![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
Sn Milla sayfanız hayırlı olsun. Sellukanız kaç yaşında, kaç litrelik saksıda bakım yapıyorsunuz, torf toprak gübre istekleri nelerdir. Bende tohumdan çimlendirdim yarım metreyi geçti saksıya alacağımdan bilgiye ihtiyaç var, malum İstanbul şartları ege ve akdenz gibi değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
İşin aslı ben bunu satın almıştım.Kış bütün gözünün içine baktım milim kıpırdamadı.Şimdi birden coştu.Sanırım üçüncü yaşında.Daha önce çiçeklendi mi bilmiyorum.Mevsimsiz aldığım için toprağını değişmedim.Bahar gelince de öyle kaldı.Bahçe toprağında ekili ve oldukça sıkı.Boyu tam 50 cm.Orta boy bir saksıda.Ben de sizin sellukayı merak ettim.Resmini paylaşabilir misiniz?Tohumdan çimlendirmeniz çok büyük bir başarı.Elinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
Alıntı:
büyük saksıya aldım, yarı torf yarı toprak olarak, zannedersem sizin sellukanız sıkı topraktan olsa gerek biraz küçük kalmış, bu zamandan sonra toprak değişimi yapmanız zor,yalnız bir çatal veya bir şiş ile toprağını havanlandırısanız iyi olur kanaatindeyim. Şimdilik ince çöp şişlerden bantlayarak sardırıyorum nasılsın kızım dedikçe habire uzuyor basketçi olacak bu gidişle ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Bana kalırsa satışta bana selluka diye ful göndermiş olabilirler.Daha önce ful yetiştirdim, birbirlerine tıpatıp benziyorlar. Sadece hiç selluka yetiştirmediğim ve görmediğim için farkedebilmem zaman aldı.İnternetten iyice araştırınca yapraklardaki farkı ve çiçeklenmedeki farkı görebildim.Boyu onun için kısa zannediyorum.Gerçi fulü çok severim sorun değil de şimdi bir de selluka derdine (peşine)düşeceğim belli oldu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |