![]() |
Mrmusti ve Asumandilek çok teşekkür ederim.Sizleri de güzel çiçekleriyle güldürsün bu dikenli aşıklar:DBen onların isimlerini koydum her birinin farklı ismi var.Kalbimde onlara ayrı bir bölme yaptırdım:DBu kalp daha bunlar gibi nicelerini alır bir bilseniz:D
|
Fatihcim, bayıldım. Seni kutluyorum ama en büyük tebrik, bu kadar çeşidi derleyip toplayıp gönderen arkadaşına... Çiçekleri çabuk olsun inşallah...
|
Fatihciğim, hepsi birbirinden güzel:)) Yarından tezi yok, eksiklerini tamamlamana yardım edeyim bari:)
|
Alıntı:
Valla Fatihcim ne diyeyim azmin zaferi kısa zamanda kaktüs cenneti yarattın :) Bana da siteden bir dostumuz 22 kaktüs yollamıştı o gün bayılmadım ya daha bayılmam :))evin içindeki halim tam filmlikti ,keyifle ektim hepsini tüm gün zıp zıp zıpladım :)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Eve gelecek dahi olsa erkenden gidip alıyorum kendi allerimle.Hele en çok istediklerim oldumu evde tam komedi oluyor.Pencerede kargo bekliyorum:D |
5 Eklenti(ler)
Bunlarda ailemin yeni üyeleri.İsimlerini bulacağım:DSadece lithopslarımın isimlerini bulmayı beceremedim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da aldığımda küçük bir kalonşe olup büyüyüp beni sevindirmeye başladı...
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda diğerlerinden bir kaç kare.
|
1 Eklenti(ler)
Carnosalar coşkuda.Diğerleri ne alemde bilmiyorum yarın eve gidince bakacağım onlara...
|
Maşallah kardeşim hepsi çok güzeller.Stapelia ların dan biri açıyor sanırım.Çiçeğini de burda yayınlarsın umarım.Bir de bişey sormak istiyorum sana..
http://www.agaclar.net/forum/attachm...2&d=1268702646 Verdiğim linkteki senin son fotoğrafınla aynı mı.Aynıysa benim ki acayip boy atmaya başladı ve gövdesi ince kaldı.Şimdi yana yatıyor hatta saksıdan sarkıyor.Neden olabilir? Gövde baya ince her an kopucak diye korkuyorum... |
maşallah. Parlak renkleri yapraklar herşeyi anlatıyor zaten Fatihciğim...
|
Yanılmıyorsam bu bir sempervivum. Genelde az ışık almadan dolayı uzuyorlar. Dış mekanda, bahçe veya balkonda bol güneş alan bir yere alırsanız hızla toplu formuna dönecektir.
|
Evet sevgili Oki kardeşim aynılar.Benim kide daha yeni unlu bitten kurtuldu ve büyümeye başladı.Güneşi direkt görüyordu hala uzaması devam ediyor.Yeni bir kaç tanede sürgün veriyor.
Açacak olanlar;stapelia hirsuta,Gymnocalycium baldianum ve bu sabah açmış olan mammillaria prolifera.Malesef okuldan gelene kadar çiçek çoktan kapanmıştı amam yarın öğleden sonra fotoğraflayacağım güneşle birlikte.:D |
Fatih Bey kaktüsleriniz ve sukulentleriniz göz alıcı güzellikteler. Sizi tebrik ediyorum. Allah nazardan saklasın demeyi de ihmal etmiyorum. Bitkilerinizi çok beğendim. Güle güle büyütün.
|
Çok teşekkür ederim Sevgili Carlos_Cortes.Sizinkilerde bir o kadar güzeller.Allah hepimizin kaktüslerini nazarlardan saklasın...
|
Hepsi biribirinden güzel gerçekten kıskanmamak elde degil sevginizi ve emeginizi taktir etmemek elde degil....
|
Teşekkür ederim sevgili LAL.Sizlerinde böyle güzellikleriniz olsun.
|
2 Eklenti(ler)
Dershane dönüşünde bir yerde gözüme kaktüsler takıldı.İncelerken gymnocalycium buldum bir tane.üzerinde üç tane tomurcuk var.Size onu sunuyorum.Üzerinde iğnelenmiş çiçekler vardı.Ama dayanamayıp en iyisi çıkartayım dedim ve 6 tane çiçeğini söktüm.Umarım birşey olmaz.
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda diğer çiçekli ve tomurcuklu dikenli kuzular...
|
3 Eklenti(ler)
Bu da mammillaria prolifera dan bir kare...
|
Fatih Bey, kaktüsleriniz çok güzel, üstelik de bir çok tomurcuk var. Açtıklarında sizinle birlikte sevineceğiz.
|
Çok teşekkür ederim Vİldan Sönmez.Umarım sizinkilerde çiçekleriyle sizleri mutlu ederler.
|
Yeni aldığım ve gymnocalycium olduğunu düşündüğüm kaktüsüm tomurcukları 4 e çıkarttı.Resimlerle akşam ekleyeceğim XD
|
5 Eklenti(ler)
Mammilaria gracilis`in sınav dönüşü yakaladığım çiçekleri.Okuldan geldiğimde hep kapalı buluyordum bu gün hepsini açık buldum:D
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeğini merak ettiğim kalonşelerden biri daha çiçeklendi.Diğerleri tomurcukta açtıkça eklerim...
|
2 Eklenti(ler)
Tomurcuklu Gymnocalycium`lardan ikisi...
|
1 Eklenti(ler)
Bana sürpriz yapan yılbaşı çeliğim...Umarım açmayı başarır...
|
5 Eklenti(ler)
Daha güzel haberlerle döndüm:DTomurcukların uçları renklenmeye başlamış birkaç tane çektim amam çok küçük olduklarından çıkmadı zamanla büyüdüklerinde ekleyeceğim.Şimdilik resimlerle idare edelim:D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025