agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni9809Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-06-2015, 19:09   #1
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Bodrum papatyaları sıcaklardan çiçeklerini küçültse de açmaya devam ediyor.
Name:  SD Kart 273.jpg
Views: 863
Size:  36.4 KB

Tohumdan yetişen akşam sefaları, beş tane aynı saksıda inşallah dar gelmez
Name:  SD Kart 259.jpg
Views: 1169
Size:  29.5 KB

Nanem, salatalarımı nanesiz bırakmıyor sağolsun
Name:  SD Kart 307.jpg
Views: 766
Size:  29.9 KB

Telgraf çiçeğim saksısını değiştirince coştu.
Name:  SD Kart 308.jpg
Views: 762
Size:  47.6 KB

En güzel haberi en sona bıraktım ama farkında olmadan SELLUKAM ÇİÇEKLENİYOOOOOOOOOORRR
Name:  SD Kart 291.jpg
Views: 894
Size:  28.9 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2015, 21:21   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Bodrum papatyaları sıcaklardan çiçeklerini küçültse de açmaya devam ediyor

En güzel haberi en sona bıraktım ama farkında olmadan SELLUKAM ÇİÇEKLENİYOOOOOOOOOORRR
Eklenti 558624
Papatyalar benimde dikkatimi çekti , neden küçülüyorlar acaba ?
Selukanın başka fotoğrafını koymayı yasaklıyorum yasakladım o kadar !! Ne kadar uğraştım yinede yetiştiremedim elimde 1 adet tohum kaldı onuda saklamayı düşünüyorum bahcem olursa diye

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2015, 21:49   #3
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Papatyalar benimde dikkatimi çekti , neden küçülüyorlar acaba ?
Selukanın başka fotoğrafını koymayı yasaklıyorum yasakladım o kadar !! Ne kadar uğraştım yinede yetiştiremedim elimde 1 adet tohum kaldı onuda saklamayı düşünüyorum bahcem olursa diye
Bana göre bir tür savunma mekanizması, daha küçük çiçek daha az güç harcamak demek, bu da daha uzun süre yaşamak ve daha çok tohum verebilmek için gereken enerjinin doğru yerde kullanılması vs. vs. Bir varsayım bu. Doğrusunu bilen varsa ve yazarsa hep beraber öğreniriz.

Bu sayfaya takılırsan sellukanın daha çook fotosunu göreceksin Kaç yıldır selluka peşinde koşuyorum sen biliyor musun? Van'da tohumdan çimlendirdim, çiçek bile açtırdım, kokusuz çıktı, perişan oldum Şimdi elime selluka geçmiş, hem tam onun ikliminde ... Hele bir çiçek açsın bak sen

Selluka için ne kadar çok karınca o kadar çok çiçek deniyor, çiçek de tohum demek bir yerde. Seni de görürüm Mete, çok tohum olursa Ancak karınca demek aynı zamanda yaprak biti de demek. Balkonum çok müsait yaprak bitine, kararsız kaldım, sellukalara karınca getirsem mi getirmesem mi

Dün baktım bazı yaprakların arkasında yine tozlu ağ görüntüleri var, muhtemelen kırmızı örümcektir ve yine karıncalara muhtaç olacağım gibi geliyor.

Eski 11-06-2015, 22:11   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Bana göre bir tür savunma mekanizması, daha küçük çiçek daha az güç harcamak demek, bu da daha uzun süre yaşamak ve daha çok tohum verebilmek için gereken enerjinin doğru yerde kullanılması vs. vs. Bir varsayım bu. Doğrusunu bilen varsa ve yazarsa hep beraber öğreniriz.

Bu sayfaya takılırsan sellukanın daha çook fotosunu göreceksin Kaç yıldır selluka peşinde koşuyorum sen biliyor musun? Van'da tohumdan çimlendirdim, çiçek bile açtırdım, kokusuz çıktı, perişan oldum Şimdi elime selluka geçmiş, hem tam onun ikliminde ... Hele bir çiçek açsın bak sen

Selluka için ne kadar çok karınca o kadar çok çiçek deniyor, çiçek de tohum demek bir yerde. Seni de görürüm Mete, çok tohum olursa Ancak karınca demek aynı zamanda yaprak biti de demek. Balkonum çok müsait yaprak bitine, kararsız kaldım, sellukalara karınca getirsem mi getirmesem mi

Dün baktım bazı yaprakların arkasında yine tozlu ağ görüntüleri var, muhtemelen kırmızı örümcektir ve yine karıncalara muhtaç olacağım gibi geliyor.
Karıncaya bulaşma ya eve girer sararlar sonra etrafı , minigimizi ısırırlar falan ..
Bitlere gelince önlemini al sonrasını Allaha bırak yani benim vahşi yöntemi deneye bilirsin al eline çakmağı tabi vicdan meselesi : D

Şimdi düşündümde daha çok tohum ise karınca ile doldur ama akşamdan etrafa ekmek kırıntısı falan doldurda dağılmasınlar :illi: daha fazla fotoğraf görürsem moralim bozulur ama bende bakmadam geçerim ona gör !

Eski 11-06-2015, 22:24   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Alıntı:
Ne kadar uğraştım yinede yetiştiremedim elimde 1 adet tohum kaldı onuda saklamayı düşünüyorum bahcem olursa diye
Ben de 5 adet tohum var şuan Tipini, şeklini özellikle kokusunu çok merak etmeme rağmen çimlendirmeye çekinmiştim, çok hızlı büyür de balkonu sarar diye... Şimdi denesem geç kaldım değil mi?

Laleci_03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2015, 21:00   #6
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 Mesajı Göster
Ben de 5 adet tohum var şuan Tipini, şeklini özellikle kokusunu çok merak etmeme rağmen çimlendirmeye çekinmiştim, çok hızlı büyür de balkonu sarar diye... Şimdi denesem geç kaldım değil mi?
Cık cık, niye ekmezsin elinde tohum var İç mekânda yıl boyu ekim yapabilirsin. Dışarıda çimlendireceğim dersen mart ortası ekersin, sıcaklar başlayınca çimlenir, hazirana kadar pek ilerleme kaydedilmez, hazirandan sonra coşar, güneş sever, sıcak sever Kışın kesinlikle dona karşı korunmalı.
Balkonunu da sarsın çiçekler de açsın, parfümlü parfümlü koklarsın, ruhlara şifadır güzel koku

Not: Sellukadan bahsediyoruz

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 20-06-2015 saat 08:49
Eski 12-06-2015, 21:30   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Cık cık, niye ekmezsin elinde tohum var İç mekânda yıl boyu ekim yapabilirsin. Dışarıda çimlendireceğim dersen mart ortası ekersin, sıcaklar başlayınca çimlenir, hazirana kadar pek ilerleme kaydedilmez, hazirandan sonra coşar, güneş sever, sıcak sever Kışın kesinlikle dona karşı korunmalı.
Balkonunu da sarsın çiçekler de açsın, parfümlü parfümlü koklarsın, ruhlara şifadır güzel koku
sayfayı takibi terk ediyorum ... ama ayıp yaa : (

Eski 15-06-2015, 02:25   #8
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
sayfayı takibi terk ediyorum ... ama ayıp yaa : (
Küserim bak sonra Sayfayı takip etmezsen selluka tohumlarından nasıl haber alacaksın, ağlamayana mama yok bilirsin bu işleri

Etiketler
kokulu bitkiler, sardunya, sardunya bakımı, siklamen, soğanlı bitkiler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025