![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Orkideler de en büyük yanlışı ikinci bir kap kullanarak yapıyorlar orkide sahibi olanlar. Çiçek nefes alamıyor. İkinci kaba su da koyuyorlarsa köklerin ölmesi içten bile değil. Orkide köklerinin hava alması lazım. Mümkünse birinci kaba daha fazla delik bile açabilirsiniz. Orkidelerin ağaçlarda yaşadığını düşünürsek köklerinin kapatılması ölüme davetiye çıkarmaktır. Sulama olayını da fısfıs yardımıyla yapabilirsiniz. Eğer çok su lazımsa bir kaba su doldurup içine daldırıp çıkararak yapabilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2018
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Kasımpatılarım hala çiçekli. Bu ikisi hiç dinlenmedi. Kasımda ne açacaklar, merak ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Nevgül
Geldim gezdim gördüm pek tabii 2 laf etmeden gitmiyeçeğim Bahçeme geldiğinizin farkındayım teşekkür ederim Şunu söyliyebilirim Orkide yükşek nem istiyor onun için bu günlerde İstanbulda nem düşük 30 orkideleri serada tutup 50 den yukarı nemlendiriyoruz Bütun bitkiler güzel iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 1,5 ay önce meyvelerini beğendiğim yeni dünya, kiraz, erik ve kayısı çekirdeklerini bir saksıya ekmiştim. Üç tanesi çıkmış. İkisi sanırım yeni dünya. Diğerini bilemedim. Aynı saksıda iki çeşit süs biberim. İsimlerini bilmiyorum. Yaprakları koyu renk olanın biberi de siyaha yakın koyu mor renkte. Sakız sardunyalarımı bu bahar Samandağ gezisi sırasında iki çelik halinda bir teyzeden aldım. Diktiğim saksıda böcekler tespit edince saksı ve toprak değişimi yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden geç tuttular. Henüz çiçeği yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Mor fesleğenim Malatya’dan hediye geldi. Yapraklarından yapılan fesleğen şerbeti hem görsel, hem de tat olarak çok güzel oluyor. Bayram tatilinde şehir dışından getirdiğim sardunya çeliğini yeni diktim. Umarım tutar. Görünüm sakız sardunyaya benziyor ama yaprakları çok narin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Mini mor çiçekler
Minik de olsalar, tek tük de olsalar insana mutluluk veriyorlar. İşte mini mini çiçeklerim... Çizgili mor telgraf çiçeğim bu yıl da açtı. Mavi ![]() ![]() Telgraf çiçeklerim... ![]() Sardunyalar eşliğinde fesleğen çiçeğim ![]() Süs biberi çiçeğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Mor minyatür orkidemde yaprak ve kök gelişimi. İyiye gidiş var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|