![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Nadide hanımla aranızda çiçek sevgisi bakımından ortak yönünüzün bulunması büyük bir nimet ve şans bence bunun tadını çıkarın ![]() ![]() Agaclar.net üyesi olup da eşler arasında böyle bir uyumun bulunduğu çift azdır. Hanım üyelerimizin eşlerinden gizli eve çiçek sokmaları durumuna çok alışığım da (en başta kendimden) bazen tersi oluyor ya buna çok gülüyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Sûz-i Dilârâ, bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Eşimle lise yıllarında aynı sınıfta beraber okuduğumuz için, birbirimizi tanıyoruz. Bir de 44 seneyi deviren evlilik olursa, varın siz düşünün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Maşallah,Allahım esirgesin.Ne mutlu size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Oooo çok sevindim, orkidelere siz de bulaştınız, bundan sonra orkidenin çekiminden kurtaramazsınız kendinizi ![]() Nadide hanım, çok güzel renkler seçmiş, sıcak ortamda bulundurmamaya dikkat edin. Amaryllis çok güzel bir bitki, dilerim çok koyu kırmızı açar, en güzel renklerinden biri o. Güle güle keyifle büyüyüp sizlere keyif versinler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet Hanım, sizin sayenizde orkideye bulaştık. Çok memnunuz. Bu arada sizin desteklerinizi bekliyeceğiz. Biliyorsunuz biz acemiyiz. Amaryllıs sanırım sarımsı bir şey olacak. Yalnız, Migrosta başkaları da vardı. Belki takviye yapabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Sevgihoca'm, çok teşekkürler. 44 yıl çok çabuk geçti. Bir 30-35 yıl daha beraber yaşarsak yeter sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet Yağcı ve Sn. Jakin'in, ziyarete gelirken getirdiklerini ancak düzenliyebildim. Sn. Jakin'in bodur dahliası. Bir aydır serayı takip ediyorum, renkleri belli oldu mu diye. Bu büyük bir sürpriz oldu bizim için. ![]() Sn. Adalet Hanımın yetiştirdiği Beni Unutma fideleri. Biz bunlara bakarak sanırım Sn. Adalet Hanımı hiç unutmayacağız. ![]() Bu da, yine Sn. Adalet Hanımın getirdiği Sellukalar. Bizi orkide aşıklısı yaptı, şimdi de selluka aşığı olacaüız herhalde. Her ikisine de çok çok teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Süs yoncalarımız yeniden bize merhaba dediler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Frezyalar (arpa çiçekleri) kendierini göstermeye başladılar. Ama çoğunluk sarı olmak üzere. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Orkidelere başladık ya, Nadide Hanım durmaz artık. Şu anda orkide kovalamakla meşgul. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sn. cengizildas orkideler şahaneymiş.. ![]() Sarı renk nadir bulunuyor galiba.. Güle güle büyütün.. Amaryllis de çok ihtişamlı görünüyor.. Nadide Hanım'a sevgi ve selamlar.. Unutma Beni'lerin saksısında bir soğanlı mı var? Ya da hurma mı o bilemedim.. Bendekiler de aynen sizdekilerin görüntüsünde. Korkuyorum ölecekler diye. Geceleri bebek gibi üstlerini örtüyorum, gün boyunca da 3-4 saatte bir elimde fısfıs, çok az az fıslıyorum. Sonumuz hayrolsun.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Jakin, hem unutma benileri, hem de sellukaları dün toprakla buluşturdum. Yani daha henüz yerlerine alışamadılar. Biraz daha beklersek, sanırım başlarını kaldıracaklar. Şu an hepsi balkondalar. Bir şey olacağını sanmıyorum. Endişelenmeyin lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
Bir de sizin çiçeklikleri düşünüyorum da acaba onları yere monte etseniz, devrilmelerini engeller mi, bilemiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Sn. cengizildas, orkideyi bilemiyorum da bir selluka aşığı olarak söyleyebilirim ki sellukadan vazgeçemeyeceksiniz, hele bir çiçeklerini görün, koklayın bayılacaksınız. ![]() Ben yıllarca peşinde koştum, tohum aldım, fide aldım, Vanın buz gibi soğuğunda çiçek açtırdım ama kokusuz çıkınca yıkıldım ![]() ![]() Sellukanız sıcaklar başlayınca atılıma geçecek ve çok hızlı büyüyecek, en az 35 litrelik bir saksıya dikerseniz çiçek görürsünüz. Gübreli güzel bir toprak hazırlayıp, gelişme döneminde npk ile birkaç kere sularsanız ve kırmızı örümceğe karşı tetikte olursanız bol çiçekli bir yaz sonu sizi bekler inşallah. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Jakin, ilk devrilmesinden bir gün sonra tekrar devrilince, hepsini doğu balkonuna aldım. Yazın sıcağından, kışın da soğuğundan burada koruyacağım. [ATTACH]599821[/ATTACH ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Sûz-i Dilârâ, sellukayı balkon sayfanızda öyle güzel anlatmıştınız ki, sanki kokusu ciğerlerimize doldu.'' Nereden temin edebiliriz'' derken Sn. Adalet Yağcı,aklımızın köşesinden geçmeyen bir sürprizle geldi. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu arada, selluka konusunda sizin önerilerinizi dikkate alacağım. Çünkü, bilmediğim bir konu. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Ön balkonda sadece bunlar kaldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Gloksınıamız tekrar canlanmaya başladı. Yaprak olarak suda köklendirdikten sonra saksıya aldığımız, henüz bir cevap vermedi. Beklemedeyiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Nergislerimiz pek neşeli değiller ama, başka canlananlar da var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Keşke görüştüğümüzün ertesi günü dikseydiniz, unutma beni'ler fide halindeyken biraz nazlanmak istiyorlar. Fideleri iyice kendine gelinceye kadar güneşe çıkarmayın, dış ortamda kalsın ama tamamen gölgede. Çok fazla mırın kırın ederlerse üzülmeyin, devamı var çaresine bakarız ![]() Sellukalar iyi durumdalar, buna sevindim. Yine de bütün yeni fide ve çelikleri kökleri gelişinceye kadar güneşten uzak tutun. Bol ışık alan bir yer yerde dış ortamda kalsınlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet Yağcı, bilmeden sizin söylediklerinizi uygulamışım. Şu anda balkondalar ama, gölgedeler. Bu gün de köklendiricilerini verdim. Şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Amaryillsimiz pek güzelleşti. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Bu da yeni aldığımız. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Bu orkide de evimizin yeni kızı. ![]() Yanından yeni bir dal daha vermiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet Hanıım, bulaştık da size yetişmemiz mümkün değil. Sizdeki güzelliklere hayran olduk. Kırmızı amaryllis geçen gün de orada duruyordu ama, bu sefere kısmet oldu. Solanuma da hayran oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Ben, meleklerin borusunu saksıya ektim. ona göre de budayacağım. Acaba solanum da aynı şekilde olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Sellukamız, yaprak döktü. Sanki biraz hastalandı gibi. Yoksa bana mı öyle geliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|