agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni9227Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-05-2014, 07:48   #1
Ağaçsever

edacan's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2013
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Sayın Eda Ayaz çiçeklerimi beyenemenize çok sevindim. Küpelilerinizin canlanıp dallanması için uçlarından çimdikleme dedikleri yöntemle uç filizlerini koparırsanız çok çabuk gelişiyorlar. Gerçi ben bunda uygulamadım,kendisi zaten çılgın. Frezyalara gelince ben de evdeki 2-3 senedir edindiğim eski soğanları da ektim ama hiç kıpırdanma yok.Ben de baktım birine öylece duruyorlar.Ben bunları yurt dışından getirttim üstündeki talimatta ekin diyor diye ektim ve sonuç alacak gibiyim.Fakat diğer fresyaları en iyisi siz de ben de olduğu gibi saksılarında bırakalım.Sayın kgursanın dediği gibi eylüle kadar ısınmalarını güneş depolamalarını sağlayalım.Sanırım bunu sağlayabilirsek onlar da eylülden itibaren canlanmaya başlarlar.
dediğiniz küpeli çiçeğinde uçalma yöntemini geç öğrendim sayın Milla.benimkiler artık tomurcuklandı yakında açacak artık uç alma yapılmaz heralde önceden bilseydim yapardım şu anda da böyle upuzun değil daha dallı budaklı olurdu. frezyalar içinde dediğiniz gibi beklemekten başka çare yok sanırım.

Eklenen Resimler

edacan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 10:21   #2
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eda Ayaz Mesajı Göster
dediğiniz küpeli çiçeğinde uçalma yöntemini geç öğrendim sayın Milla.benimkiler artık tomurcuklandı yakında açacak artık uç alma yapılmaz heralde önceden bilseydim yapardım şu anda da böyle upuzun değil daha dallı budaklı olurdu. frezyalar içinde dediğiniz gibi beklemekten başka çare yok sanırım.
Sayın Eda Ayaz,
Ben de bu çimdikleme yöntemini geç öğrendim ve uygulayamadım.Sizin güzeller açtıktan sonra tohum kapsulleri oluşacak.O zaman en uçlarına uygularsanız dal artıyor.Ben o aşamadayım ve uyguluyorum.Bu senenin ikinci parti çiçekleri geliyor.Sizin kızınız da çok güzel maşallah.Bu frezyalarda başarılı olursam açıp kuruduklarında size tohum ve soğan yollarım isterseniz.Siz de çoğaltmaya çalışırsınız.Yaz kış frezyamız olsa ne hoş olur değil mi?

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 12:43   #3
Ağaçsever

edacan's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2013
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Sayın Eda Ayaz,
Ben de bu çimdikleme yöntemini geç öğrendim ve uygulayamadım.Sizin güzeller açtıktan sonra tohum kapsulleri oluşacak.O zaman en uçlarına uygularsanız dal artıyor.Ben o aşamadayım ve uyguluyorum.Bu senenin ikinci parti çiçekleri geliyor.Sizin kızınız da çok güzel maşallah.Bu frezyalarda başarılı olursam açıp kuruduklarında size tohum ve soğan yollarım isterseniz.Siz de çoğaltmaya çalışırsınız.Yaz kış frezyamız olsa ne hoş olur değil mi?
evet sayın Milla çok güzel olurdu . geçen yaz açmışlardı rengarenk ve mis gibide kokuyorlardı.benim küpeli geçen yılda açtı ama tohum kapsülü görememiştim.solan çiçeklerdemi oluyor? ayrıca tohum ve soğan teklifinize teşekkürler. bende burda arkadaşlara bazen dağıtıyorum çiçek almak istemeselerde zorla veriyorum bazen.
heryer çiçek dolsun çiçekler yayılsın istiyorum aslında.geçen yıl açan bu yıl nazlanan frezyalarımda bunlar.

Eklenen Resimler

gilan, abk, cicek2000 ve 24 kişi beğendi.
edacan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 14:50   #4
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sayın Eda Ayaz,
Sizinkiler de çok güzelmiş.Bu yaz da açsalardı çok iyi olurdu.Küpeliler çiçeklerini kendi kendine döküyorlar ve tohum kapsülü çiçeğin bitkiye tutunduğu yerde kalıyor.Onlar yeşil oluyor ilk etapta koyulaşınca toplamak gerekiyormuş.Dalda kurumaya bırakılmamalıymış.Ben de paylaşımlardan öğreniyorum )

Eski 22-05-2014, 14:23   #5
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Mandevillam ilk çiçeğini açtı,arkası kesilmiyor.Günde 1-2 karış boy atarak bulunduğu ortamı sarmak üzere hücuma geçti )

Eklenen Resimler

gilan, abk, h_dogan ve 34 kişi beğendi.
Eski 22-05-2014, 14:27   #6
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Zambağımın boyu henüz 1 karış bile yok ama üstündeki çiçeklenme 4 lü olacak ve çabuk olacak gibi görünüyor.

Eklenen Resimler

gilan, abk, h_dogan ve 30 kişi beğendi.
Eski 22-05-2014, 14:29   #7
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Baklalarım nihayet çiçeklendi.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025