![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sevgili lusoari, İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Orkidenin çiçekleri geçince saksısını büyüteceğim. Şansına bu saksıda dört kök varmış ) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Teşekkür ederim ablam ama istersen hiç el sürme, benim yüzümden anneye birşey olursa çok üzülürüm... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçeği geçtiğinde kafaya koydum ayıracağım ) Çok çok hepsini kaybederiz ve yeniden aramaya çıkarız. Benim bu arada çok güçlü bir orkide toprağı hazırlamam lazım, önerin var mı? |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Orkide toprağı olarak satılan poşetteki harçlar benim çok hoşuma gitmiyor içinde torfda bulunduğu için suyu çok hapsediyor, bu yüzden içinde bulunan iri ağaç kabuklarını ayırıp elimde bulunan eski harclarla karıştırarak kullanıyorum ya da ormana her gittiğimde ölmüş çam ağaçlarının kabuklarını toplayıp, üzerine kaynar su döktükten sonra üzerine tarçın döküp beş dakika kadar sıcak fırında bırakıyorum, ertesi günü ise gazete kağıdının üzerine serip güneşte beklettikten sonra içi su dolu kovaya akşamdan koyup iyice suyu çekmesini sağladıktan sonra kullanıyorum. Her sene eski harcı söküp tazelediğim zaman orkideler daha iyi bir performans sağlıyor, bu sene denemek için eski harclarında bıraktım durumları iyi ama geçen senelere göre bu sene çok az çiçek açacaklar. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili lusoari, Ben de orkide karışımımı kendim hazırlamayı seviyorum. Şimdiden malzeme teminine başlıyorum ) |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
4 kök mü demiştiniz , . ben size birkaç adres vereyim toprak için.1.adres sn Ziya Soner 2. Adres compo sana paket toprağı ben kullandım memnunum hala da bir sıkıntın yok ama torf çok fazla içine hydron ponza ventrikülit ekleye bilirsiniz neyse iki kök kaldı galiba size ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı: