgiler...

Ben tamamen hatalıyım o zaman,benimkiler normal saksıda sadece tabağını suyla dolduruyorum.Şu an kendime nasıl gülüyorum utandım:o:o:o

ilksenozturk 19-07-2013 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1181626)
Ben tamamen hatalıyım o zaman,benimkiler normal saksıda sadece tabağını suyla dolduruyorum.Şu an kendime nasıl gülüyorum utandım:o:o:o

bu şekilde yetiştireni ve başarılı olanı da çok var. zafer inandıklı'nın bahçesinde toprağa dikilmiş halde hatta, sulak bir ortamda değil.

Ama ben deliksiz saksı kullanmanızı öneririm, yani bataklık bitkisine bataklık yaratmanızı :)

küçük bir havuzcukta bu işlemi yaparsanız da size su sümbülü gönderebilirim kardeş bitki olarak ;)

Sevgi 19-07-2013 13:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1181543)
lalegül'üm açtı (3 yaşında ve saksıda)

sundaville'imi bauhaustan bunun yarısı bir halde iken 6 tlye almıştım, saksısını büyütüp bahçe toprağı ekledim. iyi gidiyoruz, tomurcuklar göründü :)

Ilksen hn. Hoşgeldiniz. Epeydir yoktunuz.

Lalegülül ünüz çok güzel açmış. Çiçeklerini lisianthus a benzettim ama ona benzer bir bitki mi?

Sevgiler.

ilksenozturk 19-07-2013 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1181666)
Ilksen hn. Hoşgeldiniz. Epeydir yoktunuz.

Lalegülül ünüz çok güzel açmış. Çiçeklerini lisianthus a benzettim ama ona benzer bir bitki mi?

Sevgiler.

Hoşbulduk sevgi hanım, teşekkür ederim :)

evet, lalegül lisianthus aslında. ama ben lalegül ismini yakıştırdım ona, dilim de varmıyor latincesine :p

Sudenur 19-07-2013 15:04

:eek: Hoşgeldiniz İlksen hanım, sayfanızı aktif görmek, gelişmelerden haberdar olmak büyük mutluluk.. özletmiştiniz, hoşgeldiniz.. ;) Eklediğiniz resimleri hiç te yabana atmayın, etkileyici, doğal ve göz alıcı görünüyor, emeklerinize sağlık. Özellikle sarı çiçekli bu bitkiye bayıldım.. http://www.agaclar.net/forum/attachm...elgorunum3.jpg İsmi nedir? Eflatun çiçekli sosyete sarımsağı mıdır? Sizden heveslendim ben de ektim bir kök ama çiçek vermedi henüz, güneşi yetersiz geldi sanırım, yer değişikliği yapmayı düşünüyorum önümüzde ki sezon.. :)

ilksenozturk 19-07-2013 15:43

hoşbulduk sudenur Hanım :)
ne güzel karşılandım ben böyle :)

sarı bitkinin ismi solidago/ altınbaşak. çok güzelleşti ama çok arı çekiyor :( çiçek tarhlarında arka alan bitkisi olarak çok güzel duracaktır, kışın neredeyse tamamen geçiyor, ben de derin budama yapıyorum.
ayrıca ankara için de soğuklara dayanıklı bir bitki olduğunu söyleyebilirim :)

diğeri ise evet, sosyete sarımsağı. sanırım kireçli toprak ve güneş seviyorlar. soğanlı olduğu için zaten kolaylıkla yer değiştirebilirsiniz, sadece koklama alanına çok yakın olmaması yönünde yorumlar mevcut ;) ki ben aynı fikirde değilim.

ilksenozturk 19-07-2013 15:58

1 Eklenti(ler)
bu yılki bakım ile 7 saksıdan 5i çiçeklendi.
geçen yıllarda 1 tanesi ile yetinirdim

foto güzelliklerini anlatamamış :cool:

Sudenur 19-07-2013 16:17

:eek: Orkideleriniz muhteşem görünüyor, çubukla sabitlemeyip özgür bırakmakla ne iyi etmişsiniz, harika çiçeklenmişler elinize sağlık.. :) Altınbaşağı yazdım bir kenara, edinmek istediğim bitkiler sırasına ivedilikle ilave edildi, sosyete sarımsağımın toprağına da yumurta kabukları katılacak.. :)

dağçiçeği 19-07-2013 16:42

Sayın İlksenozturk , harika bitkileriniz var. Bence bahçenize haksızlık ediyorsunuz. Herşey çok güzel görünüyor. Güzel günlerde sefasını sürün inşallah. Kolaylıklar diliyorum

h_dogan 19-07-2013 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1181539)
bahçeden birkaç genel görüntü

bahçemi genel anlamda pek başarılı bulmuyorum :(
toprak o kadar kötü ki...

Benim bahçeyi hiç görmeyin, o kadar uğraşıyorum yine de her taraf boyum kadar ot dolu. Sizin bahçe gayet güzel görünüyor.

Sevgi Durul 19-07-2013 17:26

Sevgili ilksenozturk,

Her şey yerli yerinde ve çok güzel. Bence de kendinize haksızlık ediyorsunuz.:)

Hatta sayın malina'ya rica etsek, konu başlığınız üyelerin bahçelerine taşınsa.

Benim ki sadece bir öneri, yine de siz bilirsiniz.;)

Aslında orkidelere pek merakım yok, sizinkilerin görüntüsü çok hoşuma gitti. Yedide beşinin açması sizin onlara çok iyi baktığınızı gösteriyor.:)

Kızınız iyi ki fincanı çatlatıp saksı olmasına vesile olmuş. Sedum sarmentosumunuz sarı sarı açtığında saksısına çok yakışacak. Kışın hiç korumaya uğraşmayın, soğuğa dayanıklı bir bitki.

Devamını bekliyoruz. Sevgiler...

serkan_istanbul 19-07-2013 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1181544)
sukuletim sevgi hanım'ın hediyesi, tekrar teşekkürler :rolleyes:
Fincan'ı da kızım çatlatıp saksı olmasına vesile oldu, ona da teşekkürler :p

sevgili ilksen hanım o sukulent soğuklara dayanıklı adını bilmiyorum. Kışın kaybolur yazın baharda tekrar çıkar. O fincan ona çok küçük daya bütük ve yüksek bir saksıya dikmenizi öneririm. çok çabuk büyüyor bende de var. Sevgiler.

ilksenozturk 20-07-2013 07:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1181739)
Benim bahçeyi hiç görmeyin, o kadar uğraşıyorum yine de her taraf boyum kadar ot dolu. Sizin bahçe gayet güzel görünüyor.

teşekkür ederim,
nerde sizinki nerde bu bahçe
toprak o kadar verimsiz ki ot bile bürümüyor inanır mısınız?
bir de tabi fotoğraflarda yeni biçilmiş zamanını eklemiştim, bakmayın böyle göründüğüne yani;)
toprağı kaldırıp yeni ilave yapmak gerekir ama gözüm kesmiyor pek.

ilksenozturk 20-07-2013 07:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1181745)
Sevgili ilksenozturk,

Her şey yerli yerinde ve çok güzel. Bence de kendinize haksızlık ediyorsunuz.:)

Hatta sayın malina'ya rica etsek, konu başlığınız üyelerin bahçelerine taşınsa.

Benim ki sadece bir öneri, yine de siz bilirsiniz.;)

Aslında orkidelere pek merakım yok, sizinkilerin görüntüsü çok hoşuma gitti. Yedide beşinin açması sizin onlara çok iyi baktığınızı gösteriyor.:)

Kızınız iyi ki fincanı çatlatıp saksı olmasına vesile olmuş. Sedum sarmentosumunuz sarı sarı açtığında saksısına çok yakışacak. Kışın hiç korumaya uğraşmayın, soğuğa dayanıklı bir bitki.

Devamını bekliyoruz. Sevgiler...

hoşgeldiniz, çok teşekkürler :o

aslında salon çiçekleri ile başladım bu sayfaya, sonra taşındım ve küçük bir bahçem oldu. şuan ortaya karışık şeklinde devam ediyor sayfa :p en güzeli ilksen/ortaya karışık şeklinde bir başlık olur ki iyi bir pazarlama taktiği :D

orkidelerde ilk defa bu yıl başarılı oldum. emek verdim. önceki yıllarda düzenli bakamamıştım.

sedumları da balkon pervazlarında çoğaltayı hedefliyorum. ama o saksı numunelik olarak kalır :)

ilksenozturk 22-07-2013 08:41

küpe çiçekleri

1 Eklenti(ler)
ilk defa bu kadar sağlam gidiyor küpeler bende.

parmak boyunda bir çelikti geldiğinde.
doğu cephesinde sürekli rüzgar alan balkonumda duruyor. bu koşullarda tabir yerindeyse 'pişti' sağlam bir gövde yapıyor ve bol çiçeklendi.
suyu da oldukça seviyor.
kışın içeri almam gerekir mi bilemiyorum bu cinsi

hira 22-07-2013 08:55

kesinlikle içeri almalısınız diye düşünüyorum. yazık etmeyin bu güzelliğe.

ilksenozturk 22-07-2013 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1182531)
kesinlikle içeri almalısınız diye düşünüyorum. yazık etmeyin bu güzelliğe.

çok güzel değil mi ;)
yine sevgi hanım sağolsun diyorum.

kaynaklardaki yorum değişkenlik gösteriyor. kimisi soğuk sevdiğini yazıyor kimisi de içeride korunması gerektiği.
kesinlikle serinlik seviyor, bundan eminim.
ama kışın kanatlarımızın altına girecek sanırım, o kadar da değil gibi...

ilksenozturk 29-07-2013 07:13

1 Eklenti(ler)
orkideler ile ilgili son foto olacak, çok tekrar ettik.

ilksenozturk 29-07-2013 07:15

2 Eklenti(ler)
kök sürgününü birkaç ay önce diktiğim kara dut fidem.
tüm yapraklarını önce döktü, sonra yeniden sürdü. (büyüyünce nereye dikeceğim bilmiyorum)

siteden safranlı arkadaşımızın gönderdiği gülibrişim, bu sene bahçede

ilksenozturk 29-07-2013 07:18

turunçgiller

3 Eklenti(ler)
ilk iki fotoğrafın hangisinin ne olduğunu bilemiyorum.
ihtimaller mandaline, portakal ve araç kavunu (manifesto'ya tekrar teşekkürler burdan)
son fotoğraf da daha önce de defalarca yüklediğim çekirdekten yetişen turunç.

ilksenozturk 29-07-2013 07:21

2 Eklenti(ler)
sakız sardunyalarım (toprak ve derin saksıyı sevdiler)

ilksenozturk 29-07-2013 07:24

su sümbülüm

1 Eklenti(ler)
açtı :)

fikreteren 29-07-2013 12:23

çok güzeller ellerinize sağlık..

sakdag 29-07-2013 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1184917)
orkideler ile ilgili son foto olacak, çok tekrar ettik.

Orkideleriniz şımartılmayı hak ediyor İlksen hanım, harika görüyorlar doğrusu. ;)

Çiçek saplarını doğal hallerine bırakıp güneşe göre kendi kendilerini şekillendirmelerini çok sevdim ben. Benim de 2 orkidem var, tekrardan çiçeklendirmeyi başarırsam kendi hallerine bırakmayı düşünüyordum, fotoğraflarınız bana yol gösterici oldu. Bu hallerinde çiçek dizilişleri ile daha güzel görünüyorlar doğrusu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025