![]() |
Fatih bey,
Sürpriz yapan büyük ihtimal yılbaşı çiçeği değil. Ripsolidopsis Gaertneri, paskalya çiçeği. Tür ve şekil olarak benzemelerine karşın isim olarak farklılar. Eğer çiçekleri yıldız şeklinde açarsa da bu durum kesinleşir. |
Maşallah canlılar. Bir saksının içinde birden fazla kök mü var? Bir de yaprak
çeliği var mı özellikle solda duran saksıda? Çiçeklerini görme ümidiyle. |
sayın fatih
hepside çok güzeller, resimlere bakarken yüzümdeki ifadeyi görmenizi isterdim. gerçekten çok sağlıklı gözüküyorlar, bol çiçekli mutlu günler dilerim. bizede kısmet olur inşallah çiçeklerini görmek.sağlıcakla büyütün. yakında bende sergilerim güzellerimi,bende o mutluluğumu burdan sizlernen paylaşmak isterim. teşekkürler güzel resimler çekmişsiniz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Umarım açar...
Buda benim biricik katmerli kalonşem... |
2 Eklenti(ler)
Tam 11 gün sonraki bütün kaktüslerim.Resimlemek zor olsada gene bazıları kaldı resimlenmeyen.Hepsinin resimleriniekliyorum.Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
Lithops juli ssp. fulleri Eklenti 138154 Lithops karasmontana Eklenti 138155 |
2 Eklenti(ler)
Gymnocalycium baldianum
Eklenti 138157 Gymnocalycium(Çiçek açınca hangi tür olduğu belli olacak.) Eklenti 138156 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Senecio stapeliasformis
Eklenti 138170 Huernia keniensis Eklenti 138179 Stapelia lepida Eklenti 138172 |
3 Eklenti(ler)
Stapelia Nobilis
Eklenti 138181 Cralluma hesperidum Eklenti 138182 Stultitia tapscott Eklenti 138183 |
3 Eklenti(ler)
Oscularia deltaoides
Eklenti 138185 Mammilaria meyranii. Eklenti 138186 Mammilaria compressa Eklenti 138187 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
İsimlerini bilmediğim diğer türlerim;
|
2 Eklenti(ler)
|
Kardeşim yine döktürmüşsün bütün fotoğrafları.Hepsi çok güzel maşallah.Ama ben en sonunda seni tutucam kolundan getiricem Kütahya ya.Birde sen bak bakalım ben neyi eksik yapıyorum da benim kaktüslerde böyle tomurcuk yok..
|
3 Eklenti(ler)
Dİğer isimleri hakkında bilgim olmayan kaktüslerim;(1.resim hariç.Stapelia gigantea tohumlarından çimlendirmiştim bunları)
|
5 Eklenti(ler)
Gymnocalycium ve diğerleri;
Eklenti 138230 Eklenti 138231 Eklenti 138232 Eklenti 138233 Eklenti 138234 |
2 Eklenti(ler)
Ve son olarak Sedum ve ismini bildiğim ama yazılışını unuttuğum succulentim ve mum çiçeklerim...
Eklenti 138235 Eklenti 138236 |
Bu arada isimlerini bilmediğin türlerden ilk fotoğraftakinin ismi Crassula Lycopodioides.
3.fotoğraftaki ise Austrocylindropuntia subulata ve son fotoğraftakinin ismi tam olarak ne bilmiyorum ama ilk ismi opuntia .... olması gerekiyor diye hatırlıyorum |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025