![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
Alıntı:
canan sardunyalar biraz çalımsı bir sardunya türü... diğer türlere nazaran daha az çiçekleniyorlar. Çelikten tutturması da bi hayli zor. hatta ben şimdiye kadar hiç başaramadım... bana gönderdiğiniz sakız sardunya aşırı yapraklanan boylanan uzayan bir türmüş. Çiçek verimliliği oluşturduğu hacmine göre az ama çiçeklenme aralığı uzun.Genel olarak sakız sardunyalar böyle zaten... bence en iyisi yine bildiğimiz bahçe sardunyaları... tamam belki canan sardunyalar gibi yaprakları güzel kokmuyor ama çiçek başarımı ve kolay köklenmeleri gibi avantajları var. tabi ki akdeniz sıcağı bir başkadır bilirim... arabadan inip akdeniz toprağına bastığınızda o nemli ve sıcak havanın bende yarattığı nefes darlığını çok kez yaşadım.Sıcağı sevmeyen sardunya ne yapsın ![]() yine de akdeniz bölgesinde yetişmeye dayanıklı bahçe sardunyaları olabilir. o kadar çok hibritleri ve türleri üretilmiş ki illa ki dayanıklısı da vardır... @poweralpha çiçekcilerden alınan sardunyalarda bir sıkıntı yok... ben gerek internetten gerekse yapı marketlerden aldım sardunyalarımı... şimdiye kadar internetten aldığım beyaz canan sardunya fidesini tutturamadım o kadar.muhtemelen ev içerisine alsaydım yaşayacaktı... çoğu satın alınan çiçeklerin köklerinde bez sargısı oluyor. onu çıkarmak faydalı olur.Bi de kapalı seralardan bitki alıyorsanız önce evde bir müddet bekletin sonra dışarı çıkarın... serada yeterince gelişmemiş köklenmemiş bitki hava değişikliklerine duyarlı olabiliyor... |
|
|
|
|
|
|