![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Muda, çiçek tomurcuğu olduğunu zannetmiyorum. Ama, bir kol atıyor gibi. İnşaAllah büyüyünce ne olduğunu anlayacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Muda, episkiyayı tesadüfen kopan yaprağını atmamak için suya koydum. Ama doğru yaptığımı anladım. Çünkü, çok küçük de olsa kök vermeye başladı sanırım. Uyarınız için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Sevgili Cengizildas,episkiyanız kol atıyor.Artık büyüyecek.Hem nazlı bir çiçek hem de çok çabuk büyüyen bir çiçek.Ayrıca kargonuz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Sn. cengizildas, balkonunuzu şöyle bir dolaştım, bitkileriniz için yaptığınız ahşap çiçekliği çok beğendim, bir de üstüne sera yapmışsınız süper olmuş. 74 nolu mesajınız dikkatimi çekti, "Yayladan getirdiğim Clematis" dediğiniz, fotoğraftaki bitki Clematis değil, bana kalırsa Lilium'a benziyor. Yine de fotoğraf çok net olmadığı için iddialı konuşmayayım ![]() Pentas'larınız için üzüldüğünüzü yazmışsınız, bu mevsimde tüm bitkiler uykuda, baharda hepsi de yüzünüzü güldürecektir meraklanmayın. Mersin'de Şubat bahar gibi geçer ama Mart yine bildiğini okur, bu yüzden Mart sonuna doğru Pentas'ları 10-15 cm.den budayın, hem bitkinizi gençleştirmiş olursunuz hem de yeni çelikleriniz. Güzel bitkilerinizle mutlu bir sezon geçirmenizi diliyorum, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet Yağcı, o çiçek Clematis. Evvelki sene yaylada ekmiştim. İlk sene 1,5m. boy yaptı 3-5 çiçek verdi. Ama 2. sene sadece yaprak verdi. Yaylayı satınca onu orada bırakamadım. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Jakin'in vermiş olduğu çiçekleri nihayet, tembelliğimi üzerimden attıktan sonra yerlerine yerleştirdim. Bu Atlaslar ikisi tek idi. Fakat bizim dikkatsizliğimiz ve rüzgarın azizliği sonucu 2 saksı oldular. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Yine Sn. Jakin'den ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Yine bunlar da Sn. Jakin'den gelen güzeller. Aslında bu üçü için başka düşüncem vardı. Fakat, şimdilik böyle beklesinler bakalım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
![]() Yaklaşık 1 aydır suda köklenmelerini beklediğim menekşelerim. Nihayet saksılara alma zamanı geldi. Elimdeki her menekşeden 1 yaprak kesip suya koydum. Suya da biraz köklendirici ilave ettim. Sonuçta hepsi köklendi ve saksılanmayı hak ettiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Bardak menekşeden 3 yaprak kestim. Bunları da suya koydum. Sularına köklendirici ilave ettim. Saksısını sulamadan kurumaya bıraktım. Çünkü, kışın dinlenirse daha iyi çiçek vereceğini yazıyorlardı. İki denemeyi birden yaptım. Suya koyduğum yaprak köklenince sevinçle saksıya aldıım. Şimdi heyecanla baharı bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Bu da aynı şekilde denemeye tabi tuttuğum yumrulu begonyam. İnce yapraklı dalları suda çürüdü. Bir tek bunu kalın daldan almışım, o da köklendi. Hatta dikkat edilince açtığı çiçek de görünüyor. Bunu da saksıya alma zamanı gelmiş. Diğer begonyaların hepsini saksılarında dinlenmeye bıraktım. Bakalım ne olacak? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak begonya çiçek açmaya başladı. Çiçeğini ilk kez görüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Benekli açelyamız da tomurcuklanmaya başladı. Bir tanesi de çiçeğini gösterdi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoları saymazsak Sn. Jakin'den gelen ilk sukulentim. Böylece sukulent macerası başlıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Kohleriamız hem kendisini geliştirdi, hem de çiçeklerini çoğalttı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Sevgihoca'mın gönderdiği episkiya 2. kolunu da atmaya başladı. Darısı diğer kollara. Bu arada Sn. Sevgihoca'ma tekrar teşekkür ederim, beni böyle bir güzellikle buluşturduğu için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Çok sevindim Cengiz Bey.İnşallah koskocaman olduğunu da görürüz.Episkiyayı burdan sağlıklı görmek çok güzel bir duygu.Episkiya çabuk büyüyen bir çiçek.Kökü çok olmuyor.O yüzden saksısını sık sık değiştirmeye gerek yok.Büyüyünce supradyn vitamini suda eritip suluyorum,ertesi gün bütün yaprakları her zamankinden farklı olarak daha canlı oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Yanlız güzelim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Gül begonyalar (gelin-damatlar) için 3 yöntem uyguladım. Birincisi; uyuması için balkonda kendi kendi saksısında susuz bırakıp kuruttum. İkincisi; Eşimin sistemi; Bunlar 12 ay çiçek açar diye saksısını mutfak penceresinin önüne alıp devamlı bakım yaptı. Üçüncüsü de daha önce bahsettiğim dalını suda köklendirme şekli idi. Sanırım onda başarılı oldum. ![]() Dinlendirme yönteminin sonucunu bu baharda göreceğiz sanırım. Düzenleyen cengizildas : 11-02-2016 saat 11:44 Neden: Üçünü birden yükleyemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Gül begonyalar (gelin-damatlar) için 3 yöntem uyguladım. Birincisi ; Balkonda saksısında kurutup uyumaya bıraktım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Bu (Eşimin uyguladığı) ikinci sistem. Bu gün çekilen resim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Kuruyan pentaslarımızı budadım. Şu anda hazır toprağım olmadığı için su dolu bir bardağın içine çeliklerini koydum. Onları toprağa alacağım. Bu arada, tohumlarını ektiğim viyollerde henüz bir kıpırdama yok. onları da bekliyorum. Eğer başarılı olabilirsem, bu baharda bir çok arkadaşa pentas fidesi gönderebilirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Nergislerimizden ikisi daha önce açmıştı, şu an kuruyorlar. Ama diğerlerinde herhangibir hareket yok. Bekliyoruz bakalım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Nergislerimizin altına lale soğanlarımızı ekmiştim. Onlar da baş gösterdi. Ama canımı sıkaan bir şey var; üzerlerinde siyah böcek gibi bir şeyler var. Sıvı sabun+biberle yaptığım ilaçtan sıktım. Sanırım bir faydası olmadı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Kahvaltı bahçemiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Çay bahçemiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Gardenyamız çiçeklenmeye başlıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Üzüm salkımımız, üzümlerini gösteriyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
İki dal Meleklerin Borusundan dikmiştim. Çok kısa sürede bu hale geldiler. Aslında ağaç daha güzel, ama sırf güzel kokusu için budayarak saksıda yetiştireceğiz. Yaz akşamları balkonumuz mis gibi koksun istiyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|