![]() |
3 Eklenti(ler)
Hoya Kerrii ve hoya lacunosa.Çok güzel gelişimler var ancak Kerrim yani sürgüne hazırlanıyor.Lacunosa ise sürgün kuruttu.Saksı değişimi yapmayı göze aldım ama deneyemiyorum.Ya zarar verirsem diye.Şimdi incelemeye gideceğim.Saksısını seçip yeni yerine yerleştireceğim.
Birtanede yedekleme için sürgün daldırması yapacağım.Umarım tutar. |
Faticim,mumlarını güle güle büyüt :)
Hoya kerrii muhteşem.. |
Fatih' cim, lacunosa' yı bırak aşağıya doğru sarksın, yapısı böyle. Bu sarıcı değil, bağladığın yerden bozulmak istiyor... Bence sorunu yok....
Bozulacağını düşünüyorsan çelik almalısın ve toprak değişimi her zaman iyi sonuç vermiştir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bazı tomurcuklu kaküslerim ve çiçekli kalonşem.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu da köklenir köklenmez yaprak çıkartmaya çalışan yavrucuk:D
Hoya australis. |
Evet çok güzel görülüyor. Temmuz sonu, Ağustos başına kadar direnmek isteyebilirsin, ama o vakitten sonra çelik almanı öneririm. Bir tane bozulmuş veya bozulmaya yüz tutmuş Lacunosa'n olacağına beş-on tane yaşamaya çalışan Lacunosa'n olsun, çok daha iyi olur. Kışı, evde geçirmek gerçekten çok zor.
|
Benim australisin kökü toprak yüzeyine çıkmaya çalışıyor. Ters dikmiş olabilir miyim ya da ters dikilen çiçeğin kökleri ters yöne doğru gelişebilir mi:))
|
Fatih'cim sana yolladığım çeliğin yönü doğru idi değil mi?
Panikten austaralisin sürgününü hayırlamayı unuttum:) Güle güle büyüt canım, darısı çiçeklerini görmene:) |
Abiciğim iki tane çelik aldım birini kendime birinide bana bu güzellikleri yaşatan ablama.Benim çeliklerde canlanma olmasada ablamın çeliklerde köklenme başladı.Ağustos sonu gibi bir çelik daha almayı düşünüyorum aslında.Fazla mal göz çıkarmaz nede olsa;)
Maki ablam çıkan kökün üstünü ört üşümesin:DAslında biraz daha toprak takviyesi ile toprağa gömmek daha sağlıklı.Benimkinin yönü doğru idi ters dikmekten kokma ablam elinde sonunda sürgün yukarı doğru uzar:D |
Fatih'cim umarım benim için diktiğin çelik sana kalır. Gelen 2 lacunasa çeliğinden hala umudum var. Biri gitti ama diğeri direniyor. Sen yine de iyi bak benim lacunosama :))
Seninkinin yönü doğru ise endişelenmeme gerek yok, hemen üstünü örtmüştüm zaten. Az önce bir baksam mı acaba kök değilde sürgün müydü diye minik saksısını elime alsam da kıyıp rahatsız edemedim:) |
Fatih, Kalonşen çok güzel açmış.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda üzülmesin ama demi:DCarnosalarımı korkuttum.Umarım işe yarar bir açmayın hepinizi dipten budayıp tele asarım kuşlar yer sizi dedim.Bakalım bunu duyanlar sürgüne geçti:DAma çiçek demiştim ben:D
Bu Evliya Çelebi`nin işine döndü.Şefaat yerine seyehat demesi gibi:D |
2 Eklenti(ler)
Birkaç tane resim daha.
Önce kalonşe: |
2 Eklenti(ler)
Tomurcuk günden güne hızlı bir şekilde büyüyor.Aslında bugün açmasına izin vermedim.Gölgeye aldım.Okuldayken açsaydı çok üzülürdüm.Bu tomurcuk yarın ya da pazar günü açacaktır diye düşünüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Üzeri tomurcuk dolu yavrumun büyük kollarını tomurcuklarını kaybettim.Çok güzel çiçekler açacaktı ama kısmet değilmiş çürüyenlerden bu yavruları kesip kurtarabildim.bunlarda tutar ya da tutmaz tam bilmiyorum ama kaybedersem çok büyük bir kayıp.
|
Harika , çok güzel görünüyor sevgili Fatih. Tam kırmızı ve koyu turuncu arası bir renk bayılıyorum bu tona..
|
2 Eklenti(ler)
Mammilaria prolifera:
Neredeyse her boğumda bir yavru var.En bereketli kaktüs diyebilirim bunun için.Tohumlarının oluşmasıda tamamlansa onlarda çıkacak yola. |
4 Eklenti(ler)
Lithopslarım;İsimlerini yazmıştım ama bulunca tekrar yazarım.
|
1 Eklenti(ler)
Telefonumun bozulduğu dönemde gymnocalycium baldianum açmıştı ve telefonum gelene kadar solmuştu çiçekleri.Ve tekrardan çiçek geliyor minik kızımdan.Herhalde bir makro sözü verir gibi duruyor ne dersiniz?
|
1 Eklenti(ler)
Sona yaklaşırken tohumdan çimlendirdiğim mammillaria prolifera.
geçen yılın tohumlarını ekmiştim çıkar ya da çıkmaz umuduyla.Sera etkisi yapmadan 2 haftada çimlendiler. |
2 Eklenti(ler)
Sedum Sarmentosum
|
5 Eklenti(ler)
Aramıza yeni katılanlarda var.İsimlerini bilmiyorum.Yardım ederseniz sevinirim..
Artık karne günüde yaklaşıyor.Taner Bey`in sitesinin kapısını çalmak lazım.Ne bisiklet ne de telefon sadece yeşil sadece yeşil.Hele bir ehliyet alsam ben biliyorum yapacağımıda yaşım yetmiyor.Artık bir yıl daha sıkmalıyım dişimi:D |
Alıntı:
Evet daha bu tam açmamış hali.Aslında tam açınca eklemek isterdim ama malesef dayanamadım:D |
Çok canlı ve iştahlı duruyorlar Fatih'cim, ellerine sağlık.
|
Sevgili Fatih iyi ki dayanamadın da bizlerde böyle güzellikleri gördük. Kalanchoelerin sulamasını nasıl yapıyorsun Fatih ? Çiçekli dönem ve çiçeksiz dönem arasında sulama bakım farkın var mı?
|
Aslında bütün hepsine uyguladığığım gibi herşeyi yapıyorum.Toprak kurudukça suluyorum.Toprak karışımı bahçe toprağı ve torf.Bu hafta gübre ekleyeceğim köyden getirim.İyi geleceğini umuyorum.Sadece bol güneşin altındalardı yanarlar korkusuyla sabah güneşi alan bir yere koydum.
|
Teşekkür ederim ablacığım.Bunlar 8 aylıklar.Bir yaşını doldurmaya yakın olan var yarın onuda resimlerim diye umuyorum:D
|
Fatihim yeni sukulentler çok güzel nereden aldın acaba?
|
Sevgili Fatih hepsi de çok güzelmiş En son resimdeki yanılmıyorsam ucundaki küçük çiçeklerle çoğalan cinslerden.Güle güle büyüt:)
|
Fatih, köyden gübre getireceğini yazmışsın sakın kaktüslere hayvan gübresi verme hepsini öldürürsün.
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
En sonunda çiçek resmi geldi.18,30 da yavaş yavaş açmaya başladı daha sonra gece 02,00 gibi de biraz daha açtı ve sabah.aslında geceleyin saat saat kalkıp resimlemiştim.Ama hediyemle çekeyim istedim hem kalitesini görmüş oluruz.Muhteşem bir çiçeği var.Ne süt beyazı ne de kar beyazı kendine hasbir beyaz.Hafif ama insanıda kendine bağlayan kokladıkça koklayası gelen bir de kokusu var.Çok muhteşem.Resimler bu sabaha aittir.
Echinopsis subnudum: |
1 Eklenti(ler)
Birtanede boydan resmini ekliyorum.
|
Fatihciğim tebrikler .Çok şanslısın ,bu güzelliği bizim gibi resimde değil kokusuyla hissedebilmiş ,gözlerinle görmüşsün. Bak bende içime çekiyorum müthiş güzel kokuyor.
|
Harika görünüyor Fatih maşallah:)
|
Fatih çok güzel. Hem çok güzel bakıyorsun, senin ellerinde çok güzel gelişiyorlar hem de çok büyük bir hızla çeşitlendiriyorsun. Emeklerine sağlık:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025