![]() |
2 Eklenti(ler)
Kamkatım ve ona sarılmış çiçek açan sabah sefası;) Sabah sefaları bizim orada her mevsim gelişip açıyor..
Bu arada kamkatın bu seneki tadı harika, ilk aldığımızda sanırım meyveler üstünde eskimişti ve kartlaşmışlardı. Şimdi taze taze pek hoş olmuş aroması.. |
Yok, benim söylediğim güz çiğdemleri (sternbergia lutea). Bu yaz sonu sevgili Kgursan'dan almıştık. Sarı sarı harika bir şekilde açtılar:)
O yazdığınız Ankara çiğdemlerinden geçen yaz sokakta satılanlardan almış ve dikmiştim. Şu ana dek hala görünmediler. Eğer baharda çiçek açarlarsa onlardan mutlaka gönderirim:) |
1 Eklenti(ler)
Ananasım da büyüdü ama sanırım meyve vermesi için çok daha büyük bir saksıya almam gerekecek:
|
Sizinki de çok göterişliymiş;) Benimkiler de çoğalırsa size yollarım hatırlatırsanız. Çiğdemleri çok seviyorum, eskiden farkına varmazdım doğada ama bu siteyle tanıştıktan sonra farketmediğim pekçok şeyi farkettim..
|
Vallahi yarın şansımı deneyeceğim. Kaç yıl olduğunu bile unuttum, Datça'dan bir kök kum zambağı getirmiştim. Üç yaprak bile olaması ama ölmedi de. Dediğin gibi, torfa ekicem, hatta bu yaz getirdiğim tohumlardan da aynı saksıya ekicem, bakalım ne olacak. Tabi İstanbul ikliminde o kadar da büyüyemez ama en azından gelişir belki. En alttaki davetin de çok hoşuma gitti, olur mu olur, kısmet, teşekkürler...
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kış güzellerinden birkaç kare..
|
5 Eklenti(ler)
Yine kış güzellerini gönderiyorum:
|
1 Eklenti(ler)
Begonvilimin çiçekleri ve yaprakları dökülüyor artık, birkaç hafta sonra iyice kel kalacak; benim budamamı bekleyecek. Budamadan sonra ise inşallah yine yemyeşil olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Kamkatımın meyveleri yenmeyi bekliyor:
|
1 Eklenti(ler)
Bahar çiğdemlerimin yaprakları çıktı, bakalım çiçekleri ne zaman çıkacak?
|
Çok güzeller, ellerinize sağlık.
|
4 Eklenti(ler)
Kış güllerim:
|
Teşekkür ederim sevgili Dudi, vaktim oldukça daha ekleyeceğim;)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bir haftalık kaçamak yapıp Silifke'ye geldim ve balkonlarımız beni mis gibi bahar görüntüleriyle karşıladı;)
Önce bunlarla başlayaym. Frezyalar eşsiz kokularıyla balkonu renklendiriyor: |
3 Eklenti(ler)
Lalelerden bir kısmı açmış ve bal kokuyorlar. Bir kısmı ise sanırım daha gölgede oldukları için açmamışlar henüz:
|
3 Eklenti(ler)
Yoncalarım coşmuş:
|
3 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalar en mutlu dönemlerindeler, üzerlerinde çok sayıda tomurcuk var.
|
Çok güzeller sevgili Nariel. Ellerinize sağlık.
|
4 Eklenti(ler)
Sedumlarım harika açmışlar;)
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz çiğdemler yeni açıyor:
|
1 Eklenti(ler)
Kalanchoelerim aylardır çiçekli:
|
2 Eklenti(ler)
Çarkıfeleğim iki yaşına geldi ve nihayet tomurcuk verdi:p
|
2 Eklenti(ler)
Bir ay önce kel kabak budadığım güller pırıl pırıl yaprakları ve yeni beliren tomurcuklarıyla bahara merhaba diyor. Yakında kırmızı örümcekler basar, şu an öyle güzeller ki ilaçlasam mı ilaçlamasam mı karar veremiyorum:(
|
2 Eklenti(ler)
Bonsaim de kel geçirdiği kıştan sonra gür bir şekilde yapraklanmış:
|
Çok güzel sevgili nariel ellerinize salık.
|
4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim:)
Henüz gelişmekte olan birçok çeşit var, onlar da gelişip çiçeklenince ayrıntılı fotoğraflarını eklerim. Bunlar da balkonlardan genel görünümler: |
Hepsi çok güzel sevgili narielellerine gönlüne sağlık.
|
aman bu ne güzellik böyle... maşallah
|
5 Eklenti(ler)
Ah bir de yanlarında olup canlı canlı görebilseydiniz.. Güneşin altında nasıl da neşeli parlıyorlar;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025