agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni601Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-12-2014, 18:09   #1
Ağaç Dostu

Phin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2007
Galeri: 2
lotus

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mclog Mesajı Göster
Merhaba Sn. Phin,
Sayfanız hayırlı olsun. Çok güzel ve heyecanlı anlatımınızla çalışmalarınızın devamını bekliyorum.

Lotus ile ilgili olarak killi topral zeminde yetiştiklerini okumuştum. Şöyleki; "İdeal saksı yetiştiriciliği için ölçü, saksı dibinde yaklaşık 25 cm killi toprak ve bir 25 cm de üzerinde su olmalıdır. Ölçü ideal ölçü olup, daha kısıtlı imkanlarla dahi yetişebilen, kanaatkar bir bitkidir." (kaynak: https://www.zengardentr.com/Kutsal-l...u,PR-2673.html). Benim de yeterli yerim olması durumunda çok denemek istediğim bir bitki. Belki bir akvaryum bunun için uygun olacaktır.
merhaba sayın mclog, aslında yazımda bahsetmedim ama lotusla ilgili en zor aşama toprak bulmak oldu. Dereler, göller vs araştırdıktan sonra (toplamak mümkün olmadı) en sonunda ümitsiz bir şekilde zengarden'ı aradım. İnternet satışlarında olmadığı halde bana gönderdiler ve o toprağı kullandım.
Sanırım lotusu yaşatamama nedenim evin içinde olmasıydı.
Akvaryum mantıklı, hem balık bakma imkanı da olur. Ancak akvaryum dibinde toprak olacağı için su çok çamurlu olacaktır.
Fotoğraf vazonun en temiz hali

Eklenen Resimler

Düzenleyen Phin : 09-12-2014 saat 18:13 Neden: ekleme
Phin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2014, 08:46   #2
Ağaçsever

mclog's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Phin Mesajı Göster
merhaba sayın mclog, aslında yazımda bahsetmedim ama lotusla ilgili en zor aşama toprak bulmak oldu. Dereler, göller vs araştırdıktan sonra (toplamak mümkün olmadı) en sonunda ümitsiz bir şekilde zengarden'ı aradım. İnternet satışlarında olmadığı halde bana gönderdiler ve o toprağı kullandım.
Sanırım lotusu yaşatamama nedenim evin içinde olmasıydı.
Akvaryum mantıklı, hem balık bakma imkanı da olur. Ancak akvaryum dibinde toprak olacağı için su çok çamurlu olacaktır.
Fotoğraf vazonun en temiz hali
Ben de kil toplarının iş görebileceğini düşünmüştüm. Onlar da su içerisinde zamanla çözülecektir tabi, fakat üzerleri perlit ya da cürüf ile kapatılırsa üst kısımlarda bulanıklaşma olmaz sanki. Ayrıca balıkların dışkı ile bitkiye gerekli besini verebileceğini düşünmüştüm.

edelvays58 beğendi.
mclog Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2014, 11:01   #3
Ağaç Dostu

Phin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2007
Galeri: 2
lotus ve koi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mclog Mesajı Göster
Ben de kil toplarının iş görebileceğini düşünmüştüm. Onlar da su içerisinde zamanla çözülecektir tabi, fakat üzerleri perlit ya da cürüf ile kapatılırsa üst kısımlarda bulanıklaşma olmaz sanki. Ayrıca balıkların dışkı ile bitkiye gerekli besini verebileceğini düşünmüştüm.
Aslında akvaryumcular su bitkileri için değişik bir tür taban malzemesi kullanıyorlar. Adını unuttum. Bu bitkili akvaryumlar, aquascapes ayrı bir dünya. Sizin ilgi alanınıza girer sanırım.
Şu adreste değişik bir çözüm kullanmış, lotus için de uygun olabilir :
Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

YeniGine beğendi.
Phin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
istanbul, mor fasülye, saksıda, şakayık, zeytin ağacı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025