agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Arzu Kasapoğlu/Gizli Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/15947.htm)

Arzu Kasapoğlu 01-07-2009 13:06

2 Eklenti(ler)
Mavişin hala açmamış tomurcukları var :) Mor kağıt çiçeği de Mavi Köşede ki yerini aldı.

kızılelma 01-07-2009 13:16

sayın arzu hanım inan çok ğüzel olmuş ellerine sağlık bu çiçeklerinizden tohum istesen ayıp olurmu acaba?

mihrimah 01-07-2009 13:18

Elleriniz dert görmesin. Bunlar kartpostallık çiçekler. Hele mavişiniz ne kadar da çok seviyor sizi öyle aman Allah'ım!!!! Nazar değmesin... Benim de kocaman iki balkonum var ama henüz hiç bi şey yok. Yıllar, emek ve bıkmadan usanmadan sevmek gerek galiba sizin gibi bir balkona sahip olabilmek için. Güle güle keyfini çıkarın.

Arzu Kasapoğlu 01-07-2009 13:51

Sayın Kızılelma, elbette tohum istemeniz ayıp olmaz :) Eğer son eklediğim resimlerde ki çiçekleri kastediyorsanız onlar tohum vermiyor malesef. Kökten ayırma ile çoğalıyor. Aslında balkonumda ki çoğu bitki, çok yıllık.

Sayın mihrimah, bol çiçekli bir balkona kavuşmak için hiç de yıllarca beklemenize gerek yok. En fazla bir yıl içinde hayallerinizde ki balkona kavuşabilirsiniz. Önemli olan seçeceğiniz bitkilerin yetiştirdiğniz ortama uygun olması.

KARADENİZ37 01-07-2009 14:03

Sevgili Arzu yeni ciciler eklemişsin.Ortancalar çok güzel.Mavisi çok hoş, kokuyor mu acaba.Kayınvalidemde pembesi var o da çok güzel.yeni resimlerini bekliyorum.Sevgiler.

bennur 01-07-2009 14:15

Sevgili Arzu, ben bu zıpçıktıya bayıldım, çok şekermiş, adı da, kendi de, seneye edinileceeeek:))) ellerine sağlık, keyifle seyret. Sevgiyle kal

Arzu Kasapoğlu 01-07-2009 14:31

Çok teşekkürler nur hanım :)

Güngör Salman 01-07-2009 14:55

Sevgili Arzu kaç zıpçıktı bu kadar çiçek açtı? Benimki tek zıpçıktı tek çiçek:))

zelish 01-07-2009 15:49

Sevgili Arzu,

Gizli bahçenize bayıldım. Hepsi birbirinden güzel. Maşallah nazar değmesin. Mavişiniz ise ayrı bir güzellikte. Bende ondan temin etmek isterim. Tam adı nedir acaba ? Buralarda hiç görmedim. Bulamazsam, sizde uygun görürseniz bir fideye talip olmak isterim. :)

Arzu Kasapoğlu 01-07-2009 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 455066)
Sevgili Arzu kaç zıpçıktı bu kadar çiçek açtı? Benimki tek zıpçıktı tek çiçek:))

Çiçek açmak için bol su ve güneş istiyor. İsterseniz su dolu bir kovada bir gün bekletin. Ben bazen öyle yapıyorum :)
Saksıda on kadar soğan var sanırım.

Sevgili zelish, ilk maviş kontenjanım doldu malesef :) Çiçeklenme bittikten sonra yetiştirebilirsem size de gönderirim.

kızılelma 01-07-2009 16:56

arzu hanım fark etmez sizde hanği tohumlar varsa olur

Arzu Kasapoğlu 01-07-2009 17:15

Temmuzun onbeşine kadar il dışında olacağım.Geldiğimde size elimdeki tohumlardan bir derleme yapıp gönderirim :)

İsterseniz şimdiden adresinizi gönderin.

oceanheart 01-07-2009 17:28

2 Eklenti(ler)
Arzu Hanım balkonunuz çok güzel, daha da zenginleşmesini dilerim. Fakat benim size gönderdiğim tohum ve çeliklerden hiçbirşey göremedim oysa özellikle bee balmların hem tohumundan hem de çliğinden göndermiştim size. çok ta arsızdırlar.Benim bahçmdeki ataları muhteşem oldular ayrıca çiçekleri de salataların üzerinde çok havalı duruyor benden söylemesi.

Arzu Kasapoğlu 01-07-2009 18:43

1 Eklenti(ler)
Felicianızı görmediniz mi;) ayrıca kekikleriniz de var birde çimlenen bir adet clivia:p

Bir de çelik olarak gönderdiğiniz ismini bilmediğim bir bitki. Onun ne olduğunu söyler misiniz. Çok fazla gelişme göstermedi acaba saksısı mı küçük geliyor.

Bu sene elimde ki tohumların büyük bir çoğunluğunu çimlendirmedim Hamit Bey. Satın aldığım tohumlar da buna dahil. Apartman komple satışa çıkarıldığı için tüm kiracıların tahliye edilme ihtimali vardı. Hiç kuşkunuz olmasın onlar seneye balkonumdaki yerlerini alacaklar.

Kiraz 01-07-2009 18:48

Sevgili Arzu Kasapoğlu, mavilere bayıldım. Zıpçıktı ve maviş de inanılmaz. Benim zıpçıktıyı kışın sümüklüböceklerden zor kurtardım, bir kaç yaprağı var ve bir çiçek açtı. Suya oturtma işini deneyeceğim.

Arzu Kasapoğlu 01-07-2009 21:06

Benimkiler saksıyı tamamen doldurdu, doğru dürüst sulayamıyorum. Çiçek açmaları için ya kuvvetli bir yağmur üzerlerine yağacak ya da banyoda iyice suya doyacaklar :)

Arzu Kasapoğlu 01-07-2009 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KARADENİZ37 (Mesaj 455004)
Sevgili Arzu yeni ciciler eklemişsin.Ortancalar çok güzel.Mavisi çok hoş, kokuyor mu acaba.Kayınvalidemde pembesi var o da çok güzel.yeni resimlerini bekliyorum.Sevgiler.

Teşekkür ederim Karadeniz37. Ortancalar kokulu değiller.
Benden de sevgiler :)

DefneD. 01-07-2009 22:09

Sevgili Arzu,

Gene hayran hayran baktım balkon görüntülerine. Hepsi çok sağlıklı görünüyor.
Sanırım sizin oralara hala yağmur yağıyor. Ne güzel. Bitkilere yarıyordur. Biz yağmuru en son 2 ay kadar, belki daha fazla zaman önce gördük. Hava durumuna göre buraya da yağacakmış. Bekliyoruz:p

Bu arada benim ''mavi papatya'' ile ilgili satıcısından edindiğim yeni bilgiye göre zamanla çalı halini alırmış. Yani benim peşine düştüğüm bitki büyük ihtimal Ferda Hanımın ve sizin yetiştirdiğiniz felicia. Satıcı unutmazsa bu Cuma, olmadı önümüzdeki hafta Salı günü fide getirecek.

Sevgili İklimsiz sağolsun artık benim de mavişim var:) Sevindirik oldum :D

Arzu Kasapoğlu 01-07-2009 23:38

Çok şükür burada yağmurdan yana bir sıkıntımız yok. Yağmur suyu çiçeklerimize çok iyi geliyor, özelliklede maviş ve zıpçıktıya :) Bir Karadenizli olarak iki ay boyunca yağmurun yağmadığını düşünemiyorum bile çok sıkıcı ve bunaltıcı bir durum olmalı. Size de Allah hayırlı ve bol yağışlar versin.

Felicia çok güzel bir çiçek. Eğer kasımpatınız varsa sonbaharda feliciayla güzel bir renk kombinasyonu oluşturacaktır.

Vildan Sönmez 04-07-2009 00:43

2 Eklenti(ler)
Arzu Hanım,
Diken bile olsa bu güzel maviler, Enez kırlarından sizin için....

fatmadundar 04-07-2009 14:09

Arzu Hanım, mavişiniz muhteşem. Daim olsun.

Vildan Sönmez 07-07-2009 00:02

Arzu Hanım bu gün eve gelirken bir bahçede saksıya ekili maviş gördüm. Sahibine her gün bu çiçeğe bakıyorum bu ne, nasıl çoğaltılıyor diye sordum, Zeki kadınmış, anladı tabii. Önce kıyamadı filan, maviden cılız bir dal verdi. Ayaküstü sohbette bende sardunya olduğunu öğrendi sen de bana sardunya verirsin dedi .Anlaştık, derken arkamdan seslendi, bir de beyazı varmış, yerini sevmemiş. Ondan iki dal koparttı. Daha büyük ama biraz pörsümüş.
Küçük mavileri hemen ektim. Beyazın soluk dallarını suya koydum. Siz tecrübelisiniz, suda köklenir mi ? Çelikten çoğalttığınızı okumuştum.

(O tanımadığım hanıma küçük bir saksı sardunya ekip, bahçesine bırakmak şart oldu.)

oceanheart 09-07-2009 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 455167)
Felicianızı görmediniz mi;) ayrıca kekikleriniz de var birde çimlenen bir adet clivia:p

Bir de çelik olarak gönderdiğiniz ismini bilmediğim bir bitki. Onun ne olduğunu söyler misiniz. Çok fazla gelişme göstermedi acaba saksısı mı küçük geliyor.

Bu sene elimde ki tohumların büyük bir çoğunluğunu çimlendirmedim Hamit Bey. Satın aldığım tohumlar da buna dahil. Apartman komple satışa çıkarıldığı için tüm kiracıların tahliye edilme ihtimali vardı. Hiç kuşkunuz olmasın onlar seneye balkonumdaki yerlerini alacaklar.

Arzu hanım feliciayı gördüm ****** ama benim gönderdiğim olduğunu düşünmemiştim, verdiğiniz habrlere sevindim doğrusu. Bahsettiğiniz fazla gelişim göstermeyen bitkinin resmini buraya yüklerseniz belki cevaplayabilirim.Clivye yi çimlendirdiğinize sevindim ben hiç denememiştim bu senede çok tohum var üzerlerinde.

Vildan Sönmez 14-07-2009 21:27

1 Eklenti(ler)
Arzu Hanım, huuuu,
evde yok galiba. Olsun biz balkonda gezinmeye devam ediyoruz. Ah bir de sulayabilsek.
Bahsettiğim maviş Hiç yoktan üç çiçek açtı..

Arzu Kasapoğlu 15-07-2009 23:50

Yaklaşık iki hafta boyunca İstanbuldaydım Vildan Hanım. Keşke sizinle komşu olsaydık da bir yerle gidince aklımız çiçeklerimizde kalmasaydı :) Dünden beri çiçeklerimi toparlamakla meşkulum bir kısmı susuzluktan tamamen kurumuş:(

Bu arada gözünüz aydın, iki renk mavişiniz olmuş :) Eğer beyaz maviş hala suda ise hemen dikebilirsiniz. Ben mavileri köksüz olarak diktim kolayca kökleniyor.

Bana hediye ettiğiniz resimler için de çok teşekkürler, özellikle mavi dikenlere bayıldım. İnsan güzelliklerine hayret ediyor :)

Arzu Kasapoğlu 15-07-2009 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar (Mesaj 456394)
Arzu Hanım, mavişiniz muhteşem. Daim olsun.

Çok teşekkürler Fatma Hanım :)

Vildan Sönmez 17-07-2009 11:43

Arzu Hanım buralarda yoktunuz, ilk işiniz bu linke göz atmak olsun, son sayfalarda Yeşim Hanım'dan inanılmaz güzel şeyler var.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1545

Arzu Kasapoğlu 17-07-2009 21:42

Bütün resimlere hayran hayran baktım Vildan Hanım. İngilizler bahçe işinden iyi anlıyor :)

İri çiçekli türler artık buralara da gelse...

Güngör Salman 17-07-2009 22:54

Sevgili arzu bende hem senin çiçeklerine hemde küpelere bakmaktan gözlerim her şeyi çift görmeye başladı:))

Arzu Kasapoğlu 20-07-2009 20:14

Güldürdünüz beni :))))) Küpelerime yeni çeşitler ekledim. Çiçeklenince resimlerim.

Bu arada sellukamda çiçek tomurcukları oluşmaya başladı :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025