agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

zenfree 29-10-2011 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 874273)
Mavi yaseminin yanındaki bir sukulent Crassula arborescens, yeşim ağacı da diyorlar , Datça'dan bir dal kırıp ekmiştim, yaklaşık dört yılda boyu 1 metreyi geçti. İnternette çiçekli fotoğraflarını da buldum ama benimki hiç açmadı.

Vildan Hanım bu bitkiyi ben portulaca afra'ya benzettim.

Vildan Sönmez 29-10-2011 21:30

Mavi yasemin beni üzmeyen çiçeklerimden biri. Terasımın iklimine de uyum sağladı. Geçen yıl Kasım'da bile çiçekliydi. Çiçek açtıktan sonra solmuşları temizliyorum yeniden tomurcuklanıyor. Darısı başına .

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 874337)
Herşey çok güzel. Mavi yasemin nasıl da keyifli. Bendeki büyümeye çalışıyor. Yapraklarında sararmalar var. Çiçek uçları açmadan kuruyor malesef. Ve dediğiniz gibi susuzluğa hiç gelemiyor. Bir türlü tam bakımını nasıl yapmam gerektiğini çözemedim. Umarım bitkiyi öldürmeden öğrenebilirim.:)

Kasımpatılar kesinlikle başrolde. E ne de olsa kasım ayı geldi tabi.:))

Vildan Sönmez 29-10-2011 21:35

Sevgili Zenfree,
Latince isimler aklımda kalmıyor pek ve isim yazmadan önce intenette görsellere bakıyorum aslında.
Ama senin verdiğin isim doğru sanırım. Görsellerde çiçeklerini gördün mü?
Müthiş. Kaç yıldan sonra açıyor acaba ?
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 874339)
Vildan Hanım bu bitkiyi ben portulaca afra'ya benzettim.

cemo 29-10-2011 21:47

Görsellerde ben bulamadım çiçeğini.
portulaca afra imiş, sağolasın zenfree. Ben nerden uydurdumsa carasula yı:)))İsim özrüme ver.

Vildan Sönmez 29-10-2011 21:55

1 Eklenti(ler)
Bakar mısınız güzelliğe

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 874392)
Görsellerde ben bulamadım çiçeğini.
portulaca afra imiş, sağolasın zenfree. Ben nerden uydurdumsa carasula yı:)))İsim özrüme ver.

zenfree 29-10-2011 22:10

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 874385)
Sevgili Zenfree,
Latince isimler aklımda kalmıyor pek ve isim yazmadan önce intenette görsellere bakıyorum aslında.
Ama senin verdiğin isim doğru sanırım. Görsellerde çiçeklerini gördün mü?
Müthiş. Kaç yıldan sonra açıyor acaba ?

Çiçekleri gerçekten çok güzel. Renk harika erguvanı andırıyor. Ama yabancı bir kaynakta zor çiçeklendiği okumuştum. Fotograftakini bu sene Bodrum'da gördüm. Çok güzeldi.

Eklenti 253260

günebakan 29-10-2011 23:02

vildan hanım'cığım herşey çok güzel herkes gibi mavi yasemine ben de bayıldım benimkide sıksık çiçekleniyor neredeyse çiçeği hiç eksilmiyor. Küçük bir dal portulaca afra bende de var sizinkini görünce daha çok beklemem gerektiğini anladım inşallah sizinki kadar büyür büyümüş hali oldukça hoş:)

cemo 29-10-2011 23:49

Off bizim afralar da böyle acacak mı acaba. Yoksa tafra mı yapacak. Bu bitkiye isim buldum bile, afra tafra:)))

Vildan Sönmez 30-10-2011 01:08

Yaprakları zümrüt gibi zaten, bir de çiçek açarsa dediğin gibi tafrasından geçilmez.
(Tabi bizim de havamızdan :cool::cool::cool: )

Mete Tiren 30-10-2011 06:33

Sn Vildan Sönmez terasınız harika ötesi gibi birşey ne desem şaşırdım inanın...

Lab lab ise çok arsız bir bitkidir ben bu sene 3 adet tohum almıştım bir sürü tohum dağıtımı yaptım düşünün siz gerisini.

Terasınızdan çıkmayı pek düşünmüyorum zira bunca beton yığının içinde tam sitres atılacak bir yer ;)

sevim4 30-10-2011 12:08

Vildan hanım hepiside çok güzel sana yakışır.

senyokken 30-10-2011 14:34

selam vildan hanım yeni üye oldum ellerinize emeğinize sağlık bayıldım çiçeklerinize ama maviş çok alımlı benim de enez gül çavuşda küçük bir bahçem var sizlerden öğrenmem gereken çok şeyler var...

umutyolcusu 30-10-2011 15:53

Kasımpatılarda aklım kaldı Vildan hanım.Büyük şehirden küçük bir ilçeye atandım.Çiçekleri de yapı marketleride özledim iki haftadır.Belki bayramlık gittiğimde dönüşte boş dönmem yeni evime:)

Vildan Sönmez 30-10-2011 18:57

Terasıma her zaman beklerim metetrn.
Lab lab çok sevdiği bir sarmaşık ama ne kadar arsız da olsa bahçe istiyor, saksıda çok cılız oluyor ama yine de deniyorum...Siz bir de Orhan Hocamızın bahçesindekini görün)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi metetrn (Mesaj 874549)
Sn Vildan Sönmez terasınız harika ötesi gibi birşey ne desem şaşırdım inanın...

Lab lab ise çok arsız bir bitkidir ben bu sene 3 adet tohum almıştım bir sürü tohum dağıtımı yaptım düşünün siz gerisini.

Terasınızdan çıkmayı pek düşünmüyorum zira bunca beton yığının içinde tam sitres atılacak bir yer ;)

Vildan Sönmez 30-10-2011 19:02

Teşekkürler Sevim Hanım'cım.

Hoşgeldiniz Senyokken, Gülçavuş bize yakın. Enez'e fırsat buldukça gidiyorum, bu yaz sadece 3 hafta sonu gidebildim. Bahçe başlıklarında ustalarımız var, biz de hala öğreniyoruz.

Vildan Sönmez 30-10-2011 19:05

Sevgili umut yolcusu yeni göreviniz hayırlı olsun. Küçük yerlerde yapı market olmasa da bahçeli evlerde komşularınızda eski bildik çiçekler vardır. Ben şahsen Öyle yerlere gittiğimde hep o gözle bakarım çevreye...

Mete Tiren 31-10-2011 06:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 874707)
Terasıma her zaman beklerim metetrn.
Lab lab çok sevdiği bir sarmaşık ama ne kadar arsız da olsa bahçe istiyor, saksıda çok cılız oluyor ama yine de deniyorum...Siz bir de Orhan Hocamızın bahçesindekini görün)

Orhan hocamın bahçesinide ziyaret etmeliyim anladım ;) Yanlız hocam bende saksıda yetiştirdim herhangi bir bahçe vs de lab lab daha hiç ekmedim hep saksıdaydı ama hiç de problem olmadı bitkinin dip kalınlığı serçe parmak kadar olmuştu acaba güneş ya da sulamada mı bir farklılık var ?

sakdag 31-10-2011 12:43

Vildan hanım merhaba, bakıyorum sayfanız Enezlileri (ya da yazı orda geçirenleri) bir araya topluyor gibi...
Doğrusu çok seviniyorum bu duruma çok... :)

Vildan Sönmez 05-11-2011 23:54

3 Eklenti(ler)
Mutlu Bey'den Kasım 2009 da aldığım kasımpatılar açmaya başladı. Bu yıl biraz cılız kaldılar, budamak gerekecek galiba..

Herkese iyi bayramlar, her günümüz bayram tadında olsun...

berçin 06-11-2011 01:04

Kasımpatı saksılarımı halen değiştirmeye fırsat bulamadım.Büyük bir heyecanla erken açacak lilyum, sümbül, çiğdem ve nergis soğanlarımı Bahara hazırlıyorum.Bu yıl çok sayıda soğanın ekimini yapıyorum. İyi sonuç almak isteğindeyim. Ama kasımpatılarım beni bekliyor ve esas bayram benim için kasımpatılar sizin tavsiyelerinizde olduğu gibi geniş saksılara aktarabilmek. Tavsiyenizi bayramda uygulamak istiyorum.

Vildan Sönmez 09-11-2011 20:10

2 Eklenti(ler)
Sevgili Berçin iyi bayramlar. Bayramda saksıları değiştirebildiniz mi ?

Bakın geçen sene çiçekli alıp saksısını değiştirdiğim kasım patı bu yıl yine açmaya başladı. Sadece rengi biraz değişmiş, daha bordo kırmızıya dönmüş. Güzel bir tür ama göbeği de yaprakları da aynı renk.

Vildan Sönmez 09-11-2011 20:11

1 Eklenti(ler)
Bu yıl aldığım sarı kasımpatının çiçekleri solunca budamıştım, yeniden çiçeklendı..(ortadaki)

Vildan Sönmez 09-11-2011 20:14

2 Eklenti(ler)
Pastırma yazı öncesi soğuklarda bir gecede yaprakları kavrulan Japon gülü inatla tumurcuk yapıyor, biraz küçükde olsa çiçek açıyor....

berçin 09-11-2011 20:48

Vildan Hanım çok güzeller. Bordo kırmızıya bayıldım, ne kadar canlı bir renk olmuş.Evet saksıları değiştirdim, üç saksı olan kasımpatı şu anda dokuz saksı oldu. Çok haklıymışsınız şimdi daha canlı görünüyorlar. Bende bu akşam son görüntülerini sayfamda yayınlayacağım. İnşallah yeni öğrenciniz, dersine iyi çalışmıştır.:)Sevgiler.

Vildan Sönmez 09-11-2011 20:56

Ooo siz geliştirmişsiniz, bölerek ektiniz demek ki, hayırlısı bakalım...

berçin 09-11-2011 23:17

Her saksıda üç kök vardı; Her bir kökü ayırıp, toprak ilave ederek tek tek başka saksılara yerleştirdim.
Japon gülünüz, kasımpatı tomurcuklarının üzerine eğilmiş ''Ben hala buradayım gitmedim'' der gibi mevsime inat...

sevim4 10-11-2011 13:14

Sevgili vildan hanım kurban bayramınızı kutluyorum.
Kasım patılar çok güzel ama bordo bir başka küzel.

Adalet Yağcı 10-11-2011 16:55

Sevgili Vildan hanım, terası Kasımpatılar coşturmuş, ben de bordo olanın rengine bayıldım, formu da çok güzelmiş.
Tabi bu güzellikleri tertemiz görüntülerle sunmak da başka bir güzellik.

Kış geldi geliyor neredeyse ama, balkon ve teraslar bu konuda bahçelerden daha şanslı, kritik bir zamanda saksılar hemen korumaya alınabilir.
Mevsimlik çiçeklerle her dem canlı bir teras oluşturulabilir, netice-i kelam, keşke benim de bahçe yerine geniş bir terasım olsaydı :)

Bitkilerinize ve size mutlu bir kış mevsimi diliyorum.

Vildan Sönmez 10-11-2011 20:57

Senin de bayramın kutlu olsun Sevim Hanım'cım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 877619)
Sevgili vildan hanım kurban bayramınızı kutluyorum.
Kasım patılar çok güzel ama bordo bir başka küzel.

Vildan Sönmez 10-11-2011 21:04

Sevgili Adalet Hanım, bordo kasımpatıyı geçen yıl açmış olarak almıştım. Canlı bir fuşya rengi idi. Belki rengi ile oynanmıştır ya aslına döndü , ya da tam açıldığında biraz daha fuşyaya dönecek, göreceğiz. Ama formu çok hoş, göbek kısmı daha gelişkin ve tek renk.

Dediğiniz gibi kış koruması için saksılar avantajlı ama yine de bahçeli bir evde sürekli yaşamak en güzeli olurdu.

Kasımpatıları sonbaharı çiçeksiz geçirmemek için bulundurmalı, hem güzel hem zahmetsiz. Kasımpatılarda favorim Hakkı Bey'in terası.;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 877677)
Sevgili Vildan hanım, terası Kasımpatılar coşturmuş, ben de bordo olanın rengine bayıldım, formu da çok güzelmiş.
Tabi bu güzellikleri tertemiz görüntülerle sunmak da başka bir güzellik.

Kış geldi geliyor neredeyse ama, balkon ve teraslar bu konuda bahçelerden daha şanslı, kritik bir zamanda saksılar hemen korumaya alınabilir.
Mevsimlik çiçeklerle her dem canlı bir teras oluşturulabilir, netice-i kelam, keşke benim de bahçe yerine geniş bir terasım olsaydı :)

Bitkilerinize ve size mutlu bir kış mevsimi diliyorum.

Vildan Sönmez 12-11-2011 19:48

1 Eklenti(ler)
1864 nolu mesajda Japon gülünün yanındaki koyu renk tomurcuklar açtı. Bordoyla birlikte aldığım tek renk kasımpatılardan pembe olanıymış.Kaybettim sanıyordum çok sevindim...

Vildan Sönmez 12-11-2011 19:52

3 Eklenti(ler)
Sonbaharda balkonlarımıza renk katan kasımpatılar, bana çocukluğumun bahçelerini hatırlatıyorlar,iyi ki varsınız...

Vildan Sönmez 12-11-2011 19:55

2 Eklenti(ler)
1831 nolu mesajdaki açık ve koyu sarılar çiçekleri solmaya başlarken renk değiştiriyorlar...

Vildan Sönmez 12-11-2011 19:59

2 Eklenti(ler)
Yaz sonu serptiğim tohumlardan yetişen kadife çiçekleri..

Vildan Sönmez 12-11-2011 20:01

1 Eklenti(ler)
Yine yaz sonu ektiğim latinlerden biri tam sarı açtı.

Vildan Sönmez 12-11-2011 20:03

2 Eklenti(ler)
Ve begovil, soğuklara inat hala az da olsa çiçekli..

cemo 12-11-2011 20:08

Sevgili Vildan

Kasımpatılar süper. Zaten bende sende görüp almıştım sevgili Mutlu dan. Budamayı unutmuşum ama.:( Budama yapsaydım çok daha güzel açardı. Ehh buna da şükür diyorum.
Japon gülleri bu mevsimde daha küçük acıyor sanırım katsız olanlar. Benim katlı olanlar daha iri.

Bahceye diktiğim japon güllerime malç yaptım bugün. Kışı atlatırlarsa bahcede, pek mutlu olacağım. Ne olur ne olmaz diye, perlite her birinden yedekledim:)

Terasındaki motosiklet gözümden kaçmadı. Hep istedim ama olmadı bir motorsikletim:(

cemo 12-11-2011 20:09

Ege ve akdenizde yazın açan begonviller, bizde şimdilerde bile açıyor tek tük te olsa. Anlamadım ne menem iş bu:)

Vildan Sönmez 12-11-2011 20:19

Yaw Cemo hangi motosiklet meraktan çatladım, şöyle fotolara baktım bulamadım. :eek::eek::eek:
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 878356)
Terasındaki motosiklet gözümden kaçmadı. Hep istedim ama olmadı bir motorsikletim:(

Vildan Sönmez 12-11-2011 20:24

Ay buldum, buldum. Zenfree'nin motosikleti o, misafir gelmiş....:D:D:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025