![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Kalanchoe Calandivayı o kadar sevdim ki bir de kırmızısını aldım.Aslında iki renk daha var.Kısmetse onları da almak istiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sellukamda aylardır tık yoktu.Birden hiç yaprak ya da dal yapmadan tomurcuğa döndü.Başka tomurcuklanan var mı sizlerde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın vildan25, Sizinle çiçek kardeşliği kurmuştuk sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Sevgili Milla.. bu çiçeğin selluka olduguna emınmısınız..Tum sayfalarınızı okuyamadım başka itirraz eden arkadaş varmı bilmiyorum ama bu ful yasemıne benziyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Evet simdi gördüm..Daha önce yazışmıssınız..Ne yazık bu çiçek ful ama üzülmeyın ful de selluka kadar guzel kokar..Keşki bende olsada size selluka gönderebilsem.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın ıldır, Kısmette bu varmış canımız sağolsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Ben iyice araştırmayı derinleştirdim ve bendeki bu çiçeğin arap yasemini olduğunu anladım.Fakat biz çocukluktan buna yasemin derdik de diğer katmerli açan çiçeğe ful derdik.Yasemin cinslerine ful dendiğini yeni duydum.Ne derece doğru acaba?Neyse bende ful vardı,Madagaskar yasemini vardı bu arap yasemini yoktu.Yine şanslı sayılırım,şimdi selluka arştırıp bulma zamanı ![]() Resimleri internetten aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Milla..
Ful cok sevdıgım bır cıcektır..Bana cocuklugumu ve anneannemin balkonunu hatırlatır..Meger bazı bölgelerimizde hiç tanınmıyormuş..Bu siteyi takip ederken ögrendim..Sizdekilerin hepside guzel kokulu çiçekler..Tabii Sellukada çiçeklerin kraliçesi diyebilirim..İzmir li oldugum için bu ciçeği cocukluktan beri tanıdım ve sevdım.Yazları Çeşme de oturuyorum..Sellukayı bızım sıtede yetiştiremedim..Sordugum bir bahcıvan sitenin suyunu sevmıyebileceğini söyledi..Olabilir.Biz artezyen suyu kullanıyoruz ve hafif tuzlu bir su..Yoksa mutlaka bahcemde olurdu ve sizede tohum olsun gönderırdım..İnşallah bulursunuz çiçeğinizi..Anlamadıgım bir çiçekçi bunu size nasıl selluka diye satabildi..Yinede aklımda bıryerlerden selluka tohumu bulursam size mutlaka gönderırım...Bol çiçekli gunler dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|