![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
İnanın, bütün sene üzerinden çiçeğini eksik etmeyerek beni en çok sevindiren çiçeğim. Onu çok seviyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
|
Bu da dinlenmeye aldığım Begonyalardan (Gelin-Damat dedikleri) birisi. Uyandi ve çiçeklenmeye başladı. Diğerleri daha henüz yaprak çoğaltıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Sevgihoca'Mın Yaprak Güzeli. Gittikçe de güzelleşiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
Uyuttuğum Gloksinyam. Daha gür şekilde yaprak vermeye başladı. Bu daha yarısı. Diğer yarısını da başka bir saksıya ektim. Bir şeye kesin inandım;yazılanlar gibi, dinlenmeye alırsanız, bitki daha da güçleniyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar, gelecek sene için topraklarında dinlenmeye aldığım frezyalar ve lale soğanları. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Maşallah Cengiz Bey,Çiçekler coşmuş.Hepsi ayrı bir güzel.Kadehteki kaktüsler çok yakışmış.Kesinlikle çiçeklerime benden güzel bakıyorsunuz.Hepsi kocaman olmuş maşallah.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Canınızı sıkmak istemem ama sağlıklı bir uzama olmamış, kaktüsleriniz güneş görmek istiyor, bence hemen daha iyi güneş alabilecekleri bir yere yerleştirin ama dikkatli olun, direkt öğle güneşinden koruyun ki yanmasınlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Zengarden'dan aldığınız gloksinyaların içinde mor kırçıllı olan var mı? gloxinia Tigrina Blue soğanı, bardak menekşesi çiçeği | Zengarden Ev ve Bahçe Yapraklar irileştiğinde ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Sevgihoca'm, çok teşekkür ederim. Gerçekten gözümüz gibi bakıyoruz. Sağolun. Sn. A_NOMAD, uyarınız için teşekkür ederim. Yarın sabah ilk işim o olacak. Sn. Sûz-i Dilârâ, dediğiniz menekşe. Benim de çok tekdir almışlığım olduğu için bilirim. Yaprakların irileşmesini beklemeyin isterseniz. Merak iyi değildir, ama meraksız da olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Gün güzelimizin birisi kendisini gösterdi. Darısı diğerlerine. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Sarı sarı ezan çiçeği açmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Zambağımız da yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaştan aldığım kaktüsler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
|
Bu da arkadaştan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Ezan çiçeği ve küpelilerin tamamında beyaz sinek var. Arap sabunu denedim olmadı, kırmızı örümcek için aldığım Dursban 4 denedim olmadı. Sn. Mine Pakkaner'in pelin yaprağı + acı biber +su tarifini deneyeceğim. Ama, aktardan pelin yaprağı istedim, bana Acı Perçin Yaprağı vermiş. Acaba bunlar aynı şeyler mi? Nasıl öğrenecegim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
O zambak geçen seneden bu yana aynı saksıda durduğu için herhalde. Gerçi, o saksıda zambak olduğunu da bilmiyordum, unutmuşum. Boy verince anladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Cengiz bey beyaz sinek için bir yerlerde tutkal ile çözüm okumuştum. Sarı renkli parlak bir plastik üzerine tutkal sürülüyor ve sinekler bu tutkala yapışıp kalıyor. Gün güzeli süpermiş, söyleyin ona çoğalsın biraz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sn. cengizildas çiçekleriniz, saksılıklarınız, her şey çok çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık.. Gün Güzeli benim de favorim oldu.. Yumrulu bir bitki galiba.. Nasıl bir güzellik!.. ![]() Nadide Hanıma sevgiler, selamlar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Sûz-i Dilârâ ve Sn. Resul Gür, eşim o kaktüsün adının ''Kaynana dili'' olduğunu söyledi. Kendisi bir kaynana olduğu için iyi bilir diye düşünüyorum. Sn. Adalet Hn. ve Sn. Jakin, gün güzeli çiçeğimiz yayladan getirdiğim bir kaç soğandan biri. Yaylada rengarenk açıyorlardı. Soğanlarında çoğaltılıyor. Bu arada Nadide Hn.ın da sevgi selamlarını ileteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Sayın cengizildas, Mersin toplantısı başlığı açılmıştır, kolları sıvayalım yavaş yavaş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Jakin'den gelen domates fidesi ![]() Telgraf çiçeği (Tam bizdekini budamışken yetiştirdi, sağolsun) ![]() Kaynana topuzu. Çiçeği açmak üzere idi. Yolda getirirken çiçeğini kırdım. Ama üzeri çiçek dolu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
Nadide Hanımın yeni kalanchoları ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
Ezan çiçekleri, ![]() zambak, ![]() süs yoncalarımız, ![]() meleklerin boruları ![]() ve sardunya köşemiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet Yağcı'nın tedavi ve rehabilitesinden sonra bizim hasta orkidenin durumu ![]() Yeni aldığımız küçük pal. ![]() Yeni alınan paller ![]() ![]() Düzenleyen cengizildas : 18-05-2016 saat 20:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet Hn.'dan kıskanıp aldığımız asparagus. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenmek üzere olan, ![]() ve çiçeklenen kaynana topuzu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
|
Sn. cengizildas, Siz beni kıskandırmaya başladınız, sahip olduğunuz birçok güzellikten bende yok mesela ![]() 297 nolu mesajınızda görülen 3. fotonun arkasındaki orkide çiçek sapları sararmış, onları temiz bir makasla dipten 1-2 cm. kalacak şekilde kesin. Sap yeşil olsaydı keiki veya çiçek verir ümidi ile kesmezdik, sarardığında kesmek gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|