![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Yağmur143 merhabalar. Clematis saksınıza bayıldım, çok güzel düşünmüşsünüz rengârenk bir saksı. Karanfiliniz; rengi çok güzel, minyatür orman sarmaşığı hedera, sarıkız güzel saksısı ile çok güzel bir yer bulmuşlar. Rastgelsin, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili yağmur143,clamatis saksısında kocaman bir bahçe yaratmışsınız. ellerinize sağlık. yaratıcılık işte bu çok da güzel olmuş.ayrıca yer sıkıntısı olanlar için arajman yapmak iyi fikir. sarkan saksıların da çok şık fakat o altlıkları siz mi evden uydurdunuz yoksa birlikte mi satılıyordu.bende aldım fakat altlıkları yoktu sizin fikirse harika.birazcık ip ucu alabilir miyim yine mutfak mı?sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Sevgili akçabardak ziyeretiniz için çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. İnşallah clematisi açtırabilirim. Bunu çok istiyorum. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz sevgili yenigine. Beğenmenize çok sevindim. Büyük saksı işi benimde hoşuma gitti. Aynı saksıya birkaç çeşit çiçek dikerek bahçe havası oluşturabiliriz. Pencere içindeki mermerleri özellikle geniş olsun dediğim halde dar koymuş ustalar. Böyle olunca da ancak küçük saksıları pencere içine koyabiliyorum. Yere koyunca da çiçekler güneş göremiyor. Bende böyle çözümler üretmeye çalışıyorum. Yine beklerim, sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Aslında bahçeli bir evde oturuyoruz. Aile apartmanı, kayınvalidemler ve eltimlerle. Ama bahçe tamamen kendine ait olmayınca istediği gibi kullanamıyor insan. Birkaç yıl önce taa İzmitten getirdiğim ahududu tadilat nedeniyle beton parçaları arasında kalınca çok üzülmüştüm. Yine geçen yıl alıp bahçeye ektiğim gazanya, büyük papatya, asterlerin bir kısmını kayınpederimin ot diye ilaçlamasına kurban gitmişti. Yine bahçemizde her yıl bir ağaç kesiliyor. Bu yıl mürdüm eriği ve ayva nasibini aldı. Ben de o yüzden şimdilik bahçeye el atmıyorum. Ama ileride (işi bırakınca) inşallah bahçe hayallerimi de gerçekleştireceğim. Bir de evimize 2 km kadar uzaklıkta bir tarlamız var. İçinde armut, ayva, incir, şeftali vs. meyveler var. Resimler güneş çok fazla olduğu için iyi çıkmamış. işte bizim meyve tarlamız... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda bahçede ki bazı güzeller... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili yağmur143, bahçeli bir evde oturmana çok sevindim.sonuçta bahçeniz istediğiniz kadar hayal kurabilirsiniz. ayrıca meyve bahçenizin de olması sevindirici sizde ilerde orada istediklerinizi yetiştirirsiniz. suyu da hazır yanı başında, Oooo çuhalar da pek güzelmiş sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Yeni yeni açmaya çalışan menekşeler... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Clematisimdeki bu oluşumlar nedir bilemedim. İlk gördüğümde tomurcuk sanıp sevindim. Ama bugün clematis sayfasını inceledim ve tomurcukların daha farklı olduğunu gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
En sevdiklerimden, mis kokusuyla şebboy... Gerçi sevmediğin bir çiçek varmı diye sorulsa cevabı bulamam herhalde... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Oğlumun çektiği bir resim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Balkonumda ki çiçek rafım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Hepsi de çok güzeller, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Maşallah çok güzel görünüyor Yagmur143 ablacım, kim bilir kokusu nasıldır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğeniniz için teşekkür ederim, sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çiçek rafı yer sorunu olanlar için çok iyi fikir. Ben bir tane daha almayı düşünüyorum. Sadece oraya koyacağımız çiçekleri iyi seçmeliyiz. Benim rafım sadece 1-2 saat sabah güneşi alıyor. O yüzden çok güneş isteyen çiçekleri orada yapamıyorum... Yine beklerim, sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Hersey gonlunuze gore olur insallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah sevgili sonkez. Balkonuma hoşgeldiniz. Allah herkesin gönlüne göre versin... sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Orkidem 3,5- 4 aydır çiçekte... Hafta sonu iki çiçeğini düşürdüğünü gördüm. İnşallah bir süre daha bu güzelliği seyredebilirim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Mavişlerim, çok çıtkırıldım oldukları için 3 yıldır topraklarını değiştirememiştim. Bu yıl cesaret edip değiştirdim. Tabi yine heryerden kırıldılar. Köklü köksüz hepsini diktim. Sanırım köksüz olanlarda köklendi. Son günlerde büyümeye başladılar... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Ruj çiçeğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunyaları çok seviyorum... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Atlas Daha önce kışın ortasında saksı ve toprak değiştirmek zorunda kalıp(unlu bit mücadelesi verirken), üç büyük saksı atlasımı kaybettiğimi paylaşmıştım sizlerle. Uzun süre etkisini üzerimden atamamıştım. Şimdilik geride kalanlarla avunuyorum. Bozulan atlaslarımı çelikledim. İnşallah tutarlar. Bu arada iki tane çeliği de sırf meraktan suya koymuştum. Beni şaşırttılar. Bir tanesi bir ay kadar zamanda köklendi. Diğeride köklenmeye çalışıyor... ![]() Beni asıl şaşırtan ise ikinci çeiğin tomurcuklanması oldu. Bakalım tomurcuk büyüyebilecekmi... Bu durumda toprağa almalımıyım yoksa suda mı baırakmalıyım karar veremedim. Resimde çok net çıkmamış ama o ince çeliğin ucunda tomurcuk var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Bu da tomurcukta olan atlasım... ![]() ![]() ![]() Bu saksıda gelişigüzel diktiğim üç kök var, ne renk olduklarını bilmiyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Atlas, bir gecelik gelin, paskalya ve yıl başı çiçekleri suda güzel çimleniyor yağmur abla ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğenin için teşekkürler, yine beklerim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Kaynana topuzumda unlu bit mücadelesi verenlerden. Doğal yollarla unlu bitten kurtaramayınca üstündeki 8-10 tane yavrusunu kopartmak zorunda kaldım. Ziraatçiden ilaç alıp aklıma geldikçe ilaçladın. Bir ay kadar topraksız açık ortamda durdu. Unlu bitlerin gittiğine kanaat getirince tekrar toprağa aldım. Şimdilik iyi durumda, hatta bir tomurcuğu bil var... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Clematis diye aldığım ancak clematise pek benzemeyen sarmaşığım tomurcuklarını büyütüyor. Hatta tomurcuklar birbirinden farklı... Şu an için beni en çok heyecanlandıran çiçeğim bu. Açmasını sabırsızlıkla bekliyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|