![]() |
Vay vay vay bak sen neler bulmuş öyle.:)
|
2 Eklenti(ler)
Fatih Hoya (mum) çiçeklerinin tohumları var,burada isen uğra bir ara istersen.
Ha uğrarsan grandi floram sizlere ömür :( Duyurulur........:) |
Masallah Fatih cim çiceklerin hepsinde basarilisin
|
inci menekşe
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra sayfamı canlandırmanın zamanı geldi. Çok fazla vaktim olmadığı İçin pek bitkilerle uğraşmaya zamanımda olmuyor. Ama onlarla ilgileniyor olmak beni dinlendiriyor. Mavi,pembe ve kırmızı renkli çoğunluğu
Episcialar baya büyüdüler. Geçen eski bir kaç fotoğraflarını buldum bir karşılaştırma yaptım nerden nereye diye. 2016 haziran ayına ait fotoğraf: Eklenti 660948 Bunlarda güncel halleri: Eklenti 660945 Eklenti 660946 Eklenti 660947 |
2 Eklenti(ler)
Pembe episcianın iki farklı tonu var bende açtığı zaman karşılaştırmıştım. Bu episcia pink Panther
Eklenti 660950 Diğerini aradım ama malesef bulamadım fotoğrafını diğeri daha koyu bir tonu. Buda benim bu yıl ilkkez yetiştirdiğim yumrulu türlerden Sinningia. Çiçekleri o kadar güzel ki yapraklarından bahsetmiyorum bile. Yaprakları ortalama bir yemek tabağı kadar büyük bir tür. Bu bende mi böyle oldu bilmiyorum çünkü diğer yetiştiricilerde bu denli büyük yaprak görmedim. Eklenti 660949 |
5 Eklenti(ler)
Ve yine bu yıl ilkkez yetiştirdiğim achimenesler( kağıt çiçekleri). Rizomları küçüklüğüne aldanıp küçük saksıya dikmiştim ama hata yaptığımın farkına çok geç vardım. Önümüzdeki yıl daha bilinçli yetiştireceğim. :)
Eklenti 660953 Eklenti 660954 Eklenti 660955 Eklenti 660956 Eklenti 660957 |
4 Eklenti(ler)
Ve gelelim rizomlular içindeki en verimli olanlara yani kohlerialara. Kohlerialar benim için çok ama çok eğlenceli türler. Herbirinde en az 5rizom topluyorum 2ayda bir. Bereketli türler olması nedeniyle ve yoğun çiçekli türler olması nedeniyle yetiştirmekten en keyif aldığım türler.
Kohleria karl lindberg Eklenti 660958 Kohleria elvira Eklenti 660959 Kohleria jesica Eklenti 660960 Kohleria bibbii Eklenti 660961 |
çiçeklerinizi seyrederken " bende mi çiçek yetiştiriyormuşum " diye sormadan duramadım kendime :) bu ne çeşit... hepside birbirinden güzel maşallah. devamını merakla bekliyorum ... kohleria dan 2 ayda bir rizozom topluyorum demişsiniz acaba çiçeğin ömrü 2 ay mı ? çok acemi olduğumdan sorum garip gelmiş olabilir kusura bakmayın sizlerin yanında hevesli bi çırak sayılırım :)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kısa zamanda çok hızlı çiçeklenen bir diğer türüm:
Hoya cysthiantha, Kokusu çok güzel narenciye kokusu ve çiçeklerin sayısı arttıkça koku yoğunluğu da artıyor. Eklenti 671012 Eklenti 671013 Eklenti 671014 |
Alıntı:
|
Fatih Bey Merhabalar
elinizin değdiği her çiçeğe sanki sihir yapıyorsunuz. Maşallah Nazar Değmesin. bakmaya doyamıyorum sosyal ağlarda paylaştığınız güzellikleri de buradan da paylaşsanız gözümüz şenlense. Bu arada dışarı çıktığımda pencereden görürde evinize (bitkilerinizden tanırım diye düşünüp kendimi avutuyorum) rastlarsam yere düşmüş ezilmek üzere olan mum çiçeği çeliklerinden ve kohleria rizomlarından peçeteme koyabilirim diye etrafı gözlüyorum. Bol çiçekli günler dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025