![]() |
Arkadaşlar en şanslı benim içinizde... ;) Bu güzel balkonu gezip, çiçeklere dokundum...
Gerçekten bitkiler çok güzeller ve o kadar çok çeşit var ki... Hayran kaldım. Züleyha Hanımcım sulama işi bile 1 saat sürüyordur herhalde... ;) |
Ablacigim,
Annem de çok mutlu olur. Kahveye ve tabi ki sohbete bayılır. Esprileri arka arkaya patlatmaya başlayınca gülmekten karnınıza ağrı girer. Bu arada çiçeklere düşkünlüğümu de ondan almisim. Gecen gün küpe aldım cicekciden, ev çok sıcak olduğu icin evde olmuyor. Mecburen işyerine götürdüm. İşyerinin bahçesinde cam ağaçlarının altında çok güzel bir kameriye var. Oraya koydum. Annem işyerine götürdüğümü duyunca bir kızdı, bir kızdı. Ölmesi pahasına mecburen Kupeli eve geri gelecek. |
Sayin Serkan_istanbul;
Teşekkür ederim güzel sözleriniz icin. Ayrıca annemin de Selami var :) Apartmanda oturunca maalesef rahatsızlık vermemek tabi ki daha önemli. Ama tabi evde 3 tane balkon olduğunu ve rahatsız olunan balkonun aslında çamaşır asılması yasak olan balkon olması ve bir de etraftaki inşaatlardan kaynaklı toz topraktan rahatsız olunmayip ta birkaç Cicek yaprağından rahatsız olunması bana biraz kapris gibi geldi. Ama yine de rahatsızlık veren ben olmamalıyım düşüncesiyle kaldırdım saksıları. |
Sevgili sakdag;
Seninle tanışmış olmaktan çok mutluyum. Daha uzun zamanda ağırlamak isterdim, çok kısa oldu ama bunun başlangıç olduğunu düşünürsek daha çok zamanımız olacak diye düşünüyorum. Bende iade_i ziyarette bulunmayı çok istiyordum burda gördügüm güzellikleri yerinde gormeyi cok istiyorum ama dün oğlum maalesef çok mizmizlik yaptı evden dışarı çıkamadım. Aksilik gibi dün birde dizim şişti şimdi üzerine basamıyorum evde yatiyorum. Ama ilk fırsatta seni bir rahatsız edeceğim. Bu arada evimin yeni misafirlerimin keyfi yerinde. Sayende 2 farklı renk atlas, bir gecelik gelin ve askın gözyaşlarının sahibi oldum. Leş kaktüsünü de unutmayalım. Hepsi icin çok teşekkür ederim. Tekrar en kısa sürede görüşmek üzere. |
Geçmiş olsun arkadaşım...
Ne zaman istersen gelebilirsin, her zaman beklerim... |
Küpeliyi ben de çok seviyorum ablam. Sıcak ve de zararlılara çok duyarlı bir bitki olması nedeniyle sadece fotoğraflardan izleyebiliyorum.
Annen haklı, belki odasında yetiştirebilirsin... Dizini nasıl incittin böyle, geçmiş olsun canım. İlter'i kocaman öp benim için, anneciğini de. Sevgi ve selamlarımı ilet lütfen :) |
Teşekkür ederim sevgili sakdag, ben de her zaman beklerim.
|
Ablacigim 2sene önce menuskus ameliyatı olmuştum. Pek ise yaramamıştı, aynı dizim ara ara böyle yokluyor maalesef sebepsiz zamanlarda şişiyor. Ama bu seferki her zamankinden biraz kötü maalesef.
|
Günaydın züleyha hanım geçmiş olsun.sabah sabah balkonunuzu gezdim.içim açıldı ellerinize sağlık hepsi ayrı güzel..
|
Uzun zaman oldu buralara uğramayalı. Maalesef benim için hiçde hoş geçmeyen bir dönemdi. Uzunca bir dönemdir hasta olan annemi maalesef 2 hafta önce kaybettim. Hastalık dönemi çok yıpratıcı ve sancılı bir dönemdi. Bir dakika yerinde duramayan annemi yataga bağlanmış bir şekilde görmek hayata olan inancımı sarstı. Uzun bir hastane yogun bakım sürecinin ardından hayattaki en önemli varlıgımı kaybettim. hem ben hem de çiçeklerim öksüz kaldı. Bu süreçte farkettiğim bir diğer konu çiçeklerimin asıl hayat kaynağı annemmiş. ben çiçeklerle ilgilendiğimi zannediyormuşum. Onların o kadar güzel olmalarının sebebi annemin ilgisiymiş. Annemsiz onlarda mutsuz. Şimdi kendimi toplamak ve annemin yokluguna kendimi alıştırmak için tekrar çiçeklerime vakit ayırmaya başladım. Özellikle annemin çok sevdiği çiçekleri yaşatmam gerekiyor. Annem hepsine birer isim takardı. hepsiyle ayrı ayrı konuşur, severdi. Şimdi sanırım sıra bende. Bu kadar duygusallıktan sonra sıra çiçeklerin son haline geldi. Birkaç fotograf eklesem sanırım güzel olur.
Lütfen taziyelerinizi bu başlıkta yazar mısınız? Başsağlığı |
1 Eklenti(ler)
genel görünüm... çok bir değişiklik yok hala karman çorman ve bakımsız :(
|
1 Eklenti(ler)
Diğer fotoğrafı yan yüklemişim düzeltmeyi beceremedim. Sakızlarım nedense sararıyor. Birde şunu farkettim çelikten yetiştirdiğim sakızlar çiçekçiden aldıklarımdan daha kolay büyüyor ve daha sağlıklılar. yaz başında 4 tane farklı rrenk sakız almıştım hepsi öldü ama çelikten yetiştirdiklerim hala sağlamlar.
|
1 Eklenti(ler)
Sağolun sayın resul22 ve sayın gçakar, annem için duanızı esirgemezseniz çok mutlu olurum.
|
1 Eklenti(ler)
.......
|
1 Eklenti(ler)
Japon kauçuğu...yeni diktim
|
1 Eklenti(ler)
Süs narım....
|
1 Eklenti(ler)
Yediveren limonum...
|
1 Eklenti(ler)
paskalyammm....
|
1 Eklenti(ler)
yaprak güzelim....
|
1 Eklenti(ler)
isimlerini bilmediğim bitkilerim...
|
Fatihcigim kusura bakma canım, son donemde benim kafa biraz dumanlı kime cevap yazdım, kiminle konuştum, kime geri donmedim hiç takip edemedim. Teşekkür ederim canım, ufak bir rica dua ederken araya tanımasanda anemi de eklersen çok sevinirim.
|
Sevgili toprak kız,
Ben benim sakız sardunya çeliklerimi Nisan ayında dikmiştim 4 yıl önce. Toprak olarak o zaman biraz bahçe toprağı, biraz kum, biraz yanık gübre karıştırmıştım. Hepsi göz kararı. Saksıların dibine gazoz kapağı koyduğumu hatırlıyorum. Sakız sardunyalar çok suyu sevmiyor. Çok sulayınca bozuluyorlar. Arada çiçekli bitkiler için olan sıvı gübreden veriyorum. Yaprakları sararınca sararan bitkiler için olan sıvı gübreden veriyorum. Yakıcı güneşi çok sevmiyorlar ama benimkiler sürekli yakıcı güneş altındalar. Sanırım yakıcı güneşe alıştılar. Her yıl nisan gibi topraklarının üst bölümünü alıp yeni gübreli toprak ekliyorum. Tamamen toprak değişimine cesaret edemiyorum. Ve yine Nisan ayında derin budama yapıyorum. Benim yaptıklarımla ancak bu kadar oluyor sakızlar :) |
amin inşallah nur içinde yatsınlar mekanları cennet olsun izmitteyim ben ,aslen konyalıyım iş icabı buradayım
|
Bizde izmitte oturuyorduk, hala annemin evi orda. Atatürk spor salonunun orda :)
|
Alıntı:
Henüz yeniyim bilmiyorum alıntılamaya çalıştım ama başardım mı:confused: Çiçeklerinizin içinde 7. sayfada gördüğüm uzun sap üzerinde top şeklinde çiçekleri olan bir çiçekli bitki var. Ben adını bilmiyorum onun,çok severdim ben bu çiçeği, önceden de çok görürüdüm aslında, uzun zamandır ilk kez birinde gördüm.Çok teşekkürler. Karanfile mi benziyordu. Nedir onun adı, umarım anlatabilmişimdir.İyi geceler |
Günaydın sayın denizardacan,
Teşekkür ederim dilekleriniz için. Resimlere baktım ama hangi çiçekten bahsettiğinizi tam olarak anlayamadım ama tahminen mor katmerli olandan bahsettiğinizi düşünüyorum. Benimde çok sevdiğim bir cicek eğer bahsettiginiz oysa. 'Haseki küpesi'. Maalesef bende de yok artık. Her yıl sonbaharda ölür, baharda tekrar canlandırdı. Fakat gecen sene temizliğe gelen bayan saksısını boşaltmış icinde cicek yok diye. Tekrar aynı türün tohumlarından bulamadım maalesef. |
Günaydın Züleyha hanım yok canım ondan bahsetmiyorum.
Şimdi biraz daha ayrıntılı tarif edeyim. Aslında çok iyi bildiğim bir çiçek de karanfil türü olduğunu düşünüyorum. Şimdi haseki küpesinin olduğu karede yani eklediğim 2. resimde sokaktaki arabanın üzerine görüntüsü düşen penbeli eflatunlu bir sapta 7-8 adet yanyana duruyor. Tekrar bakın tanıyacaksınız. Ebruli olanları da var sizde pembe düz olanları da var. Neydi onun adı:D Ay sabah sabah yormadım inşallah.;) |
Yine ben geldim,
Ve de buldum oni, evet bir karanfil türüymüş hüsnüyusuf da deniyormuş, şair karanfiliymiş adı. Tabi siz şimdi diyeceksiniz ki bu muydu ya çok bilinen bir çiçek, valla haklısınız da ben adını oldum olası bilmiyordum ki zaten.:D:D Neyse, bu arada haseki küpenize de gerçekten çok üzüldüm rengi harikaymış, umarım tekrar bulursunuz tohum veya çeliğini. İyi günler dilerim. |
Sayın denizardacan,
Husnuyusuf benim de çok sevdiğim bir bitki, renk cümbüşüne bayılıyorum. |
Balkonunuz çok güzel.sardunyalarınız da öyle.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025