![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2018
|
Teşekkürler sayın Mahmut Tebir. Sizlerden esinlendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Çekirdekten yetişenler
Çekirdek ve tohumdan üretmeyi çok seviyorum fakat ortam koşullarım elvermiyor. Yine de bir iki denemem oldu. Avakado fidesi iki yaşında. Limon üç yaşında. Hurma sanırım 4-5 yaşında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Prensesim gardenya
Geçtiğimiz kış hediye olarak geldi. Güzel bir kokusu var. Çok özel bir çiçek. Tam bir prenses... Şimdiki ve bahardaki hali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Kraliçem Aechmea (kupa çiçeği)
İki yıl önce geldiğinde tomurcuktu. Sonra müthiş güzellikte bir çiçek açtı. Çiçeği solduktan sonra yan taraflarından iki yavru çıkardı. Bu yavruları ayırdıktan kısa bir süre sonra iki yavru daha oluştu. Onları da ayırdım. Bir süre sonra iki yavru daha oluştu. Artık bu yavruları ayırmadım. Ben ayırdıkça yavrulayacak gibi geldi bana ![]() Şimdi üçü de aynı büyüklükte neredeyse. Başka çiçek açmadı. Bakalım bu yıl bekliyorum. Şimdiki ve çiçekli hali... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-11-2018
|
Alıntı:
Bu bitkinin adı nedir ve çelik istesem gönderebilir misiniz hayran kaldım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bitkinin adı Aechmea (kupa çiçeği). Gerçekten çok güzel bir çiçek. Çelikle çoğalmıyor. Bitki tek gövde üzerine büyüyor. Yan taraflardan yavru yapıyor. Bu yavruların ana bitkiden ayrılması ile çoğalıyor. Sayın Hımırnur ilk dört yavruyu ayırdığım dönemde dağıttım. İki yavru büyüyene kadar ana bitkiden ayırmadım. Şimdi onlar da yetişkin boyutunda ve geçenlerde ana bitkiden ayırdım. Daha önce söz verdiğim arkadaşlarım var. Ayırdıklarımı onlara vereceğim. Bundan sonra yavru yaparsa tabi ki size de gönderirim. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Benim de var gardenyadan. Çok seviyorum kokusu çok güzel. Ama ful çiçeğinin kokusu gardenyadan yoğun. Hangisi koku olarak daha iyi dersen fulu tercih ederim. Süper bir kokusu var. Bir ful edinmenizi tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|