agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni1928Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-08-2018, 13:25   #1
Ağaç Dostu

Mahmut Tebir's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Galeri: 4
Orkideler de en büyük yanlışı ikinci bir kap kullanarak yapıyorlar orkide sahibi olanlar. Çiçek nefes alamıyor. İkinci kaba su da koyuyorlarsa köklerin ölmesi içten bile değil.
Orkide köklerinin hava alması lazım. Mümkünse birinci kaba daha fazla delik bile açabilirsiniz. Orkidelerin ağaçlarda yaşadığını düşünürsek köklerinin kapatılması ölüme davetiye çıkarmaktır.

Sulama olayını da fısfıs yardımıyla yapabilirsiniz. Eğer çok su lazımsa bir kaba su doldurup içine daldırıp çıkararak yapabilirsiniz.

Mahmut Tebir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2018, 17:34   #2
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir Mesajı Göster
Orkideler de en büyük yanlışı ikinci bir kap kullanarak yapıyorlar orkide sahibi olanlar. Çiçek nefes alamıyor. İkinci kaba su da koyuyorlarsa köklerin ölmesi içten bile değil.
Orkide köklerinin hava alması lazım. Mümkünse birinci kaba daha fazla delik bile açabilirsiniz. Orkidelerin ağaçlarda yaşadığını düşünürsek köklerinin kapatılması ölüme davetiye çıkarmaktır.

Sulama olayını da fısfıs yardımıyla yapabilirsiniz. Eğer çok su lazımsa bir kaba su doldurup içine daldırıp çıkararak yapabilirsiniz.

Teşekkürler Mahmut Tebir. Orkide için önemli bilgiler. Ben de mümkün olduğunca az sulamaya çalışıyorum. Bazen fısfıs yapıyorum. İkinci kap olayı gerçekten hatalı olabilir. Bu bitkiler havadar ve esintili yerleri seviyorlar.

nevgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2018, 10:54   #3
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Kasımpatılarım hala çiçekli. Bu ikisi hiç dinlenmedi. Kasımda ne açacaklar, merak ediyorum

Eklenen Resimler

Eski 12-08-2018, 14:46   #4
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Sayın Nevgül

Geldim gezdim gördüm pek tabii 2 laf etmeden gitmiyeçeğim Bahçeme geldiğinizin farkındayım teşekkür ederim
Şunu söyliyebilirim Orkide yükşek nem istiyor onun için bu günlerde İstanbulda nem düşük 30 orkideleri serada tutup 50 den yukarı nemlendiriyoruz
Bütun bitkiler güzel iyi günler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2018, 19:54   #5
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter Mesajı Göster
Geldim gezdim gördüm pek tabii 2 laf etmeden gitmiyeçeğim Bahçeme geldiğinizin farkındayım teşekkür ederim
Şunu söyliyebilirim Orkide yükşek nem istiyor onun için bu günlerde İstanbulda nem düşük 30 orkideleri serada tutup 50 den yukarı nemlendiriyoruz
Bütun bitkiler güzel iyi günler
Sayın ahmeter, terasıma hoşgeldiniz. Kendimce bazı çiçekler yetiştirmeye çalışıyorum. Fırsat buldukça da üyelerin bahçe ve balkonlarını geziyorum. Bu sayede çiçekler hakkında çok güzel bilgiler edindim. Sizin bahçeniz de çok güzel. İmkan oldukça bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

Eski 29-08-2018, 19:28   #6
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Yaklaşık 1,5 ay önce meyvelerini beğendiğim yeni dünya, kiraz, erik ve kayısı çekirdeklerini bir saksıya ekmiştim. Üç tanesi çıkmış. İkisi sanırım yeni dünya. Diğerini bilemedim.
Aynı saksıda iki çeşit süs biberim. İsimlerini bilmiyorum. Yaprakları koyu renk olanın biberi de siyaha yakın koyu mor renkte.
Sakız sardunyalarımı bu bahar Samandağ gezisi sırasında iki çelik halinda bir teyzeden aldım. Diktiğim saksıda böcekler tespit edince saksı ve toprak değişimi yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden geç tuttular. Henüz çiçeği yok.

Eklenen Resimler

Eski 29-08-2018, 19:39   #7
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Mor fesleğenim Malatya’dan hediye geldi. Yapraklarından yapılan fesleğen şerbeti hem görsel, hem de tat olarak çok güzel oluyor.
Bayram tatilinde şehir dışından getirdiğim sardunya çeliğini yeni diktim. Umarım tutar. Görünüm sakız sardunyaya benziyor ama yaprakları çok narin.

Eklenen Resimler

Eski 22-09-2018, 12:20   #8
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Mini mor çiçekler

Minik de olsalar, tek tük de olsalar insana mutluluk veriyorlar. İşte mini mini çiçeklerim...
Çizgili mor telgraf çiçeğim bu yıl da açtı. Mavi. Henüz bir çiçek görebildim.
Name:  993712D5-0C18-4EB9-A2D2-1FA2054755EC.jpg
Views: 855
Size:  70.2 KB

Telgraf çiçeklerim...Name:  7B0D6EDF-DAFA-4F4B-8B5D-DB5707E8C0FC.jpg
Views: 865
Size:  64.9 KB

Sardunyalar eşliğinde fesleğen çiçeğimName:  663689A3-7529-494D-BA44-7CD07465E214.jpg
Views: 807
Size:  71.9 KB

Süs biberi çiçeğimName:  64E2576B-B0A8-490B-B9E8-67B8EB7A865C.jpg
Views: 882
Size:  59.8 KB

Eski 22-09-2018, 12:24   #9
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Mor minyatür orkidemde yaprak ve kök gelişimi. İyiye gidiş var

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025