![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bodrum papatyaları sıcaklardan çiçeklerini küçültse de açmaya devam ediyor. ![]() Tohumdan yetişen akşam sefaları, beş tane aynı saksıda inşallah dar gelmez![]() ![]() Nanem, salatalarımı nanesiz bırakmıyor sağolsun ![]() ![]() Telgraf çiçeğim saksısını değiştirince coştu. ![]() ![]() En güzel haberi en sona bıraktım ama farkında olmadan SELLUKAM ÇİÇEKLENİYOOOOOOOOOORRR![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
Selukanın başka fotoğrafını koymayı yasaklıyorum yasakladım o kadar !! Ne kadar uğraştım yinede yetiştiremedim elimde 1 adet tohum kaldı onuda saklamayı düşünüyorum bahcem olursa diye ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sayfaya takılırsan sellukanın daha çook fotosunu göreceksin Kaç yıldır selluka peşinde koşuyorum sen biliyor musun? Van'da tohumdan çimlendirdim, çiçek bile açtırdım, kokusuz çıktı, perişan oldum Şimdi elime selluka geçmiş, hem tam onun ikliminde ... Hele bir çiçek açsın bak sen![]() Selluka için ne kadar çok karınca o kadar çok çiçek deniyor, çiçek de tohum demek bir yerde. Seni de görürüm Mete, çok tohum olursa Ancak karınca demek aynı zamanda yaprak biti de demek. Balkonum çok müsait yaprak bitine, kararsız kaldım, sellukalara karınca getirsem mi getirmesem mi Dün baktım bazı yaprakların arkasında yine tozlu ağ görüntüleri var, muhtemelen kırmızı örümcektir ve yine karıncalara muhtaç olacağım gibi geliyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitlere gelince önlemini al sonrasını Allaha bırak yani benim vahşi yöntemi deneye bilirsin al eline çakmağı tabi vicdan meselesi : DŞimdi düşündümde daha çok tohum ise karınca ile doldur ama akşamdan etrafa ekmek kırıntısı falan doldurda dağılmasınlar :illi: daha fazla fotoğraf görürsem moralim bozulur ama bende bakmadam geçerim ona gör ! |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
Tipini, şeklini özellikle kokusunu çok merak etmeme rağmen çimlendirmeye çekinmiştim, çok hızlı büyür de balkonu sarar diye... Şimdi denesem geç kaldım değil mi?![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İç mekânda yıl boyu ekim yapabilirsin. Dışarıda çimlendireceğim dersen mart ortası ekersin, sıcaklar başlayınca çimlenir, hazirana kadar pek ilerleme kaydedilmez, hazirandan sonra coşar, güneş sever, sıcak sever Kışın kesinlikle dona karşı korunmalı. Balkonunu da sarsın çiçekler de açsın, parfümlü parfümlü koklarsın, ruhlara şifadır güzel koku ![]() Not: Sellukadan bahsediyoruz ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 20-06-2015 saat 08:49 |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() sayfayı takibi terk ediyorum ... ama ayıp yaa : ( |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Küserim bak sonra Sayfayı takip etmezsen selluka tohumlarından nasıl haber alacaksın, ağlamayana mama yok bilirsin bu işleri![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kokulu bitkiler, sardunya, sardunya bakımı, siklamen, soğanlı bitkiler |
|
|