agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Vildan Sönmez 12-02-2011 22:46

2 Eklenti(ler)
Sevgili günebakan sizi Allah mı söyletti ?
2 saksı gelişimini sürdürüyor ve multi blue da bir tomurcuk var ;););)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 748667)
Nerelerdesiniz Vildan hanım'cığım clematisler azimli bitkiler öyle kolay kolay ölmüyorlar inşallah çiçeklerini de görürsünüz:)

Vildan Sönmez 12-02-2011 22:50

2 Eklenti(ler)
Pasiflora, yasemin, selluka, hanımeli, yıldız çadırı, bamya çiçeği, sanırım birinci tercihim sarmaşık türü çiçekler.
İstanbul toplantısında Kiraz arkadaşımızın dağıttığı selluka çeliklerinden 3 tane almıştım. Üçü de yeşerdi.

Vildan Sönmez 12-02-2011 22:59

2 Eklenti(ler)
Kış ortasında İstanbul'da Japon gülüm hala açıyor, bende kıyıp tepe budaması yapamıyorum.

Sevgi Durul 12-02-2011 23:08

Sevgili Vildan hanım, clematisiniz açtığında da paylaşınız lütfen. Bu çiçeği çok seviyorum. Tohumlarını ektim, bakalım çimlenip, büyüyüp sizlerinkiler gibi açacaklar mı? Multi blue, koyu mor olan mı?

Ne tesadüf ki selluka tohumlarımı da yeni ektim. Hep birlikte çiçeklerini görmek umuduyla...

Son olarak, Japon gülünün rengi çok güzelmiş. İçerde mi duruyor?

Vildan Sönmez 12-02-2011 23:34

1 Eklenti(ler)
Forumdan Snowman'den aldığım tomurcuklandı. Normalde ortası daha katmerli olması lazım, geçen yıl böyle açtı.
Yine forumdan ortak siparişle aldığım tohumları da yarın ekeceğim.
Yani hepimizde bir hazırlık bir hazırlık sormayın.

Japon gülümü havalar soğuyunca kapalı balkona almıştım, serada gibi duruyor. Ama çiçekleri oldukça küçük. Yaz gibi olmuyor tabii..
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 754729)
Sevgili Vildan hanım, clematisiniz açtığında da paylaşınız lütfen. Bu çiçeği çok seviyorum. Tohumlarını ektim, bakalım çimlenip, büyüyüp sizlerinkiler gibi açacaklar mı? Multi blue, koyu mor olan mı?

Ne tesadüf ki selluka tohumlarımı da yeni ektim. Hep birlikte çiçeklerini görmek umuduyla...

Son olarak, Japon gülünün rengi çok güzelmiş. İçerde mi duruyor?

sevim4 13-02-2011 09:06

Sevgili vildan hanım,ellerine salık bu mevsimde de çiçek açtırıyorsun.

sevim.K 13-02-2011 09:53

Çok güzel hemde kış mevsiminde:) Ben clematis tohum paylaşımına yetişemedim kısmet değilmiş. Japon gülüne hiç niyetlenmemiştim ama sizlerde gördükçe alsam mı demeye başladım.:)

günebakan 13-02-2011 18:32

Benim clematis çeliklerin de bir kıpırtı yok Maşallah sizinki atağa geçmiş Vildan hanım'cığım japon gülü de harika ayrıca:)

Vildan Sönmez 13-02-2011 20:03

Sevim Hanım'cım, inşallah zamansız olup düşmez, tomurcuğun gözünün içine bakıyorum vallahi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 754793)
Sevgili vildan hanım,ellerine salık bu mevsimde de çiçek açtırıyorsun.

Vildan Sönmez 13-02-2011 20:07

Sevim Hanım'cım benim clematis tohumlarım,yurt dışı ortak siparişle almıştım. Bu gün ektim bakalım yeşerecek mi.

3 saksı Japon gülüm var, ikisini kendim çelikten yetiştirdim. Zor bir bitki de değil bence sizde de olmalı. Kardeşim yıller önce çalıştığı laboratuarı Japon gülü bahçesine çevirmişti...

Japon gülü is
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 754796)
Çok güzel hemde kış mevsiminde:) Ben clematis tohum paylaşımına yetişemedim kısmet değilmiş. Japon gülüne hiç niyetlenmemiştim ama sizlerde gördükçe alsam mı demeye başladım.:)

Vildan Sönmez 13-02-2011 20:09

Benim clematisler 4 te 2 yeşerdi. Bekleyelim sizinki ve benim diğer 2 tanesi belki daha geç yeşerecektir.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 754941)
Benim clematis çeliklerin de bir kıpırtı yok Maşallah sizinki atağa geçmiş Vildan hanım'cığım japon gülü de harika ayrıca:)

Vildan Sönmez 26-02-2011 23:17

1 Eklenti(ler)
Antalya'dan Yeşim arkadaşımızın ablası Türkan hanım'ın hediyesi jakarandalar kışa girerken yapraklarını dökmüşlerdi. Tepeden yeni yapraklar gelmeye başladı.

Vildan Sönmez 26-02-2011 23:20

2 Eklenti(ler)
Kış ortancası yeni evine iyice alıştı ve tomurcuk bile yaptı. Teşekkürler Satı Hanım'cım....

Vildan Sönmez 26-02-2011 23:24

2 Eklenti(ler)
Saksıdaki kır papatyası geçen yıl açmıştı. İyi giden havalarla bu yıl erken çiçeklenmişti, soğuklardan etkilenmez inşallah.

günebakan 27-02-2011 22:25

Vildan hanımcığım sizin terasa bahra gelmeye başlamış ne kadar güzeller:)

Vildan Sönmez 12-03-2011 18:57

1 Eklenti(ler)
clematisimin çiçeği açtı aama kapalı yerde olduğundan formu biraz bozuk. Önemli olan kışı atlatması tabii.

Vildan Sönmez 12-03-2011 18:58

1 Eklenti(ler)
Satı arkadaşımızdan kış ortancası..Sevgilerimle...

gardenya_ 12-03-2011 21:31

vıldan hanım hayran kaldım cıceklerınıze bakımınıza kalasolarınızı ınanın cok kıskandım ben bu sene 4 tane aldım ama malesef hıc bırını yasatamadım nerede hata yaptım bılemıyorum .

Vildan Sönmez 13-03-2011 00:12

1 Eklenti(ler)
Arkadaşım, bazen yapı marketlerden bol çiçek açmış aldığımız bitkileri yaşatamıyoruz. Hata hep bizde değil. Mesela ben de açelyaları yaşatamıyorum. Bakın geçen hafta Bauhause dan yine bir tane aldım.

Ama kalanşoları artık tanıdım sanırım. O ilk aldığımız çiçekler solunca hemen ayıklıyorum, hatta çiçek sapından başlayarak, o zaman bitki kendini güçlendirip yeniden çiçekleniyor. Güneş gören bir yerde sulamayı da toprağını kontrol ederek yapıyorum.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gardenya_ (Mesaj 767475)
vıldan hanım hayran kaldım cıceklerınıze bakımınıza kalasolarınızı ınanın cok kıskandım ben bu sene 4 tane aldım ama malesef hıc bırını yasatamadım nerede hata yaptım bılemıyorum .

bettyycim 13-03-2011 13:09

Vildan Hanım Açelya çok güneşi sevmiyor, direkt balkona aydınlık ve direkt güneş ışığı almayan bir yere koyun soyu çek sever alttan sulayın tabağında az da olsa su burakın, umarım olur sevgiler.

Vildan Sönmez 13-03-2011 18:55

Sağol bettycim. Nemi de seviyor diye biliyorum. Sık sık fısfıslıyorum. Kısmet bakalım, belki bu sefer olur.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 767737)
Vildan Hanım Açelya çok güneşi sevmiyor, direkt balkona aydınlık ve direkt güneş ışığı almayan bir yere koyun soyu çek sever alttan sulayın tabağında az da olsa su burakın, umarım olur sevgiler.

Vildan Sönmez 13-03-2011 18:59

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl aldığım soğanlıların çoğunu Enez'e bahçeye taşımıştım ve soğanlı bitki almıycam demiştim hani..

Koçtaş£ta farklı bir nergis soğanı görünce aldım adını unuttum. İki tane çiçek geliyor.

Sevgi Durul 13-03-2011 19:08

Sevgili Vildan hanım, yaşatamadığım iki çiçekten ilki küpe, diğeri açelya. Her ikisini de defalarca aldığım halde, hep kaybettim. Üzüntüsü yüzünden bir daha edinmeyi düşünmüyorum. Ama yine de bana belli olmaz.

Dilerim açelyanız üzmez ve güzel çiçekleriyle sizi sevindirir. Sevgiler...

Adalet Yağcı 13-03-2011 19:12

Vildan hanım, Bahar kıpırtıları başlamış balkonunuzda.
Nergisiniz çok güzel açacak belli, bir de nergis gibi kokuyorsa harika.

Vildan Sönmez 13-03-2011 20:26

Sevgili SDurul, demek ki aynı durumdayız. Ben de küpe yetiştiremiyorum. Dikkat etmişsindir ikisi de sıcağı sev miyor. Benim terasıma hiç uygun değil ama işte deniyoruz bir ümit...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 767889)
Sevgili Vildan hanım, yaşatamadığım iki çiçekten ilki küpe, diğeri açelya. Her ikisini de defalarca aldığım halde, hep kaybettim. Üzüntüsü yüzünden bir daha edinmeyi düşünmüyorum. Ama yine de bana belli olmaz.

Dilerim açelyanız üzmez ve güzel çiçekleriyle sizi sevindirir. Sevgiler...

Vildan Sönmez 13-03-2011 20:28

Sevgili Adalet Hanım, sizi görmek ne güzel.
Nergis soğanlarının paketindeki fotoğraf bildiğimiz nergisten biraz farklıydı.İnternette aradım fotoğraf bulamadım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 767896)
Vildan hanım, Bahar kıpırtıları başlamış balkonunuzda.
Nergisiniz çok güzel açacak belli, bir de nergis gibi kokuyorsa harika.

Vildan Sönmez 13-03-2011 20:34

1 Eklenti(ler)
Sonunda satış yapan bir sitede nergis grubunda buldum,
http://www.tohumal.com/index.php?do=...roduct&pid=171

Rip Van Winkle

limon 13-03-2011 23:26

Çok güzelmiş Vildan Hanım. Jacaranda gözümden kaçtı sanmayın. Ne zaman çiçek açacak bakalım? Sizin güneşli balkonda bu yaz bile açarsa şaşırmam. ;)

Küpe Çiçeğini pek sevmem ama yıllardır alıp alıp yaşatamadığımdan aramızda bir inatlaşmadır sürüp gidiyordu. :) Geçen yazı, onca sıcağa ve neme rağmen gayet keyifli bol çiçekli atlattırmayı başardım. Tüm kış 2 saksı da dışarda kaldı ama hiç sulamadım. Dün baktım toprağı kupkuru olduğu halde bir tane tazecik sürgün vermiş. Tüm dallarına derin budama yaptım, dalların içleri yeşildi ama bakalım yeniden sürecekler mi?

Vildan Sönmez 14-03-2011 00:30

3 Eklenti(ler)
Sevgili Limon 4 kök jakaranda var. Biri Datça'daki bahçeye biri de Datça'da Özbey arkadaşımıza gidecek. Hem de çok yakında...

Jakarandaları hediye eden Türkan Hanım'ın görülmeye değer bir balkonu ve muhteşem çiçekleri vardı. Bakar mısınız:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 768061)
Çok güzelmiş Vildan Hanım. Jacaranda gözümden kaçtı sanmayın. Ne zaman çiçek açacak bakalım? Sizin güneşli balkonda bu yaz bile açarsa şaşırmam. ;)

Küpe Çiçeğini pek sevmem ama yıllardır alıp alıp yaşatamadığımdan aramızda bir inatlaşmadır sürüp gidiyordu. :) Geçen yazı, onca sıcağa ve neme rağmen gayet keyifli bol çiçekli atlattırmayı başardım. Tüm kış 2 saksı da dışarda kaldı ama hiç sulamadım. Dün baktım toprağı kupkuru olduğu halde bir tane tazecik sürgün vermiş. Tüm dallarına derin budama yaptım, dalların içleri yeşildi ama bakalım yeniden sürecekler mi?

günebakan 14-03-2011 10:40

Vildan hanım'cığım Türkan hanımın balkonu muhteşem görünüyormuş gerçekten. Hele de melek borazanları:)

Vildan Sönmez 14-03-2011 10:47

Benim boyumu geçmiş Japon gülleri ağaç olmuş, sokak neredeyse görünmüyordu. Melek borazanları ağaç gibi olmuştu. Zaten bütün saksıları da büyük boylardaydı.

limon 14-03-2011 17:02

Türkan Hanım'ın balkonu sıcak bir iklimde mi?

Vildan Sönmez 14-03-2011 20:05

2 Eklenti(ler)
Türkan Hanım'ın balkonu Mecidiyeköy Ortaklar caddesinde aniden cennet gibi karşıma çıkıverdi, salonunda sayısız kaktüs. Ayıp olmasın diye bir kaç fotoğraf çektim sadece.
Bir de can yoldaşı var ki sorma gitsin.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 768418)
Türkan Hanım'ın balkonu sıcak bir iklimde mi?

günebakan 14-03-2011 20:25

Açık adres verdiniz Vildan hanım şimdi hepimiz buluruz o balkonu:))) Bulunmak istenmeyecek gibi de değilki. Çok güzel gerçekten:)

Dudi 14-03-2011 23:31

Yerim o can yoldaşının tatlı suratını, mıncıklayacaksın :D

Periş 21-03-2011 14:48

Vildan hanım ellerinize ve emeğinize saglık muhteşem...

sevim.K 21-03-2011 15:35

Teras şimdiden şenlenmeye başlamış ne güzel. Birde yaza görmek lazım:)

Yeşim 26-03-2011 18:29

Sevgili Vildan Hanım; balkon fotoğraflarından ve kızının(!) portresinden ablamın haberi oldu..
Teşekkürlerini ve sevgilerini yolluyor. İst.'a gelme planım var, umarım görüşebiliriz.. Buradan
istediğiniz bitki/tohum varmıydı? Sevgiyle..

Vildan Sönmez 27-03-2011 20:50

Yeşim Hanım'cım Türkan Ablanın fotoğraflarını hemen eklemek istedim, hatta fikrinizi almak için mail yolladım, sanırım gözünüzden kaçtı. Ama laf lafı açtı, jakarandalardan bahsederken dayanamadım.Türkan Abla'ya sevgi ve saygılar.

İstanbul'a geldiğinizde haberleşip buluşursak sevinirim. Teklifiniz için teşekkürler, beni yetişkin jakaranda sahibi yaptınız, o yaşasın, siz gelin yeter....

Vildan Sönmez 27-03-2011 20:55

2 Eklenti(ler)
Datça'da Derya Hanım'ın serasından bu gidişte aldığım minik mor çiçekli yayılıcı çiçek. Üzeri tomurcuk doluydu açmaya başladı. Yanılmıyorsam adı Aubrieta..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025